Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
piinlik küsimus
 
hellu 19. september 2008, kl 00.17
Ka mul juhtus nii.. ega ma sellest välja ei teinud sest mulle öeldi et see on loomulik ja olin selle kohta lugenud...
Laps pidi sinna kuskile peaga suruma ja nii juhtubki vahest :)
 
teadja 21. september 2008, kl 10.33
Aga kas te ka teate , et koos kakaga sündinud lapsed pidid olema õnnelikud lapsed.
 
hiie 26. september 2008, kl 13.31
sünnituse aeg kui arst ütles et pressi..siis karjusin ...kaka tuleb pean vetsu minema..
aga siis tuli hoog jälle ja tuli sealt kõike...ja armas pisi poiss ka....
 
minule 30. september 2008, kl 11.39
tehti enne klistiiri,ilma et oleks taiband seda küsida.
 
norm ju 21. oktoober 2008, kl 18.31
syndis laps ja syndisid junnid.. k-ik mis peab v@lja tulema, see ka tuleb, loomulik ju!
 
miia 21. november 2008, kl 00.23
kullakene :)
tuppe ja pärasoolt lahutab vaid üks sein. lapse pea venitab meeletult kudesid ja avaldab tohutut survet pärasoolele - see on täiesti LOOMULIK, et sünnitusel naine ka roojab. kõik ei rooja, sest oleneb kui ammu naine sõi. see ei tähenda et nälgima peaks ;)
ämmaemandatel on sellest kakast väga ükskõik! ;)
 
Kah 28. november 2008, kl 13.43
Esimese sünnituse lõpu tuhude ajal teatasin ämmakale- tahan kakale. tema- kakka aga siia, küll ma koristan ära, ise aga muigas kavalalt. Noh, kuna lubati ja väääga tahtsin kakkale, siis ka punnitasin ja kakka asemel surusin poja välja.

Samas ta teatas, et see on nii tavaline, et laps surub väljudes jämesoolele ja tekib tunne, nagu tahakski kakale. Samas surub laps sedasi ka soole tühjaks ja tihti on neil seda paksema koristust kah.

Teise lapsega vist klistiir hakkas mõjuma hiljem ja laps surus edasi liikudes ka seda paksemat välja. Õde vahetas paari sekundiga lina ära, nii et kõrvalolev mees ei saanudki millestki õieti aru :) Või siis lihtsalt ei tahtnud mulle öelda ;)- Midagi seal oli, kuid õde vahetas kõik nii kiiresti ära, et ma ei teagi, mis seal oli.

Muuseas, mõlemal korral anti enne kõhulahtisti tableti ja tehti ka klistiiri.
 
nõukaaegne 29. november 2008, kl 00.17
sünnitanud 4 korda ja alati tehti klistiiri enne sünnitust, tagantjärele targana arvan, et seetõttu oli ka peale sünnitust alati mitu päeva kõht kinni, ei aidanus seal petijoomine ega miski
 
N24 35+ 01. jaanuar 2009, kl 18.46
Mina täna just selgitasin oma mehele, kes kangesti sünnitusele kaasa kipub, et ega see ilus vaatepilt ju ei ole. Et @!#$, kust ja verd kõik kohad täis ning kui piisavalt ei avane, siis hakkavad lahkliha lõikama. Tema seepeale nati ehmatas ja küsis, et kuidas ma pärast sünnitust siis hädal käin ja värki. Mis seal siis ikka, hambad ristis ja pisar silmis tuleb käia. Noh, seletasin talle siis veel, et vahel lööb enne sünnitust endal ise kõhu lahti ja sooled tühjenevad, vahel aga tehakse klistiiri, kui selleks aega ja tahtmist on.
Noh, eks tugiisiku loengus Pelgus selgitatakse talle kah igasugu asju. Tal nüüd 5 nädalat aega järele mõelda, kas ta ikka tahab kaasa tulla. Sundida ei saa, vastu ka pole.
Aga samas ega meest vist lastagi sinna augu juurde, kus põhiaktsioon toimub. Ta pigem selline käehoidja ja seljamasseerija rollis.
 
ohjah 13. veebruar 2009, kl 10.40
Kullakene ,see on täiessti loomulik . Arstid sellega harjunud ,ei ole sa esimene ega ka viimane ,kellel seda juhtub. :)
 
to N24 35+ 03. mai 2009, kl 14.48
Kas see synnitustuba on nyydseks jöutud ära koristada? Sinu jutu järgi peaks sul ikka hiiglama suur sisikond oelma, et köik kohad on väljaheiteid täis.
 
naerust kõveras 03. mai 2009, kl 16.01
kellel sisikond suur, kellel ajumaht üüratu, katel sõimab pada...
 
