50+ nurgake
Hirm selja opi ees

võsavillem 01. veebruar 2010, kl 11.58
lp emmeline, suurimad tänud lohutamisel. Kui vana su mehe õde on. Kui ta on noorem inimene, siis kindlsti ka opi järgne paranemise periood lihtsam. Mina juba 52 aastat vana. Ma arvan, et seetõttu raskem.

aadam 01. veebruar 2010, kl 13.03
no see oli juba vene ajal kui naabrimees käis radikuliidi pärast opil ja jäi ratastooli,ehk on nüüd ikka paremad arstid!?

emmeline 01. veebruar 2010, kl 20.21
Mehe õde on 54. Ei ole vana ja Sina ei ole ka vana!
Mina kukkusin 2004 hobuse seljast ja op oli selle trauma tagajärg.
Vene aeg on möödas.

reumahaige 16. detsember 2010, kl 17.59
Mina olen 24. aastane ja väga aktiivse ja kiirelt areneva raske reumaga neiu. Viimase 3 aastaga olnud 6 oppi. Uuel aastal lülisamba kirurgia tulekul. Viiendal lülil istub väga suur lisaliiges, mis teeb juba 10 aastat tugevat valu, nutan juba päris tihti. Enam ei saa ka magada millega niiuinii probleemid, rääkimata pidevast valust tuharas ja tagareies+6 kuud paistes hüppeliigesest. Füsioteraapias oli aeg täitsa asjata raisatud, ütlesin ju kohe neile, et mõttetu saatmine. On vaja lõikus ja kui nüüd seljakirurg vaatas, siis imestab, kuidas ma üldse veel saan trenni teha. Teen, aga läbi valu.
Ajan lund, saen, raiun, niidan. Need kõik on nii meeletult valusad minu jaoks, aga samas mulle meeldib neid teha, pealegi kahjuks olen mina sunnitud neid tegema, kuna abijõudu ei ole.
Reuma on selline haigus, mis hävitab liigesed, kellel kiirelt, kellel aeglasemalt, aga seljal olev valuallikas on eraldiseisev. Reuma teeb peale seda, mis tahab, peaasi, et sellest jõledast valust lahti saan. Lõikab mind Taavi Toomela.
Eks vaatab, mis edasi. Igal aastal ligikaudu 2 oppi.

kena proua 52 16. detsember 2010, kl 19.16
Aastavanune teema juba, kuidas teemategija peale oppi on tervenenud?

annamaa 17. detsember 2010, kl 06.10
Reumahaigele neiule: Lõikust ära karda, kui on vaja, siis on vaja ja meil on küllalt häid arste-ortopeede, kes seda teha oskavad.
Teine asi on sellega, mida sa teed või mida tegelikult on vaja teha. Kui just vaja ei ole, siis ära tee. Üle valu ei tohi midagi teha. Üks asi on nö magus valu, mille äratundundmise piir on igaühe jaoks erinev - teine asi on tegelik valu ja seda endale juurde tekitada ei tohiks.
Uuri netist ja arstide käest ka valuravi võimalusi.
Ole tubli ja katsu terve(ma)ks saada.

M 18. detsember 2010, kl 02.37
Mõtle positiivselt ja taastusravidest on parim vesivõimlemine.. Kui seadusi pole veel muudetud, siis peaks saama aastas 2x tasuta ravikuuri. Miskipärast "unustati" omal ajal seda haigetele mainida.

seljavalutaja 13. jaanuar 2011, kl 17.52
Võsavillemile.Kas olete opil juba ära käinud?Mina tegin selle op-i 2009 mais,dr.T.Toomela juures.Kui olete op-il ära käinud,siis kirjutage,kuidas paranemine on läinud,siis saaks nö kogemusi vahetada.Olen aeg-ajalt postitustel silma peal hoidnud,ei ole tahtnud op-i suhtes ära hirmutada.Olen 50.

mann 14. jaanuar 2011, kl 20.07
50+ kodanikud on rüganud tööd sotsialismi ülesehitamise teel ja visanud seda
sõnnikut ka, mida Eesti valitsuse ajal riigimehed tootnud on. Oma kogemustest võin öelda, et opist hoiduda, kuni võimalik. Võimlemine, võimlemine ja veekolrd...... Dr Eelmäe konsultatisoon Tartus, ka seda soovitan sedasorti häda käes vaevlejatele.

Mõtlik 21. jaanuar 2011, kl 23.19
Minu abikaasal oli Dr Toomela juures op 30.novembril 2010. Nimmepiirkond siis. Selgroog toestati 2 metallvardaga ja üks nimmedisk asendati metalliga. Kokku keerati see kõik 8 poldiga.Op oli üldnarkoosis. Seljal 2 sisselõiget ca 15 cm. Peale oppi mingit kõhuli lamamist polnud. Kui narkoosist ärkas, oli külili, õhtusöögi ajaks juba selili ja isegi veidi istes. Teisel päeval peale oppi hakkas kõndima, kolmandal päeval sai koju ja nädala pärast läks tööle ( on kontoritöö).Maast asju võtma ja kummardama hakkas 1,5 nädalaga. 4 kuud ei tohi tõsta ega kanda rohkem kui 4 kilo. Ei tohi teha liigutusi, kus ülakeha painutamine- nt lumerookimine on keelatud. Niidid võeti välja 20 päeva peale oppi. Mees 48 aastane, 182 cm pikk ja kaalub 100 kilo.
Lisan veel, et lülisambakeskus Keskhaiglas on väga patsiendisõbralik ja super varustusega.
Edu ja ära karda!

konn. 11. mai 2011, kl 18.19
minul oli ka selja operatsioon, aga minul oli selgroog kõver ja seega pandi mingi toru selga, nädal aega on möödas ja istuda veel väga ei saa. kas kellelgi on olnud sellist oppi? vahetaks muljeid.

BERNI 27. september 2019, kl 19.35
KELLE JUURES KÄISID
RASMUS ALIKVEE
TAAVI TOOMELA ON EESTIS HEAD ARSTID NEILE SAAD KA RIIGILISE KUI KA TASULISE AJA RASMUSE VISIIDI TASU OLI MUL 70E JA KIIRELT SAI AJA.AGA EI OLE VAJA KARTA MIDAGI

siim 2 30. september 2019, kl 17.18
Minu tutvusringkonnas jäi mees pärast radikuliidioperatsiooni ratastooli. See ei ole hirmutamiseks, tuleks uurida statistikat.

anekdoot 30. september 2019, kl 23.14
Keegi konn. käis 2011.a seljaoperatsioonil ja soovis muljeid vahetada.
8 aastat hiljem tuleb keegi BERNI küsima , et kelle juures käisid...
siim2 täiendab, et peale op´i võib jääda ratastooli.
Selline rahvas siis foorumis 50+
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!