50+ nurgake
Milline on sovjet
valulla 27. mai 2009, kl 21.59 |
Lorenz 27. mai 2009, kl 22.10 |
valulla 27. mai 2009, kl 22.11 |
Unetu hulkur 27. mai 2009, kl 22.16 |
kena proua 52 27. mai 2009, kl 22.17 |
nostalg 27. mai 2009, kl 22.29 |
aff 27. mai 2009, kl 22.33 |
lorenz 27. mai 2009, kl 22.41 |
nostalg 27. mai 2009, kl 22.45 |
aff,
see oli sul ilmselt retooriline küsimus, millele sa vastust ei saagi. Ka mina ei saa aru, miks peab vene kultuuri nii paljusõnaliselt ja ägedalt kaitsma. Hea ei vaja pidevat tõestamist, sest sellest saadakse niigi aru. Hämmastab ka see, et need lemmikud on kusagilt kaugest minevikust, ometigi on Venemaal ka tänapäeval palju head ja huvitavat kirjutatud ja loodud. Meenub kellegi ütlus: aeg on raamaturiiulil seisma jäänud. Sama ka muusikalises maitses vist.
see oli sul ilmselt retooriline küsimus, millele sa vastust ei saagi. Ka mina ei saa aru, miks peab vene kultuuri nii paljusõnaliselt ja ägedalt kaitsma. Hea ei vaja pidevat tõestamist, sest sellest saadakse niigi aru. Hämmastab ka see, et need lemmikud on kusagilt kaugest minevikust, ometigi on Venemaal ka tänapäeval palju head ja huvitavat kirjutatud ja loodud. Meenub kellegi ütlus: aeg on raamaturiiulil seisma jäänud. Sama ka muusikalises maitses vist.
kena proua 52 27. mai 2009, kl 22.45 |
Agah 27. mai 2009, kl 22.52 |
aff 27. mai 2009, kl 23.00 |
õunasüda 27. mai 2009, kl 23.06 |
Agah 27. mai 2009, kl 23.13 |
Stanley Kowalski 27. mai 2009, kl 23.57 |
Wilde- homo, Jessenin alkohoolik, Fitzgerald ja Poe ka, no olid millised nad olid aga nende loominguline pärand on igavene, raske kõrvutada alati karskete-kainetega, kes endast midagi järele ei jäta. Kui poleks neid talente olnud, ei oleks ka targutajatel probleeme, nende elukommete kommenteerimisega,
miks on vaja rääkida sellest, et Liidia Koidula oli kleptomaan, kuigi enamusele oli ja on ta siiski luuletaja. Igati toetan Lorezi kommentaari 21:10.
miks on vaja rääkida sellest, et Liidia Koidula oli kleptomaan, kuigi enamusele oli ja on ta siiski luuletaja. Igati toetan Lorezi kommentaari 21:10.
õudus kuubis 28. mai 2009, kl 00.21 |
Siirius 28. mai 2009, kl 01.19 |
nunuh 28. mai 2009, kl 09.33 |
Aadam 28. mai 2009, kl 17.44 |
sirel 28. mai 2009, kl 18.15 |
Puhkus sovjetiteemas on kosutav, targad loetlevad nimesid üles ja rumalad ei loe ühte kommi ka lõpuni ja mind jälle mehele pandud kell 21.49.
Koidula kleptomaaniat mainiti ülikoolis, keskkoolis sellest küll ei räägitud. Minu tähelepanek on, et suured tegijad on tihti mingi erilise hälbega, mida tavainimesel nii tihti ei esine. Vähemalt ei kahanda kõrvalekalded loomingu väärtust.
Koidula kleptomaaniat mainiti ülikoolis, keskkoolis sellest küll ei räägitud. Minu tähelepanek on, et suured tegijad on tihti mingi erilise hälbega, mida tavainimesel nii tihti ei esine. Vähemalt ei kahanda kõrvalekalded loomingu väärtust.
