Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
peresünnitusest?
 
varsti minek 13. aprill 2008, kl 20.45
Sünnitan juuni alguses.. Ja kuulsin kellegi käest, et kui tahan, et isa ka oleks sünnituse juures, siis peab ta enne mingid proovid andma (mingi kopsuhaigus?).. Kas peab? Pole perekoolis käinud, sest lapse isa on teises linnas, nüüd varsti tuleb aga Tartusse elama ja siis tahaks minna koos.. Aga kas enne sünnitust peab ütlema arstile/ämmaemandale, et tahan peresünnitust? Tartu Toome kliinikust on siis jutt.. Palun kellelgi selgitada, kes paremini teab! Ja kuidas perepalatiga lood on, selle peab ka enne ära broneerima.. ? Veits rumal tunne on, aga tõesti ei tea.. :D
 
zy 14. aprill 2008, kl 00.05
See oli palju aastaid tagasi (ca 10), kui nõuti, et tugiisikul oleks kopsuröntgen tehtud. Enam mitte. Enne sünnitust midagi kokku leppima ei pea. Lähete lihtsalt koos kohale.
Perepalatit saate küsida siis, kui sünnitama lähete - kui on vaba, siis saate, kui ei ole, siis ei saa. Ette seda broneerida ei saa (no ei tea ju täpselt ette öelda, millal seda vaja läheb).
 
vanamoodne 15. aprill 2008, kl 09.34
Olen ikka mitu last sünnitanud, kuid ausalt - mina ei taha et mees seal juures vahib. Mitte mingil tingimusel. Aidata ta ikka ei saa ja pole tal tarvis minu piinasid passida.
 
emme 18. aprill 2008, kl 08.26
ei pea jah mingit proovi andma ning peale sünnitust küsitakse sinult millisesse palatisse soovid minna.
Mina sünnitasin 2 kuud tagasi ja olen väga õnnelik et mehe kaasa võttsin , kuigi kui nüüd mõtlen oli ikka natuke piinlik ka ,vb sellepäörast et oleme vaid 1 aasta koos olnud ja pole veel nii omaks saanud .
See mulle eriti ei meeldind et mees pandi minu jalgu kinni hoidma ning seega oli mehel väga hea vaade mis seal all toimus , kuigi jah sel hetkel ma ei mõelnud sellele mida tema seal näha ja tunda võib .
Aga peale mehe oli veel palatis kari arste mingi koristaja ja veel mingi söögitädi siis jahh .....
 
siilike 20. aprill 2008, kl 22.49
to:emme
miks pidi mees jalgu kinni hoidma, ei saa aru? Olen 3 korda sünnitanud, kuid kordki pole vaja olnud kinni hoida. Uurin selle pärast, et ise lähen ka juuni algul ja see kord on peresünnitus.
 
emme 21. aprill 2008, kl 08.45
no kui jalad olid neil tugedel siis arsti sõnul ma ei hoidnud jalgu piisaval üleval või laiali, ma ei teagi ja siis käskis mehel neid hoida.
imelik ämmakas oli tegelikult, karjus ja sõimas jne .....ja see oli siis pelgulinnas
 
siilike 21. aprill 2008, kl 17.52
to:emme
Kahju Sinust, et nii lollaka ämmaka said. Mees oleks võinud tal suu kinni panna. Siiani olen kõik kolm korda sünnitanud Valga linnas ja endiselt rahul. Tunnen end seal miskipärast turvaliselt ja ämmakad on super sõbralikud, pealegi on siin ilus uus haigla koos kõigi mugavustega. Edu Sulle, loodan et see ebameeldiv ämmakas Sul edaspidist tite isu ära ei võtnud.
Päikest!!!
 
Õnnepall 29. aprill 2008, kl 20.53
http://www.nupsu.ee/?menu=news&page=viewnews&item=22280
 
kuidas 07. mai 2008, kl 19.33
http://www.nupsu.ee/?menu=news&page=viewnews&item=22280
 
uhh kui jube 07. mai 2008, kl 19.39
Peresünnitus pole kohe kindlasti selle jaoks välja mõeldud, et mees naise jalgu hoiaks! Häbi tollele ämmakale, kas ta ka mõtles, kuidas see mehe psüühikale mõjuda võiks?

Mõni mees ei taha naisega aastaid ka siis seksida, kui on niisama kõrval seisnud, liiati sundida siis otse kümnesse vaatama!

Õnneks oli minul tore ämmakas, kes ei pannud meest tööle, saime ikka käest kinni hoida ja üksteist toetada :)
 
killu 06. juuni 2008, kl 16.36
minul oli küll palju lihtsam kui mees kaasas oli. üksi ei tes mis oleks saanud.
 
ka ema 07. juuni 2008, kl 15.35
olen mitu last sünnitanud tartus toomel ja iga kord tänan jumalat,et mehe kaasa võtsin.viimane kord röökis mees ämmaka kohale,kes viimasel hetkel lapsele käed alla sai,muidu oleks ta põrandal ka olnud.hetk ennem oli ämmakas öelnud,et teil läheb veel paar tundi aega,kuigi teadsin mis pressid on ,vaidles ta vastu ,sest emakas on ainult poole võrra avanenud.kuna kõik lapsed on poole pealt välja lausa visatud kommenteerivad alati,järelikult on teil selline soodumus.aga kui ma algul kohe mainin seda soodumust,siis see neile korda ei lähe.kindlalt võta kaasa,moraalseks toeks.naljakas lugu juhtus veel ühe lapsega.mina tunnen,et pressid käivad,arst aga arvab jälle,et teil läheb veel tunde ja saadab mu üle koridori pukki kontrolli.kuidagi valuhoogudega sai komberdatud ja pukki ronitud,kui arst röögib ruttu alla,pea juba paistab.ja kujutage siis ette seda traavi: mina hoian mingit lina ühe käega eest ja teisega tagant jalgevahel,et laps põrandale ei kukuks,mees toetab ühe kaenlaalt ja arst teiselt poolt.õnneks jõudsime ikka õigel ajal kohale.
 
soovitan 05. juuli 2008, kl 15.19
Enne sünnitust on sul tuge vaja ning pärast ka. Lapse nn. välja tulemise ajal võib ju mees kabinetist korraks välja minna.
 
soovitan 05. juuli 2008, kl 15.20
Enne sünnitust on sul tuge vaja ning pärast ka. Lapse nn. välja tulemise ajal võib ju mees kabinetist korraks välja minna. Mina olin (esimene laps) täiesti üksi ja kahetsen. Valud olid 5 tundi ning peale lapse sündimist oli laps lihtsalt natuke aega laua peal teki sees, kuigi oleks võinud issi sõles olla...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!