Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
keiser
 
Ly 24. aprill 2008, kl 16.16

Kas soomes saab omal soovil keisriloikega sunnitada voi lastakse meil ka eestis ikka kui vaga tahad..
 
keisrinna 24. aprill 2008, kl 19.23
Miks sa tahad keisrit? Mul tehti, sünnitus oli kestnud 16h, sellest 2h pressisin, aga vaagen oli kitsas ja laps ei mahtunud välja. Ma ei saa enam kunagi oma kõhtu ilusaks. Ripub.. kole on:(
 
salza 24. aprill 2008, kl 19.50
olen ennegi kuulnud noorte naiste suust, et peab keisriga sünnitama. huvitav, kes sellist rumalust kultiveerib? mingi sopa-ajakirjandus?
 
zy 24. aprill 2008, kl 20.57
Kui võtta keskmine kogemus (isesünnitamise head/halvad kogemused ja keisri head/halvad kogemused), siis tuleb välja, et valude (tõesti-tõesti! valudest ei pääse nemadki) ja igat sorti tüsistuste käes vaevlevad rohkem keisriemmed.

Igatahes - uuri mõlema variandi kogemusi veel põhjalikumalt, enne kui otsustad. Google'i otsinguga peaks vastuseid tulema palju.
 
kuuneiu 25. aprill 2008, kl 09.26
küsin ka mina, miks küll keiser ?
Sünnitasin 2 kuud tagasi ning kuni lõpuni ajasin arstidele ,et mina TAHAN keisrit,kuid ma ei saanud seda ning ma olen üliüliüli õnnelik,et sain ise sünnitada. Juba järgmisel päeval olid igast valud kadunud ( polnud ka ühtki rebendit ) ning paari nädalaga olin täielikult taastunud, kuid operatsioonist taastub kaua ja vaevaliselt !
 
imelik 25. aprill 2008, kl 10.46
minul on kaks keisrit olnud, kuid oleksin eelistanud ise sünnitada, kui lapsele poleks ohtu olnud. Miks tahetakse keisrit? On selles midagi head?
 
minasamuti 25. aprill 2008, kl 17.19
ma ka ei saa aru, miks keisrit tahetakse. endal oli ka keiser ja need valud olid jubedad. igal juhul oleks tahtnud ise sünnitada.
 
apua 26. aprill 2008, kl 21.59
miks,miks, keegi ei küsinud miks, lugege teemaalgataja küsimus uuesti läbi!
 
no tõesti 28. aprill 2008, kl 15.03
mis lällate siin? naisel peab olema valikuõigus ja norm riikides ongi.
 
kuku 06. mai 2008, kl 18.03
minul oli keiser, eelnes pikk ja vaevaline katse sünnitada ja ma ei kahetse, et keiser tehti, polnud hullu miskit, päev hiljem juba sai ringi kapata ja valuvaigisti aitas ka palju. Seega igale inimesele on oma, ei ole mõtet teha ühte maha ja teist ülistada.
 
KK 09. mai 2008, kl 16.18
Mina sünnitaksin vaid siis, kui saaks keisrit "tellida", aga kuna Eestis ei saa, siis ma ei sünnitagi.
 
kokkuvõtteks 10. mai 2008, kl 16.04
kas siis saab Eestis või mitte?
 
NIi siis 11. mai 2008, kl 18.56
Kui sa räägid arstidele ,et sa keisrit tahad siis nemad seda kohe kindlasti teha ei taha--- sest see ei ole loomulik ja kesri puhul võib järgneda palju tühistusi ,tean seda nelja tuttava näite puhul, kus ühel seni ajani kõht on valulik, teistel tekkisd komplikatsioonid , eesti arstid üldisetl ei poolda keisrit, see on ainult häda juhuste korral, Sünnitus on vajalikesiteks juba sellesk,et lapse kopsudest välja suruda üleliigne vesi.
 
