Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
tuharseis
 
--- 18. detsember 2008, kl 14.19
Kas kellegil on laps tuharseisus ja kas sellisel juhul teevad arstid enamasti keisrilõike või toimub loomulik sünnitus ?
Kas kellegil on kogemusi tuharseisus lapse sünnitamisest ?
Olen esmasünnitaja.
 
kata 20. detsember 2008, kl 14.14
Minul üks laps sündis tuharseisus ja täitsa ise. Ka praegu üks kaksikutest tuharseisus ja tehakse keiser.
 
mul oli keiser 21. detsember 2008, kl 11.40
pelgus tehakse küll keiser kui just ise tungivalt ei soovi sünnitada.
 
BB 31. detsember 2008, kl 22.46
Tuharseisu on proovitud noelraviga muuta, see looduslik meetod, voiks ja proovida dr. Tilk nt.
 
Ise! 01. jaanuar 2009, kl 15.46
Ise, ikka ise! Sünnitasin mina oma tuharseisu ise ja sama tegi samas seisus mu tütar veerand sajandit hiljem. Kõik OK.
 
Räägitakse 01. jaanuar 2009, kl 18.17
et poisslapse puhul tehakse märksa sagedamini keisrilõikeid kui tüdrukute puhul. Poisslastel pidi jalad/tagumik ees sündides munad paigast ära tõmbama.

Võta nüüd kinni, kas see tõele ka vastab.
 
Kriss 02. jaanuar 2009, kl 02.12
Nu kui laps on tuharseisus ja oled esmasünnitaja ja sünnitusteed pole lahti võib lapse pea jääda sünnitusteedesse kinni ,kui ülejäänud keha juba välja tuleb !!! Seega võib tekkida väga raske olukord ,kus seatakse lapse elu ohtu. Üldjuhul tehakse seljuhul ikkagi keiser kui rase just ise tungivalt ei nõua ise sünnitamist.
 
**** 27. jaanuar 2009, kl 16.05
mismoodi see laps seal sees sis on...mis see tuharseis on?
 
... 27. jaanuar 2009, kl 18.47
Tuharad ees ehk siis laps sünnib tagumik ees ja kokkuvolditult sellises asendis, et lapse varbad ja pea on kohakuti ning sünni jaoks on vaja ca kaks korda rohkem ruumi sünnitusteedes... ehk siis 10 cm asemel on vaja avanemist ca 20 cm. Enamasti miski nii palju ei avane ega veni, seega rebeneb isuga. Kui hästi läheb, siis ajab laps enne sündi jalad ette ja sündides väljuvad pea asemel varbad...
 
minul 08. mai 2009, kl 08.14
oli just see määravaks keisril , kuigi tervis ei luba sünnitada nii või naa.aga jah parem oleks keiser.kuna sõbranna (üldse mitte pisike naine) sunnitit sünnitama (õeldi , et tegid valmis , nüüd punnita välja ka ) tuharseisus last.tulemus oli see et tema lõigati nii lõhki kui sai , laps oli sündides sinine ja mingeid elumärke polnud.selle tulemusena sõbranna enam iial ei sünnita , sest see oli tema elu hullem kogemus
 
mii 11. mai 2009, kl 11.46
mina sündisin tuharseisus, ema ütles, et tal siiani puusad kümme sentimeetrit laiemad :) oli üsna õudne kogemus olnud, pikk ja valuline. keisrit ei tehtud.
 
kui 11. mai 2009, kl 13.21
ise just kindlalt ise sünnitamise juurde ei jää , soovitan keisrit..see vähe lollikindlam.sest sünnituse puhul ei tea , mis tulla võib.võib kõik hästi minna aga võib väga hullult minna.
räägi sellest kindlasti arstiga.teine asi on see et paljud beebid mingi aeg ennem sündi keeravad end ise ringi kõhus , mul pakuti ka et ÄKKI juhtub nii.aga ei juhtunud , kuna vett kõhus olla olnud minimaalselt ja see tõttu ei pidavat laps eriti liigutada saama.mingi selline jutt oli...et vältida ebamaaldivusi , oleks targem teha keiser
 
kui-ga 15. august 2009, kl 13.30
ühel nõul.
mul oli sama asi.Kuigi tervise tõttu oleks keiser nagu nii tehtud.Ütles arst ka selle maha , et vett on minimaalselt ja see laps ed ringi ei keeraks nii või naa.Ja täpselt sama jutt , et ebameeldivuste vältimiseks on kindlam keiserlõige.
kui võimalik arstiga läbi rääkida siis soe soovitus on keiserlõige , kui sa just endale mingit eluaegset traumat ei taha saada.tuharseisu sünnituse postitiivne kulg on ikka suht väike % , enamus on ikka negatiivsed ja tavaline sünnitus on sellega võrreldes ikka lihtne.Proovi sa ühe lapse asemel n.ö 2 välja pressida ,arvan , et siiski sellega kaaslaneks rohkem piinu , valu ja ebameeldivusi
 
