Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
sünnitus
 
kohe varsti 12. september 2007, kl 11.57
Kohe,kohe hakkan sünnitama, s.o. siis järgmisel nädalal peaksin. Tekkis küsimus. Kui ma hakkan sünnitama ja valuhood hakkavad,kuidas ma sinna lauale ise saan ja kas just jalad harkis seal pean sünnitama? Mul nii häbi alati kui pean jalad laiali arsti ees olema. Oehh ma kohe ei teagi,aga mis nüüd ikka,juba hilja kahetseda. Samuti huvitab mid kas valud on väga tugevad ja mis saab siis kui ma ei suuda kannatada ja hakkan karjuma? Ühesõnaga rääkige mulle kuidas teil see kõik toimus,palun!
 
m. 12. september 2007, kl 13.08
Valuhoogude aeg kõnni ringi ja hinga õigesti ,see teeb asja paremaks.Ka presside alguses on parem püsti olla ,alles lõpus võid lauale või voodi minna.Aga usu mind häbi pole sul küll aega tunda,siis on kõik suht suva ,saaks ainult ära.Jalad laiali arsti ees? Usu mind nad on rohkem näinud ,ära põe, mul oli veel mees arst,pole hullu ja mõtle positiivselt siis on lihtsam.
 
mitu korda sünnitanud 12. september 2007, kl 13.28
Tead häbi läheb üle. Arvasin esimesel korral ka, et mismoodi küll, aga kui asi käes oli, siis polnud küll enam miskit häbi.
 
hm 12. september 2007, kl 13.29
Mina sain riielda, et ei karjunud, kui valus oli.
Arst muudkui käis ja rääkis, et karju hakkab kergem.
 
mm 12. september 2007, kl 14.49
karjuda ei tohi, vähemalt mulle öeldi nii, kuna pidi jõudu kulutama.
 
eve 13. september 2007, kl 13.18
sa võid sünnitada ka näiteks kükikil (nagu mina), selleks on olemas isegi mingi auguga tool, nagu potitool vmv. Igal juhul pikali mina ei suutnud olla ja nii oli kõige parem asend, arstid ise andsid valida ja seda 11. aastat tagasi. Ära muretse, kõik toetavad sind. Mina hakkasin aga pärast hirmsasti värisema, nii et pidi lausa kinni hoidma ja muutkui nutsin, kuigi kõik oli hästi...
 
palla 13. september 2007, kl 16.11
minule oli suureks abiks naerugaas. ja muidugi mu mees, kes niiske rätikuga mu nägu tupsutas.
 
mp 14. september 2007, kl 08.57
Lähen kohe-varsti isegi.Proovin kõike muud kui pikali sünnitada ja soovitan sullegi.Kuigi jah-kardan ka hirmsasti,esimese lapse sünnist 18 aastat möödas ja pole enam esimene noorus.
 
imestus 20. september 2007, kl 15.03
Imelikud küsimused teemaalgatajal! Kas naistearsti juures pole üldse käinud, peaks ju harjuma küll. Või sünnituskursused - seal peaks ju igasugu teadmisi ja soovitusi jagatama.
 
Liivi 06. oktoober 2007, kl 17.34
lugupeetud "imestus"
Ole hea ja õelutse mujal
Raseduse ja sünnituse ajal tulevad küsimused elu ja tegutsemise käigus, mite arsti pukis istudes, sa peaks ju ise teadma, kui siia kommima tuled.

teemaalgatajale - ära muretse, kui sa juba sünnitusmajas oled, siis tead ise täpselt, mis kõige õigem just sulle on ja täpselt nii teegi
sul pole seal nagunii aega mõelda, et kas nüüd karjusin liiga kõvasti või kakerdasin valuhoo ajal koridoris kellegil ees. seal teed sa seda, mida süda ütleb ja ei tunne mingit häbi.

Ja see, et sünnita nii või naa - ära kuula. valude ajal saab sulle endale selgeks, millises poosis sul niiväga valus ei ole olla. sa saad sünnitustoas kõik sünnituse abivahendid järgi katsuda ja tunned ise, kuidas sul endal parem on.

mina aelesin kõik toolid lauad ja sünnituspallid ja mis kõik veel läbi valude ajal aga sünnitama ronisin ikka lauale selili jalad püsti :D

nii et seal sa tead täpselt, mis sulle hea on.

Jõudu ja jaksu - ja ära muretse, asjad ei ole üldse nii hullud, kui sa kardad! Valus on - ja peabki olema, see on ju sünnitus. Hirm on - ja peabki olema, ka sinu emal oli, kui sina sündisid.
Aga kõik läheb häti, küll näed.
päikest!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!