Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Vanadest sõpradest
 
Huvituja 04. oktoober 2016, kl 14.18
Kuidas teil sõpradega on?
Noorena olime pidevalt ninapidi koos ja nad teadsid meist kõike. Aja kulgedes jäi kohtumisi harvemaks, lapsed sirgusid, lõid oma pered, sündisid lapselapsed, pere kasvas ühtäkki suureks ja sõpradele ei jagunud enam nii palju aega kui varem.

Käisin hiljaaegu lähedase inimese sünnipäeval, kus kogu vana seltskond oli kadunud ja asendunud uuega.
Olin päris jahmunud.

Kuidas on teie elus, eakaaslased?
Ka minu elus on tulnud ette olukordi, et lähen oma parimate sõpradega tülli ja vaikime pea paar aastat.
Aga siis jälle läheneme ja kõik taastub.
Pole midagi paremat, kui vanad sõbrad, kes tunnevad sind läbi elu.
Mõned vanad sõbrad on siiski aja jooksul ka kaugeks jäänud ja kadunud...
 
merike43 04. oktoober 2016, kl 16.36
inimesed muutuvad, kes areneb edasi, kes jääb paigal tammuma. Mind võidakse pidada ülbeks karjäärimutiks, kuna ei soovi suhelda oma 20 aasta taguste sõbrannadega, kuna meil ei ole enam midagi ühist. Minu arust oleks ausam lasta see inimene lahti ja mitte suruda ennast temale peale.
Ka minu tuvuskonnas on toiminud muudatused - selge see, et ei pruugi see, kes oli 18 aastaselt su sõbranna olla enam sõbranna 48 aastaselt.
 
Vana sõber 04. oktoober 2016, kl 17.34
Mul ka päris valus kogemus sõpradega. Kõik on peaaegu kadunud. Isegi reeturiteks on osutunud mõned. Olen kõik ise väljalülitanud oma elust. Käiakse läbi, mitte ei sõbrustata mingite ühiste tuttavatega ja räägitakse taga. Ikka kasu pärast käiakse läbi. Usun, et on veel teistsuguseid, tõelisi sõpru. FB on uued virutaalsõbrad tähelepanelikud ja toetavad. Pärissõbrad fb-s isegi ei laigi Su postitusi. Tobe ja tühine inimene ei ole ma kindlasti. Siis vastan samaga. Ühel sõbrannal väga ammusel tulen meelde kas väga vara pühapäeva hommikul või hilja peale tööpäeva. Talinnasse tulekul siis helistatakse mulle, kui jääb väike vahe mingitel kohtumistel, et oi, Viru keskusse ei taha tulla, et siis tühjast-tähjast mökutada pool tundi. Jah, väga valus kogemus inimeste sellise muutumise pärast.
 
ifw 04. oktoober 2016, kl 18.38
Tsukktsukk hää elu on mul ррргеац
 
tiiu 04. oktoober 2016, kl 20.06
Mul on kolm sõbrannat lapsepõlvest, kellega oleme koos siiani. Praegu oleme kõik 56. aastased. Meil on vedanud, et igal aastaajal on kellegi sünnipäev. Niiet igal kolmandal kuul saame kõik kokku. Kahel meist on ka mehed. Kaks on üksikud. Peale selle on meie kodukülast veel 2 meest, kes vahest meiega pidu panevad. Ja pidu käib ikka tantsu ja valge viinaga (või konjak). Segusi ei joo ja niisama ei istu me kunagi.
Meie kodud on ikka maalt, kus pärit oleme alles. Käime seal suviti. Meie nelja sõbranna kodude vahe on 200 - 400m.
Facebookis meil selliseid sõpru pole. On toredaid töökaaslasi-sõpru, kuid mitte lapsepõlvesõpru. Me lihtsalt saame neljakesi ülihästi läbi. Üks elab Pärnus, 2 Tallinnas ja 1 meist Rakveres. Vot Nii!
 
Kaifi Tiiu 04. oktoober 2016, kl 23.21
kuni on veel tervised head!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!