50+ nurgake
uus kooselu 50+
Dilailake 23. juuli 2015, kl 20.52 |
teadja 23. juuli 2015, kl 21.36 |
mhmh 23. juuli 2015, kl 22.43 |
ja 23. juuli 2015, kl 23.39 |
:/ 24. juuli 2015, kl 10.28 |
Eesti vuti tõug kinnitati 1988. a kui esimene muna-lihavutitõug maailmas ja esimene Eestis aretatud linnutõug. Vutitõu aretustöö toimus alates 1978. a Kaiaveres Tabivere lähedal Jõgevamaal professor Harald Tiku juhtimisel.
Eesti vutt on aastast 1993 kantud Ülemaailmsesse säilitamist vajavate linnu- ja loomatõugude nimekirja (World Watch List for Domestic Animal Diversity) ja 2001. a kantud ohustatud tõugude nimekirja, kelle säilitamise peab tagama asukohariik.
Eesti vutid on ümara kehaga, lühikese saba ja kaelaga. Sulestiku põhivärvus on tuhmjas ookerpruun, tumepruunide vöötidega. Isaslinnu kehamass on 172 g piires. Emasvutid on isasvuttidest suuremad - nende kehamass kõigub 190 g ümber.
Vutikasvatuse leviku aluseks on nii nende munade kui ka liha kõrged dieetilised omadused. Põldvutimunadele omistatakse organismi üldist toonust tõstvat ja paljusid haigusi ravivat toimet. Uuringud on tõestanud, et massilt ühele kanamunale vastavad 5 vutimuna sisaldavad kanamunast 5 korda rohkem fosforit, 7,5 korda rohkem rauda, 6 korda rohkem B1-vitamiini, 15 korda rohkem B2-vitamiini. 7-14 g kaaluv vutimuna sisaldab 13,1% proteiini, 11,2% rasva ja 1,1% mineraalaineid. Keedetult ja suitsutatult säilivad vutimunad külmkapis kuni kolm kuud.
Vutikasvatus Eestis
Eesti vutt on aastast 1993 kantud Ülemaailmsesse säilitamist vajavate linnu- ja loomatõugude nimekirja (World Watch List for Domestic Animal Diversity) ja 2001. a kantud ohustatud tõugude nimekirja, kelle säilitamise peab tagama asukohariik.
Eesti vutid on ümara kehaga, lühikese saba ja kaelaga. Sulestiku põhivärvus on tuhmjas ookerpruun, tumepruunide vöötidega. Isaslinnu kehamass on 172 g piires. Emasvutid on isasvuttidest suuremad - nende kehamass kõigub 190 g ümber.
Vutikasvatuse leviku aluseks on nii nende munade kui ka liha kõrged dieetilised omadused. Põldvutimunadele omistatakse organismi üldist toonust tõstvat ja paljusid haigusi ravivat toimet. Uuringud on tõestanud, et massilt ühele kanamunale vastavad 5 vutimuna sisaldavad kanamunast 5 korda rohkem fosforit, 7,5 korda rohkem rauda, 6 korda rohkem B1-vitamiini, 15 korda rohkem B2-vitamiini. 7-14 g kaaluv vutimuna sisaldab 13,1% proteiini, 11,2% rasva ja 1,1% mineraalaineid. Keedetult ja suitsutatult säilivad vutimunad külmkapis kuni kolm kuud.
Vutikasvatus Eestis
viu 24. juuli 2015, kl 11.22 |
Eino Jaa 24. juuli 2015, kl 17.28 |
...:DDD 24. juuli 2015, kl 21.18 |
karjak 24. juuli 2015, kl 21.22 |
Margarita 24. juuli 2015, kl 21.58 |
lull 25. juuli 2015, kl 14.11 |
ei 25. juuli 2015, kl 15.26 |
ahsoo 26. juuli 2015, kl 06.31 |
jaah 26. juuli 2015, kl 18.06 |
Nii või naa 26. juuli 2015, kl 18.55 |
..... 26. juuli 2015, kl 19.53 |
rästu 29. juuli 2015, kl 21.11 | Registreerus: 11 aastat tagasi Postitusi: 1,317 |
Enne … ja peale abielu
mees
naine
Vahetult enne abiellumist:
Tema: Jah, lõpuks ometi sinult kauaoodatud otsus! Olin seda kaua piinarikkalt oodanud!
Temake: Või sa tahad, et ma lahkuksin?
Tema: Ei, mitte mingil juhul!
Temake: Kas sa armastad mind?
Tema: Loomulikult, kogu aja, kui oleme koos olnud!
Temake: Kas sa oled mind petnud?
Tema: Ei, miks sa seda küsid?
Temake: Kui ma kutsun, kas sa tuleksid minguga koos piknikule?
Tema: Kui võimalus on, siis alati!
Temake: Kas sa lööd mind kunagi?
Tema: Oled sa hulluks läinud, ma pole selline inimene!
Temake: Kas ma saan sind usaldada?
Tema: Jah!
Temake: Kallis…
Peale abiellumist…loe sama teksti alt ülesse.
ma arvan, et peale teatud iga võiks seda teksti ainult alt üles lugeda...:D
tervitused kah...:DDD
mees
naine
Vahetult enne abiellumist:
Tema: Jah, lõpuks ometi sinult kauaoodatud otsus! Olin seda kaua piinarikkalt oodanud!
Temake: Või sa tahad, et ma lahkuksin?
Tema: Ei, mitte mingil juhul!
Temake: Kas sa armastad mind?
Tema: Loomulikult, kogu aja, kui oleme koos olnud!
Temake: Kas sa oled mind petnud?
Tema: Ei, miks sa seda küsid?
Temake: Kui ma kutsun, kas sa tuleksid minguga koos piknikule?
Tema: Kui võimalus on, siis alati!
Temake: Kas sa lööd mind kunagi?
Tema: Oled sa hulluks läinud, ma pole selline inimene!
Temake: Kas ma saan sind usaldada?
Tema: Jah!
Temake: Kallis…
Peale abiellumist…loe sama teksti alt ülesse.
ma arvan, et peale teatud iga võiks seda teksti ainult alt üles lugeda...:D
tervitused kah...:DDD
Lisa postitus