nii jahh 11. mai 2008, kl 20.56
saab ikka küll valida ise ka eestis, kas tahad keisrit või mitte. mul tähtaeg 5 nädala pärast ja arst ise küsis, kuidas ma sünnitada tahan. kas loomulikulteel või keiserlõikega. kuna ma polnud selliseks küsimuseks valmis, siis palusin veel mõtlemis aega. aga vist kaldun ikka keisri poole. tüsistusi pidi just rohkem olema loomulikul sünnitus viisil. minu tuttavatel(tean kolme) pole mingeid probleeme olnud peale keisrit. üks on sünnitanud ka ühe lapse loomulikul viisil ja tänab siiani inimest, kes mõtles välja keiserlõike. üks tuttav on sünnitanud ka ainult loomulikul teel ja kuigi sünnitusest on möödas juba 3,6 aastat ei kavatse ta kunagi rohkem sünnitada. igatahes mitte loomulikult enam. nii,et... sellel teemal pole mõtet vaielda. kogemusi on igalühel omajagu ja on kindlasti 50-50 kes arvavad üht või siis teist parimat olevat. aga teemasse, siis küsi kindlasti ja julgelt oma arstilt või ämmakalt seda. minule pakuti ise validaja 26 lähen ka konsultatsioonile arsti juurde, et mõlema sünnituse kohta täpsemat inffi saada.
 
ainult keiser 12. mai 2008, kl 19.05
Paljud räägivad siin tüsistustest ja valudest, mis on pärast keisrit, aga mina valiksin sellest hoolimata igaljuhul selle. Isegi kui valud oleksid mingi ime läbi tõesti suuremad, on vähemalt teada, mis sind ees ootab. Minul näiteks hoiaks see ära selle paanika ja vaimse pinge, mida tekitab hirm sünnituse ees. Mulle piisab juba nendest hirmuunenägudest, et pean sünnitama, kuigi ma ise last ei oota. Ja ilmselt ongi nii, et ma ei kavatse sünnitada, sest keisrit ei lubata. Võib-olla olen argpüks, aga see on mu elu suurim hirm, nagu läheks surmale vastu.
 
keisri poolt 15. mai 2008, kl 17.08
Mina valin 100% keisrilõike. Minu jaoks on see lihtsalt parim, kuna on kohutav hirm loomuliku ees ja näen, et naine ei pea kartma ja põdema sellist asja nagu lapse sünd - niiet vahet pole kuidas laps sünnib, peaasi et sünnib ja et naine tunneks end seejuures hästi ja mugavalt. Lapsele pole ka hea, kui mea närvitseb enne sünnitust ja kisab nagu metslane, kui ema tunneb end mugavalt ja hästi - tunneb ka laps, vahet pole, kas keisrilõike teel või loomulikul!
 
mina 18. mai 2008, kl 01.05
mul on kaks last.. mõlemad keisrilõikega.. ma ei tea, et mu lapsed oleks teistsugused..kummalised..või ma neist ise vähem hooliksin..aga synnitus on minu joks piin... pole olemas midagi kohutavamat.. aj tänapäeval kui inimene on- olgem ausad..loodusega hyvasti jätnud, ei saa m aru miks meid naisi veel loomuliku synnitusega piinatakse.. me ju ei ela enam oma loomuliku elu, me peseme, sööme taldrikult, käime hambaarstil..miks kurt ma pean jalad taeva poole siruli olema..võõrad minu kõige pyhamas kohas surkimas..ja mis siis, et artid... ei tänx... minu keha on minu tempel..minu kõige pyham, nagu minu vaim ja minu hing.. ja mina otsustan...
 
eldur poiss 22. mai 2008, kl 19.04
kuda sa siis teada said, et rase, kui keegi ei surkinud sul pühas kohas. ikka idioot!
 
¡L 02. juuni 2008, kl 17.34
esimene laps tuli ise ja teine keisriga-pooldan ainult ise sünnitamist sest pärast keisrit ma ei suutnud nädalaid liikuda.
 
kati 04. juuni 2008, kl 13.43
Need kes keisrit tahavad peaksid arvestama ka sellega, et järgmised rasedused on palju valulikumad, kui isesünnitanutel.
Mul esimene laps sündis keisriga, kuna emakakael ei avanenud, arvasin ka, et oi kui tore, pole rebendeid, ega valusid. Aga nüüd ootan teist last ja alakõhus on hullud valud, kuigi keisrist on möödas juba kuus aastat, teeb haava-arm jubedat valu. Pöördusin ka arsti poole ja sain teada, et see pidigi normaalne olema. Nii et emad, kes te tahate keisrit, arvestage et järgmise raseduse esimesed viis kuud ei saa te järske liigutusi teha ja kui aevastus peaks peale tulema on kah soovitav jalad krõnksu tõmmata (on valu väiksem).
 
