Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
Kui suur peab olema et keiser?

xxx 08. jaanuar 2009, kl 23.22
Mul siis selline küs. et kui suure lapse puhul tehakse keiser?
Sõbranna sünnitas 4,6 kg poisi, karjus küll et tahab keisrit aga ei tehtud ja pidi ikka ise sünnitama aga see ju päris suur??
Ise olen 180 cm pikk ja rasedusega juurde võtnud 27 kg....

emme 08. jaanuar 2009, kl 23.38
Mina olen üldiselt päris väike(159cm pikk ja kaalusin enne rasedust 48kg) ja võtsin rasedusega juurde 25 kg.Laps kaalus 5190g ja ei tehtud mingit keisrit.Aga jah, ei teagi kust maalt see piir läheb:/

zy 08. jaanuar 2009, kl 23.40
iccc .. ma sünnitasin ka 4,6 kg poisi viis aastat tagasi.
Sünnitus ise oli kümneid kordi kergem kui tema 4-kg vennaga.

Seega - suur laps ei tähenda automaatselt rasket sünnitust. Ja tõenäoliselt oleks su sõbranna karjunud ka 2,5 kg last sünnitades, et tahab keisrit.
Emakakaela avanemise periood on see, mis on valus. Aga see, kui valus, ei sõltu lapse suurusest. Siis ta veel ei välju. ;)

Samuti ei loe sinu juurdevõetud kilod lapse suurust. Siin ennegi olnud naisi, kes 30 kg juurde võtnud ja seejuures 3-kg lapse sünnitanud. Lihtsalt endale meeletu polstri kogunud raseduse ajal.

Krissu 09. jaanuar 2009, kl 10.43
mul sõbranna võtis ka rasedusega juurde 30 kilo ja kõht oli väga suur...aga laps oli veits alla 3 kilo...seega tõesti kilode järgi ei saa küll võtta et suur laps sünnib.

N24 36+ 10. jaanuar 2009, kl 17.22
Keiser tehakse ikka ainult siis, kui normaalsel teel sünnitamine on ohtlik emale ja/või lapsele. Siin ei loe ei lapse suurus ega ema kaal.
Õigesti teevad.

< 11. jaanuar 2009, kl 13.14
mu sõbrannale tehti keiser, kui ta oli juba üle nädala üle kandnud ja lapse oletatavaks kaaluks pakuti üle nelja kilo. oli ka üle nelja vähe.
minule tehti keiser, kuna laps jäi toppama ja sünnitus muutus lapsele eluohtlikuks. laps muidu oli normaalkaalus.
palju oleneb ema kehaehitusest ka. kui sul on ikka kitsad sünnitusteed, siis suure tõenäosusega tuleb keiser. aga see selgub alles sünnitusel.

icic 15. jaanuar 2009, kl 07.12
minu pisike ema sünnitas kunagi mind kes ma olin peaaegu 5 kilo ja ei mingit keisrit! Samuti nagu ei vasta see tõele et suure kaaluga naistel siis suured lapsed.Ema kaalus mingi 40 kilo vist.

murakas 20. jaanuar 2009, kl 14.33
Kindlasti ei võeta seda lapse kaalu järgi! Minu lapsuke kaalus 2,5kg.ja tehti keiser kuna lapse olukord kõhus halvenes ja emakas ei avanenud.nt kaalust ei olene siin midagi,ikka lapse ja ema tervisest.

Pisike 21. jaanuar 2009, kl 15.34
Rasedusega võtsin juurde vaid 8kg ja laps kaalus 4020. Tehti erakorraline keiser - selgu et lihtsalt minu kohta laps liiga suur ja ise sünnitada ei ole võimalik...

kuu 21. jaanuar 2009, kl 16.14
huvitav, et inimesed vaidlevad vastu, et ei, lapse kaalust küll keiser ei olene. samas on ju mõnel ikka olenenud. tean isegi sellist, kellele tehti keiser, kuna suur laps. miks vastu vaielda, olete mingid maailmatargad või?
oleneb lapse suurusest ja oleneb, mis seisus laps on jne.

Sõltub 22. jaanuar 2009, kl 00.55
olukorrast ju.
Suurem osa naisi on võimelised sünnitama ka 5-kiloseid lapsi, mõni aga ei saa 2,5-kilosegagi hakkama.

