Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Sünnilood
tavasünnitus vs vette sünnitus.
 
ppp 27. mai 2009, kl 12.18
Tere

Naised, kes te olete juba sünnitanud. Millise sünnitusviisi valisite ning miks? Kuidas sünnitus läks ning kaua kestis jne.

Mul sünnitus ees ning ei tea, kumba valida :) Olen kuulnud, et vette sünnitus pidavat kergem olema, aga ei tea.. eks see igaühel individuaalne...
 
N22/29 nädalat 27. mai 2009, kl 15.13
esimese lapse sünnitasin tavasünitusega, sünnitus ketis kokku 6,5h.
teise plaanin ka ilmale tuua tavalisel el :d
 
tasub proovida 16. juuni 2009, kl 16.46
mina tahtsin sünnitada oma esimse lapse vette ja nii see õnneks juhtuski-ei kahetse, sest olemata jäi igasugune närviline kõndimine jne-vesi nagu paitas õrnalt. sünnituse juures viibis ka minu õde, kellel juba kaks last käes-temagi arvas, et kui kunagi sünnitada, siis ainult vette. Ja kui peaksin veel muretsema mõne mudilase, siis ikka vette.
 
neiu 26. juuni 2009, kl 13.57
kui sügav see vesi on? tahaks ka vette sünnitada, aga mingi kummaline uppumishirm on tulnud.
 
kata 26. juuni 2009, kl 17.14
Vesi on sama sügav kui tavalises vannis (pisut ehk sügavam). Vannis sa ju uppuda ei karda? Sünnitades muuseas ei ole vaja pead veealla pista, peaasi et pepu on vees:)
Mina olen sünnitanud korra vannis ja korra kuival maal. Vannis sünnitamisest jäi väga hea mälestus - palju kergem oli valudega toime tulla ja väga puhas oli kõik. See, et laps sünnib musta vette, on müüt. Ei mingit verd ega ujuvaid junne. Puhas, selge, soe vesi.
 
Nurse Betty 27. juuni 2009, kl 12.18
Suure veearmastajana sünnitaksin väga hea meelega vette, aga paraku seda Rootsi praksis ei luba. Nii kaua võib vannis olla, kui endal veed ära tulevad. Pärast seda võib duschi all küll olla, aga vannis mitte.
 
viimasele 30. juuni 2009, kl 12.45
miks põhjusel ei lubata?
 
Nurse Betty 01. juuli 2009, kl 15.05
Põletikuohu pärast. Ei oska lähemalt kommenteerida, eeldan, et reegliks on siis põhjust. Ma pole ehk mitte päris erapooletu vaatleja, aga Rootsi tervishoiusüsteem on üsna korralik ja suhteliselt ettevaatlik, toetudes põhjalikule teadustööle. See ettevaatlikkus on ilmselt mõnes osas hea, mõnikord kurjast.
Vee all on ju ka raskem sündiva lapse olukorda kontrollida.
 
tigu 03. juuli 2009, kl 10.00
Ma küll ei ole veel ise sünnitanud, aga varsti varsti vaja see tee ka läbi käia. Tahan väga proovida vette, see pidi küll olema eriti hea korduvsünnitajatele, sest presside faas pidi ämmaka sõnul olema mingil määral pikem (gravitatsioon ei tee nii palju tööd ja laps laskub aeglasemalt) aga on selle võrra valutum.

Yle 1 pealt tuleb kolmapäeviti rootsi ämmakate sari ja seda vaadates olen ma ikka väga õnnelik, et saan Eestis sünnitada- rootslased on tõesti väga meditsiiniliseks teinud selle asja ja enamus lõpetavad pressid lamades voodis, sest siis on hea kontrollida ämmakal last :(
Üldse on kogu aeg pidevalt mitu võõrast nägu pealt passimas ja pidev aparaatidega jälgimine.
 
to tigu 03. juuli 2009, kl 12.45
jah, aga samas kuulavad nad lapse südamelööke hoopis teise aparaadiga, kui meil siin. meil ühendatakse juhtmete külge sünnitaja ja siis katsugu see ainult voodist maha ronida, ei ulatu ju:S
 
Nurse Betty 03. juuli 2009, kl 21.26
Njah, võib-olla tõesti. Üldiselt olen oma kolleegidega rääkinud (vahetan riideid koos ämmaemandatega) ja ka ise ju sünnituste juures viibinud (õetudengina) ning võin öelda, et kui ikka tahad siis saad ei tea mis poosis sünnitada. Vähemalt on ämmaemandad mulle seda lubanud, et sünnitusvoodisse mind keegi sundima küll ei hakka. Samas, kui on vaja CTG-aparaati või peaelektroodi panna, on jah vaja ennast masinatele lähemal hoida. Need aga enamasti minu teada ratastega käru peal.
 
Pia 23. juuli 2009, kl 16.51
Mina arvasin ka esimesed sünnitused, et kui ämmakas ütleb, et peab voodis KTG-d tegema siis nii ongi aga kolmanda sünnituse juures ma juba olin targem. Ütlesin, et ei lähe ma voodisse midagi, seisan siin ja sünnitan just sellises asendis nagu ise tahan ja kui neile on nii oluline 24/7 seda südametegevust jälgida, siis sry aga nad peavad koos minuga liikuma, mitte mina masinaga liikumatult olema. Ja nad olid nõus, isegi ei urisenud, järelikult kõik on lubatud, peab ise oma õiguste eest seisma ja mitte end kui ohvritall laual tundma. Ses suhtes on see tõsi - see on MINU sünnitus ja MINA sünnitan, nemad ainult jälgivad.
 
tigu 24. juuli 2009, kl 15.28
Täpselt Pia, mulle isegi üks noor ämmakas "luges sõnad peale" et kui satub mõni nõuka kasvatusega mutt, siis ärgu ma lasku tal ette kujutada, et tema on füürer. Igaks juhuks rääkisin mehele ka juba ära, kuidas ja mida ma tahan, et kui peaks olema, et sünnitusel ei jõua ise ämmakaga võidelda, siis tema pangu ta vajadusel paika.
 
kats 10. august 2009, kl 00.14
to Pia
Eks ämmaemandad teevadki KTG-d ja muid vastikuid asju, kuna neile meeldib inimesi piinata. Ega nad tegelikult ei taha teada kuidas laps ennast tunneb. Ja KTG-d tehakse pikalt ju ikka sellepärast, et näha kuidas laps ennast tunneb. Lihtne on tulla haiglasse ja nõuda, et keegi teine vastutab su lapse ja sinu tervise eest. Kui oled kõige selle vastu, siis palun sünnita kodus.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!