Sünnilood
Fertilitas-sünnitus

Maribel 22. mai 2009, kl 23.26
Tere!

Kas keegi delfi.ee lugejatest on sünnitanud Fertilitase kliinikus?
Jagage kogemusi!
Kas üldse tasub pöörduda erahaiglasse või mõistlikum on ikkagist riigihaigla valida?
Olen kuulnud,et erakliinikutes on parem lähenemine,sinuga tegeletakse rohkem....
Aga riiklikes nii palju sünnitajaid,et rasedatega käitutakse ükskõikselt!

Palju on kogu selle protsessi maksumus Fertilitases?Mõtlen nii sünnitust,kui ka eelnevaid uuringuid.
Soovitage siis,kus lapsukesele oleks parem ilmavalgust näha=)

(Tänan,tänan vastamast=)

lilleke 30. mai 2009, kl 10.08
ise sünnitasin keskhaiglas, aga soovitan erakat. kui võtta haiglas tasuline ämmakas, siis see teeb hinnas sama või isegi rohkem, kui erakas nii sünnitamine kui perepalat jne kokku. ja suhtumine on ka ikka tunduvalt parem, mul on mõned sõbrannad sünnitanud fertilitases ja keegi pole midagi kaebanud, ainuke asi on see, et kui lapsega juhtub midagi, siis koha peal ravi ei saa, vaid viiakse haiglasse ja siis on minutid väga kallid.

maivi 31. mai 2009, kl 13.31

Ei tasu karta riiklikke haiglaid.Aeg on nii palju edasi läinud et on sealgi häid arste,see trehvamise asi.
Isegi fertilitases on juhtunud äpardusi.
Esimese lapse sünnitasin isegi jubedate arstide käe all,jäeti üksi ruumi ja tõmmati uks kinni ja kästi vaiksemalt olla.Peale sünnitust olin laual ja siis läksid arstid vaidlema,kes õmbleb kinni praktikandi tekitatud noahaava,kuna palk pidi üks olema!,ja nii ma siis vedelesin laual pool tundi,kuna arstidel oli lõuna!jah juba tagant järgi mõelda!
Teise lapsega tehti keiserlõige ja oli enneaegne,see kõik õnnestus ja toimus keskhaiglas.
Nii et oleneb kuidas trehvavad arstid,,,,

*** 06. juuni 2009, kl 01.32
Kui raha palju, siis võid ju valida eraka. Mina olen kõik oma kolm last keskhaiglas sünnitanud ja väga rahul. Mitte ka just raha puudumise vaid põhimõtte pärast. Arst teeb ikka sama asja, mis riigi seda ka erahaiglas. Miks ma talle siis oma töö tegemise eest veel peale maksan. Suhtumise saad ka ise esile kutsuda - kuidas ise käitud. Kui oled kraps ja valmis ise oma asja eest ka seisma, mitte ei jää nõutult ootama, siis küll abi ka tuleb. Minusse on väga hästi suhtutud ja olen rahul.

kallid naised 07. juuni 2009, kl 13.28
Ärge valige erakaid! Ok, suhtumine on väga hea-kõik naeratavad, räägivad, hoolivad, kuid kui sinu lapsel on ikka midagi tõsist viga siis abi ikka kehvake. Kui sünnitusel juhtub lapsega midagi, siis kuulub laps lastehaiglasse ja see asub mustamäel, aga mõelge kui kaugel on Fertilitas. Keskhaiglas ja Pelgulinnas on loota tõelisele arstiabile. Õnnetu juhtumi korral ei aita ju naeratav nägu ja hea sõna. Kallid sünnitajad,olge ikka realistlikud ja mõelge, et mis siis siis saab kui minu või mu lapsega midagi juhtub.....???

kata 07. juuni 2009, kl 16.32
Kuule, ära külva siin paanikat.

marliin 07. juuni 2009, kl 23.47
Käisin Fertis raseduse ametlikku kinnitust saamas ja küsiti ka, et kas tahaksin seal sünnitada, maksumuseks öeldi üle 10 tuhande koos tavapärase raseduse kulu jälgimisega.

niff 08. juuni 2009, kl 11.17
teemaalgatajale - mina seisin sama valiku ees aasta tagasi. Soovitan sullegi sama, mis ise ette võtsin - külastasin erinevaid haiglaid, nüüd ju igal pool rasedatele tutvumispäevad. Seal saad näha haigla tingimusi ja vastused oma küsimustele. Oma silm on kuningas, foorumi põhjal pole mõtet otsustada.

Mina otsustasin sünnitada Fertilitases ja jäin VÄGA rahule. Põhjuseks, miks Fertilitase valisin oli see, et Keskhaiglas ja Pelgulinnas oli vähemalt sel hetkel ülerahvastatuse probleem, öeldi ausalt, et vanniga tuba ei saa garanteerida, samuti perepalatit. Minu jaoks oli oluline vettesünnitamise võimalus (poeg sündiski vette) ning peretuba. Samuti meeldis mulle väiksema haigla rahu ja vaikus. Ühesõnaga, mulle tundus stressivabam keskkond ja otsustasin, et positiivsed küljed kaaluvad üle võimalikud riskid. Ja ka mulle sai selgeks, et riiklikus oma ämmaemand jms valides tuleb hind samasse suurusjärku. Nii et mine infopäevadele.

ep 08. juuni 2009, kl 23.38
olen oma kaks last sünnitanud fertilitases ja väga rahul. enne teist sünnitust külastasin ja kaalusin ka pelgulinna sünnitusmaja (seda ainult asukoha tõttu).eelpool soovitati külastada erinevaid sünnitusmaju, tegin seda ka mina ja valisin siiski fertilitase. soovitan kuulata oma südamehäält sest raha küsitakse igal pool.

oi 09. juuni 2009, kl 10.30
mina olen küll keskhaiglaga vääga rahul. mul kõik kolm päris rasket ja esilekutsutud sünnitust. mu eest on muretsetud, hoolitsetud. Viimane oli nyyd poolteist aastat tagasi. Kõik olid naeratavad rõõmsad, abivalmid - muudkui toimetasid ja kontrollisid, et kõik hästi oleks. Ei olnud tasuline ega tellitud OMA arst, aga olen kõigiga rahul, kes mul abis olid. kui platsenta ise sündima ei hakanud, oli üks muhe meesterahvas, kes - mehe kindla käega- mul ilma üldnarkoosi panemata ka selle vupsti kätte sai :)
aga nagu elu näidanud, siis kõigil pole nii vedanud. nii et kui sul raha pole probleem, siis selle eest saad "osta" mõningase kindlustunde...

hmm- 27. juuni 2009, kl 23.49
Mõned siin kirjutavadlad, et pole need riigi haiglad ka midagi hullu, et on seal ka häid arste, et see on tehvamise asi....Ega ma siis iga päev ei sünnita, et jätta asijuhuse hooleks!?!
Et noh, pole veel ise sünnitanud aga kindlasti, kui lähen siis kohe kindlasti erahaiglasse, snnitus on sündmus, mis võiks kõige nende valude juures ikka meeldivaks jääda vähemalt personali poolest...ma küll ei taha et ma oleks nagu konveieri liinil, et tita tuleb välja, lükatakse voodiga välja ja järgmine....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!