Paula 28. mai 2009, kl 18.35 |
sirel
Koidula kleptomaania pole tõestatud, vaid tema kadeda luuletajast kooliõe (nimi ei meenu ja ei viitsi vaadata ka) väide, mis niimoodi Eesti kirjandusse imbunud. Igal juhul ei saa seda võtta kui absoluutset tõde.
Wilde`i puhul see, et ta oli homo, tegi temast eriti tundliku kirjaniku, kes tajus maailma nüansse erilise peene vaistuga. Samas ka mind mõnikord häirib, et tema armastusteemad on suunatud teisele mehele. Igas halvas on head ja heas ka halba.
Koidula kleptomaania pole tõestatud, vaid tema kadeda luuletajast kooliõe (nimi ei meenu ja ei viitsi vaadata ka) väide, mis niimoodi Eesti kirjandusse imbunud. Igal juhul ei saa seda võtta kui absoluutset tõde.
Wilde`i puhul see, et ta oli homo, tegi temast eriti tundliku kirjaniku, kes tajus maailma nüansse erilise peene vaistuga. Samas ka mind mõnikord häirib, et tema armastusteemad on suunatud teisele mehele. Igas halvas on head ja heas ka halba.
Njah 28. mai 2009, kl 19.25 |
soovitan soojalt 28. mai 2009, kl 22.31 |
sirel 28. mai 2009, kl 23.02 |
Nell 28. mai 2009, kl 23.50 |
Lugesin ka. Huvitav arutelu oli, meeldis Lorenzi ja Kowalski seisukoht. Minu arust on ka tähtis looming, mitte eraelu, eraelu on pigem selliste inimeste tallermaa keda kunst ja kirjandus ei huvita, huvitab rohkem mustas pesus sorimine. Mis puutub vene kultuurivastastesse, siis mind paneb imestama see, et oponentidel ei ole midagi konkreetset vastu panna peale halvustamise, kas siis ei tunta piisavalt ka teisi kultuure, et argumenteeritult vaielda? Mina tunnustan vene kultuuri samamoodi, kui prantsuse, inglise, saksa, austria, ammerika iiri jt. oma, aga ma ei tee katset arvustada ja maha teha selle maa kultuuri, mis mulle ei meeldi.
to Nell 29. mai 2009, kl 00.00 |
Nell 29. mai 2009, kl 00.17 |
Mul on mulje, et ei tunne midagi peale selle, et see on vene, samas ei tunta teiste rahvaste kultuure. Soovitan lugeda Heino Kiige raamatut "Tudengiaastad Moskvas", endal praegu pooleli. Arvan, et siinsed foorumlased teavad ja tunnevad eesti kultuuri siiski paremini kui sina arvad, nad lihtsalt (targemad neist), ei eira ka teiste rahvaste kultuuri,sealhulgas ka vene oma. Vene kultuur lihtsalt on, on muusika, on kirjandus, mida terves maailmas austatakse.
to Nell 29. mai 2009, kl 00.46 |
Nell 29. mai 2009, kl 01.21 |
To 00:46: Miks sa ei julge esineda oma nime all, kardad? Mina elan vabal maal ja ei karda. Minu õpingud olid Moskvas ja ma ei kahetse sellest mitte grammigi, oli ilus aeg ja vene kultuuri vihkama ka ei ole hakanud. Samamoodi nagu Heino Kiik seisin ja passisin piletisabades, et saada parimatele etendustele, vahel sain, vahel mitte. On meeles Sovremenniku Valetin ja Valentina, Vetemaa " Monument", ka Sovremennikus. Suures teatris Plissetskaja boolero ja palju teisi teatrietendusi, Võssotski Tagankal. Kuhu ma ei saanud piletit, olid Vanemuise külalisetendused Moskvas. Moskva intelligentidele oli Eesti, midagi ilusat ja kaunist, eesrindlikku. Veel Tretjakovi galerii, Pushkini muuseum, Gorki park, ei oska vihata seda mis mulle hea oli.
Lisa postitus