Aitäh heade nõuannete ja asjalike arvamuste eest! Ja loodan, et viimased kemplemisele kiskuvad sõnavõtjad ka maha rahunevad.
Kõik soovitused on õiged, aga minu puhul raskesti rakendatavad. Ilmselt jäi minupoolse täpsustamata olukorra tõttu veidi väär ettekujutus positsiooni rõhutamisest. Ja tegelikult ma suhtlen isegi väga intensiivselt ja mind ümbritsevad paljud toredad ja vähem toredad inimesed, suures osas meessoost. Ma ei kurda suhtluse puudumise üle. Positsioon tuleb mängu olukorras, kus sümpaatia avaldamine või veel enam, flirtimine, on välistatud, sest minult eeldatakse õiglast, objektiivset ja võrdselt heatahtlikku suhtumist kõigisse.
Juba plikapõlves välja kujunenud (võib-olla väär) ettekujutus kujutab mulle tõelist meest niivõrd julgena, et ta söandaks äraütlemist pelgamata tulla ja öelda: sa oled mulle silma hakanud ja meeldid, kas ma võiksin loota vastastikustele tunnetele. Just nii lähenes mulle minu kadunud abikaasa ja sümpaatiast kujunes väga edukas paarisuhe, mille krooniks toredad lapsed ja idee järele ka ilus kodu. Surm ei küsi mahajääjate arvamust ja lahkunud mehe idealiseerimise asemel tuli keskenduda väikeste laste inimeseks kasvatamisele, kodu vee peal hoidmisele ja samas tunda hiilivaid-arvustavaid pilke, mis ootavad aega, millal lesknaine alla annab. Just isepäine soov tõestada toimetulemist ja uhkus, mis ei luba abi paluda, ongi sisustanud viimased kümme aastat minu elust. Väljaspool kodu tuleb aga langetada otsuseid ja tegutseda nii, et ka oponendid ei saaks eraelule vihjates ilkuda. Olen seni toime tulnud ning mees-seltskonnas pigem kesksoolisena püüdnud käituda. Ma ei ole hoolitsematu või lohakalt riides, pigem vastupidi. Olen lihtsalt nii nähtavas rollis, et kerge on sattuda märklauaks või vääriti mõistetud.