kuidas kellegil 04. juuni 2008, kl 14.35
minu esimesed lapsed (kaksikud) sündisid keisriga. teine maimuke loomulikul teel ja nüüd olen jälle rase ja lööge või maha, aga kui keiser lõiget ei saa, siis ei tahagi sünnitada. keisriga polnud mingit muret. hommikul lõige ja peale lõunat püsti ja kõik korras. 3 nädalat päevad ja kuu pärast seks. mingeid valusid pole olnud ei kohe peale lõiget, ega ka hiljem. loomulikul sünnitusel rebis 3,9kg laps mind ribadeks. ma olin, siis nii lõhki, kui sai olla. püsti ei saanud voodist 2 päeva. ja siis ka ainult kellegi abiga. paranesin 2 kuud ja sksisin alles 1,8 aastat hiljem. siis oli jällegi tunne, nagu oleks süütuse kaotanud. nüüd lähen kolmandat korda sünnitama ja raudselt nõuan keisrit.
 
jajaaa 04. juuni 2008, kl 15.08
Keiser on parim. Ja need, kes seda maha teevad, siin palun väga - visake jalad kiviaegse naise kombel taeva poole ja minupärast surge oma valudesse ära! Kes tahab, no lasku käia. Aga kes ei taha, siis pole õigust seda halvustada. No issand..lõppude lõpuks pole ju vahet, mis kuradi teel laps ilmale tuleb`?? Tulgu vees, õhus, maismaal..no kus iganes! Peaasi, et ema ei pea niigi rasedana põdema asjade pärast, mille üle ei peaks põdema - see on ju lapselegi halb. Keiser on juba selllepärast parem, et siis tead kindlalt, mis sind ees ootab. Sünnituse puhul pole aga iial kindel, kuidas sul läheb: kas rebened hullult kakti, kas lapsel tekib trauma, kas sina ikka jõuad vms. Keiser on lollikindel: tuimestus, kõht lahti ja laps käes. Keisrikõike puhul on kõik naised samas seisus, aga sünnituse puhul ei tea sa iial ette, mis juhtub ja kui kaua see kestab vms. Keegi eespool kommenteeris ka toredalt, et miks tänapäeval peab naine üldse end loomulikul teel sünnitamisega, et inimesed on looduse ammu kõrvale pühkinud ja miks siis sellest nii väga kinni hoitakse?? Tänapäeval arenenud riikides ei pea ju ilmtingimata kiviaegse naise moodi jalad harkis taeva poole möirgama..saab ka lihtsamini ja kergemeni. Või ei tohi või? Kui oled loomulikult teel sünnitanud, siis oled äkki kõvem mutt kui teised ja teeninud tuttavate seas heakskiidu ja austuse? Einoh...mis iganes. Igaüks elab nii nagu tahab. Mina valin keisri, kuna ei taha ei endale ega lapsele mingit traumat tekitada ega hirmu tunda, mis saab ja kuidas saab, kui tean, et keisér läheb alati nii nagu planeeritud..sünnitust ei saa aga ette planeerida. Ja uskuge mind, keisrivastased, kui keiser oleks nii ohtlik ja võigas tee laps ilmale tuua, siis oleks see juba ammmu keelatud! Tavaliselt ikka need, kes tahavad loomulikult laps saada, hakkavad teisitimõtlejaid kritiseerima ja oma valikut pühaks pidama. Keisrilõikevalijatel on suht suva..elage ise oma elu..minupärast sünnitage kasvõi puu otsas, aga mina teen keisri ja punkt. Kindel, et lähiajal saab see ainukeseks viisiks ja kindlasti hakatakse seda üha enam valima ja lõpuks on loomulik sünnitus ajalugu.
 
ruti 04. juuni 2008, kl 23.11
Minul on mõlemad variandid proovitud ja kolmas sünnitus peagi tulemas. Eelistaksin loomulikku sünnitust. Keisri järel oli paranemine aeglasem.
 
