Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
väikese tirtsu sünd
 
Krissu 11. oktoober 2007, kl 00.41
Arst oli määranud sünnitus tähtajaks 27 juuni.Mai kuu lõpupoole läks tervis järsku halvaks kuni siiamaani oli olnud kõik korras.Söögiisu oli kadunud,iiveldus hood, mao valud. Helistasin arstile ja rääkisin oma mure ära. Arst soovitas minna sünnitusmajja kontrolli. Käisimegi mehega seal õhtu ära, alumine vererõhk oli natuke kõrge aga kuna KTG oli korras siis lubati mind koju sest 2 päeva pärast oli mul nagunii korraline arstikülastus.Läksin siis 1 juuni arstile, tervis ikka halb.Arst andis saatekirja haiglasse ja 2 juuni hommikul olin platsis.Tuli välja et mul rasedusdoksikoos. Käisin mitukorda ultrahelis, tehti vereproove,tilgutati rohtu, aga paremaks ei midagi.Siis geelitati 2 päeva emakakaela kuid mingeid muutusi ei olnud.Oli käes 7 juuni hommik, väljas paistis päike.Läksin arsti juurde ülevaatusele ja tema siis teatas, et täna hakkame sünnitama.Ei osanud sellepeale midagi kosta kui "OK".Veed tehti lahti(kell oli 11:30) ja saadeti palatisse, õde tuli pani mulle tilga ka et sünnitegevust kiirendada.Helistasin mehele, et hakaku tulema.Nüüd algasid ka õrnad valud.Õde juhatas mu sünnitustuppa.Valud läksid tugevamaks ja olid umbes 5 min vahedega.Siis jõudis kohale kallis mees.Vahepeal käidi kontrollimas emakakaela mis oli 3 cm avanenud.Ämmaemand käis ka korra vaatamas ning soovitas jalutada ja pissile minna.Valud olid üsna suured ja kohe kuidagi ei tahtnud sealt voodist tõusta.Mehe abiga läksin vetsu, endal tilguti ka küljes ja nii kui piss tuli läx kisaks lahti, mõtlesin et sii ma sünnitangi.Mees vedas mu kuidagimoodi voodisse ja selle kisa peale lendas terve hunnik arste kohale. Hakkasin pressima ja varsti oligi väike tütreke mu kõhupeal,kell oli 13:19, kaalus 2673 g ja oli 46 cm pikk (sündis 3 nädalat enne õiget aega).Laps terve, emme ja issi õnnelikud. Sünnitus koos valudega kesti 1 tund ja 49 min. laps on nüüd 2,4 aastat ning igati tubli.
 
loodusesõber 11. oktoober 2007, kl 08.48
A mis sellest maost sai, kellel valud olid?
 
Krissu 11. oktoober 2007, kl 11.10
Magu valutas kuna ei saanud süüa midagi,isu ei olnud.Eks see oli seotud rasedusdoksikoosiga, peale sünnitust oli kõik jälle hästi.
 
to loodusesõber 11. oktoober 2007, kl 14.29
10 points :D
 
krissu 11. oktoober 2007, kl 15.54
Tuleks ikka korralikult lugeda.Kirjas ei olnud,et MAOL valud, vaid MAO valud.
 
kyynik 12. oktoober 2007, kl 18.29
ära nyyd krissu pahaseks saa. niisama tögavad, sest nati oli ju naljakas ka:)
ilust jutt sul ju muidu.
 
aga 14. oktoober 2007, kl 15.05
mis asi see rasedusdoksikoos on? Mingi hirmus asi?
 
tegelikult hoopis 15. oktoober 2007, kl 22.28
rasedusToksikoos ja kui see nüüd nali ei olnud, siis on see jah paha asi, nagu mürgitus organismil või nii...
 
Krissu 02. november 2007, kl 00.15
Ega see rasedusdoksikoos naljaasi ole. Mõjub halvasti nii beebile kui emale.Sain küll rohtusid aga paremaks ei läinud ja kuna lapse verevarustus hakkas langema kutsuti sünnitus esile. Peale sünnitust pidin veel mitu kuud rohtusid võtma,et organism taastuks sellest.Tänu sellele ei tohi ka hormoonpreparaate kasutada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!