Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
kas tõesti on nii?
 
noö 15. oktoober 2007, kl 13.12
küsin küsimuse mis on tõesti õudne..
kui sünnitama minnakese kas siis tehakse klistiir ka või pean enne seda mickrolaxi sööma et ma sünnitade ei punnita peale lapse veel midagi välja..
mis tehaxe tänapäeval,sünnitanud võixid anda oma nõu,nii häbi ju ma ei julgegi sünnitama minna..mul kohe kohe vaja minna:)
 
b 15. oktoober 2007, kl 13.32
mul küll pole klistiiri tehtud
 
noö 15. oktoober 2007, kl 13.34
kuidas siis sünnitasid kogu kaka ja muu jama punnitasid koos lapsega lauale v???
targemad võixid lollimatele ju nõu andam ma 1 korda sünnitama ja imelik arstide käest ka küsida parem ju anonüümselt siin vestelda:)
 
t 15. oktoober 2007, kl 13.44
reeglina valmistub su keha sünnituseks ise ette, mis tähendab, et enne sünnitust tekib kõhulahtisus ja kõik tuleb ise loomulikku teed pidi välja. Vähemalt minul nii juhtus ja sünnituse ajal oli kõik OK.
Aga isegi kui punnitad midagi muud peale lapse välja, siis seda peetakse normaalseks ja arstide-ämmakate jaoks see pisiasi. Pühitakse vaikselt ära ja asi vask. Sa ju sünnitad samal ajal, on hullemaidki asju, mille pärast pabistada. Häbi ära küll tunne...
 
noö to t 15. oktoober 2007, kl 13.50
tänx hakkas kohe kergem
 
ettenägelik 15. oktoober 2007, kl 13.57
mul on koju ka microlaxi ostetud. iga hetk voin synnitama minna ja siis kui valud tulevad, kohe votan tarvitusele ;)
 
ee 15. oktoober 2007, kl 18.11
Mina palusin klistiiri. Endal oli nii mugavam. Teise lapsega ei jõudnud klistiirini. Sooltesisu tühjenes sünnituslaual. Keegi sellest kisa ja kära ei tõstnud. Laps erinevate mustustega koos ei olnud. Sünnitamise ajal ei jõua sa sellele mõeldagi, mis ja kuidas. Siis lihtsalt sünnitad.
 
25+ 16. oktoober 2007, kl 09.22
Niipalju kui mina olen sünnitajatega rääkinud, on seni kõik öelnud, et sünnitamise ajal sul on täiesti poogen, mis toimub ja sul on lihtsalt sellised valud et sa ei jõua häbi peale mõeldagi mitte :S
 
n 16. oktoober 2007, kl 12.16
ma küll tähele ei pannud, et midagi sünnitusel oleks tulnud. lõhnast oleks vist ikka tunda olnud.aga jah, enne sünnitust ajas vetsu küll, kõht lahti ei olnud.
 
t 17. oktoober 2007, kl 14.25
Mul sõbranna just ämmakaks õppinud ja ütles, et kui ema on 24 tunni jooksul söönud ja kõht pole ise lahti läinud ennem sünnitust, siis tuleb see kõik sünnitusel välja ja sellest pole midagi - ka selle koristamine on nende töö ja ema ei pea piinlikkust tundma. See koristatakse kiirelt ära ja keegi ei ütle midagi. Just pahandatakse, kui ema ilusti ei pressi ja tunneb end halvasti juhtunu pärast.

Eks see muidugi piinlik ole, kuid mis teha :)

Kõigile edu ja muretut meelt!
 
eh 17. oktoober 2007, kl 20.22
Eelmise korra ajal sai ikka sõimata küll!
 
r 17. oktoober 2007, kl 21.14
to eh

sellise ämmaka peaks tugiisik konkreetselt ukse taha viskama. Sünnitaja ja tema tugiisik peaksid enne endale selgeks tegema, mis see sünnitus endast üldse ette kujutab ja oma soove ka väljendama.
Nendele, kes sünnitusmajja mütsiga lööma lähevad, saabki mingi suva ämmakas peale hüpata.
Selles suhtes oleks kodus sünnitamine palju parem. Ämmaks on ikka sinu külaline
 
kata 18. oktoober 2007, kl 09.47
on jah ,ei jõudnud minagi ennem viimase lapse sündi kuhugi wc minna ja tuli ikka koos lapsega ka muud ,aga keegi midagi ei öelnud ,mees õnneks ei näinud kuna seisis pea juures. Pärast tegime pilte ja mees võttis mu sülle ja toimetas voodisse:) edu ka sulle
 
killu 18. oktoober 2007, kl 22.49
laps ja kaka tulevad erinevast august - seega ei saagi laps roojaga koos olla.

