Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
Sünnitus ilma isilkilu ämmaemandata Tartu Toomemäel
 
L. 24. oktoober 2007, kl 21.56
Jagage kogemusi Tartu Toomemäel toimunud sünnituste kohta, kellel ei ole olnud isiklikku ämmaemandat. Olen kuulnud igasuguseid hirmulugusid, kuid ei taha siiski väga uskuda.
 
a 25. oktoober 2007, kl 12.07
seal enamus ämmaemandad noored ja sõbralikud. karta ei tasuks. ise olin sünnitamas suve lõpus, kui see nn sünnitusbuum oli. polnud ka isiklikku ämmaemandat ja ei tulnud selle pealegi, et teda vaja oleks. koguaeg oli keegu juures ja teine piilus veel ukse vahelt sisse, et ega abi pole vaja. vahel tundus, et rahvast vahest liigagi palju. isegi seda vanni sünnitust pakuti.
 
Raili 27. oktoober 2007, kl 18.26
ka mulle räägiti enne sünnitama minekut igasuguseid hirmulugusid, et arstid ja ämmaemandad on ülbed ja vastikud aga osutus hoopis vastupidiseks. kõik olid hästi toredad ja abivalmis. ka nende kolme päeva jooksul, mis ma sünnitusmajas veetsin. minu jaoks oli sünnitamine vägagi positiivne kogemus.
 
rahu 27. oktoober 2007, kl 19.48
täpselt sama- kogu aeg hoolitseti, pidin isegi neid rahustama, et mul pole häda midagi.kõige rohkém hämmastab mind see, kuidas ämmaemand iga uue lapse puhul siiralt rõõmustab, ehkki talle on se ju rutiin.respect!
 
värske emme 29. oktoober 2007, kl 18.25
sünnitasin 3 nädalat tagasi ja ainult meeldivad mälestused on. ämmaemandaid jagus kõigile sünnitajatele, mis sest et korraga oli meid sünnitamas palju.
 
kah ema 01. november 2007, kl 15.06
2.4 aastat tagasi ja rahul.
 
Liina (19.05.06) 03. november 2007, kl 13.56
Sünnitusosakonna töötajatega olen ülirahul, aga sünnitusjärgne on hoopis teine asi:(
 
anna 05. november 2007, kl 19.31
ämmaemandad on väga toredad seal, väga rahul:)aga vanem venelannast arst ei olnud nii tore midagi ja sünnitusjärgses õde- olid nii üleoleva suhtumisega.vastsündinud beebil oli raske läbi nina hingata läksin uurima mis teha saab, õde pani talle füsioloogilist lahust ninna .tuli sellel ajal ka ämmaemand ja rääkisin talle ka meie murest ja ämmakas soovitas uuesti minna, kui paremaks ei ole läinud,õe juurde.läksimegi uuesti kuid meid saadeti uksepealt kohe minema et see ei aita midagi, see hormoonidest ja tuleb oodata järgmise päevani ja ämmakas tuli ka just vastu ja küsis kas sai paremaks ja kuuldes et mind lihtsalt minema saadeti oli imestunud mõtles hetke ja soovitas rinnapiima tilgutada.
muidu kõik olid väga toredad ainult venelannadest jäi selline mõru tunne sisse
 
k 14. november 2007, kl 14.57
sünnitasin seal natuke rohkem kui 3,5 kuud tagasi, ega seal midagi erilist polegi, sain endale seal venelannast ämmaemanda kes eriti eesti keelt ei osanud, kahjuks, kuid sünnitus ise läks väga hästi, käisin vannis ja hingasin naerugaasi, kestis 14,5 tundi. aga peretuba jätis küll soovida söögitädid ja koristajad jalutasid ise siis sisse kui tahtsid, mingit privaatsust polnud, ei mõeldud et noor pere tahab privaatsust, eelkõige noor ema, näiteks imetamise ajal vms. ja selle lolluse eest maksta 300 eeku ööpäev on nõmedus, kuigi jah, sünnitusjärgses palatis olid kõik naised pead-jalad koos ja eriti ruumi polnud.
oli esimene sünnitus.
 
ok 15. november 2007, kl 09.59
sept keskel oli minuga küll seal kõik hästi.Ämmakad toredad,õed või ma ei tea mis tegelased kipuvad rohkem "nägusid" tegema. Kuna mees oli kaasas, siis suud nad õnneks lahti ei teinud:)Perepalatit me ei saanud aga ka ühispalatis personal koputas enne sisenemist uksele.
 
erle 18. november 2007, kl 11.01
köisin 4aastat tagasi sünnitamas,läksime koos mehega sinna pidime sünnitustoa ukse taga veits ootama,sest kõik toad olid kinni,aga ämmaemand oli tore ja olen küll hästi rahul.
 
Emme 14. detsember 2007, kl 17.42
Mina olen oma ämmakaga küll rahul, kes mulle juhuslikult sattus. Kogemus ütleb, et arstid, ämmakad on normaalsed ja sõbralikud, aga mõned õed kobisevad küll. Ma sain näiteks sõmata, kui läksin lapsele öösel piima küsima- ei teadnud kuhu minna täpselt ja leidsin oma korruselt ühe inimese. Ta ütles, et pole minu õde ja tal muudki teha, kui mulle piima anda, otsigu ma oma õde üles. Leidsin siis lõpuks oma õe pimedast toast magamast. See kogemus tõi küll pisara silma, kui öösel avastad, et laps on näljas ja lähed tibu süles abi otsima...
Minu ämmaka nimi muideks oli Jana Balõnski- kiidan teda väga, igati abiks püüdis olla oma suhtumisega.
 
888 17. detsember 2007, kl 16.39
jah saan su pettumusest aru aga sellisel juhul polegi midagi muud teha kas füsioloogiline või rinnapiim ninna!!!Õde ütles sulle kõik täiesti õigesti ja see lahenebki paari päevaga ära vot.Sest nii pisikestele ei ole ju hea veel mingeid ravimeid ninna panna onju!
 
ANNELI 28. detsember 2007, kl 21.27
olen sünnitanud kõik 3 last tartus toomel. esimene laps on juba 16 , teine 13 ja pesamuna 6. kõigi kolme aeg on mul olnud fantastilised ämmaemandad . isegi 16 aastat tagasi oli kõik imeline . ainult esimese lapse ajal juhtusin vastuvõttu hommikuse vahetuse ajal ja siis tundsin küll , et tahaks koju tagasi .teise lapse sünnitasin öösel ja vastuvõtus olev õde tõi abikaasa ka üles kuigi meil polnud ettenähtud peresünnitus .
ainukesed kes on natuke ninakalt käitunud on sanitarid , aga eks nad on ka inimesed nagu me kõik... ja pealegi kõik selline ununeb nii ilusal päeval nii ruttu.
 
sulo 15. jaanuar 2008, kl 19.23
sünnitasin 8aastat tagasi...jäin rahule...olin siis 19 ja koos mehega.sõbranna aga oli 37ja mehega sai sõimata nii ,et vähe polnud.....ei tea...ma arvan ,et mõned töötajad seal lihtsalt närvilised ...ja et nad ei tohiks enam seal töötada ...ja trffas lihtaslt mulle hea ja sõbrannale see paha tädi:(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!