Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
sünnitus
 
e-le 28. oktoober 2009, kl 15.16
Tead. Ma pigem talun haavavalu kui seda, et ma elusast peast pooleks rebenen! Haavavalu kaob ka ära. Minul näiteks polnud mingeid probleeme taastumisega.Haav isegi ei valutanud eriti ja paranes kiirelt.
 
to e 28. oktoober 2009, kl 15.33
Keisriga lõigatakse sind lõhki tuimestuse all, niiet sa midagi ei tunne. Sünnitades aga kärised lõhki ise teadvusel olles ja kõike tundes.
 
mann 28. oktoober 2009, kl 22.04
1.sünnitus 5 tundi, rohkem poleks kannatanud ka, katki olin ja emakas ei tömbunud kokku, oli päris ohtlik seisund pärast sünnitust, verejooks. Teine sünnitus töesti vaid 45 min, pidin peaaegu kiirabis sünnitama, ei pesemist ega riidevahetust, kohe lauale ja pressima, ja käes ta oligi!Natuke sain riielda ka et miks nii hilja tulin, aga mul polnud ju valusid.
 
kata 29. oktoober 2009, kl 12.39
mina pidin haiglasse mine 23 märtsil(minu sünnipäev)
tol õhtulei tehtud midagi,24.hommikul pandi geeli kuid see ei teinud midagi,nii ma siis tiksusin seal terve päeva ja öö KTG vahet,ikka kontrolliti avatust -mida oli 1:S
järgmisel päeval pakuti et kas pannakse tilguti või söön tablette-valisin tabletid kuna siis sain ringi jalutada:D
igatahes lõpuks 25.õhtul kell 19.00 tulid veed ja kell 20.00 hakkasid valud:D poja sündis 26.märts kell 3.42:)
pressid tulid kui avatust oli 8 "tänu" selle lõigati mind ka..aga see kõik oli kohe unustatud kui poja käes oli:)
 
issand küll 17. veebruar 2010, kl 00.15
Te räägite siin nagu oleks ainuke variant loomulik teel sünnitada?! Issand halasta...me elame 21. sajandis ja ei pea ilmtingimata jalad harkis taeva poole kiviaja kombel möirgama ja põdema! Keisrilõikest olete midagi kuulnud või? Issand issand..inimesed teevad ise oma elu raskeks. Keisrilõige ja asi ants - naine ei peaks mitte põdema sellise asja pärast, see rikub ema ja lapse seisundit. Keisriga see asi, et saad kindel olla, mis ees on, sünnitamise käigus ei tea iial ette, mis juhtuda võib ja kui kaua jne. Ma ei mõista, miks tänapäeval veel üldse loomulikul teel sünnitamine lubatud on??? See peaks keelatud olema. See on ju mõttetult piinarikas nii emale kui lapsele. No milleks? Arumaisaa...kas tõesti vihkate end ja oma last nii palju? Kas tunnete end tegija mutina, kui punnitate ise? Kas sugulased suhtuvad pärast seda teisse paremini?
 
kk 17. veebruar 2010, kl 15.25
kuule, mis sa hüsteeritsed iga teema all oma keisrilõikega?
 
issand küll 17. veebruar 2010, kl 17.20
aga sellepärast, etma ei saa aru miks naised enda elu ise raskeks teevad, valivad selle ürgaegse jubeda piinamisviisi ja siis pärast halavad , et oioioi kui jube see kõik oli !!!!
sellepärast, et te olete nagu ajudeta lambakari, kes algul endast ei hooli ja lasevad sedasi väntsutada ja siis pärast vingute !
 
