Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Mida teevad päevad otsa kodus nii 65+ naised?

-- 09. veebruar 2012, kl 19.57
ei ole elu imeli.iga inimene teenib oma sõbrad elu jooksul.kui oled kibestunud inimene , siis keegi ei tahagi sinuga suhelda.

Sirje to 07.43 10. veebruar 2012, kl 01.22
Kas Sul email on ?
Kirjutaks Sulle.

n69+ 10. veebruar 2012, kl 12.27
Kuidas saab maal elaval naisel olla igav, ei mõista? Taimed ja mets ja aed on kui head kaaslased.
Ja kui naine enda eest hoolitseb, teeb süüa, teeb käsitööd, koob kasvõi lastelastele ja kui neid pole siis naabritele sokke. Ma pole kunagi teadnud sõna "igavus" tähendust. Mis see on?

oot-oot 10. veebruar 2012, kl 13.22
Taimed, mets ja aed on lume all.
Enda eest hoolitsemine - rullid pähe, krohv näkku, küüned lakialla, soeng pähe... ja vanni, otsast peale...
Söögitegemine, pistad nahka, pesed nõud puhtaks ja otsast peale - paks laps, ilus laps...
Käsitöö - no palju võib, sokke oskavad naabrid ise ka kududa...
???????????????
:))))))))))

rästu 10. veebruar 2012, kl 13.55
ma täna pahur...
oot-oot...ega sa tulnukas pole???

- 10. veebruar 2012, kl 14.15
miks me täna pahur oleme? ilm on ilus, päike paistab, magnettorme ei ole ja kuu, kuldne kuu

rästu 10. veebruar 2012, kl 14.37
päike ei paista, magnettormid mulle nagu ...krt teab misasi...vist oli minu meelest viisakas viis teemasse nähvata...:)))

Sirje 10. veebruar 2012, kl 16.04
Mul on olnud elus küll perioode, kui on igav.
See oleneb ilmselt emotsionaalsest seisundist ja ka teistest inimestest.
Ma olen eluaeg olnud väga väike suhtleja ja on küll olnud aegu, kui tunnen end üksikuna.

Vahel on vaja ühte head inimest, et tuju tõsta.
Aga alati ei ole sellist inimest võtta.

Uskumatu, kui palju võib tuju tõsta mõni inimene.
Samas teine inimene aga rikub enesetunde pikaks ajaks ära.

hea inimene:) 10. veebruar 2012, kl 16.30
olen siin, su hea tuju looja:)))

65+ka 10. veebruar 2012, kl 16.50
Jaa, kui olin veel töölkäija, siis ootasin pensipõlve, et saaks üpisutki rahus omaenese eluga tegelda ja teha just seda, mida olin aina edasi lükanud, paremateks aegadeks, kui ei ole nii kiire.

Nüüd on see ihaldatud aeg käes, aga enam ei taha midagi teha. POle enam mõtetki.
Nüüd istun siin, loen, uurin ja vahel harva kirjutan mõne rea, nagu nüüdki.
Pole jõudu enam ja see, mis kunagi huvitas, pole üldse enam põnev.
Kui oleks raha, siis ehk läheks kuhugi, aga nüüd mitte. Isegi keeruline terve kuu hakkama saada.
Ja hambadki kukuvad suust, sest ei saa arstile minna, raha lihtsalt ei ole. Hambutuna kunagi edaspidi veel miskit tahta, no ei.
Soovitada võivad need, kes nooremad, kel raha ja võimalusi jagub.
Kel miskit ei ole, need ehk mõistavad mind.
Olge tublid!

alias 10. veebruar 2012, kl 17.13
65+ka

aga sa lõugitse vähem...siis ehk hambad ka kukuvad vähem...:D
sul ju see arvuti ikka on, et oleksid äkki valinud enne hambad ja siis arvuti

65+ka 10. veebruar 2012, kl 19.23
alias

Muidugi mul on arvuti, see ikka igivanake, kunagi ammu, kui veel tööl käisin ja omast arust noor veel olin, siis sain ühe kasutatud eksemplari, suur kobakas, vaevaliselt liigutab end ja kõike ei saagi temaga ette võtta. Mulle piisab, kasutan niisama lugemiseks jne.
Kuulub telekaga koospaketti ja telekas ka igivana.

Kahju, aga oma vanast rondist loobumine ei anna hambavõimalust kohe kuidagi.

aga 10. veebruar 2012, kl 22.09
pensionärid saavad iga kolme aasta tagant hambaproteese teha soodustusega. Ilmselt pole asja ikka tõsiselt tahtnud.