Deana. 10. mai 2009, kl 14.33
Teinekord,kui sa sünnitama lähed,siis lase see teine auk kunni õmmelda,siis ei tule kakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!APPI KUI HÄBI!!!!!!!!!!!!!!
 
ly 17. mai 2009, kl 19.08
oi kurat, sai kõvasti naerda seda teemat lugedes:)
Aga mis seal salata, endal juhtus sama asi ja mees nägi kindlasti ka-häbi küll ei olnud aega tunda nii raske toimingu juures...
 
kats 20. mai 2009, kl 00.50
see ju täitsa normaalne
minul mõlema lapsega tuli,esimesega pidin vahepeal siukse auguga tabureti peal istuma, ka siis vist tuli, algul oli küll jube häbi, aga kuna arst ja ämmaemand olid väga toredad,siis tegid selle asja lihtsax
ja teise lapsega v ka esimesega,isegi kui seda sünnituslaual tuli, siis voodi ju poolest saadik ära tagant võetud ja kauss v mingi asi seal all, nii et ei tohix küll lina kakasex minna, ning minul oli mees minu kõrval,rohkem nöo juures, nii et ta polex ka saand näha otsevaates seda pilti:d, nii et poleks seal midagi häbeneda
 
malle 21. juuli 2009, kl 00.16
Teatsin, et selline kakahäda tunne võib tekkida ja siis ei pööran ud sellele sünnituse käigus tähelepanu ... järsku kuulsin kui ä/e ütles: "kaka, kaka!" ....??? mida???? peale seda oli meie kodus nalja kui palju teemal ... kaka,kaka!
 
mia 22. juuli 2009, kl 08.41
Mul on küll hea meel, et mees kolmandagi sünni juures kaasas oli (me juba teame, et sünnitus on ilus ja ülim vaid ukse taga seisvate meeste arvates). Ma lõin just siis jalad kokku, kui lapsel juba pea väljas. Ainult mehe ramm suutis veel mul jalgu laiali hoida, et ma poissi tagasi ei suruks.
 
K 25. august 2009, kl 23.23
Mina hakkasin enne sünnitust oksendama, mitte miski ei püsinu sees ja sellepärast ka sellist muret polnud.
 
mari 05. september 2009, kl 23.12
Loen ja imestan. Sünnitasin mitu last üle 10 a tagasi ja iga kord tehti küsimata klistiir kohe ära, nagu enesestmõistetav toiming.
 
Keegi 10. september 2009, kl 14.42
Mina oksendasin, s...sin, k....sin, veritsesin ja mees nägi seda kõike täitsa "laivis" pealt. Aga kui sul ikka on tähtsamaid asju ajada, siis sellise asja pärast muretseda küll ei tasu.
 
mann 25. september 2009, kl 22.31
naised võtke mees kaasa ja ta näeb kui raske vaev see on ,,vot ja pole sellel kakal häda midagi ,,kõik ju käivad kakal ...ja et siin naised räägivad issand kui jube ja verine ja sittane kõik on ,,see on vale arstid koristavad ära ja pole seal midagi nii sittane .....vot
 
jestas 26. september 2009, kl 09.33
maivõi kas te tegite lapse mingi suvalisega..tehke suu lahti ja igati armasstav ja last ootav mees on su kõrval truult ega naera su kaka üle vaid on igati toaeks ja näeb su valu ja kannatusi ja hoiab seda enam sind...mis kuradi valehirm see on laps pressib sooled puhtaks ja mis siis...ma olin sünnitusel kergelt suremas ja pärast intensiivis ja näost kollane ja saja juhtme all ja mitu päeva pesemata nii et juuksed tilkusid rasvast ja mees oli mu kõrval ja hoidis ja musitas...maivõi ma poleks isegi tahtnud end musitada aga mees võtis kõike seda kui loomuliku eluprotsess. ja ma isegi ei uskunud oma mehest sellist pingutust ja hoolt ta oli ka pigem selline omaete hoidev mees ja tagasihoidlik aga kui nägi mind valudes piinlemas siis kutsus õe ja palus et tehke midagi ja luges sekundeid et pea nüüd kallis vastu kohe tulebb valu...ja silitas ja hoidis krt laske sündmusel loomulikult toimuda ja kõik loksub paika edu kõikidele sünnitajatele...
 
