Minu mälestused oma esimesest sünnitusest (kirjutatud 2,5a tagasi selle sama lapse sünnipäevaks, kopin siis siia), tiba pikk küll on...
15. juuni, kell 03.30
Ärkan üles häda nr. 2 peale. Istun kinnisilmi potil, unine ja vihane, üritan meenutada, mida ma eile sõin, et tuvastada unesegaja põhjust. Mitte midagi ei meenu ja mitte midagi ei tule, seega lähen uuesti magama... et paarikümne minuti pärast olla samas kohas ja tegelda sama asjaga. Ikka sama tulemus. Vean end taas voodisse, panen silmad kinni ja suigatan... !!! Sekundi pärast olen püsti... meelde tuli! ma olen rase, minu sünnitustähtajast on möödas 3 päeva ja suure tõenäosusega hakkan ma nüüd emaks saama. Lõug hakkab värisema, ma olen 20-aastane ja lapse sünnist tean vaid nii palju, et see peab kuidagi võimalik olema kuna maailm on inimesi täis ja enamus on siia ühte teed pidi tulnud. Võtan vastu otsuse käituda viimase minutini kangelasena, mitte erutada ema enne tema tööle minekut ja kannatada need paar tundi oma toas ära. See mul ei õnnestu, pool tundi enne ema oodatavat lahkumist lähen ja ehmatan teda ikkagi, sest ma ei kannata enam minutitki... ta tahab tulla, valud on valusad ja vahed pea olematud.
15. juuni, kell 08.00
Jõuan kiirabiga Pelgulinna vastuvõttu. Minu arvates viiakse mind mingisse keldrisse, kus tõenäoliselt tegeletakse inimeste piinamisega. Sest morn umbkeelne mammi kamandab mind vakstuga kaetud lavatsile pikali, raseerib mu külma vee ja korduvkasutatud nüri ziletiga ja pistab vooliku (külma veega, kuna sooja vette ei ole) teate ise kuhu. Niikaua, kuni ma kempsus istun, revideerib ta mu koti, konfiskeerib keelatud asjad (rinnahoidja ja aluspüksid) ja muutub hoobilt veel tähtsamaks. Siis küsitakse minult 1000 küsimust, alates esimeste päevade algamisest kuni viimase seksuaalvahekorrani (peaaegu kuupäevalise täpsusega kirjutatakse kõik üles, ja sellise näoga, et kui mulle mõni kuupäev ei meenuks, lööks ta mu näpud sahtli vahele). See oli nii jube, et sellest tunnist ei mäleta ma midagi muud ja isegi valud vist kadusid ära. Ainult lõug värises hirmust ja hambad plagisesid ka (kui nüüd tagantjärele mõelda, siis sünnitamine sellise hirmukrambiga tundub üsna võimatu ettevõtmine).
15. juuni, kell 09.00
Olen palatis, üksi, arsti ei ole ja vist ka ei tule. Reformpõhjaga voodi on nii pehme, et mu tagumik on vastu maad, pea ja jalad koos. Kõrvaltoas karjub keegi :Dima, ja tebja ubjuuuuu! Mamaaaa, pomogiiii!...
Mingil hetkel pistab mingi ilus mees oma pea mu jalgade vahelt välja ja käsib armsa aktsendiga kakada. Kust ta sinna mu jalgevhele sai, ma ei tea, aga pikapeale hakkan taipama, et see on arst. Kuigi minu kodune kasvatus selle välistaks, üritan ma tema meeleheaks ikkagi siis pisut kakada. Ma ei tea, kas õnnestub, aga ta tundub hästi rõõmus olevat.
15. juuni, kell 11.30
Tuleb ämmaemand ja minu kena kaaslane tunneb huvi, mis täna lõunaks on. Kuuldes, et hapukapsasupp, käsib ta mulle pepusse paar süsti teha, et ikka enne lõunat ühele poole saaks. Ei saa mina teda alt vedada, kui supp siis supp, teeme ära.
15. juuni, kell 12.10
Minust saab ema! Mul on poeg! Maailma ilusam, seda näen ma küll, kuigi ta kohe teise tuppa hügieeniprotseduurile viiakse. Kaal 3665 gr ja pikkus 51 cm. Päris minu oma poja! Ja päike särab ja maailm lõhnab!
Niikaua, kuni mind nõelutakse (ja see kestab ikka üsna kaua), mõtlen oma maailma ilusamaid mõtteid ja olen absoluutselt veendunud, et järgmisel aastal olen mina siin tagasi. Sest see tunne... ja mu suu on kõrvuni (arst seda eriti hästi ei mõista, kuna tuimestust ei kasutata)...
Seejärel veeretatakse mind kanderaamil koridori, lükatakse siiber selja alla ja jäetakse nõrguma. Ja, nagu hiljem selgub, elu üle järele mõtlema. Sest varsti saabub sotstöötaja, kes hakkab mind entusiastlikult piinama: miks abielus ei ole? miks nii noorelt lapse sain? mida ma endast üleüldse mõtlen?; kuni ma saan talle vahele torgata, et ma abiellun oma isikliku poja isikliku isaga kolme nädala pärast. Selle peale veab ta oma suu kriipsuks, torkab pastaka kitlitaskusse ja läkheb ära, ise nii solvunud, nagu ma ta enda mehega pulmaplaane peaks. Aga minu suu on ikka kõrvuni...
Haiglasoleku eredamad hetked on veel dushijärjekorrad, dushiruum, kus on 1 dush, avatakse 1x päevas kaheks tunniks ja selle aja jooksul peavad kõik korruse naised jõudma end pesta. Siis veel kogu haigla Väga Tähtis Isik sanitar, kes mitte kordagi ei jäta kobisemast (küll tolmurulli pärast põrandal, küll selle pärast, et ma pikali olen, siis jälle selle pärast, et ma ei ole pikali). Siis jäävad igaveseks meelde veel need palakad ehk nn. hügieenisidemed, mis on aastatepikkusest kasutamisest laigulised, mis ei ima midagi ja mida jalgevahel hoiab kinni vaid tahtejõud, kuna aluspesu on keelatud. Siis veel lapse roheline nägu, kuna tissid briljantrohelisega enne toitmist ära dessinfitseeritakse (hea, et midagi nii ebahügieenilist, nagu ema, üldse lapse lähedale lubatakse) ja marlimaskid, mille peab enne toitmist endale suu ette panema... Aga vaatamata sellele on mu suu kõrvuni, kogu aeg, ja ma olen veendunud, et ma ei maga enam kunagi. Ma lihtsalt ei saa, sest ma olen niiiiiiiiii õnnelik!
See kõik juhtus 1989. aastal, minu päikesepoiss saab homme 18. aastaseks, ta on 187 cm pikk, sooja südame ja soojade kätega:) Ta on maailma parim poeg, kes on mind kasvatanud palju rohkem, kui mina teda olen pidanud kasvatama. Ja ta on maailma parim venna oma väikevennale, kes sündis alles 16 aastat ja 2 päeva hiljem ja hoopis teistmoodi... Aga sellest ehk kunagi hiljem, võib olla 16 aasta pärast...