kats 23. september 2009, kl 21.51

Tere.
Kui palju sul aega on veel sünnituseni, sest laps keerab end loomulikku asendisse 32-ndaks nädalaks.
Kuna ma olen väiksem naine siis mul soovitas arst 28-nda nädala pealt harjutusi teha, et laps end ära keeraks. Ja see aitas. Keeraski end ise ära. Tunda oli ja järgmisel arsti külastusel saigi kinnitust, et laps on end keeranud.
Kui sul veel sünnituseni aega siis tee harjutusi. Küsi oma arstilt või vaata www.perekool.ee
Edu soovides.
 
inga 24. september 2009, kl 07.53
minul pooras 37-38 rasedusnadala laps ringi, koik on voimalik.
OLi juba plaaniline keiser tulemas, aga hommikul haiglas siis selline ullatus....lopuks siiski oli keisriloige muudel pojustel.
 
ka tuharseisus laps algselt 25. oktoober 2009, kl 23.37
Mitmes nädal Sul on? Algselt on koguni üle 20% lapsi tuharseisus (see on ju vaata, et veerand,noh, natuke vähem) aga hiljem keeravad ennast ise kenasti peaseisu.
Mul oli ka sedasi, laps keeras ennast kusagil peale 5. kuud ise kenasti peaseisu ja kõik oli kenasti.
Aga kui jääbki tuharseisu, tehakse ilmselt keiser.
 
Geko 03. veebruar 2010, kl 14.53
kui uh käisin 35-36 nädalal siis arst ütles, et tuleb keiser teha kuna laps tuharseisus ja lapsel pole ruumi ümber pööramisex. Mul hakkasid tuhud 39+2 nädalal, haiglasse jõudes arstid ütlesid, et oleksin pidanud juba 38-ndal nädalal lõikusele minema. Esmasünnitaja nagu ma olin ega ei teadnud ka et varem peab minema ja ega keegi mind sinna ei saatnud ka. Läksin siis kui sünnitegevus pihta hakkas ning veed tulid ja tuhud hakkasid. lasin teha seljaaju süsti kuna pelgasin narkoosi.
 
ammu 27. veebruar 2010, kl 22.44
mina sündisin tuharseisus. üle 40 a tagasi. ema oli väike naine, mina kaalusin 2900, õnneks väga suur polnud.. sel ajal arstid-ämmaemandad harjutusi ei andud ja keisrit naljalt ei tehtud. ei tea, miks ma ei viitsinud end ümber keerata, vb oli tõesti vähe vett või vähe ruumi. sedad keegi ei seletanud emale ei enne ega pärast.

lisaks tiriti terve plejaad arstitudengeid patoloogilist sünnitust vaatama. eks sünnita seal, kui oled nagu näitusel.. samas, ema ütles, et tal oli suht ükskõik, mis seal räägiti või seletati ja kes vaatamas oli, ta püüdis mitte ära kustuda.

mul endal õnneks tuli laps õigetpidi ilmale. aga vennanise mõlemad lapsed sündisid käsi üle pea, st küünanrnukk näo ees. õnneks rangluud jäid lastel terveks.
 
kogemus 27. jaanuar 2015, kl 20.32
Käisin loote välispööret teha proovimas... Õudne kogemus!!! Pööre ei õnnestunud,mind piinati nii, et jube... midagi valusamat ja hirmsamat ei oska oma elust meenutada (ometi olen ise sünnitanud naine). Kõhule vajutati nii tugevasti, et silmad pidid orbiidist välja kukkuma, kõhul olev nahk venitati eri-suundades, kindlasti ei saanud see ka beebile meeldiv olla. Ei soovita kellegile!
 
Minarase 06. oktoober 2020, kl 17.39
Tere!
Esmasünnitaja nagu ma olen, pabistan.
Nimelt on beebi tuharseisus ja kui ta ümber ennast nüüd lähipäevil ei keera, tahetakse välist pööramist. Aga kuna ma päris hellakene, kõhuvalusid ikkagi raseduse ajal kannatanud ja siiani vahest, siis kas soovitaksite? Samas pole ma üldse vaimustuses, et nad hakkavad mu beebit surkima ja guugeldades olen ma kõik selle pööramise kohta läbi lugenud, ka perekooli omad. Nädalaid saab 35 ja arst ütles, et kui selleks ajaks pole pööranud, tuleb väline pööramine.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!