Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Milline on sovjet

Anna 03. juuni 2009, kl 13.15
ÕS annab "sovet" ja tähenduse, aga see pole see, millest siin räägitakse. Ma kasutaks just nii nagu autor - sovjet. Mu meelest see mugandus väljendist "sovetlik inimene". Tean, et pole norm, aga kõnekeeles on palju normist erinevat.

just 03. juuni 2009, kl 13.53
Anna just ongi kõige ehedam näide sovjetist. Pläägutab töötamise asemel netis. Täitsa nõukaaegne töötaja. Polegi imestada kui firma põhja läheb.

kena proua 52 03. juuni 2009, kl 13.59
Sovjet on sovet, kui eesti keelde panna ja sina anna koos oma muulastest sõbsidega ärge pressige ligi!

appi 03. juuni 2009, kl 15.17
kui rumalad te vanad inimesed olete :(

Anna 03. juuni 2009, kl 17.38
Oh jah, isegi üks kommentaar päevas on nüüd netis pläägutamine:) Mõnda rünnakut ja selle põhjust on küll võimatu mõista.
Kui kellelgi sellisest käitumisest tuju paraneb, siis laske omavahel edasi. Head õhtut!

Buu 03. juuni 2009, kl 17.48
Sina just oled ehedaim näide rahuldamata naisest!

keegi, kes Annat teab.... 03. juuni 2009, kl 17.51
miks te ilmaaegu Annat solvasite? - sümpaatset inimest, kes pole kunagi teistele paha teinud. Tal vaid arutlemisvõimet, teadmisi ja elegantsi rohkem kui mõnedel kiuslikel "paavianidel"!

Buu 03. juuni 2009, kl 18.04
Minu kommentaar oli justile 13:53.

keegi, kes Annat teab 03. juuni 2009, kl 18.12
Minu oma oli samuti justile 13:53.

Täpsustus 06. juuni 2009, kl 19.03
Kõigepealt täpsustaksin, et sõna 'peale' ei või veel kasutada tähenduses 'pärast'. Otsust ei ole ju tehtud, on tehtud alles ettepanek, st praegu kehtib siiski endine norm. (Iseasi, kas siin foorumis just peab ranget kirjakeelt nõudma.)
Kui nüüd seda teed minnakse, siis võiks üldse kõik keelenormid kaotada.

Teine asi puudutab Oscar Wilde'i. Kuidas sai seda kirjanikku üldse käsitleda ilma, et oleks räägitud tema homoseksuaalsusest?
Juba 70ndate algul ilmunud tõlke lõpus oli Tammsaare saatesõna ja sealgi oli sellest juttu. Samas saan aru, et Valulla käis põhikoolis alles 80ndatel, sest lõppema, mattuma, sattuma jne paralleelvormid on lubatud 80ndate algusest.

Ilmselt Peda nõrk tase ei olnud siiski linnalegend.

just nimelt 06. juuni 2009, kl 19.09
ma ka arvan, et valulla peaksime tuleriidal ära grillima, mis tallab sest maailmast oma viletsa peda haridusega.

meeles veel 06. juuni 2009, kl 19.16
see, et ennastupitav sõltlane isegi aitäh kirjutas kahe õhhiga. aga kohe tuleb ta kellegi nime all ja hakkab ennast kiitma. täitsa kenaprouastunud juba. õudne.

Mes 06. juuni 2009, kl 19.25
19:03 ja 19:16:

Pistke pepu külma vette, rahunete maha!

õunasüda 06. juuni 2009, kl 20.00
kriis, mis kriis, nõrgemad juba nii näljased, et virtuaalne hambaalune käib kah...:)))

täpsustus 06. juuni 2009, kl 20.18
Mesile
Mul pole siin midagi maha rahuneda. Sattusin juhuslikult teemat lugema ja ei saanud täpsustamata jätta.

Minu meelest muudetakse keelenorme liiga sageli ja piisava põhjenduseta. Arvatakse, et nii tehakse keelekasutus lihtsamaks ja inimesed eksivad vähem, aga tegelikult saavutatakse vastupidine tulemus: inimesed satuvad segadusse, nad ei tea enam, mis on lubatud ja mis mitte. Kuidas saab (mingi käputäis inimesi) keelenorme kogu aeg suvaliselt muuta?!

täpsustus 06. juuni 2009, kl 20.32
Aga kui teemast rääkida, siis ma ei saagi aru, mida sovjeti all õieti mõeldakse. Sovjet üksi ei ütle ju midagi. Kas sovjetiaega? Sovjetiaja inimest?

sirel 06. juuni 2009, kl 20.31
Näiteks aitähhhh, kirjutan nimelt 2 h-iga, sest nii ma rõhutan seda sõna ja vahel ka 3 ja 4 h-i, ma ei usu ealeski, et keeleõpetaja ei tea , mitme tähega ja kuidas lihtsaid sõnu kirjutada. Keeleõpetaja ikka kõige rutem kursis muutustega.