see kui ema sünnituamise käigus midagi muud välja punnitab on normaalne - laps rõhub väljudes ju pärasoole peale.

noöle (natuke naljatades) ole õnnelik kui sünnituslaual tühjaks saad - mina ei julenud veel 2 päeva tagumist häda teha, kartsin et kõik seal all lõhkeb. kuigi õmblus mis rebeneda võiks ei olnud..
 
r-le 19. oktoober 2007, kl 13.27
Arvan, et eh mõtles eelmist riigikorda..
 
vot nii 19. oktoober 2007, kl 16.25
minult ämmakas küsin, kas tahan klistiiri ja tahtsin.Tehtigi. Aga pressimiseni ma ei jõudnudki.Ennem läks asi jamaks ja tehti keiser.
 
aga 22. oktoober 2007, kl 21.18
mismoodi see siis käib? Ämmakas tuleb ja pühib kaka ära või jäetakse siina lauale ja laps sünnib sinna sisse? Prrrrr.
 
keona 24. oktoober 2007, kl 20.08
ära sellise asja pärast küll ebamugavaust või piinlikkust tunne! see on sünnituse juures loomulik ja normaalne ja iga ämmaemand teab seda. mul endal juhtus ka et pressisin enne lapse sündi pisikese junni välja ja niiiiiiiiiii piinlik oli aga ämmaemand ütles kohe et sellest pole midagi ja tegutsesime edasi nagu poleks midagi juhtunud. tagantjärele naljakas meenutadagi.
õnne kohevarsti sündiva IME puhul!!!
 
abc 09. november 2007, kl 18.10
mul läks kodus kõht lahti, haiglas ei tulnud enam midagi.
 
maali 16. november 2007, kl 15.32
kusjuures mul on kolm last ja enne sünnitust on mul kõht ise nagu lahti läinud. viimase lapsega oligi nii et ma käisin just wc ära ja jõudsin tagasi kui veed ära tulid ja sünnitus pihta hakkas.
 
mannu 25. november 2007, kl 21.40
synnitasin ka nii et kakasin kui laps synnitusteid pidi alla liikus, aga pyhiti ära ja asi läx edasi, sain tite kätte.oli puhtax tehtud riides ja pärast tuli teine press lootekott, kysiti kas tahan näha ytlesin ei.aga mul oli ka piinlik ja kui nyyd synnitama läen siis loodan ka sisikonna enne ikka tyhjax saada.
 
kiisu 02. detsember 2007, kl 00.36
esimese lapse puhul tehti mulle klistiir ilma et oleks midagi küsitud.teise lapse puhul enam ei tehtud.kõik mis oli tuli sünnituse käigus.keegi ei nurisenud selle pärast.hiljem kui arsti käest küsisin et miks seekord klistiiri ei tehtud ,oli vastus et enam ei ole sellist vene aja nõuet arstidele.
 
siil 15. jaanuar 2008, kl 19.25
kle...ma käisin mehe toega kuni jalul olin enamväheb wc ,et kaka häda oli.jube häbi oli mõelda ,et teen lauale veel mõne lisa .....aga ei tulnud noh...tegelykult pressib lihtsalt laps järjest allapoole ja sul on kakahäda tunne .tegelt ei tule mingit kakat äää pabista.
 
jh 31. jaanuar 2008, kl 16.48
mis siin häbeneda on?
mina näiteks sünnitama läksin, siis ma olin täielikus paanikas oma valudega ja ei osanud mõeldagi mingile kakamisele.
keset sünnitust järsku märkasin, et õde muudkui jookseb edasitagasi ja vahetab lappe mu all.
see juhtus lihtsalt nii ja see on loomulik.
kui ämmaemand sellepäras sõimab, et sitahais ülepea käib, siis ei peaks ta lihtsalt seda tööd tegema;)
 
E4 15. märts 2008, kl 23.12
Vat see oli küsimus mis mind kõige rohkem vaevas enne sünnitust. Aga kui tegevus käib ja valud ja pressid, siis on ausalt öeldes üsna ükskõik, mida kuskilt tuleb ja kas on häda või ei.
 
x 05. juuli 2008, kl 15.34
Tänapäeval klistiiri ei tehta, aga endal on kergem, kui pärasool tühi. Mina näiteks kõigepealt kakasin ämmaemandale tunnike ja siis hakkasin alles sünnitama. Lapse väljumisega pressitakse kõik sooled puhtaks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!