Võibolla 10. veebruar 2012, kl 22.17
Selles eas inimesele pangalaenu ei anta? Ega siis proteesid ja eelnevad väljatõmbamised-ravid sellest haigekassa abirahast välja tule.

rästu 10. veebruar 2012, kl 22.18
65+ka
mina ka , mina ka...vananeme koos tehnikaga...:)))

agale 10. veebruar 2012, kl 22.26
75stele tehakse proteesid soodukaga,haigekassa ka ei aita. hoia oma kikusid, et paari aasta pärast sind keegi mõnitama ei hakkaks.

haigekassa 10. veebruar 2012, kl 22.42
Hambaproteeside hüvitamise kord

63-aastastele ja vanematele, vanaduspensionäridele ja töövõimetuspensionäridele hüvitab Haigekassa kord kolme aasta hambaproteeside maksumuse.

63-aastastele ja vanematele, ravikindlustatud töövõimetuspensionäridele ning vanaduspensionäridele hüvitab haigekassa kord kolme aasta jooksul 255,65 eurot (4000 krooni) hambaproteeside maksumusest. 2003.–2006. aasta hüvitise suurus oli 2000 krooni. Pensionäridele, kes saavad pensioni soodustingimustel vanaduspensionide seaduse või väljateenitud aastate pensionide seaduse alusel, hüvitist ei maksta (õigus hüvitisele tekib siis 63-aastaseks saamisel).

Hambaproteeside teenuse hüvitamise taotlemiseks on kaks võimalust:

Kindlustatu esitab hambaproteesi tegijale

taotluse hambaraviasutusele teenuse soodsamalt saamiseks;
taotluse hüvitise ülekandmiseks hambaraviteenuse osutaja arveldusarvele.

Sellisel juhul isik hambaproteesi tegijale esialgu maksma ei pea, proteesid maksab tegijale 255,65 euro (4000 krooni) ulatuses kinni haigekassa. Summa, mis ületab 255,65 eurot (4000 krooni), tuleb tasuda kindlustatul endal.

Kindlustatu esitab avalduse ja proteesimistööde eest tasumist tõendava dokumendi haigekassale, kuid seda ainult sel juhul, kui hüvitise taotleja pole esitanud hüvitise saamise avaldust hambaproteesi tegijale. Haigekassa kannab siis hüvitise kindlustatu pangaarvele 90 päeva jooksul pärast nõutavate dokumentide laekumist haigekassa piirkondlikku osakonda.

mai 10. veebruar 2012, kl 22.55
minu ema 77 ja ka päris palju tegemist, et ütleb, kunagi aega pole...maal vaja kütta, puid tassida, kõik majapidamistoimetused, paar korda kuus teatris, suvel aed ja muud õuetoimetused ja kurdab ikka, tahaks kududa, ainult aega napib...mitte kunagi ei kurda igavust, pigem ajapuuduse üle..telefoniga ei lobise..
on ka selliseid!

jah 10. veebruar 2012, kl 23.24
kaks aastat tagasi sain selle raha eest ülemised, nüüd veel aasta pean ootama, et saaks alumised. Ülemised vajaks kohendamist, sest all vastas pole...ah, ei julge arsti ukse vahelt sissegi vaadata...elu on tõesti piin kui raha ei jätku kõige hädapärasemaks. Külmkapp oli vana, ütles üles, praegu talv, aga kaugel see suvi pole.

Sirje 11. veebruar 2012, kl 16.52
Olen kuulnud küll, et vanemad inimesed kurdavad igavust ja seda, et kellegagi rääkida ei ole.
Üks vanem naine oli mures, et mis ta siis tegema hakkab, kui lapselaps kooli läheb.
Oli vene aeg ka, polnud internetti ja telekas ka midagi eriti ei olnud.

Sirje to Elva kandist 11. veebruar 2012, kl 16.53
Jäta oma email või mingi kontakt.
Meeleldi suhtleks.

