Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
sünnitamine
 
odysseia 26. jaanuar 2008, kl 18.09
teemat ajendas püstitama äsjalõppenud film etv-s "elu odüsseia". kui see naine sünnitama läks, tehti kohe epiduraalanesteesia, et ei peaks kannatama emaka valulikke kokkutõmbeid. seletati ka juurde, et doseering on ülimalt oluline, et võtaks ära valud aga laseks sünnitajal siiski ka tunnetada. ja kogu sündmus jättis äärmiselt positiivse mulje (eks oma osa oli kindlasti ka filmi montaažil).
siit aga küsimus- kas eesti sünnitusmajades lepitakse epiduraalanesteesia tegemine kokku enne sünnitust (kui pannakse paika sünnitusplaan). või peab eesti naine siiski kangelast mängima ja alles siis, kui sünnitaja on oimetu, tehakse epiduraalanesteesia. teadjad, palun rääkige!
 
alpha 26. jaanuar 2008, kl 18.43
Eks arstid tahavad ikka, et sünnitus oleks võimalikult loomulik. Aga usun, et kui kohe sünnitusmajja jõudes kokku lepid epiduraalis, saad ka selle. Iseasi, kas seda Sinu jaoks üldse vaja oleks.

Ise sünnitanud kaks korda - esimest last 19 tundi, teist 1,5 h. Kui ausalt öelda, siis epiduraalimõte tuli pähe just viimasega, sest valud olid liiga intensiivsed (aga sünnitegevus ka ülikiire ju!). Aga et avatust oli liiga palju, ei saanud enam teha. Esimesega ei olnudki absoluutselt vaja. Kõik kulges täiesti rahulikult, mõnusalt.

Hästi paljud on oma sünnituslugudes kirjutanud, et valutada oli epiduraaliga hea aga pressida ei olnud hästi võimalik ja seetõttu pidi laps kauem sünnitusteedes viibima. See aga on juba üks ohutegur.

Uuri kindlasti ka negatiivseid pooli!
 
kaidi 28. jaanuar 2008, kl 08.35
Mul kestis sünnitus 14h. Tehti kaks korda epituraali.. esimene kord oli nii hea, sest valud olid meeletud, sain isegi tududa. Teist korda enam ei mõjunud. Aga see aitas emakal avaneda. Soovitan soojalt, kui asi pikale venib!
 
Kati 30. jaanuar 2008, kl 21.26
Nooooo, selle filmi väljutus ei tundunud küll kuigi realistlik. See naine oleks nagu keisrilõikeks vajaliku doosi saanud--naeratas ja pressis. Ma pole nagu kuulnud, et epiduraaliga väljutus nii lillelile oleks--lõpusirgel võetakse keemiat maha, et naine ise kah midagi tunneks ja jõuaks ja teaks pressida. Mul on tähtaeg ülehomme ja epiduraali nurumist ma küll ei välista, aga kui vanni saab, siis saan ise hakkama. Pole vaja lisa riskitegurit--suurenenud riski keisri või vaakumi tegemiseks. Esimese sünnituse ajal valutasin vannis--oli küll jube valus, aga hakkama sain ja saan veelkord!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!