n 22. detsember 2009, kl 12.21
mind ootab see kõik samuti paari kuu pärast ees.
Oi ma sain ühe korraliku kõhutäie ikka naerda siin praegu:)
Aga kogu värk ju nii loomulik, et häbi ei tohiks küll tunda.
 
kratt 02. jaanuar 2010, kl 22.16
Minagi sündisin kakaga ja kari tudengeid vahtinud pealt(sellepärast ongi mul sotsiaalfoobia ning kakahaisu ka ei talu!!!)!
Emal polnud ka peale piinlikushetke aega rohkem s...peale mõelda.Ja tagantjärgi meenutas seda huumoriga.
 
elku 28. jaanuar 2010, kl 13.39
Heh, minu arst oli siis täielik lammas... Loe ja imesta...

Sünnituse käigus oli jube tunne, et kohe tuleb mitte laps vaid miski muu ja kui arst ütles, et laps tuleb, ei pidanud mina enam vastu ja hüüdsin kõva häälega vastu: "Mis laps? Kaka tuleb!" (sõna-sõnalt).
Arst muigas ja mehele oli see julmalt naljakas... Hiljem ütles, et oleks pildi tasku visanud, aga ma tegin sellise nalja, et lõi pildi selgemaks ja rõõmsamaks.
Arst rääkis, et lapse sünnitamise ajal on kõik muud teed kokku pressitud, et ei saa tulla mingi kaka...
Aga õnnelikud võivad need olla, kes enne sünnitust oksendavad ennast tühjaks, on murevabam sünnitus (ma seda alguses ei teadnud, aga õnneks oksendasin ise ka).
 
Piilu 28. jaanuar 2010, kl 13.55
Käisin oma lapse sünnitusel kaasas, olin naisele väga suureks moraalseks toeks, sest muud teha ei saa eriti. Ja tõsi ta on, et natuke kakat tuli ka, kuid selle pühkisin ära ja ma ju armastan teda. Kuigi tõsi on ka see, et ilusad naised kakal ei käi ja puuksu ei lase. Oih, kas mu naine pole siis ilus ;)
Ikkagi kergem on olla kaaslasel ja see, et nati sitta, verd ja kust ja läga seal on, ei loe miskit, sest see käib nii ruttu ja siis hoopis pabistad selle väiksese kodaniku pärast, kes sulle mähituna sülle antakse.
 
eelmisele 01. veebruar 2010, kl 20.00
imelik, et sina seal pühkisid, tavaliselt mees on ikka naise pea juures ja alumise otsaga tegelevad arstid.
 
piinatud 02. veebruar 2010, kl 17.34
selline asi juhtub pea iga sünnitajaga kaasa arvatud minuga,see on täiesti loomulik sellise punnitamise juures,nii et ära põe:)minul lausa kästi seda teha ja ämmaemand koristas kõik korralikult ära.nii,et täitsa loomulik värk.
 
Jane 26. märts 2010, kl 02.18
Olen 2 last sünnitanud ja kumbagil korral ei tulnud mul kakat. Esimene kord tehti mulle klistiiri kui teine kord ei tehtud küsiti ainult , et kas olen kakal ka täna käinud ütlesin ,et just käisin ennem tulemist.Ja jäeti asi sinna paika. Mõlemad lapsed sündisid puhtalt.Nüüd olen jälle lapse ootel ja ei oska teada kuidas see kord läheb. kuid sinna on jupp aega veel !
 
LI 28. aprill 2010, kl 02.16
Issand, te kõik teate mis ja kuidas teiega juhtus ja kust mida tuli! Mul oli tegemist et ajud otseks jääks ja kui mind ilma narkoosita kokku traageldati siis see oli juba puhas rõõm. Kui ma mõned tunnid hiljem, hommikupoole ööd kempsu kooberdasin ja pilk peeglt tabas siis oli see ikka täisshokk, nagu tondigrimm olekss näos, Mustad rõngad näos ja koolnunägu ees. Ma ei pannud isegi seda tähele, et rada minu liikumisest maha jäi-edasi-tagasi. Hommikul koristaja tuli mööda vereniret ja sõimas mul korralikult näo täis ja siis alles tuli miski asjapulk ja teatas et tõusta ei tohi 3 päeva. Isegi pesti voodis.Jube oli küll
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!