nips 13. märts 2010, kl 08.43
keisrit tehakse ainult vajadusel,mitte,et ma nyyd tahan ja pean saama.oma esimese synnitusega karjusin ka,et tahan keisrit.noh,valudes muidugi tuleb igasuguseid lollusi.önnelik,et ise synnitasin,mitte ei löigatud lahti.8h,kiirendiga,ja tytar oli käes.poolteist aastat hiljem poiss siis,temaga läks kähku,kodus 6-e aeg öhtul hakkasid valud,15min haiglasse söitu,ise veel kartsin,et veed tulevad autos ära,rikun istme.aga kella 8-ks öhtul oli poiss käes,väga kiiresti tuli.valus oli,aga pärast enam mitte.loomulikul teel-kes saab,see synnitab,ja pärast on palju kergem olla,ja pole koledat haava köhul.mina sain mölemiga oma köhu ilusti lamedaks ja ilusaks tagasi.nagu polekski kunagi synnitanud.
tea,kas kolmandaga ka kergemalt läheb,tähtaeg juuli alguses.aga loota ju vöib :)
 
21.sajandi emme 13. märts 2010, kl 17.35
Neid õudusjutte lugedes olen ikka ülirahul, et keisrilõiget nõudsin :)

Aru ma ei saa, mida te vingute? Ise tahtsite ISE sünnitada. Ju teile pakub mingit kaifi enesepiinamine. Kes keisrit tahab, saab seda. Kes ei taha, see ei saa. Punkt.
 
Suzanne 13. märts 2010, kl 23.56
Tavaliselt kirjutavad ikka rohkem ja põhjalikumalt need, kellel on sünnitus raske olnud. Siiski ei ole kõik sünnitused sellised. Eelmisele, ise sünnitamine on igati normaalne, keiser on kirurgiline sekkumine.
Minu sünnitus oli selline. Minul hakkasid tuhud õhtul u kella 23 ajal. algul üsna nõrgad ja harvad. öösel püüdsin tuhude vahel magada, hommikuks olid regulaarsed ja u 8 ajal hakkasime haiglasse sättima. Seal vaadati üle, oli 4 cm avatust ja saadeti jalutama. Umbes tunnikese siis jalutasime õues, vahepeal valutasin mehe kaelas. Möödakäijatel oli kindlasti imelik vaatepilt. Kui tagasi läksime oli avatus 8cm ja hakksid pressid. Siis läks u45 min sünnitamist ja laps oli käes :) Tõeliselt valus oli sellest umbes 15 minutit, kui pea tuli, muidu ei olnud miskit hullu. Pärast tehti mõned õmblused, see oli minu jaoks kõige ebameeldivam osa.
Usun, et väga suur osa on siin naise ettevalmistusel. Alati see loomulikult ei aita. Aga kui ise väga kardad, siis on keha pinges ja sünnitus raskem. Arvan, et minul aitas see, et olin enne väga palju lugenud, kõik põhjalikult peas läbi mõelnud, perekoolis käinud ja joogat teinud. Jooga hingamis- ja keskendumisharjutused aitasid palju kaasa. Ei mingit epiduraali ega naerugaasi. Keha toodab ise sel ajal valuvaigistavaid aineid, ise asi kas piisavas koguses.
Vabalt võiksin uuesti sünnitada, arvasin enne et see on palju hullem.
Loomulikult on ka raskeid sünnitusi aga mitte kõik ei ole sellised. See võib olla väga ilus kogemus.

Hämmastavalt palju on siin ilma meditsiiniliste näidustusteta keisri pooldajaid. See on ju ikkagi operatsioon, millel võib olla väga palju tüsistusi, mitte mingi kerge ja tore viis laste saamiseks. Lased ennast vabatahtlikult lõhki lõigata ja reklaamid seda siin nagu mingit meeldivat ja valutut meelelahutust. Samahästi võiksid endal sõrme otsast ära raiuda ja siis kõigile rääkida, kui hea oli ja kuidas nemad ennast piinavad kui nii ei tee.
 
