Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
kuidas toiduraha alles jääks
 
aga 04. veebruar 2018, kl 23.16
keegi siin ju sõi ja veel nädal aega ühte purgitäit. siiani mõtlesin, mis inimesed sellist jäledust ostavad, ilmselt väga laisad ja pohhuistid, kel täiesti kama, kas süüa toitu, mis toit on või närida muru. aga no nädal aega üheainsa sellise purgitäie jäledusega aega veeta on juba 50+si 50 halli varjundit.
 
kuulge 04. veebruar 2018, kl 23.31
sel purgisupisööjal valitseb tühjus nii peas kui riiulitel. ja baklažaani pidas siiani heal juhul eksootiliseks kassitõuks.
on kohe liik inimesi, kes väldivad hakkamasaamist ja rahaline olukord ei mängi siinkohal rolli.
 
:O 04. veebruar 2018, kl 23.32
kui keegi siin veel huumoriga pooleks kirjutab, siis pange ikka kiri juurde, et ärge väga tõemeeli võtke. tundub, mõne jaoks see väga vajalik.
 
Ohhjummel 04. veebruar 2018, kl 23.38
Toiduraha jääb alles siis, kui selle eest süüa ei osta.:D
 
siis 05. veebruar 2018, kl 00.16
saab selle allesjäänud raha wiagra või sukatrippide peale kulutada. mõlemad 50+ eas elutähtis element. tühja sest söögist...
 
Üle ei jää raha kunagi 05. veebruar 2018, kl 14.36
siis Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> saab selle allesjäänud raha wiagra või sukatrippid
> e peale kulutada. mõlemad 50+ eas elutähtis elemen
> t. tühja sest söögist...
Ega apteegist ka ilma ravimeid ei saa !
 
artist 05. veebruar 2018, kl 16.59
Palk väike, pension olematu jne. Ei jätku raha söögi jaoks ning näljasurm ootab ees. Aga mina pean dieeti pidama, et paksuks ei läheks.
Ei saa aru, miks enamus rahvastikust on rasvunud ja ülekaalulised? Lugedes siin foorumites neid näljajutte, siis tundub küll, et ilma toiduta minnakse jämedaks ja surrakse ära. Tegelikult hoopis tapab liigsöömine!
 
see on 05. veebruar 2018, kl 17.26
näljapaistetus.

vaat aafrika nälgivatel lastel on ka kõht punnis ees
 
Kuldne reegel 05. veebruar 2018, kl 20.55
Ärge elage selleks, et süüa. Sööge selleks , et elada.
 
möh 05. veebruar 2018, kl 22.03
selge see.
kümnes pontsik oli kuidagi maitsetu juba...:D
 
mega kokkuhoid 05. veebruar 2018, kl 22.58
Hambad varna!!!
 
ei tead 06. veebruar 2018, kl 01.12
Nad panevad klaasi..
 
kui juba haigestud 06. veebruar 2018, kl 06.28
viimasel pole õigus Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> See kokkuhoid lõpeb haigusprobleemiga, mille peal
> e kulub rohkem raha.
Siis on meie arst ja arstiabi inimesest kaugel !
Pigem juba oota vaikides surma -- Sind ja sinu kaebust keegi ei kuula
 
Sabaloom 06. veebruar 2018, kl 08.34
Miks nii tigedad purgisupi peale? See on täiesti söödav kraam, mille maitset saab kohandada. Hea võimalus neile, kel pole aega tundide kaupa supi valmimist oodata, neile kes ei oska toorestest kontidest suppi teha ja neile, kes saavad kenasti kõhu täis ja naudivad nurruva tumelilla kiisu silitamist. Aga, eks ta ole, lihtsaim viis elamiseks on resoluutselt oma ilmeksimatut halvakspanevat arusaama kuulutada. Selleks, et kedagi mõista, peaks leidma aega köögiviljade hakkimise kõrvalt mõtlemiseks...
 
loomale 06. veebruar 2018, kl 08.53
teemategija küsimus oli kuidas odavalt saada kõht täis ja vastus ongi selline, et tuleb ise teha, sest purgisupi hinna eest saab terve suure potitäie suppi.
ei maksaks olla nii saamatu, et ei suuda mõne porgandi, kartuli, sibula jne koorida ja tükeldada.
kiiremad supid valmivad poole tunniga ja pikemat keemisaega vajavad 1,5 tunniga, aga sa ei pea poti kõrval seisma, vaid saad rahulikult delfis purgisuppe kiita.
 
viimasele 06. veebruar 2018, kl 09.16
ainuüksi puljongi keetmine võtab 1,5 tundi, sest korralik-hoolas perenaine ei kasuta kindlasti puljongikuubikuid, need sisult võrdsed purgisupiga.



