Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Jõulumuinasjutt.
 
HaukuvPeni 26. detsember 2014, kl 17.45
Tuhkatriinu on juba 95 aastat vana. Selja taga on pikk, õnnelik elu nüüdseks juba vanadusse surnud printsiga. Nüüd veeretab Tuhkatriinu oma viimaseid elupäevi õhtusse enamasti verandal kiiktoolis istudes, silitades suurt kõutsi, oma ainukest seltsilist. Ühel päeval istub ta taas verandal, kass süles, kui ilmub Hea Haldjas, keda Tuhkatriinu pole üle seitsmekümne aasta näinud. Tuhkatriinu rõõmustab taaskohtumise üle väga, kuid veel rõõmsamaks saab ta siis, kui haldjas lubab tasuks elu jooksul tehtud heategude eest kolm tema soovi täita.
"Tead, Hea Haldjas," sõnab Tuhkatriinu, "prints oli küll hea mees, aga vilets investeerija. Ma elan praegu oma pensionist ja tulen vaevu ots-otsaga kokku. Tee nii, et oleksin pööraselt rikas." Haldjas viibutab oma võlukeppi, sähvatab silmipimestav valgus ja Tuhkatriinu istub puhtast kullast kiiktoolis. "Mis su teine soov oleks, kallis Tuhkatriinu?" pärib Hea Haldjas. Tuhkatriinu heidab pilgu oma kortsulistele, pahklike liigestega kätele ja kuivetule kehale ning soovib, et haldjas ta taas nooreks ja ilusaks teeks. Vaevalt on ta selle soovi kuuldavale toonud, kui taas valgus sähvatab ja Tuhkatriinu tunneb, kuidas ta nahk sileneb, juuksed tihenevad, rinnad pringiks muutuvad... Ühtlasi ärkavad temas ka tunded ja ihad, mis on talle juba aastakümneid võõrad olnud.
Kui Hea Haldjas siis tema viimast soovi küsib, palub Tuhkatriinu pikemalt mõtlemata, et haldjas muudaks tema kassi ilusaks nooreks meheks. Haldjas kaob eredasse valgusesse ja seni hirmunult nurgas kükitanud kassiga hakkavad toimuma hämmastavad muutused. Õige pea seisab nurgas piltilus pikk noormees, nägusam, kui ükski meesmodell eales on olnud. Tuhkatriinu on lummatud. Tal jääb lausa hing kinni, kui mees, kes alles mõni hetk tagasi oli kass, naeratades tema poole astub. Mees kummardub Tuhkatriinu kohale, põimib oma kuldpruunid lihaselised käsvarred ümber naise piha ja sosistab tasa, nii et tema hingeõhk vaevu Tuhkatriinu põske riivab: "Noh, mu kallis, nüüd on sul kindlasti kahju, et sa mind kastreerida lasid..."

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
niiii 26. detsember 2014, kl 17.51
Netis seda ennegi loetud. Aga pole viga, võib ju uuesti lugeda. Järgmine lugu, palun!
 
HaukuvPeni 26. detsember 2014, kl 18.07
Ennemuiste elas taat oma eidega. Taat soovis, et küpsetagu eit talle leivakakuke. Eit korjas siis jahutolmu mitmest kotist kokku ja küpsetaski leivakakukese, võidis selle pealt võipiimaga ja pani akna peale jahtuma.
Kakuke jahtus, jahtus akna peal, kuni tal aeg igavaks läks. Keeras siis ennast aknapealt müüri peale, müüri pealt akna alla maha ja hakkas teed mööda edasi veerema. Veeres, veeres teed pidi ikka kiiremini ja kiiremini. Teel tuli vastu rebane ja ütles: „Kakuke, kakuke, ma söön su ära!“
„Mis kuradi kakuke! Ma olen Tšernobõli siil.“

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
vaaaal 26. detsember 2014, kl 18.08
Jõulumõistatus.

Vanamees istus logiseval pingil keset metsa oma poollagunenud osmiku ees ja vaatas eemalt naabriäti osmiku korstnast tõusvat tosu. midagi tarka teha polnud, võttis õnge, läks kalale. leotab ussi tunni, teise, pool kolmandatki - näkkas... tõmbab välja - kuldkala! kala kohe härdasti paluma, et ole hea mees, lase mind vette tagasi, ma täidan su neli soovi..., aga naaber saab topelt... mees mõtles ja soovis, et ilus elamine võiks olla... ja nipsti - kena häärber keset metsa, uks kutsuvalt lahti...

naabril kaks häärberit... teiseks soovis mees uhket limusiini - olemas! naabril kaks...

kolmandaks mõtles mees, et mis siis, tühja kah, naine võiks ju ka olla...

naabril kaks blondiini, temal üks ja seegi punapea...

nüüd kargas mehel hing täis, soovis midagi...
naabri blondiinid istusid autodesse ja läinud nad olidki...

mida mees neljandaks soovis?
 
niiii 26. detsember 2014, kl 18.22
Et kõik naised kaoksid silmist.:)
mansion ghost 26. detsember 2014, kl 18.39
Siin on inspiratsiooni saadud idamaade muinasjuttudest :D)
Ilmselt loobus ühest ... , et naabrimees mõlemast ilma jäi.
 