tezzy 16. märts 2010, kl 15.55
Appikene!
Ei pea koik naised kohe keisrit noudma.
Endal on 2 last molemad sundisid keisriga kyll oleks tahtnud loomulikult synnitada aga mis sa teed!? Ja nyyd tanu 2le keisrile voin ainult yhe lapse veel saada ja ka tema synnib keisriga mitte omal valikul vaid arstide tahtel seda oeldi juba enne kui tytrekesega haiglast lahkusin.
Nii et ei ole see keisri loige nii lihtne midagi see on suur operatsioon mis voib su edaspidistele rasedustele komplikatsioone lisada!
 
mina 29. aprill 2010, kl 23.33
Lood, mis on siin välja toodud ei ole kellgi hirmutamiseks vaid teistele jagamsieks.Inimesed on kirjutanud, kuidas nende väike ime on siia ilma tulnud. Kellel kergemini, kellel raskemini.Keiser ei ole selle sajandi moe rõõgatus vaid kirurgiline sekkumine mingil põhjusel, kui emme abi vajab. Et see keiser nii lahe ja valutu on ( nagu siin mõni räägib, et miks naised ise oma sünnituse raskeks teevad) siis on see täiesti bullshit- vabandan väljenduse eest. Tean omast kogemusest, mis on keiser ja mis on sünnitus. Ja ikka eelistan pigem ise sünnitada, kui keisri kasuks. ( keiser oli esimese lapse puhul- tuharseis ja kaks nädalat üle)
Tahtsin kiita tublisi emmesi, kes on raskeid sünnitusi läbi elanud ning terved tibud kätte saanud.
Ja vingujatele- see foorun ongi mõeldud emmedele, kes tahavad jagada oma kogemusi. Et mõnel emmel on läinud üllatavalt kergelt sünnitus ( kadetaks teeb :0) ) ja mõnel raskelt- siis hea on lugeda kogemusi ning samas saab nii mõnigi esmane sünnitaja teada mis on tõeline sünnitus. Tänapäeval õnneks on meditsiin arenenud ning karta pole midagi. Edu teile ja olge ikka positiivsed- beebidele meeldivad positiivsed emmed :0)
 
Cristina 02. mai 2010, kl 23.27
Olen 22 aastane ja mul on kaks pisikest tütart.Esimese lapsega olid valud 6 tundi ja ta oli käes teise pisikesega läks ainult 45 minutit.Nüüd ootan kolmandat pisikest ja ei teagi mida oodata.Ühed räägivad,et kolmas läheb veel kiiremini kui teine teised aga väidavad,et kõik sünnitused on erinevad.Mul ehmatas sõbranna mind ära jutuga,et tema sünnitas 15 h oma poega ja sai veel hunniku sisemisi õmblusi ka:S
 
kkk 03. mai 2010, kl 21.26
Ma 25 ja mul 1 laps - poeg.
Sünnitus kestis kokku alates vete tulekust kuni poja kõhule panekuni 5,5 h. Valusid (alates siis nõrgemast) oli kokku ca 3,5 tundi.
 
reeli 05. mai 2010, kl 14.27
5 last synnitanud. esimesega ootasin, et millal hakkavad need hullud valud, et ma peaks "loomah22li" tegema hakkama, nagu kuulsin kuskil k6rvalpalatis...aga midagi seesugust ei tulnudki....tuli suur teine h2da, mis aga t2hendas hoopis, et pisike on tulekul...oligi. 2 pressi ja laps k2es, haiglas olime selleks ajaks olnud vast tunnikese ja tuhud olid sellised regulaarsed, aga mitte eriti tugevad ja ka valulikud...ju oli avatus peamiselt tekkinud juba kodus.
k6igi teistega on olnud umbes sama lugu...kuigi synnitused on olnud erinevad. l6pp on olnud ylikiire, 2mmakas on eelnevalt just vaadanud ja 6elnud, et oh siin l2heb veel m6ni tund...ja nii kui selja keerab ja ukse suleb tulevad pressid, 6nneks on olnud mees kaasas, kes siis kohe ta tagasi on kutsunud....siis paar pressi ja k2es tita ongi :).
suur abi on muidugi see, et k2isin yks kord perekooli loengus, kus teemaks oli just synnitus, seal 6petati nii ilusti kuidas hingata ja l6dvestuda, tegin selle j2rgi....ja muidugi veel yks asi...valude vahepeal mitte lamada ja kykitada kuskil, vaid ikka pysti olla ja liikuda, nii tuleb laps kiiresti synniteedesse ja gravitatsioon t6esti toimib imeh2sti.
edu meile k6igile, kellel see tee taas jalge ees... ;)
 