RETSEPT
800 g Supiliha (veise või vasika kondiliha)
1 tk Sibul
Vesi
Sool
6 tera Must pipar
2 lehte Loorber
SUPP
1 tk Peet (suur)
0.25 tk Valge peakapsas (väike)
1 tk Porgand
100 g Juurseller
1 tk Sibul
4 tk Kartul
1 tl Äädikas 5-6%-line
400 g Purustatud tomatid (konserv)
2 l Puljong
3 küünt Küüslauk
Petersell (hakitud)
Sool
Suhkur
Hapukoor (serveerimiseks)

1. Aseta lihatükk külma veega keema. Külm vesi on oluline seetõttu, et siis lahustub vette võimalikult palju maitseid andvaid toiduaineid. Kasuta kiireks vahu tekkimiseks maksimumkuumust.
2. Eemalda tekkinud vaht ja jätka keetmist mõõdukas kuumuses ligi 1,5 tundi. Selleks, et leem saaks võimalikult selge, peab vedelik keetmisel vaevu värelema.
3. Pärast vahu eemaldamist lisa poolitatud sibul, loorber, must terapipar ja sool. Mugulsibula puhas kollane koor lisab supile kaunist värvust.
4. Kui puljong on valmis, sõelu see ning tükelda liha väiksemateks kuubikuteks.
5. Tükelda kõik supiköögiviljad ribadeks.
6. Kuumuta pannil õli sees lühiajaliselt peediribasid koos soola ja suhkruga. Lisa siis äädikas ja konservtomatid. Äädika ja tomatiga peeti mõjutades jääb supi värvus tugevalt punane. Püüa tabada õige aeg, sest happelise aine liiga varajase lisamisega pikeneb peedi valmimisaeg. Hauta soovitud pehmuseni ning jäta siis peet ootele.
7. Kuumuta supipoti põhjas vähese õliga kapsas, sibul, seller ja porgand. Lisa siis puljong jalihakuubikud ning keeda, kuni köögiviljad on poolenisti pehmed. Seejärel lisa kartul ja mõne aja pärast peet koos leemega. Keeda, kuni kõik viljad on soovitud pehmusega.
8. Lisa hakitud maitseroheline, pressitud küüslauguküüned ja vajadusel veel soola ja pipart. Kuumuta keemiseni ja serveeri suppi traditsioonikohaselt paksu hapukoorega.
 
loomale 06. veebruar 2018, kl 09.24
kordan, teema oli sellest kuidas minimaalsete kulutustega saab kõhu täis.
on sellest tõesti nii raske aru saada?
rubriik on ikkagi 50+, mitte kõhikooli foorum
 
to eelmisele 06. veebruar 2018, kl 09.35
toiduainud tuleb osta ikka mahepoest?
 
to viimasele (parandus) 06. veebruar 2018, kl 09.36
toiduainud tuleb osta ikka mahepoest?
 
oh ja ah 06. veebruar 2018, kl 09.53
kuidas toiduraha alles jääks

no harjutavad nälgima 01. veebruar 2018, kl 17.06

Delfi lehel on uus suur uudis ; Kuidas toidukorvi eest ---saab kõvasti raha säästa !
1, Käid -üks kord nädalas Lätis
üks nädal hoiad raha kokku.

tõin siis terve teema siia, meeldetuletuseks.
..........

loomale 06. veebruar 2018, kl 09.24
kordan, teema oli sellest kuidas minimaalsete kulutustega saab kõhu täis.
on sellest tõesti nii raske aru saada?
rubriik on ikkagi 50+, mitte kõhikooli foorum

kas on?
 
TAAVI ;;;""VÕID KINDEL OLLA """ 06. veebruar 2018, kl 13.05
to viimasele (parandus) Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> toiduainud tuleb osta ikka mahepoest?