HaukuvPeni 26. detsember 2014, kl 18.48
"Peksa mind POOLsurnuks."
Ja naabri plats oligi puhas.

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
HaukuvPeni 26. detsember 2014, kl 19.16
Kaks meest on juba päev otsa joonud. Õhtupoole leiab üks mees, et vaja end välja kergendama minna. Läheb ja tuleb jupi aja pärast tagasi, käekõrval poole meetri pikkune kuningas. Kuningas nagu kuningas ikka, kroon peas ja valitsuskepp käes. Ainult pikkust pool meetrit. Teine mees siis pärima, et kas seal väljas on mingi jama? "Jama jah!" vastab esimene. Teine läheb välja ja näeb - hanges puru-purjus dzinn, pudelist välja roninud. Meest nähes paluma: "Ütle siis ruttu oma soov, kole külm on!" Mees peale mõtlemist palub enesele 2 miljardit. Käib kõva müts ja 2 piljardilauda seisavad maas. Mees läheb tuppa ja ütleb et jama jah, mingi purjus dzinn andis mulle 2 miljardi asemel 2 piljardit. Esimene mees seepeale: "Kas mina siis enesele poolemeetrist kunni tahtsin?"

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
tuhkatriinu 26. detsember 2014, kl 20.53
vaatab kurvalt, kuidas dzinni jalgade ümber keerleb nurruv kass, kel on miskipärast koerakoon.
 
vaaaal 26. detsember 2014, kl 21.13
 
tordiaabits 26. detsember 2014, kl 22.39
haukuvpeni koos unelmatenaisega tantsupõrandal ennastunustavalt keerlemas. unelmatenaine: haukuv, kuidas oleks kui üles su numbrituppa läheksime? haukuv sekundipealt nõus ja paarike kulgeb kaelakuti numbrituppa, kus asuvad riideid seljast kiskuma, haukuv kougib veel püksitaskust välgumihkli, seejärel taskulambi... naine küsib: kallis, kas see taskulamp oli sul ka tantsimise ajal taskus? haukuv: jaa, oli küll. naine: lähme siis parem alla tagasi.
 
HaukuvPeni 26. detsember 2014, kl 23.42
tordiaabits, laisk oled. Ei viitsi isegi tuntud anektooti korralikult ümber teha :-D
Ma panen siis veel ühe loo dzinnist...

Mees ja naine mängivad golfi ning mees manitseb naist, et too ettevaatlik oleks, sest naabrusesse kolis just uusrikas. Naine aga lahmib südamerahuga edasi. Paneb siis ühe kõvema litaka pallile ja kostabki naabri krundilt hirmsat klirinat. Mees ja naine lähevad siis vabandama. Jõuavad häärberi juurde, seal seisab idamaises riietuses tüüp.
Mees ja naine kohe vabandust paluma, et vist lõhkusid klaasi ära.
Idamaises riietuses mees kostab seepeale, et katki ei läinud mitte aken, vaid hindamatu klaasist vaas 3.sajandist, aga tegelikult on ta tänulik, sest ta on dzinn, ja no nagu ikka kombeks, täidab ta paarikese 3 soovi tänutäheks väljapäästmise eest.
No mees siis soovib, et tal oleks maailma igas pangas miljon dollarit.
Dzinn teeb kätega õhus ebamäärase liigutuse ning lausub, et soov on täidetud.
Naine seepeale kohe, et igasse maailma riiki sooviks ta villat.
Dzinn jälle tegutseb ja lubab, et paberid saabuvad järgmisel päeval kullerpostiga.
No siis mees soovib veel, et tal oleks iga villa garaažis Ferrari.
Dzinn vehib jälle kätega ja lubab autode paberid ka lisada maja omadele.
Aga siis kostab dzinn, et tal oleks ka väikene palve: et üle pooleteise tuhande aasta pole naist näinud, katsumisest rääkimata, et kui saaks kuidagi vastutasuks mehe naist proovida.
Mees kostab, et temal pole selle vastu midagi, kui naine ise nõus on. Naine pole ka kade ja nõustubki. Lähevad siis üles magamistuppa ja asuvad asja kallale. Saavad ilusti hakkma ja lamavad voodis ning suitsetavad sigaretti, kui dzinn küsib naiselt, kui vana tolle mees on.
Naine vastab et 33.
Dzinn seepeale, et noh, vanust ja mõistust peaks juba olema küll, aga näe, ikka usub muinasjutte dzinnist

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!
 
