Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
valuvaigistid
 
palun seletage lollile 18. veebruar 2009, kl 17.06
kas keegi teab, miks ei kasutata sünnitusel valuvaigistavaid süste (v.a. epiduraal)? nt kui emaka kael avanedes nii suurt piina valmistab emale, siis miks seda ei saa ära tuimestada? või kui õmmeldakse rebendeid, miks ei kasutata kohalikku tuimestust?
see on ju ebainimlik niisugust toorest valu kannatada, aastal 2009!
 
, 19. veebruar 2009, kl 13.23
illmselt see takistab emakakaela avanemist. ja mul õmmeldi isegi 23 a tagasi rebendeid tuimestusega, nii et midagi ei tundnud.
 
36+6 21. veebruar 2009, kl 20.16
Tavalisi valuvaigisteid ei kasutata sellepärast, et need on sünnitusvalude vastu liiga nõrgad ja seega suht mõttetud. Paljud tugevamatoimelised valuvaigistid jällegi võivad pidurdada sünnitustegevust, andes seega vaid korraks puhkust ning samas võivad mõjuda ebasoodsalt lapsele.

Epiduraali kohta tasub teada, et mõnel naisel võib see alakeha mõneks ajaks tuimaks võtta ja kui laps siis sündima hakkab, tuleb kasutada vaakumit ...

Emakas pärast sünnitust reeglina valu ei tunne ja selle rebendite õmblemine ilma tuimestuseta on tavapärane. Küll tehakse aga valuvaigistav süst väliste rebendite õmblemisel, kui neid peaks esinema.

Mind huvitasid samad küsimused, käisin loengutel ja küsisin ammakalt kõik järele :)
 
hmm 24. veebruar 2009, kl 21.09
Mina sain õmbluste tegemise ajal naerugaasi hingata ja siis oli täitsa ok. Valus küll ei olnud.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!