:) 05. mai 2010, kl 14.38
Lõdvestumine ja õige hingamine on tõesti ÜLIoluline, ma ise olen ka sünnituste ajal tundnud, kui tohutu vahe on kontraktsioonil, mille ajal oled krampis ja pinges, ja kontraktsioonil, mille ajal lõdvestud ja hingad.
Üks asi, mis aitab sünnitusvalusid hästi taluda, on nende rütmile pihta saamine. Näiteks kujutad ette suurt lainet, mis tuleb su peale, mingil hetkel matab su, aga alati taandub kohe pärast seda. Ühel hetkel õpid valu tipul ennast mitte laskma matta, vaid sellest alati üle olema.
 
Liisu 29. mai 2010, kl 01.04
Läksin esmaspäeval kell 9 haiglasse kuna oli 2nädalat üle läinud.Pandi tampoon ei mõjunud,õhtul pandi teine ja siis hakkasid seljas hirmsad valud.Öösel magada ei saanud ja terve teisipäevase päeva valutasin kuna emakas polnud avanenud.kolmapäeva hommikul oli emakas avanenud,niiet mind viidi sünnitus tuppa,seal olin 10 tundi.Valud olid jubedad.Aga poja sündis kell 19.00 kaalus 4450 ja oli 55 cm pikk:)minul ainult üks seesmine õmblus
 
donna 29. mai 2010, kl 13.38
olen kusagilt lugenud uurimust, et need lapsed, keda sünnitatakse on oma näokolju j aluude poolest traumeeritumad ja nende mõistus ja edasijõudmine koolis on viletsamad ja nad on ükldse haigemad ja närvilisemad.
keiserlõike teel saadud lapsed on aga ilusamad ja oma normaalsetes mõõtudes ja neil on parem taip ja mõistus ja ülds eonnad targemad ja edukamad

ise olen ka otsustanud, et ei mingit sünnitamist, ainult keiserlõikega tahan lapse ilmale tuua. Tasulises sünnitushaiglas see ka võimalik õnneks tänapäeval ja ei pea enam punnitam aja valutama

Naised, ärge olge rumalad et sünnitama ise hakkate
 
eija 31. mai 2010, kl 09.12
loe vähem õhtulehte.
 