Une-Liine 26. detsember 2014, kl 23.51
Oo, kutsukene, tule mu juurde...
 
Huinjaajutt 18. mai 2021, kl 13.28
Elasid kord ühes Maarjamaa Vaeste Patuste Alevis valges villas paha päkapikk kuri võõrasema ning Lumivalgeke ja tema tütar Tuhkatriinu. Igatahes oli päkapikuprintsil tegemist dilemmalise valikuga lausa murega et kas edasi mürada kurega või hoopis Neitsi Maarjaga. Vahemärkusena olgu öeldud et eks neid printse ole ka igasuguseid. Kes tuleb valgel hobusel aga on ka juhtumeid kus kuningatütrest printsess peab teeääres hääletama et mõni pisike printrihakatis ta oma pasakarva bemariparsa peale võtaks ja abielusadamasse sõidutaks. No nii kuna Kalevipojast kasukäbist polnud tolku selle pordupaari puruks peksmiseks otsustas Viinakuningas va eesel isiklikult et lõpetab selle häbielu seal ära ja toob oma valge lauguga mära kes oli mustlase moodi aetud ära ja tolle varsa musta tukaga suksu keda ka kõlbas suksutada juba sealt pisikese isaselt tiirase poni juurest ära. Ja selle märaga oligi selline seis et kuna ta elas oma varsaga pisikese poni juures et oligi siis selle poni mära antud ajahetkel ehk lühendatud Boney M. Nojah äratoomine ei õnnestunud esiteks tõrjus paha pöialpoiss ta veekakuriga lossi müüride taha ja pärast viisid kurjad ketikoerad ta kaheksateistkümmneks päevaks maakonnakeskuse Ifi lossitorni vangikambrisse. Kuna ülekaaluga polnud kunnil probleeme siis läks tema kinnimajja kui kilu ja välja tuli kui silguniisk sest seal

Jumbu poolt on kõik taevased väed
Kolla homme vangi läeb
plaksuvad Juppidel rõõmust käed
head teed tal minna
ja mitte niipea tulla
Kolla tegi palju pattu
siis ta kinnimajja sattus
vangimajja läheb Kalev
pedesi seal terve malev
ei see lugu ole vale
Kolla berse päris sale
naeris terve alev
kellelgi ei olnud temast hale
sai ta nikku ikka siingi
ei vajanud ta enam pikka blondiini
ning alates sellest tunnist
oli jälle maailmas juures berse mis oli vägistaud mnnnist
15 magamata ööd
ta berse kallal tehakse seal tööd
küll on ikka feeling
kui zitaauku viilid
on tunne et sul zitaaukus on siilid
ta savisse sattus
ja pededesse mattus
see oli ta saatus
Junsu hüppas rõõmust lakke
et Kolla võeti pedeväkke
Kollal hell oli pepu
kui pede sinna torkas oma näpu
lükkas düra õieli
Kollal jalad laiali
seal Kollat kepiti nii et berse vahtus
suur pede düra sinna mahtus
Kollal aetakse seal maha berse pealt villad
kui ta tahab olla lilla
kannikas peab olema kiilas
kui ta seal pedena hiilgaks
naeris terve linn
kui tal tehti seal tinn tinn
on see vast lugu
Kolla zitaaukus tehti sugu
Kollal lööb nüüd bersekell
pärakas on nikust hell
suur pede teda keppis
Kolla sellega ka leppis
tal seal taha raiuti
nii et berse kasvas laiuti
niikaua ta seal keppi sai
kuni bersse mahtus vai
seal on nüüd meie pagan
kel pannakse eest ja tagant
tal tehti rivi
ei viska ta enam naiseärandaja aknasse kivi
tal pandi takka
kuni zittumine jäi vakka
Kolla bersenahk on kui samet
tal on seal ju kukeamet
ta on seal kui linnuliha
teeb see talle hirmsat viha
kui rahuldatakse tema pepuga suguiha
kuid mis teha
kui tal on nii seksikas keha
oh sa väike Kolla oled siin me nashi
nõnda laulis kambris 10 bederassi
nõnda laulis kambris see pedesalk
varsti Kollal berses palk
Kollal häda suur
ootab teda puur
ei saa Kollat kinni panna
sest ta ennast kätte ei anna
tuleb ta vägisi sinna kanda
Kolla istus vangitornis Juntsu rõõmust naeratas
ta Kalevit parastas
eks sa veel varasta
Kolla istus vangitornis Jupi õudsalt naeris
saavad nad Blondiga olla nüüd paaris
Kolla istus vangitornis needes mõttes Jupatsit
kuidas üks mees võib olla nii zitt
Võltsblondiin kingiks talle oma witt
ei see jutt
pole muinasjutt
vaid ikka täitsa tõsijutt
sest rahvasuu ei valeta
vaid seda elu seletab
ning kui seda lugu loeb ka kaamel
võib ka tema öelda aamen
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!