63 ne naine kodune 12. veebruar 2012, kl 03.44
no tere.lugesin selle teema siin labi lihtsalt selleparast .et on oo ja und pole veel tulnud.
Et mida teeb terve paeva labi kodus olev pensionarist naine.
Koik oleneb tervisest.kui tervis on okei,siis enamus kaiksid tool,kuigi oleks aeg juba elada iseendale st et reisida,talvisel ajal olla soojal maal palmide all ja nautida koiki tanapaevaseid monusid jne.see ,mis jai saamata vanadel aegadel,sest polnudki kuhugi peale musta mere kanti minna.piirid kinni ju.no see jaab meieealistel ara,sest pensionist saab vaevalt paevast paeva kodus vedeleda.
tool kaia on ikka parem,sest siis tunned end rohkem inimesena,saab ju raha ja siis on voimalusi rohkem.ssab kindlasti uhe valisreisi aastas teha ja see on juba vaga suur asi just meile nii 65+,kes noukaajal ei teadnud palmide all puhkamisest tuhkagi.seega sel juhul jaab ara virisemine.et raha vahe.jt kurtmised.ei tunne igavust.on suhtlemist,no koike,mis elu juurde kaib.
Aga,kui tervis ei luba lisaraha teenida,siis on meel kurb.on taastusravi,mis aitaks veidi,aga pole raha,et seda kinni taguda.
JA seda,et hambaproteese saab jah riigi poolt.aga teine sama suur osa tuleb omal maksta.ja kust seda votta,kui juba ravimite peale laheb igakuiselt kolmandik pensist.
ja see ongi koige suurem elurikkuja.
Kuhu sa lahed suhtlema,tuttavate ja sugulaste juurde,kui suud lahti teha ei saa.nii rikud ju teiste tuju ka veel ara.
JAH NEED ONGI TERVE PAEVA KODUS. ada see ei tahedaveel,et on jube igav.on oma hobid.mida saabki kodus olles teha.ja loomulikult toidu valmistamine,mis votab ikka rohkem aega,kuii tervel ja noorel,samuti koik teised tegemised.ja seebikad kaivadki nende naiste ellu.see on ainult hea nende jaoks.voib ju veel pajatada,kes teada tahab,mis teeb terve paeva kodus olev 65 aastane.no elementaarne on arvuti ja pole vaja karta,et see kuhugi kaob,voi vananedes ei oska sellega midagi peale hakata.midagi ikka oskab arva ma.
sain just uue ja tapitahti veel ei oska.nagu naha.eksju.
Keegi siin raakis.et nae arvuti sul olemas,aga hambaid pole.
pole jah mulgi.aga seeparast,et arvuti maksab kroonides 2000 aga hambad 12000 tuhhi.st alumised ja ulemised kokku.eraldi neid ei saagi teha puht tehniliselt.
vot nii me elamegi.kes kuidas saab.
Hoidke tervist noored naised ja opetage seda oma meestele ja lastele ka,siis elate elamisvaarset elu loodetavast ka pensioni eas.usku ei tohi kaotada.
Vabandan,et nii pikaks laks.

mis nad teevad 12. veebruar 2012, kl 10.59
ilguvad internetis, mida muud nad ikka teha oskavad.

vohh 12. veebruar 2012, kl 11.04
lõpuks ometi!

rästu 12. veebruar 2012, kl 11.18
lõpp hea...kõik hea...:D

vaaaal 12. veebruar 2012, kl 11.35
:DDDDDDDDDDDDD

63-sele kodusele 12. veebruar 2012, kl 11.58
jutt on natuke kurb , aga siiski ääretult positiivne. Elu ongi nagu täppide otsimine tähetedele. Peaasi, et tähed ja südamesoojus on olemas, siis ei sure ka lootus, ja otsid vaheldumisi, et kas Mured lülitab välja hea lootus või suurem Mure (mida ei soovita kellelegi). Vaatasin tänast Prillitoosi, ja imestasin, kui tugev on ikka Eesti inimene ja Naine. Ta veab kaasa Siberisse oma lemmikraamatu ja lemmiktaldriku, fotodest rääkimata.Just see mälestuste helgus aitas tal seal ellu jääda ja tagasi tulla. Ka Rain Lõhmus ütles, et suremise hetkel pole tähtis rahakotti kaaluda vaid seda imeliste mälestuste pagasit, mida oled Elu jooksul jõudnud talletada. Mina küll usun, et suured ja soojad mälestused Armastusest kirjutavad Elu muinasjutu raamtusse iga päev mingi lehekülje, olgu siis kasvõi mälestusena. Soovin kõigile sooja ja kaunist olevikku ja tulevikku. Eesti naine.

Jou 12. veebruar 2012, kl 13.04
to: 59

Olen just sinu vanus + 5 aastat. Mõtlesin, et läheks ka Soomesse, aga ei oska välja mõelda, mis ma seal peale peaks hakkama. Kas sul on mingi vinge idee, anna teada.

kas on. 12. veebruar 2012, kl 13.37
kes teab,millises riigis saab elada peaaegu normaalselt kesmise eesti pensioniga.

kas valesti elanud? 12. veebruar 2012, kl 15.35
Mis on konkreetselt Sinu arvates Eesti keskmine? Mina olen kahe Eestis töötava lapse ja 39 pensioniaasta eest väärt riigi silmis 276.- €
Kuhu oleks mul võimalik minna veidikesekski, vahelduseks?
Staaziaastaid olnuks rohkem kui tööaasta läinuks staaziaasta ette. Polnud võimalik meie kandis leida kõrgharidusega ja kohusetundliku inimesena tasuvamat tööd.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!