Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
kätetud naised?

haukuvpeni... 19. juuli 2015, kl 11.17
Seletage mulle ära, kuidas saavad oma elu ära elatud "kätetud-saamatud-naised"? Kuidas on võimalik et mõnigi keskealine "proua" ei saa hakkama tavalise rõivaparandusega-suka-kinda-kudumisega? Ise sealjuures kuulutades tähtsal moel, "puudub käsitööanne?" Mida tegid sellised preilid-prouad-tüdrukud nõukaaegse kooli tööõpetuse tunnis? Või tegid Emad-Vanaemad kõik koolitunniks valmis?
Ootan tigedat lõrinat ja haukumist algataja pihta...

:) 19. juuli 2015, kl 11.38
Ei näe põhjust sukki kududa, kindaid samuti mitte. Loomulikult koolis kudusime - 35+ aastat tagasi. Kes see enam mäletab... Vajadust ju pole.
Seevastu teen seda, mis praegu eluks vajalik - hööveldan, ehitan mööblit, panen katust, lõhun puid (tõsi, masinaga).

kahju 19. juuli 2015, kl 11.45
Peni, et said endale naise - kes midagi teha ei oska. Aga ole mureta, k...i saad ikka. Muidugi mis kaotab sinu viimase väärikuse!
Kas käisid sellisega metsas ka seenel?

Angelique Tobedique 19. juuli 2015, kl 11.53
Eks neid kätetuid mehi ole ka ilmas sama palju ilmselt. Kui naised on sunnitud hakkama meeste töid tegema, siis tekibki selline olukord nagu eelnev naine siin kirjeldas.

Tegelikult on tõesti sageli nii nagu haukuv kirjeldas, tööõpetuse tundides sai paljudel omal ajal nihverdatud ja suure käsitööoskuse vanavanemad või vanemad tegid niuhti kõik kodus ära ja hea hinne päevikus näitas, et oskab ikka küll.

Samas on ka neid naisi, kes tõesti huvituvadki meeste töödest rohkem ja nad ei pea vajalikuks ise õmmelda või kududa-heegeldada. Selleks minnakse ja otsitakse üles inimene, kes vastavat teenust osutab või ostetakse poest uus asi.

Mulle näiteks meeldib neid tavapäraseid naiste töid teha, aga olude sunnil olen pidanud hakkama saama ka traditsiooniliste meeste töödega. See ei tähenda, et ma neid hirmsasti naudiks, aga kui vaja, teed ära ja lepid oludega.

Angelique Tobedique 19. juuli 2015, kl 11.54
Eelmise all pidasin silmas 11.38 postitajat.

just 19. juuli 2015, kl 11.55
Kõiki neid asju saab tänapäeval poest, naise funktsioon on jäänud põhiliselt magamistoa rõõmude jaoks.

:O 19. juuli 2015, kl 12.00
keegi igatseb HP, miks muidu selle teema valmis vorpis.

N38 19. juuli 2015, kl 12.04
Huvi oleks teada, mida sa peni ise teha oskad? Mitu maja oled sina perele ehitanud, et siin naiste pihta tuld ja tõrva saadad?
6 - s klass on juba kinda kudumine selge. Mina ehitasin 6 - a kl. ajal juba katust, kui sina käsi püksis oma tilli sügasid. Seega irwa siin naiste pihta vähem, kes oskab ja kes mitte!

.......... 19. juuli 2015, kl 12.08
Mida on kudumises ja rõivaste parandamises sellist, millega mees hakkama ei saa? Mis on autoril puudu, et nõel ja vardad käes ei püsi? Juhendeid on internet täis!
Praegu on lõng ja vardad + tööaeg kallimad kui osta poest uus paar sokke. Rõivaste parandused töötavad, kui tõsisem parandustöö tuleb korralikult teha siis on mõistlikum lasta see teha asjatundjal kui kulutada materjalidele ja ise nikerdada.
Mõned elavad isegi ise toitu tegemata ära, seda on veel keerulisem mõista, aga elatakse ja isegi paremini kui need, kes ise kõike tegema kipuvad. Kas pole huvitav?

