Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
Pisikese piiga sünd
 
Judith 11. september 2007, kl 23.13
4. augustil tegi mehe ema meile pakkumise tema maja valvama minna meie kodust ligi 60 km kaugusele. Kuigi sünnituse tähtajaks oli arst märkinud 7. augusti, olin nii mina kui ka arst suhtelislt veendunud, et pisike sünnib hiljem, seega otsustasime ema pakkumise vastu võtta. Grillisime, nautisime kena suveõhtut. Enne magamaminekut käisin kiirelt veel suhteliselt jahedas saunaski.
Ja siis see algas...umbes kella 2 paiku öösel. Algul arvasin, et kõht lihtsalt valutab, kuna olin päeval suhteliselt palju õunu söönud, arvasin, et küllap on gaasid. Aga valu jätkus.. ja ikka mingi aja tagant. Esialgu arvasin, et küll läheb üle..ei tahtnud meestki ülesse ajada. Aga kuna valud juba suhteliselt sageli, ligi 5 minutise intervalliga, kordus... ajasin mehe ülesse öeldes, et nüüd vist on minek. Naljakas meenutada, aga sellel hetkel oli mul vist hirm, sest hakkasin isegi nutma. Ma ei teadnud, kas tegu on ikka õigete valudega. Helistasin 112, lisaks üle-eestilisele perearstinumbrile lootes saada enda kahtlustele kinnitust.
Ka autorooli istusin ise, kuna tundus, et valud ei ole ikka nii suured... Valu ei olnud suur, kuid ometi olid need tuntavad juba iga 3 minuti tagant. Teel Tartusse otsustasime ka kodust läbi käia, et asjad kaasa haarata.. ja lõpuks haiglasse.
Haiglas ootas meid ees aga veel mitmeid seiklusi. Esiteks see, et Toomel olid kõik kohad täis ja pidime ootama. Jalutasime mehega siis kella 5 paiku hommikul Toomemäel.. iga valu ajal hoidsin kramplikult valu kinni.. kui valu kadus, tundsin end jälle hästi. Lõpuks saime ühe voodikoha, kus arst sai vaadata avatust, mis oli alles 2 cm. Mind suunati sünnieelsesse osakonda, kuhu mees kaasa tulla ei saanud... olin kurb.
Veidi enne kella 9 pühapäeva hommikul suunati mind siiski uuesti sünnitusosakonda. Ja siis alles hakkas suurem piin pihta:)
Õnneks jõudis ka mees selleks ajaks tagasi ja oli mulle väga suureks toeks. Selg valutas jubedalt, ämmaemand tegi seljavalu leevendamiseks süstid...siis hakkasin tundma ka õigeid valusid.Kuna veed ei olnud ikka ära tulnud, lõhuti kott ning siis hakkas kõik juba kiiremini minema.
Plikatirts sündis veidi enne 12, kaalus veidi alla 3 kg. Minu esimene sünnitus oli suhteliselt kiire, kirja läks veidi alla 6 tunni.
Suurepärane tunne oli...ning valust ei olnud enam midagi meeles..... Ja nüüdseks pisike juba 5nädalane:) aga meenutada on ikka veel palju:)
 
Palju õnne!! 12. september 2007, kl 09.44
Kui laps sündis kell 12 ja valud hakkasid 2.00, siis kestis sünnitus ju 10h?
Minul hakkasid valud 3.00 ja sünnitasin 18.00, seega 15h kestis kokku.
 
Judith 12. september 2007, kl 13.44
esimesed valud loeti siiski libakateks... Sünnituse kestvuseks märgiti 5 tundi ja 37 minutit. Ja tagantjärele mõeldes olid alguses ikka täiesti väikesed valud:)
 
pisi 14. september 2007, kl 10.45
niipalju kui mina aru sain, hakati aega lugema sellest hetkest, mil valud korrapäraseks läksid
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!