seda, et 24. juuni 2008, kl 12.52
kui ainult üks laps plaanis, siis miks mitte keiser, aga...minu pesamuna sündis ka keisriga ja peale seda olen kaks korda rase olnud...aga mõlemad korrad on rasedus pesastunud armi kohale ja katkenud...sest ei saa seal areneda:( viimane kord ütles arst juba esimesel ultrahelil, et lõpuni kandmine on võimatu ja üheteistkümnendal nädalal katkeski.. eelmine enne seda püsis 18 nädalat :((( nii et ka see mõtlemise koht!
 
loomulik 04. september 2008, kl 17.27
Miks peab jalad taeva poole sünnitama? Vanasti naised ei sünnotanud jalad taeva poole, see pole loomulik asend, lapsel on raskem tulla. Asendeid saab valida ja arvestama peaks, et laps on täiesti teadvel kogu raseduse aja ja ta ise tahab sündida! Ta tahab valida, millal alustada ja kui kiiresti tulla. Ema roll on lõdvestuda, lõdvestuda ja lõdvestuda ja kuulata oma last ja lihtsalt lubada lapsel tulla!
 
to nii jahh 07. mai 2009, kl 15.20
kus siis valida saab
või oskad soovitada arsti kes arvestaks ka tulevase ema soove
 
naine 07. mai 2009, kl 16.57
naisele seda ,et - tõesti kahju ja tõesti mõtlema võiks panna teisi naisi ,üks otsus kergema vastupanu teed ja edasised püüdlused mõnusaks lapseootuseks pühitud,küll valud kõhus küll katkemisoht või katkemine,kui palju halba,muret ja nukrust see külvab.Ise sünnitanud 3 last loomulikul teel ja polnud see midagi hullu,polnud rebendeid. Olin ise meelestatud ,et saan hakkama ja ennem mindki on naised sünnitanud.Hingasin sünnituse juures rahulikult ja keskendusin lapse sündimisele. Kuigi esimene lapse ajal oli oht keisriks,nimelt algas sünnitus verejooksuga,siis palusin käed koos jumalat ,et ei taha keisrit ,tahan ise sünnitada. Kuigi oli opilaud juba valmis ,kui veel viimane ülevaatus tehti siis konsiilium otsustas ,et ise sünnitab ja et verejooks jäi järgi. Sellest alates olen ikka ja jälle jumalat mõnes olukorras palunud;)
olen nimelt vaikselt uskunud jumalat ,rasketes olukordades näitab mulle teed ja aitanud mind. Kuigi ma kirikus olen vast 3korda elus käinud.
 
maivi 31. mai 2009, kl 14.47

Iga naine teab täpselt kui palju ta valu kannatab,mida tundlikum on emakas seda valulikum on selle avanemine sünnitamisel,pressimine pole ju enam valus.Kuid minu esimene sünnitus oli väga valus,röökisin terve ööpäeva nii et hääl oli ära ja sain kohutava stressi mis on siiani meeles,kuigi laps saab 10 aastaseks.Puusad jäidki valusaks,ei aita isegi võimlemine enam!Ma ei unusta seda valu iialgi!
Teine laps tuli ilmnale keisriga,keisriks valmistamine pole ka just meeldiv ja siis see haavavalu!,see on ühe päeva.Kuid mingit stressi sellega ei tule.Paranemine võtab lihtsalt kauem aega!
On ka veel seda et paljudel tava sünnitajatel ei tõmba enam emakas ilusti tagasi,millepärast on mures tõesti väga paljud naised ja kõht jääb rippuma!
 
a 31. mai 2009, kl 17.33
Aga ikkagi ei saa kuskilt täit vastust, et kas saab siis ikka valida v mitte. Tundub, et mõnes kohas saab, mõnes mitte ja oleneb arstide tujust, veendumustest vms .kui 100% med. näidustust pole, on ainult meeletu hirm ja paanika, et kuidas siis?
Mul meeletu rebenemise hirm ja ei julgegi seda asja ette võtta..
 
Inimene 01. juuni 2009, kl 00.55
Vabandust, et samuti autori küsimusele ei vasta, aga tahaksin samuti rõhutada seda, et JALAD TAEVA POOLE POLE MINGI SÜNNITUSASEND! Kõige tõhusam asend on olla kükakil või siis muud moodi nii, et tupe ava jääks maa poole. Siin mõned on piisavalt rumalad, et isegi poleks nagu uurinud eelnevalt sünnitamisest kui sünnitama läksid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!