12.08? 19. juuli 2015, kl 12.16
On küll huvitav!
Aga meestele meeldib sellist naist panna, kes midagi teha ei oska? Isegi mitte süüa? Ja selline mees, kes midagi teha ei oska? Otsib omale naist, kes üleval peab? Selline on reaalne elu!

to just 19. juuli 2015, kl 13.20
neid voodirõõme saab samuti sekslelude poest või makstes väljavalitud prostituudile.Nii teeb vähemalt minu mees.

Kahju! Sa küll kellegi naine poleja ainult oma süü, täiega 19. juuli 2015, kl 13.43
See ilmselt sulle mingi tuttav mees, keda ülal pead ?!? Iseasi, mis sina arvad, aga tema küll ennast sinu meheks ei pea, st. abikaasaks... :(

vali-kas geelküüned või 19. juuli 2015, kl 13.45
villane sokk!

"kätetud" naised elavad nii 19. juuli 2015, kl 13.54
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/10647074_518450828289776_23733965364305671_n.jpg?oh=ea5534f8f2c36f127129ac0b927c5eef&oe=5655E2DC

möödakõndija 19. juuli 2015, kl 14.10
Igasugune käeline tegevus nõuab teatud määral annet. Eks kooliajal olid meil kõigil joonistamis- ja kirjatehnika tunnid. Ometi ei saanud kõigist kunstnikke ja käekiri on mõnel väga halb. Eks nii ole ka käsitööga. Minule isiklikult meeldib kududa-heegeldada, aga õmblustööd küll teha ei taha. Õel on need asjad jällegi vastupidi.
Ja eks poistele õpetati ka koolis nii puu- kui rauatööd ja ometi ei oska paljud neist naelagi seina lüüa, triikraua parandamine on aga võrdne raketiteadusega.
Küllap on siis need käsitöö mittevaldajad andekad mõnel muul alal (ei pea silmas voodielu, mis on paljude siinsete jaoks ainuke tegevus, mis mõtteis mõlgub).

pff 19. juuli 2015, kl 14.10
aga milleks on vaja sokke ja kindaid kududa? sama hästi võiks ohkida, et miks küll mehed ise autot ei keevita, mööblit ei trei või saapaid ei talluta.

njahh 19. juuli 2015, kl 14.12
aga kellele neid villaseid sokke ja labakuid tarvis läheb? Just leidsin kapipõhjast mitu paari esiemade kootud labakindaid - no mida nendega peale hakata? Kahju ära visata, aga keegi ei vaja ka.

n46_3 19. juuli 2015, kl 14.21
mind absoluutselt ei huvita õmblemine, kudumine, heegeldamine ja miks peaksin seda oskama? Ausalt, pigem loen raamatut või vahin niisama, kuid praegu ei paku see mulle küll pinget. Jah, pitssalli kudus kooli tööõpetuse tunniks vanaema, kindad ja sokid tädi (sest ka mu ema ei tundnud käsitöö vastu huvi), öösärgi õmbles tuttav õmbleja. Mõlemad vanaemad tegid tublisti käsitööd, aga mulle külge ei hakanud. Praegu on mu sõbranna kutseline kuduja ja temalt tellin, mis vaja. Väiksemad parandustööd, sh sokikanna nõelumine, on mulle muidugi tuttavad ja neid teen, aga ei enam. Nii et iga kingsepp jäägu oma liistude juurde.

50+ naine 19. juuli 2015, kl 15.18
Mina nt oskan käsitööd ja tegelen ka sellega, mis sellest, et poes on saada.Meie põlvkond kasvas üles käsitöö oskusega, mida õpetasid emad, vanaemad ja koolis käsitöö tunnis sai palju asju endale või ilu pärast kootud, heegeldeldatud, õmmeldud.Ilus on enda ktega valmistataud asi, ainulaadne ja omane.

