Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
Kus sünnitasite?
 
telle 29. oktoober 2007, kl 12.07
Tere,

olen esmarase ja peaksin otsustama, kus haiglas end arvele võtta laste (1,5 k rase) - kuhu te soovitate?
Kas teil on kogemusi fertilitasega?
pelguga?
keskhaiglaga?

Palun kirjutage oma kogemusi!!
 
Mia 29. oktoober 2007, kl 12.14
keskhaigla 6a tagasi. Fertilitasse ikka ei julgeks vist..neil suremus kuidagi suur...lehtedes juttu olnud.
Ei teagi, kas rahul personaliga, see igal pool nii.. Vahetused vahetuvad jne..Alguses oli miski ca 45a naine, siuke tige herilane, aint mölises..mul oli suht savi tast..siis tuli miski nooruk, mul tunne et kuskil 24a. Endal tal lapsi polnud..ta ei teinud midagi aint istus nurgas..Lõpuks läks hulluks kätte, kutsuti Zirco (kirjutan vist valesti), see meesterahvas, vahepeal oli vist peaarst.
 
Fertilitases 29. oktoober 2007, kl 15.10
on suremus madalam kui suurtes haiglates, mis jutt see on!!! põhjus on ka selles, et enne 36n sinna sünnitama ei võeta. uurisin just erinevaid haiglaid ja võimalusi ning lähen sinna - suhtumine ja tehnika palju parem kui mujal.
 
r 29. oktoober 2007, kl 15.33
appi, appi, fertis suri üks laps ära, sinna ei tasu küll minna....
kanakari ma ütlen.
ega haigla ei sünnita, sa ise ikka pead selle asjaga hakkama saama

mina oli arvel algul Mustamäel (kuulub Pelgu alla), siis kolisin Tartusse ja käisin Tamme erakliinikus ja sünnitama sõitsin hoopis Võrru, sest ei kannata suuri kombinaathaiglaid. Jaq ei tahtnud megasummat Elitesse viia.
 
tibu 29. oktoober 2007, kl 20.54
ESMASRASE... heheheheheheeee
 
ene 31. oktoober 2007, kl 15.25
MINA 6 aastat tagasi keskhaiglas ja minu söbrants 1,7aastat tagasi seal samas meie väga rahul.mölemil kolmas laps
 
pelgus 31. oktoober 2007, kl 18.43
mina 6 aastat tagasi Pelgus ja nüüd lähen jälle Pelgusse. Esimese rasedusega käisin küll kogu aja Fertilitases aga sünnitama läksin suurde haiglasse. Just selle arvestusega, et igaks juhuks.... ja õige otsus oli, mul tekkisid esimesel sünnitusel komplikatsioonid ja oli hea, et suur haigla ja kõik vajalikud spetsialistid paari minutiga kohale jõudsid.
 
30.n 01. november 2007, kl 17.08
Esimese lapse sünnitasin Fertis (kuigi arvel olin/olen Pelgus). Kui midagi ei juhtu, siis kavatsen Ferti jälle minna, sest sünnitus peab olema minu meelest positiivne kogemus ja võin öelda, et esimese lapsega see seda oli. Privaatsus, sünnitamisvõimalus vannis (tita sündiski vette). Isegi koristaja (kes on teadupärast tavaliselt 'kõige suurem ülemus') ümmardas ja tänas ja palus igal sammul. Väga-väga positiivne kogemus. Jääb ainult loota, et kõik läheb hästi, et saaksin jälle sinna minna.
 
M 01. november 2007, kl 21.34
Keskhaiglas on väga hea tehnika ja arstid.
 
20. nädal 02. november 2007, kl 14.58
Olen arvel Fertilitases ja kui kõik rasedusega korras, siis sünnitan ka seal.

See Fertilitase hirm on tekkinud, kuna meedia kajastab erahaiglas juhtunut alati meelsamini kui riigihaiglates juhtunuid. Kõikides haiglates on vastsündinuid surnud, lihtsalt meedia ei pasunda sellest. Fertilitas ei saa endale lubada halbu töötajaid ega halba teenindust ja suhtumine rasedasse on seal parim.
 
