Viiendas elukümnes kodanik joonistas 28. august 2015, kl 12.12
-----------------------------------------------------
*Juust oli juust, mitte mingi krdi "juustulaadne toodne" st taimerasvamöks. Nüüd jääb kallimgi Eestis toodetud "juust" noa külge kinni ja ise ei anna seda kuidagi viilutada. Kostroma, Emmentali jne, kus te olete?
- ma tian mida te tunnete!
*Vorst. Doktorivorst, Lemmik, Kevadine siiani meeles. Puhas liha, mitte "kanamass" st suled, küünised, kõõlused jm stt läbi hakklihamasina aetud. Doktorisepik pooleks, EHEDAT võid vahele ja sinna pääle viiluke vorsti. Hea kartulipõllul nosida. Sardellidest ja viineritest parem ei räägigi.
- keeduvorsti sisse käis kõrgema sordi liha (parimatel sortidel nn "kõrgem sort" ja natuke odavamatel "1 sort" ja "2 sort". see millest praegu vorste tehakse ei oleks olnud toona isegi mitte 4 sordi alla kuuluv liha :)))))
[ma tian mida ma räägin, sest olen vorstivalmistamise juures ülilähedal olnud 1985 kuni 1997 ja näinud kogu selle tootmise allakäiku oma silmaga peensusteni]
*Piim. Hapukoor. Kohupiim. Ei kommenteeri, tuleb nutt peale. Võta nüüd mingi "Ricotta" vms stt, kus on lõssitükid vms jamps sees.
- piima ja hapukoorega pole veel nii ull kui kohupiima ja muude piimatoodetega.
*Kohukesed. Lätlaste Karums on midagi sinnapoole.
- NO TÄPSELT! nagu minu jutlustuste pealt maha kirjatud teadaanne on see!!!
*Kali. Sel olevat päris vinge alkoprotsent sees olnud, kas isegi 2,5%. Sellest hea maitsegi. Venemaal ja Ukrainas siiani saadaval, bulbaššidemaal pole käinud.
- see alkoprotsent oli jube kõikuv ja olenes.
*Jäätis.
- jah. jäätis! no mõned margidsordid hakkavad lähedale jõudma, aga see testimine on kole kulukas ja piinarikas :))))
*Sai ja sepik kannatasid noaga lõigata. Nüüd vajuvad laiali nagu pardipsk mööda Jenisseid, sest koosnevad veest ja õhust.
- mmmmmmmmmmmm. kui ma oktoobrilaps ja piunjeer olin, sis mul isa oli leivakombinaadis autupial ja vedas leiba-saia-jms laiali. kell 5:00 võttis koorma piale ja ~5:30 pani ringile. ma käisin siis ikka suviti kaasa sõitmas. kui leivakombinaadi tädid sellest mulgust, kust leiva-sia kaste välja lükati mööda rullikuid, nägid et ma olen kaasas, siis panid alati viimase kasti piale ühe tasuta rosinasaia ja hunniku neid moosipirukaid. ja kogu kraam oli tulikuum, ning värske - just ahjust tulnud. vot see viis keele alla tõsiselt (espetsialli tavaline ahjusoe sai ehtsa doktorivorstiga + see tartu päris "Limonaad" mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....)
Krrt, peaks SORVVO peale saatma neile spekulantidele :D
jah. ja rahvamaleva kah!
************************************
Pee.Ees.
mulle imponeerib praegases töiduainetetööstusetrendis eriliselt üks siuke viimase aja moeasi praega, et nt selle asemel, et küpsetada suitsuahjus normaalne toode nigu vanasti, pannakse selle toote sisse hoopis paar kilo "SUITSUMAITSEAINET" ! momida ja KUHU veel!?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
************************************
- õlu on jah parem kui vanasti.
kõvasti parem kohe. pole kahtlustki.
************************************
- šokolaaditeematajatele siin alumises otsas - lugege mida ma kusagil seal eespool juba kirjutasin kakaotöötluse iseärasustest tänapäeval. mismoodi nad sellest allesjäänud ollusest üldse veel šokolaadi kokku keedavad on müstika ja väike ime.
**************************************
lõpetuseks:
keemiatööstuse võidukäik, areng ja mendeleejevi tabeli ülimuslikkus on ära tapnud normaalse naturaalse toiduainetetööstuse. ja miskit pole teha enam. söö ja nuta :(