Need naised, kellel puudub käsitöö oskus on nooremad, kellele see ei meeldi ehkki koolis õpetati.

Ants 19. juuli 2015, kl 17.08
No miks siis kodus kootuid kindaid ja sokke vaja pole- mul on küll vaja- talvel olen välitöödel ja soe riie on väga vajalik.

HaukuvPeni 19. juuli 2015, kl 17.12
Keegi kaaperdas minu nime. Ma oleks seda osavamalt tenud, pildiga ja puha....

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
rästu 19. juuli 2015, kl 17.18
Ants, auuu...:D
ma juba õpin soki ja kinda kudumist...viie aasta pärast saad oma sooja kraami minult...:DDD

Toimetatud 1 kord(a). Viimati rästu 19.07.2015 17.26.

Klähviv Nässu 19. juuli 2015, kl 17.41
Ahah, Peni, lased vargaid oma valdustesse:D

HaukuvPeni 19. juuli 2015, kl 17.55
Klähviv Nässu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ahah, Peni, lased vargaid oma valdustesse:D

Kui hakkad mõne seeliku järel jooksma, kasutatakse seda kohe kurjasti ära. Pealegi siin Delfis naisi sebida on Heraklese vägitöö.

Klähviv Nässu 19. juuli 2015, kl 18.08
Herakles koperdaks neile otsa, lööks varba ää:D

?? 20. juuli 2015, kl 09.19
Võib-olla panna naised veel voki taha? Eelmise sajandi teema. Sokke teevad masinad, soojad kindad on nahast kindad. Suusasaapad on juba soojustatud nii, et villast sokki pole vaja. Teema on ajast ja arust.

mõtetut hala 20. juuli 2015, kl 10.40
Ja kõik mehed muudkui teevad kunstnikerdustega esmaabikappe ja voolivad vilepille.
Oi ja parandavad autosid ja ehitavad maja jne jne
Yeah.

HaukuvPeni 20. juuli 2015, kl 10.45
mõtetut hala Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Ja kõik mehed muudkui teevad kunstnikerdustega esm
> aabikappe ja voolivad vilepille.
> Oi ja parandav
> ad autosid ja ehitavad maja jne jne
> Yeah.

Pole tõesti mingit probleemi kõiki neid asju teha. :-s Arvan, et kuntstnikerdused ei tule just kõige ilusamad. :-(

vanaaegne 20. juuli 2015, kl 11.20
Elu on palju edasi läinud, on neid kes veel oskavad, kuid kudumine- heegeldamine-käsitöö pole tavatarbija poolt väärtustatud.
Küsimusele, kuidas kätetud naised hakkama saavad? Väga hästi, sest vähemalt üks oskus neil on, valida omale mees, kellel on rohkem käsi, kui kaks.
Ja kui see ka ei õnnestu, siis kutsutakse appi ,,kodutunne,, kes kogu selle kätetu naise lastekarja ja läbu üks-kaks kolm, imeilusaks koduks ehitab, et siis jälle mõne aja pärast tõdeda, et kätetul naisel on üks koht töökorras, endiselt kätetuna, elab hästi edasi.

mittenäuguv 20. juuli 2015, kl 11.36
Ma oskan kõike, kududa, heegeldada, tikkida, veel mingit mustmiljon käsitöövärki ja õmmelda ka. Aga mind ei huvita enam. Viimase aasta jooksul olen õmmelnud ette 2 nööpi, rohkem pole olnud midagi vaja teha. Kootud käpikud ja sõrmkindad on ebamugavad, sellistega ei saa autot juhtida, eelistan nahast kindaid ja ma pole ka mingi hipster, et käin ringi mingi veidra lontumütsi ja kirju, sada korda ümber kaela rullitud, salliga.Ja mingid heegeldatud, kootud kampsunikesed ja jakikesed mulle lihtsalt ei meeldi.
Ja elan hästi, isegi toredasti.
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!