... 02. november 2007, kl 21.17
sa ei pea seal sünnitama, kus arvel oled...
 
menny 07. november 2007, kl 14.26
mul 2 aastane poeg,synnitasin kui olin 17.Haiglaks oli kuressare haigla.Haigla nagu haigla ikka,kuigi teenindus andis siis soovida.Arvan et pole esmatähtis kus synnitad,peaasi et arstiabi oleks öigel ajal kohal ja lapsega köik korras.Seda et mönes haiglas möni beebi sureb,seda ei saa haigla syyks panna sest selliseid asju tuleb ikka ette.
 
Kai 07. november 2007, kl 14.35
Kuulge igal pool on häid ja halbu kogemusi.

Mina panustan Keskhaigla peale kuna tean sealseid arste ja praeguseni olen väga rahul.
Arvele võttes läksin ämmaemand Annika Hommiku juurde, kellega olen super rahul. Soovitan! Arsti juures veel pole käinud.

Muidu pidi nii olema, et kui sünnitusel midagi tõsist juhtub, siis viiakse nii või naa Keskhaiglasse.

Pelgulinn jättis mind külmaks (käisin seal enne rasestumist kontrollis). Fertilitase kogemust ei ole.
 
naine 09. november 2007, kl 16.13
sünnitasin Fertilitases täpselt 4 aastat tagasi. minu meelest oli see hämmastav, et öösel ei viibi haiglas anestesioloogi. kokku olin valudes olnud kaks ja pool ööpäeva ja oleksin väga tahtnud epiduraaltuimestust. ämmaemand Kai Lihtmaa, kelle kätte alguses sattusime, sõna otseses mõttes ülbitses, et pole olemas ega ette nähtud mingit tuimestust ja et läbi aegade on naised sünnitanud jne jne. ta ise oli ka tol momendil rase ja ilmselt väga halvas tujus, mida ei pidanud paljuks ka teistele näidata. kõik, mida ta tegi, oli koridoris diivanil magamine ja tänitamine, et jätku me teda rahule, tema tahab magada, tal vaja lastega järgmine päev Aura veeparki minna (!!!), see käitumine oli täiesti hämmastav. iga kord, kui mul valu võttis silme eest mustaks ja saatsin mehe teda kutsuma, siis saime temalt sapiseid märkusi. lõpuks oli juba tema käitumisest meil mehega nii suur hirm (teda ei tohi ju segada ja kedagi teist ka ei olnud seal öösel), et tahtsime haiglast põgeneda ja minna mujale...


muide, sinna haiglasse läksin sünnitama, kuna ta asus mu kodule lähedal ja usaldan väga sealseid meessoost naistearste, väga abivalmid ja sõbralikud. naiskollektiivi käitumine seal majas aga jätab paraku tugevalt soovida...lõpuks hommikul tuli teine vahetus, ämmaemand Ira Sasko ja arst. mõistatuseks jäi mulle ka see, miks kogu selle haiglasviibitud aja jooksul keelati mul vee joomine, sealjuures midagi ei seletatud ega põhjendatud, oleksin oodanud paremat dialoogi personali ja patsiendi vahel. küsisin, et miks ma juua ei tohi, et kas mul on keisrioht, vastati napisõnaliselt, et ei, seda mitte.

kuid ikkagi läheksin vaid sinna ka järgmist last sünnitama. hea rahulik ja tasemel koht (olen vaikne rahuarmastav inimene, mulle ei meeldi ülerahvastatud kombinaathaiglad!), lihtsalt enne väga hoolega valin personali - see oli minu õppetund esimesest korrast. ja kindlasti nõuan, et anestesioloog oleks kogu aeg kohal. kuidas siis muidu?
 
nr73 09. november 2007, kl 23.34
kolm last ja kõik keskhaiglas.väga-väga rahule jäin:)
 
kera 10. november 2007, kl 12.23
inimestel on hämmastav komme uskuda, et kui nad millegi eest teistest rohkem maksavad (erahaiglad), saavad nad ka teistest parema teeninduse!

