50+ nurgake
Milline on sovjet
Anna 03. juuni 2009, kl 13.15 |
just 03. juuni 2009, kl 13.53 |
kena proua 52 03. juuni 2009, kl 13.59 |
Anna 03. juuni 2009, kl 17.38 |
keegi, kes Annat teab.... 03. juuni 2009, kl 17.51 |
Täpsustus 06. juuni 2009, kl 19.03 |
Kõigepealt täpsustaksin, et sõna 'peale' ei või veel kasutada tähenduses 'pärast'. Otsust ei ole ju tehtud, on tehtud alles ettepanek, st praegu kehtib siiski endine norm. (Iseasi, kas siin foorumis just peab ranget kirjakeelt nõudma.)
Kui nüüd seda teed minnakse, siis võiks üldse kõik keelenormid kaotada.
Teine asi puudutab Oscar Wilde'i. Kuidas sai seda kirjanikku üldse käsitleda ilma, et oleks räägitud tema homoseksuaalsusest?
Juba 70ndate algul ilmunud tõlke lõpus oli Tammsaare saatesõna ja sealgi oli sellest juttu. Samas saan aru, et Valulla käis põhikoolis alles 80ndatel, sest lõppema, mattuma, sattuma jne paralleelvormid on lubatud 80ndate algusest.
Ilmselt Peda nõrk tase ei olnud siiski linnalegend.
Kui nüüd seda teed minnakse, siis võiks üldse kõik keelenormid kaotada.
Teine asi puudutab Oscar Wilde'i. Kuidas sai seda kirjanikku üldse käsitleda ilma, et oleks räägitud tema homoseksuaalsusest?
Juba 70ndate algul ilmunud tõlke lõpus oli Tammsaare saatesõna ja sealgi oli sellest juttu. Samas saan aru, et Valulla käis põhikoolis alles 80ndatel, sest lõppema, mattuma, sattuma jne paralleelvormid on lubatud 80ndate algusest.
Ilmselt Peda nõrk tase ei olnud siiski linnalegend.
just nimelt 06. juuni 2009, kl 19.09 |
meeles veel 06. juuni 2009, kl 19.16 |
õunasüda 06. juuni 2009, kl 20.00 |
täpsustus 06. juuni 2009, kl 20.18 |
Mesile
Mul pole siin midagi maha rahuneda. Sattusin juhuslikult teemat lugema ja ei saanud täpsustamata jätta.
Minu meelest muudetakse keelenorme liiga sageli ja piisava põhjenduseta. Arvatakse, et nii tehakse keelekasutus lihtsamaks ja inimesed eksivad vähem, aga tegelikult saavutatakse vastupidine tulemus: inimesed satuvad segadusse, nad ei tea enam, mis on lubatud ja mis mitte. Kuidas saab (mingi käputäis inimesi) keelenorme kogu aeg suvaliselt muuta?!
Mul pole siin midagi maha rahuneda. Sattusin juhuslikult teemat lugema ja ei saanud täpsustamata jätta.
Minu meelest muudetakse keelenorme liiga sageli ja piisava põhjenduseta. Arvatakse, et nii tehakse keelekasutus lihtsamaks ja inimesed eksivad vähem, aga tegelikult saavutatakse vastupidine tulemus: inimesed satuvad segadusse, nad ei tea enam, mis on lubatud ja mis mitte. Kuidas saab (mingi käputäis inimesi) keelenorme kogu aeg suvaliselt muuta?!
täpsustus 06. juuni 2009, kl 20.32 |
sirel 06. juuni 2009, kl 20.31 |
Stanley Kowalski 06. juuni 2009, kl 22.18 |
Täpsustusele: Küsin sinult. Mis ajab sind kellegi teadmistes kahtlema, uurima ja selgitama suure kogukonna ees, et inimene eksis, kahtluse alla seadma tema haritust? Minul on ka tihti lahkarvamusi oma torukolleegidega, vaidleme ja kui ma ei ole võimeline teda oma õigsuses veenma, siis ma taandun, las leiab ise üles. Kunagi ei ole tulnud pähe talle skeeme ja tehnilisi arvestusi saata, eriti veel teiste juuresolekul, tark inimene taipab ise ja vaatab oma seisukohad üle. Valulla on haritud naine, selles ei ole kahtlust, mis puutub siia peda, peda oli ainult algus, mitte keegi saa jääda kunagi omandatud haridusele toetuma, ikka edasi arenetakse.
kena proua 52 06. juuni 2009, kl 23.02 |
eesti keeles öeldakse aitähhhhhhhhhh, nii nagu igaüks tahab, sovjettide keeles on see kindlasti midagi muud aga ütle peale või pärast-on täiesti ükskõik. Muidugi need ex õpetajad, kes on lahti lastud, need kindlasti porisevad siin, et -peale ja-pärast on erinevad aga pole midagi. Mõlemat võib öelda ja seda on ka tehtud...Mis valullasse puutub, siis targemat kommenteerijat annab otsida, tõeline armas pedagoog. Need sovjetikused, parem kui te ei hõiskakas, niikuinii te eesti keelt korralikult ei oska, tsiteerige oma luuletajaid ja muusikat palju tahate, vead jooksevad niikuinii teil kogu aeg ringi.
19.03 ja 19.06 nagu paksud kanamutid, tagumikud külma vee kaussi, saate rahu.
Mehi teil niikuinii ei ole ja orgasmilähedase tunde annab teile te vanuses vaid postkasti kukkuv ajakiri "Tervis".
19.03 ja 19.06 nagu paksud kanamutid, tagumikud külma vee kaussi, saate rahu.
Mehi teil niikuinii ei ole ja orgasmilähedase tunde annab teile te vanuses vaid postkasti kukkuv ajakiri "Tervis".
tule taevas appi! 07. juuni 2009, kl 08.54 |
täpsustus 07. juuni 2009, kl 09.23 |
tydruk 07. juuni 2009, kl 09.22 |
OO 24. november 2014, kl 15.57 |
Paljud inimesed ei kannata fakti, et nad võivad millestki valesti aru saada – nad tahavad, et neil oleks alati õigus – riskides selle nimel oma suurepärase suhtega või tekitades sellega nii endale kui ka teistele suuri pingeid ja stressi. See pole seda väärt. Kui sul tekib taas “vajadus” laskuda vaidlusesse, kellel on õigus või mitte, siis küsi endalt üks kiire küsimus:
Kas ma tahan, et mul on õigus, või tahan olla hea inimene? – Wayne Dyer
Meil kõigil on minevik, ja loobuda minevikust kinni hoidmisest on raske, eriti siis, kui minevik tundub olema parem koht kui olevik. Paraku pead sa arvestama sellise pisiasjaga, et olevik on ja jääb alati sinu ainsaks hetkeolukorraks ja seda sa muuta ei saa.
Kas ma tahan, et mul on õigus, või tahan olla hea inimene? – Wayne Dyer
Meil kõigil on minevik, ja loobuda minevikust kinni hoidmisest on raske, eriti siis, kui minevik tundub olema parem koht kui olevik. Paraku pead sa arvestama sellise pisiasjaga, et olevik on ja jääb alati sinu ainsaks hetkeolukorraks ja seda sa muuta ei saa.
ninatargake 24. november 2014, kl 18.12 |
;) 02. detsember 2018, kl 13.10 |
huvitav, 17. veebruar 2020, kl 04.30 |
Lisa postitus