Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
kiire sünnitus
 
hei! 27. november 2007, kl 00.45
kui paljudel on nn kiire sünnitus olnud?
ja mitmelapselised, kas teine sünnitus oli veel kiirem?

minu kogemus: ärkasin hommikupoole meeltute valude peale ülesse. kiirustasime haiglasse ja kohe tulid veed ära ning kolme tunni pärast oli laps käes.
paar päeva enne olid nn liba tuhud, võibolla ei pööranud une pealt tuhude algusele tähelepanu. ei tea. ma suht raske unega kah.

positiivne oli sellejuures, et ei saanud epituraali(valusegasena oleks tahtnud küll aga hea meel, et ei saanud enam teha).
rebendeid ka ei olnud, mis muidu vist kiire sünnituse puhul rohkem.
valu kohta ei oska kommenteerida - pole millega võrrelda.

huvitav kuidas järgmise sünnitusega olla võib? kas tuleb ka kiirelt? ja kas võib siis rebendeid tulla? kardan neid veidi, üsna hulle lugusid olen tuttavatelt kuulnud...
 
t 27. november 2007, kl 14.59
üldiselt pidi iga järgmine veel kiiremini tulema, aga on erandeid
 
T 28. november 2007, kl 10.15
kuidas on võimalik, et rebendeid üldse ei ole??
 
t 29. november 2007, kl 10.19
mis seal siis võimatut on?

kui inimesel on raske sünnitus, siis kõik noogutavad mõistvalt kaasa, aga kui on kerge, siis vangutatakse pead, et ei ole võimalik

naljatilgad :)
 
pippa31 29. november 2007, kl 17.35
Mul esimene sünnitus-3tundi,teine sünnitus-ülikiire(õnneks olin juba enne haiglas ravil)2,5tundi.Aga kolmas sünnitus kestis 15 tundi.Kõik see aeg olin suurtes valudes ,kui küsisin valuvaigisteid,ei tehtud midagi.Meest kaasas ei olnud.Kõik on suhteline.Viimane laps sündis 2004 aasta.JA Pelgulinnas.
 
juta 29. november 2007, kl 21.34
Minu teine ja kolmas laps sündisid 2 tunniga, see on sellest momendist kui tundsin, et midagi nagu hakkab juhtuma kuni lapse rinnale panemiseni. Esimene sündis ka suhteliselt kiiresti 6 tunniga.Emale on kiire sünnitus hea aga lapsele üsna ohtlik.
 
teemaalgataja 29. november 2007, kl 23.25
appikene!
ma niigi mängisin haiglas mõttega, et mis oleks saanud kui elanuks kaugemal või poleks kohe haiglasse läinud...
juta - see 2tundi on ikka väga lühike aeg...
kui mul kõik kokku arvestada, siis läks midagi 4-5 tunni vahepeal.

rebendeid jah ei olnud. samamoodi ei ole rasedusarme ja keha on täpselt sama mis enne sünnitust. paljudel tulevad ju need armid ka siis kui nad ennast kreemitavad. juu ma olen siis igate pidi hästi elastne ja veniv :D
 
ninni 04. detsember 2007, kl 19.49
Esimene 5 tundi, rebendid ja verejooks, 2.pidi autosse sündima-12 öösel hakkasid valud,veerand 1 tuli kiirabi ja 00.40 istus tirts rinnal, polnud hulle rebendeid ega midagi...
 
- 06. detsember 2007, kl 23.54
mul oli esimene 2tundi. kuidagi eriti kähku läks mööda. mäletan et mingi film hakkas telekast kui haiglasse jõudsin.ütlesin arstile veel et see tundub nii ebareaalne sest olin enne just popcorni tegemas, et seda filmi vaadata kui vaud algasid. ja kui beebi oli käes siis õde käis vanematele teatamas ja ütles, et mu filmi lõputiitrid hakkasid just jooksma - naljatades lisas et lapsed ikka segavad lemmik filmide ajal. teine sünnitus läks aga 4tundi.esimesel korral rebendeid polnud. teisel korral juba veidi oli.mõned armid on aga neid on mul teisme east ka palju. olen ülikuiva nahaga ja nii kui kasvasin olid ka armid järgi.
 
suska 14. detsember 2007, kl 17.34
Mul esimene laps sündis 15 tundi, teine 4,5. Mõlemal korral ei saanud eriti aru, millal hakata haiglasse minema, sest valud ei olnud üldse korrapäraselt. Kord käisid 7, kord 5, siis 2 minuti tagant. Lõpuks juba minuti ja poole tagant. Kui autosse jõudsin, siis tundsin juba pressi. Haiglas sain olla 40 minutit ja tirts oli käes. Jube valus oli ikka ja vahepeal loobumistunne, et ei jõua enam kannatada, aga kokkuvõttes ikkagi vaeva väärt- vaadates oma pisitibu...
 
minni 26. detsember 2007, kl 21.49
minul esimene synnitus alla 3 tunni. arkasin hommikul ja oli kyll kerge valu, kuid kuna enne oli palju libakaid olnud, siis ei pooranud sellele tahelepanu... kuid siis avastasin et vaike veritsus oli ka ja laksin haiglasse. seal ikka veel valus ei olnud ja oeldi et laheb vahemalt 10 h veel... selleks ajaks oli siis juba yle 2 h moodas... siis oli ca pool h ikka paris valus ja siis tulid veed... ja 15 min hiljem oli printsess mul kohul. ja mitte yhtegi rebendit. ja polnud aega yhekski valuvaigistiks. aga lopp oli ikka valus kyll...:)))
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!