Neiti 28. detsember 2011, kl 02.26
Mul kutsuti tablettidega sünnitus esile,sest mul oli valgu sisaldus väga suur ja maksa näitajad kõrged,mul taheti geisrit teha, kuid õnneks polnud veel päris kriitilise piiri peal minu ja lapse elu, olen eluaeg tahtnud ise sünnitamist koged.
Iga nelja h. tagant anti veerand tbletti, vaadati vahepeal palju on avanend vaid 1cm, 3tabletiga tuli kell 22.30 umbes veed ära hakkasid tõsised valud ennem lihtsalt selg valutas veidi,
mul lõi jalgadesse terava valu, kõhtu vaid veidi valutas,viidi mind siis sünnitus osakonda, öeldi mine dussi alla, et pean seal olema vähemalt pool h. kuid jõudsin vaid olla 10min ei suutnud lihtsalt leevendust polnud.
Proovisin mugava nahk tooli peal istuda aga ei suutnud kõveras valuga toime tulla, anti mulle naerugaasi jube vastik oli kurgus oli kare tunne pärast raskendas sünnitamist,
olin siis püsti kõndisin ringi, karjusin kui valu tuli ma olin nii pinges, et emakas ei avanenud kella 12 ööseks ültsegi, nad rääkisid omavahel, et ei tea kas tõesti nii valus on,
pandi KDG alla ma ei suutnud kuidagi ühesasendis olla, andi paber ja pastakas et täidaksin kateetri jaoks paberi ära ja annaks nõusoleku allkirja, suutsin kirjutada vaid allkirja, siis pandi mulle selja kateeter, või mis iganes see on,
oh küll mul siis oli hea olla valud kohe tunduvalt pehmemad,ma nii väsinud et tuhude vahel magasin, ja kui valu oli hoidsin tilguti sellest pulgast kinni, mingi 2 aegu öösel hakkas mõju üle minema pandi veel valuvaigistit kateetrisse, kuid siis kella 4 aegu läks jälle mõju ära ning vaadati 10cm avanend, see oli kõige väsitavam aeg, siis kasutasin ära kõik võimaliku aja mil magada sain, kuna valu oli mul jalgades oli mul raske jalgu laiali hoida,
ja kuna KDG kõhu pealt koguaeg ära tuli siis pandi mul sealt alt lapse pähe üks tokk millega mõõdeti ta südame lööke,
siis pressisin kusagil 45min ja sündis 4,54 3170 g kõht läks kohe kergemaks, karjus veidi ja pandi ta mulle kõhu peale.
See oli nii hea tunne kui ta mul viimaks käes oli, see mis nad seal pärast all tegid ma ei tundnud midagi kui õmmeldi veidi kahest kohast,
mul oluline oli vaid see et ta mul käes viimaks oli ja kohe kindlasti ma tahan järgmise ka sünnitada, sest ma ei taha, et laps märkamatult geisri abil kätte saan,
ise sünnitada on kohe pooole parem, tunne on hea nagu oleks saavutanud midagi suurt, pole vaja karta ma ei kartnud ja nagunii igaüks saab hakkama olgu see nii või naa pidi.
 
Kommentaar eelnenule. 07. jaanuar 2012, kl 12.38
Hea rubriik. Räägitakse ausalt,mida seal sünnitustoas tegelikult üle elad ja seda -- ilma ilusa mölata! (Ja keegi sind ei täna selle endapiinamise eest!)Pärast on aastatepikkune depressioon sellest "meeldivast" üleelamisest ja loomulikult,lisaboonusena:füüsilise tervise hädad! Ja ega sind tite eest hoolitsemisest keegi selle kõige kõrvalt ei vabasta!! Ma arvan,et ma pigem loobun sellest "õnnest". Maailmast on seitse miljardit inimesi! Kellele neid siia vaja on?
 
tule taevas appi 24. jaanuar 2012, kl 16.17
see on ju kohutav lausa, mida siin lugeda võib. mul tekkis kohe siinjuures küsimus teile , et kas te olete mõned sadomasohistid või olete te iseenda peale vihased, et selliseid asju kannatate ????
issand , issand, me ei ela enam keskajal, kus naised kannatasid ja jalad taeva poole röökisid ja kartulivagude vahel sünnitades maha surid!
halloooo! kas te keisrilõikest olete midagi kuulnud või? no lihtsalt naerma ajab, kui lollid ja ennastsalgavad võivad mõned inimesed ikka olla.
 
jaava 24. jaanuar 2012, kl 17.35
tule taevas appi: ei ole see loomulik sünnitus midagi nii hull võrreldes keisrilõikega. Loomuliku sünnituse suutsin tänu õigele hingamisele täiesti normaalselt üle elada, ei röökinud taeva poole ega rebenenud kuskilt, aga just keisrilõike ajal pidin otsad andma, kaotasin üle poole oma verest. Pärast nutsin mitu päeva kõhuvalu käes.
 
puuma 26. jaanuar 2012, kl 17.52
to jaava: kumb enne oli? mina olen õnnetu oma keisri üle, teise lapse sooviksin ise sünnitada, aga ei tea, kas see ka võimalikuks saab. kas nn õiget hingamist peab kusagil kursustel õppimas käima?
 