Kindlat reeglit siinkohal lihtsalt ei ole.

ka rase 22. jaanuar 2009, kl 23.08
Mulle arst selgitas ,et keiser tehakse sel juhul kui puusad on liiga kitsad ja laps lihtsalt ei mahu sealt läbi-seega otseselt lapse kaaluga see seotud pole.

mul nii 23. jaanuar 2009, kl 22.00
viimasele: nujaa, mul on laiad puusad, aga tehti ikka keiser, kahjuks. oleks tahtnud ikka ise sünnitada, aga lapsele läks ohtlikuks. kitsad sünniteed.

Vaba 28. jaanuar 2009, kl 19.26
Minul kitsad puusad, ise ülipeenike naisterahvas, rasedusega juurde 18 kg, laps tuli välja nagu lupsti, 8h :)

Kaal siis 4400.

öö 04. veebruar 2009, kl 14.58
laps uh järgi4660,tehti keiser, laps oli 4780

evekas 08. veebruar 2009, kl 08.26
olin algul 48 kg pärast64 2 last mõlemad põiki tehti plaaniline keiser üks oli 2600 teine 3100

aga tean 08. mai 2009, kl 08.10
et kui lapse kaal on üle 3500 g siis on õigus nõuda keisrit.ja kui on tuharseisus siis on ka õigus nõuda , sest tuharseis on suht halb variant , nii emale kui lapsele...
arstid ei viitsi end tavaliselt vaevata , sellisel juhul on hea kui kaasas (sünnitusel) on keegi , kes saab aru et asi ikka jama ja nõuda oskab.ega sünnitajat ei kuula ju keegi.ja keegi sulle midagi pakkuma ei tule...
mul küsimus , kas eestis on tasulist erahaiglat , kus saaks sünnitada nii nagu tahad (olgu see keiser või tavasünnitus) ja kui on , siis äkki saaks mingi koduka või ülevaate selle teenuse hindadest...

heh 09. mai 2009, kl 18.41
õigus nõuda on alati, iseasi, kas saad:D

k 09. mai 2009, kl 18.40
no fertilitas nõmmel on.

aga tean 08. juuni 2009, kl 11.42
vot see ongi point.riigihaiglate suur viga.muidu on õigus igasugusteks valikuteks.räägitakse ju siin ja igal pool.aga kui midagi küsima hakkad(kui sünnitus juba peal) , siis ei pakuta sulle midagi.surutakse sünntuslauale sünnitama , küll midagi meditsiinilist välja mõeldakse põhjukseks , miks üks või teine asend ei sobi...
vot seepärast saangi aru , miks keegi sünnitada ei taha.aeg on edasi läinud igat pidi , kuid sünnitushaiglad on enam-jaolt ikka nagu nõukaajal.uued vahendid (med.aparatuur jne) ei tee seda kõike meeldivamaks , kui personal on ebanormaalne :(

Sellel Fertilitasel kodukas ka on w? Ma pärast vaatan otsingust.Päris hakkas huvitama.Mina olen ka üks neist , kes loomulikul teel sünnitama pole nõus.Nii suur see titesoov pole , et laseksin end sellepärast igat pidi lõhki lõigata ja tundide viisi valudes vaevelda tahaks.Mul esimene oli keiser.Ei midagi hullu , haavavalu pole ka teab mis , et seda karta.Ainus halb asi , 1 päev peale oppi , raske on naerda , kuna lihased ju läbi lõigatud.Kuid see 3 päeva pärast nagu poleks midagi olnudki.Nädal hiljem oli opist ainult arm.Eks oleneb ka kuidas keegi opist toibub.Minul on opi järgne paranemine kiire ja lihtne (olen pisavalt naistehädade pärast oppidel käinud).Kuid mõnel on opist taastumine väga kehva.

Oleneb täiesti
Siiski olen arvamusel , et kui sünnitaja ikkagi tunneb et parem on keiser , siis see võiks ka nii olla.

omg 14. juuni 2009, kl 23.38
no ma veel ei hakka sünnitama. aga mul paaaaaaaaaniline hirm sünnitamise ees. tahan kindalt keisrilõiget. aga nagu kui paaniline hirm on ja paaniline valu kartus kas siis ka ei tehta keisrilõiget ?????????????????????????????????????????????? :S ausõna... selliseasja pärast olen juba nõus pigem MITTE sünnitama.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!