Minu sünnitus Pelgulinnas: Nii kaua kui tahtsin, vedelesin vannis, iga natukese aja tagant tunti huvi, kuidas end tunnen ja kas tahan midagi...sünnitustoas oli mõnus mahe valgus ja rahu...perepalat oli rahulik ja piisavalt suur...ma ei mäleta, et oleksin kogu haiglas oldud aja üldse teisi rasedaid näinud....
 
juta 10. november 2007, kl 17.58
Mina ka oma 2 lats keskhaiglas sünnitanud,olen üli rahul,arstida olid tõesti toredad ja väga inimlikud ja üldse super5+,mine keskhaiglasse ikka!!
 
Mina 10. november 2007, kl 18.50
No kuulge, keskhaiglas ja pelgus on eesti parim tehnika.
Ma ei julgeks kusagil mujal sünnitada, jumal teab, mis viltu võib minna.
Üks tuttav viidi näiteks mustamäelt keskhaiglasse, sest sealne tehnika ei suutnud probleemi lahendada.
Ei kujutaks ette kuidas poole sünnitusepealt kihutatakse läbi linna teise haiglasse...õudne!

Ise sünnitasin natuke üle kahe aasta eest pelgus - tiptop.
Võrreldes kõikvõimalike muude haiglate-arstide kokkupuudetega oli sealne teenindus lausa uskumatu. Osaliselt minu arvates, on ehk kõikjal rasedate ja noorte emadee teenindamine poole parem kui näiteks mõne terviseprobleemiga.
Kusjuures tulin kohale liiga vara ja passisin seal peaaegu ööpäeva(ja hoidsin palatit kinni) Ja ometi mitte ühtegi halba sõna või pilku. Kuigi selge see, et olin nö pinnuks silmas oma rumalusega seal.
 
nipsutrilla 18. november 2007, kl 11.40
Mina mõlemad keskhaiglas. I kogemus väga hea, II pigem halb (kohad olid täis ja umbes nii, et praegu ei saa sünnitada, sünnitustoad on kõik kinni).
 
preili 19. november 2007, kl 15.39
3 nädalat tagasi keskhaigla-5+!!
 
hb 21. november 2007, kl 12.37
Viimasel ajal jätab KH soovida,sünnitasin 3 nädalat tagasi ja sünnitus pikenes tänu arstide süü tõttu,oleneb kes juhtub arstidest olema.Seekord küll ei jäänud rahule,hindeks 3.
 
aastase emme 21. november 2007, kl 22.38
mina sünnitasin keskhaiglas. väga normaalne oli. võtsin oma maki kaasa ja küsisin vanniga sünnitustuba :)
selles suhtes on Minal täiesti õigus, et keskhaiglas (pelgus ka) on kõige parem tehnika ja kui erahaiglas midagi juhtub viiakse sind niikuinii kh-sse. aga enamus sünnitusi läheb ju siiski hästi!!!
 
mari 28. november 2007, kl 15.28
Mõlemad lapsed sündisid Kuressaare haiglas ja ma jäin personaliga väga rahule. Hästi soojad ja abivalmid inimesed olid, eriti rabas põetajate või koristajate sõbralikkus ja suhtlemisvalmidus. Raseduse ajal olin Pelgulinnas 2 korral haiglas ja seal tundus kõik kuidagi anonüümne, koristaja lükkas harjaga ukse lahti, tere ei öelnud.
 
j 16. detsember 2007, kl 01.08
rakveres..aina hullemaks seal läheb
 
stimpikus 23. detsember 2007, kl 23.42
sündis aasta ja pea kolm kuud tagasi poja

pidin sõna otses mõttes peaaegu otsad andma keiser ja kõik muu imes minust kõik mis minus oli!!!


pelgulinnas

väga hea suhtumine, väga suur hoolivus ja vaata et armastust näidatakse välja ja mugav jne jne jne.....


ühesõnaga

igal ühel oma aga mulle pelgulinna
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!