Kartulivao vahelt 09. veebruar 2012, kl 19.30
Kes see loll seda keisrit siin promob....no ei saa ju tellimise peale keisrit.

Ise sünnitasin loomulikul teel, eks ma seda tahtsingi algul, raseduse ajal mõtlesin küll ümber, sest ämmaemand arvas, et ma oma ühe neeruga võiks pigem mitte riskida ja keisri valida. Enda ja lapse eluga riskida ei tahtnud ja soovisin keisrit, aga selleks polnud ikkagi näidustust ja öeldi, et ma pean ikka ise ka natuke pingutama, et laps sünniks. Aeg läks nädal üle, siis käisin uh-s ja see näitas, et lootevett on vähe ja pidin jääma haiglasse, et järgmisel päeval pidid esile kutsuma. Aga öösel hakkas valutama, tuigerdasin mööda haiglat ringi, et valusid leevendada, käisin valveõele kurtmas, tema ikka "rahustas", et need lähevad veel hullemaks. Ei no tore...Vahepeal käisin tuigerdamas ka teistel korrustel, kust mind ära aeti kogu aeg, ma isegi ei teadnud kus ma olen, ja ei osanud tagasi minna, küsisin juhtumisi ühelt valveämmakalt abi ja ta ütles, et tule vaatame su vahepeal üle ja siis ta kupatas mu kohe sünnitustuppa, öeldes, et ma emakakael on "täitsa küpse" :D Siis alles hakkasid need õiged valud ja selg suri täitsa ära, ma veel poole pressimise pealt üritasin külge pöörata,sest nii ebamugav oli muidu. Tahtsin nii väga püsti tõusta, aga ei lubatud.

Praegu plaanime saada teist, oleme aasta proovinud, aga tulemust pole. Kui kord ootele jään, siis seekord tahaks vettesünnitust püsti asendis.
 
nana 06. august 2012, kl 12.25
Hommikul kell 05.30 tulid kodus veed ära,kell 06.00 Olime juba haiglas.Mehe saatsin tööle kindla ütlusega ära muretse enne õhtust laps ei sünni ,et peale tööd tuled siia.Nii läksgi.Nii ma terve päeva haiglas valutasin..valusi käisin üsna tihti vannis leevendamas.Aga need valud nii tapvad ei olnudki st. karjuma ei võtnud.Õhtul kell 21.00 läks asjaks vaikselt juba, pressid kestsid 15 min. (issi kella järgi) 21.30 sündis 3400g armastust.Pressid ja kõik muu oli valutu :)
 
triin 08. august 2012, kl 15.33
talutav. Polnud nii valus kui arvasin
 
küssa 11. august 2012, kl 21.52
Küssa selline, et mis hetkest arvatakse kui kaua kestis sünnitus? Kas sellest hetkest kui esimesed valud algasid või sellest ketkest kui sünnitus tuppa naine saab? Vabandust et nii lollisti küsin.
 
haydee,,olen laps 14. august 2012, kl 13.51
ma ei saa aru miks tehakse naisel pärast paar õmblust kui ta on tupe kaudu sünnitanud???
 
e4 21. august 2012, kl 11.19
küssa Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Küssa selline, et mis hetkest arvatakse kui kaua k
> estis sünnitus? Kas sellest hetkest kui esimesed
> valud algasid või sellest ketkest kui sünnitus tu
> ppa naine saab? Vabandust et nii lollisti küsin.

Sünnituse alguseks loetakse seda millal hakkvad esimesed korrektsed valud.Nii ütles ÄM ja arstid kui küsisin :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!