50+ nurgake
mutid, metsa!

sant seenekorviga 31. august 2014, kl 13.08
praegu aeg seeni korjata, mitte delfis pläkutada, tulin just metsast korvitäie ilusate värskete kuuseriisikatega

hei! 31. august 2014, kl 15.16
korvi ikka jõudsid käest panna või hoiad seda kohe Delfisse pläkutama joostes alles süles?

susi 31. august 2014, kl 16.01
Metsas käidud - kaks puravikku ja 10 tatikat söödud :D

Ma 31. august 2014, kl 16.08
arvan, et sant oli vale, mets oli vale või korv oli vale, aeg ka vale - tühjus!

ei tea 01. september 2014, kl 15.05
kas sant tegi tibu või teeb tibu santi, aga ühed mustad mõlemad

iilepunkt 01. september 2014, kl 19.50
Käisin nädalavahetusel Tallinnas Keskturul. Puraviku kilo 20€ No see küll üle mõistuse kallis. Pean ikka jalad kõhu alt välja saama ja metsa kobima.

pole midagi kallis 03. september 2014, kl 15.22
mine katsu kilo kokku korjata, siis mõtle, kas ikka on kallis
rästu 03. september 2014, kl 18.47
sel aastal on palju puravikke, poole tunniga olid korvid täis. korjamine on lihtne, aga kes need ära puhastab...:D

valulla 03. september 2014, kl 20.35
Käisin ka täna metsas: ilm oli suurepärane, saak samuti. Nüüdseks seened puhastatud ja kupatatud. Eks homme jõuab purgitada.

Lee 03. september 2014, kl 20.37
Mina olen antud hetkel Prantsusmaal:)))Seeni ei ole siin maal veel söönud:(((Kodus ehk siis Tallinnas maitsen.)))

oehhh 03. september 2014, kl 22.33
Appikene, ja Prantsusmaal pole ka muud teha, kui delfis vahtida??!! Ja prantslaste arvutil on kohe kõik ö-tähed ka olemas?

Näljas 04. september 2014, kl 07.59
Võrus küll väga vihmane ja ühtki seent metsas pole. Suvel oli Värska kandus nii, et kollane kõik, nüüd nii paljas. Masendav.

Ülla-ülla 04. september 2014, kl 10.06
Pilvikuid saime, asi seegi . . .
Poeg tuli mõned päevad tagasi koju, paar ilusat kuldpruuni võitatikut näpu vahel, et need on ju söögiseened, me ju oleme neid ikka korjanud?
Mina muidugi vaimustuses, et jah, kust said, mine korja kohe kõik ära! Tema siis, et ei saa kõiki ära korjata.
No milline loll vastus, käratasin, et miks siis ei saa? Tema vastu, et neid on seal pool tonni, ta ei jaksa. Mina siis ahastusega, et no too siis saja kilo kaupa!
Ja siis poiss irvitab, et kas sa ikka niiväga tahadki neid? Minul silmad suured . . . Ja siis räägib, et need on Metsakalmistul haudade peal ja vahel . . .
Nii et kes pole nii pirtsakas kui mina selle surnuaia suhtes, minge ja vaadake . . .

Sigrit 04. september 2014, kl 13.00
Ma elan surnuaia värava taga ja kogu joogivesi tuleb kaevust. Kas ma joon siis surnute mahlasid selle poolest? Ei saa nii pirts ka olla :)

tõesti oehh! 04. september 2014, kl 14.07
oehhh
03. september 2014, kl 22.33
Appikene, ja Prantsusmaal pole ka muud teha, kui delfis vahtida??!! Ja prantslaste arvutil on kohe kõik ö-tähed ka olemas?

Lapsed siin kommenteerimas või?
Minu arvutil küll klaviatuuril tähed sellest ei muutu, kui kusagil riigipiiri ületan......

irvitaja aknal 04. september 2014, kl 19.14
aeh ja oeh, no annab ikka loll olla :)

Lee 04. september 2014, kl 19.32
Arvuti ei tunne riigipiire:)))Kui Saaremaale lähen jääb ka õ täht arvutisse alles:)))

Eihvell 04. september 2014, kl 19.54
Naeruväärne ihahhaa
on see lugu ahahhaa...