Stanley Kowalski 06. juuni 2009, kl 22.18
Täpsustusele: Küsin sinult. Mis ajab sind kellegi teadmistes kahtlema, uurima ja selgitama suure kogukonna ees, et inimene eksis, kahtluse alla seadma tema haritust? Minul on ka tihti lahkarvamusi oma torukolleegidega, vaidleme ja kui ma ei ole võimeline teda oma õigsuses veenma, siis ma taandun, las leiab ise üles. Kunagi ei ole tulnud pähe talle skeeme ja tehnilisi arvestusi saata, eriti veel teiste juuresolekul, tark inimene taipab ise ja vaatab oma seisukohad üle. Valulla on haritud naine, selles ei ole kahtlust, mis puutub siia peda, peda oli ainult algus, mitte keegi saa jääda kunagi omandatud haridusele toetuma, ikka edasi arenetakse.

kena proua 52 06. juuni 2009, kl 23.02
eesti keeles öeldakse aitähhhhhhhhhh, nii nagu igaüks tahab, sovjettide keeles on see kindlasti midagi muud aga ütle peale või pärast-on täiesti ükskõik. Muidugi need ex õpetajad, kes on lahti lastud, need kindlasti porisevad siin, et -peale ja-pärast on erinevad aga pole midagi. Mõlemat võib öelda ja seda on ka tehtud...Mis valullasse puutub, siis targemat kommenteerijat annab otsida, tõeline armas pedagoog. Need sovjetikused, parem kui te ei hõiskakas, niikuinii te eesti keelt korralikult ei oska, tsiteerige oma luuletajaid ja muusikat palju tahate, vead jooksevad niikuinii teil kogu aeg ringi.

19.03 ja 19.06 nagu paksud kanamutid, tagumikud külma vee kaussi, saate rahu.
Mehi teil niikuinii ei ole ja orgasmilähedase tunde annab teile te vanuses vaid postkasti kukkuv ajakiri "Tervis".

tule taevas appi! 07. juuni 2009, kl 08.54
mina pole oma pika elu jooksul kyll yhtegi nii õelat inimest näinud kui viimane kommija....

täpsustus 07. juuni 2009, kl 09.23
Stanley Kowalskile
Ma ei kahtle ega uuri siin midagi. Veel vähem vaidlen kellegagi (keegi ei ole mulle ju vastu vaielnud). Lihtsalt mõni asi pani imestama. Ei maksa üle dramatiseerida.

tydruk 07. juuni 2009, kl 09.22
No minu meelest on sovjet lihtsalt üks sõimusõna, mida ei maksa üldse tähele panna! Samamoodi sõimusõna nagu kõik need l...id ja sooja kohta saatmised jms. See, kes teisele selliseid sõnu ütleb - noh, ju tal siis muid argumente pole vastase mahategemiseks? :))

Toska 07. juuni 2009, kl 10.37
Soviete ei ole on vaid kujutelm.

Olid 24. november 2014, kl 14.04
ajad, olid teemad, olid arutlejad.

OO 24. november 2014, kl 15.57
Paljud inimesed ei kannata fakti, et nad võivad millestki valesti aru saada – nad tahavad, et neil oleks alati õigus – riskides selle nimel oma suurepärase suhtega või tekitades sellega nii endale kui ka teistele suuri pingeid ja stressi. See pole seda väärt. Kui sul tekib taas “vajadus” laskuda vaidlusesse, kellel on õigus või mitte, siis küsi endalt üks kiire küsimus:

Kas ma tahan, et mul on õigus, või tahan olla hea inimene? – Wayne Dyer

Meil kõigil on minevik, ja loobuda minevikust kinni hoidmisest on raske, eriti siis, kui minevik tundub olema parem koht kui olevik. Paraku pead sa arvestama sellise pisiasjaga, et olevik on ja jääb alati sinu ainsaks hetkeolukorraks ja seda sa muuta ei saa.

ninatargake 24. november 2014, kl 18.12
Olevikus olles saad oma hetkeolukorda alati muuta..aga vat minevikku veel muuta ei saa hetkel... peab ootama paremaid aegu, kui luuakse ajamasinad.

,-, 01. detsember 2018, kl 02.21

;) 02. detsember 2018, kl 13.10
Enne olid 50plussis targemad inimesed. Oskasid teemasid teha, vaielda ja argumenteerida. Hea on teie mõtteid lugeda.

huvitav, 17. veebruar 2020, kl 04.30
Kuivõrd on inimeste arvamus samal teemal ajaga muutunud

vanad teemad 17. veebruar 2020, kl 07.56
ei huvita
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!