Tegelikult peaks olema minu viimase postituse algus, et ei saa vastu väita :) Minu aps!
Minu tutvusringkonda on läbi aegade kuulunud nii mõnigi kirjanik ning nendega vestlustest on tulnud välja tõde, et ega nemad kui kirjandushuvilised ei panusta kogu maailmakultuurile. Igaüks neist oli huvitatud mingist kindlast ajaperioodist või kindlatest kirjanikest, kes olid eeskujud või need, kelle loomingut kummardati, austati ja eeskujuks võeti. Paljud võtavad teatud kirjanike loomingust kindla ajavahemiku, mis tundub parim või omas ajastus erilisim.
Mina, loomulikult, loen kirjanike elulugusid ja teatud inimeste omi kohe põhjalikult. Vahel on need väga põnevad ja dramaatilised. Loomulikult aitab elulugu mõista seoseid, ajastu mõjusid ning muudki ja tõepoolest pole see mingi klatš ega Kroonika. Samas võin lugeda tundmatute autorite loomingut ( ses mõttes tundmatute, kellest pole varem kuulnud ) ning nautida ja loomingust mõnu tunda, teadmata, kes nad on ja milline on nende elu ja saatus.
Ja tegelikult pole vahet, kuidas ja mil teel me hea loomingu ni jõuame ning lõplikku tõde pole kuskil ega peagi olema.
Oma väite, et elulugu pole oluline, paningi kirja selleks, et tavalise lugeja jaoks polegi, ta naudib lihtsalt teksti.