uihh 04. september 2014, kl 23.59
Mina küll pole kuulnud ega näinud, et keegi ARVUTI välismaale kaasa veab? Keegi kindlasti, aga kes ikka puhkama sinna läheb, see küll ei võta.

valulla 05. september 2014, kl 01.54
Ilmselge on see, et viimaste päevade postitused Lee aadressil on kellegi käsilase poolt läkitatud. Eks ta ise teab, mis tema hinge kraabib. Leele Prantsusmaale ilusad tervitused! Tänapäeval võetakse igale poole arvuti või nutitelefon kaasa, kuna puhkus ei tähenda töösuhte katkemist ja internet levib igal pool maailmas.

sigtuna väravad 05. september 2014, kl 05.36
libalee on oma prantsusemitteriisikatega totakas tõesti. puravikke tõesti palju. isegi sirmikuid sai korvitäie sealt, kus neid viimati 5 aastat tagasi nähti.

ingrid 05. september 2014, kl 08.53
Mina käisin naabritädi keldris seenel, tasuks selle eest, et kevadel teda arstitädide juurde sõidutasin. Lubas võtta ühe liitrise ja mõne pisema purgi ka. Minu meelest on see kõige mugavam viis seenel käia.

Lee 05. september 2014, kl 10.54
Tervitused vastu võetud:)))Tervitan ka vastu:((((Tegelikult tahan juba koju:((((Adjöö,ma söön su äää:((((

Miina 05. september 2014, kl 23.01
Ma võtan nutitelefoni ka metsa ja selles on ka internett. Lihtne. Ja välismaale võtan ka telefoni kaasa.
Homme plaan minna seenele. Loodan et näkkab. Tervisi Pariisi, mul seal ka üks tuttav.

Lee 06. september 2014, kl 11.15
France ja veel France:(((Tervitused jõudsid kohale:(((Internet on ülemaailmne värk ju:(((

Miina 06. september 2014, kl 21.36
Lee~le.
Seeni on metsas rohkesti Korjasin vaid kuuseriisikaid. On ikka küll head seened.

Ülla-ülla 08. september 2014, kl 11.04
No nii, liivatatikud ka ära nähtud. Suur osa ka koju toodud.

Laupäeva hommikul vara läksime, pojad, hullud, ladusid mu pagasniku liivatatikuid kuivalt täis, ehkki ma nad juba kolme tunni pärast metsast välja kamandasin. Lihtsalt palju oli neid seeni! Vahele mõned üksikud pilvikud ja sooriisikad, ainult männiriisikaid veel polnudki.

Puhastasime neid laupäeval hilise ööni, neil tuleb ju see švamm alt ära kiskuda. No ja kogu pühapäeva siis tegin neid sisse, ilusamad kupatasime marineerimiseks ja suured ja näritud välimusega praadisime sibulate ja võiga ja surusime purkidesse. Ja nii siis läks minu pühapäev ka nende nahka, sain vahele ainult korra turul käia ja korra lõunat teha ja korra pesu pesta. Ei jõudnud nädalavahetuse lehtigi läbi lugeda, raamatulugemisest rääkimata.

Aga kõige ilusam oli see, et üks poegadest leidis üles mu noa, mille ma viis aastat tagasi metsa ära kaotasin! Läksin tookord prooviks väga kaugele vaatama, et kas sealpool kah seeni on, ja otse loomulikult ei olnud. Kui tagasi tee äärde jõudsin, avastasin, et nuga korvist välja kukkunud, aga polnud viitsimist sinna kaugele otsima minna. Nüüd siis sai ühel poistest tatikatest kõrini ja ta läks kaugemale muid seeni otsima ja tuli ebahariliku saagiga - peotäis kuuseriisikaid ja üks nuga. Mul mõlema üle hea meel.

Eelmine nädalavahetus oli pilviku-nädalavahetus, see siis tatika-nädal, järgmisel nädalavahetusel läheme männiriisikate järele.

tibu 08. september 2014, kl 11.16
Ilus südamlik seenekorjamisejutt.

Lee 08. september 2014, kl 19.59
Olen juba Eestis tagasi:((((Tore reis oli:((((Nüüd jälle tööle, sest raha on vähe:(((((

raba 09. september 2014, kl 05.00
Ülla-ülla
ole nende sooriisikatega ettevaatlik, neid enam aastaid söödavate seente hulka ei liigitata. kontrolli parem netist üle.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!