JA sinu mahekaup --viib viimase euro --sinu taskutest::
AGA 17 ,aastat Reformikate sigadusi JA Ansipi suuri lubadusi
ON täna kuulda ja tunda ;;;
EESTIS ALGAB RAHVA MÄSS ---NII NAGU TÄNA KUULEME,, --OMA KUULSATE ISANDATE VASTU ;; SEE MÄSS LAIENEB --ÜLE EESTI
AITAB JUBA KÜLL !
 
oraakel mati 06. veebruar 2018, kl 15.53
ainuke mäss, mida ma lähiajal ette näen, on selle peast koputada saanud suurtähe vastu, kes kõik teemad ära risustab.
 
rahurahurahu 06. veebruar 2018, kl 21.05
Keegi peab ju süüdi olema!
(Ausalt, ei tea, milles?)
No, peab süüdi olema, et kellelgi teisel on kehva olukord, las ta süüdistab!
Talve, et on külm või et jälle pole külm. Vanduda, et 1927 tehti mingisugune viga, no, ei saa andeks anda ja meelest kah ei lähe.
Las inimene riidleb ennast tühjaks.
 
see 06. veebruar 2018, kl 21.43
kiruja peaks praeguseks juba tühi kott olema, mis püsti ei seisa. nüüd on ruumi purgisuppi sisse valada.
 
Sabaloom 07. veebruar 2018, kl 11.08
loomale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> teemategija küsimus oli kuidas odavalt saada kõht
> täis ja vastus ongi selline, et tuleb ise teha, se
> st purgisupi hinna eest saab terve suure potitäie
> suppi.
> ei maksaks olla nii saamatu, et ei suuda
> mõne porgandi, kartuli, sibula jne koorida ja tük
> eldada.
> kiiremad supid valmivad poole tunniga j
> a pikemat keemisaega vajavad 1,5 tunniga, aga sa e
> i pea poti kõrval seisma, vaid saad rahulikult del
> fis purgisuppe kiita.


Kui isetehtud supp pärsib selliselt lugemis-mõistmisoskust ja koorimine-tükeldamine muudavad tigedaks, siis on kole lugu küll. Huvitav, kas oled pensionile saadetud kooliõpetaja kriipsuu, krunni ja prillidega?

Tegelikult 10 punkti Haukuva Peni menüüle :)
 
Wilhelm Reginald Lambatoober 07. veebruar 2018, kl 11.17
Ma olen kõigist kõige targem ja mul peab alati õigus olema, nui neljaks;)
 
24.veebruar Lähen ja vaatan , 08. veebruar 2018, kl 06.40
Ohhjummel Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Toiduraha jääb alles siis, kui selle eest süüa ei
> osta.:D ÕIGE MÕTE --lähed poodi ja tuled välja::::Täitsa saab kokku hoida;;
2018 === 100 EESTIMAA JUUBEL ! VÄGA PALJU ON PETETUD OMA INIMESI::
1,, Kas IKKA Tõbrastele --- pidupäeval --jätkub toitu !
Või peaksime JÄLLE annetama !
 
SINU peake ,,ei jaga karu sittagi ! 08. veebruar 2018, kl 06.44
oraakel mati Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> ainuke mäss, mida ma lähiajal ette näen, on selle
> peast koputada saanud suurtähe vastu, kes kõik tee
> mad ära risustab.
15::53 --- selle teema võtsin mina ette ja kirjutasin KA sinu vaesumisest ::
Mati Oraakel ----sa elad pimeduses ---või oled mingi suur orjapidaja :::
 
21 ::43 Seisan ,AGA seisan Karkudega püsti 08. veebruar 2018, kl 06.56
see Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kiruja peaks praeguseks juba tühi kott olema, mis
> püsti ei seisa. nüüd on ruumi purgisuppi sisse v
> alada.
VARSTI ---on sandil KA palgapäev,7.veebruar, ---eestimaa valitsus saatis 248€ ----AGA ära palju kuluta -- toored -kütte puud vaja ka kevadel osta,
1, Kõik on täna paberil kirjas --mida me tohime osta,,,?
Teiste abi ENAM ei oota ! -----Küll aga panen kirja kõik --MIS riik meiesugustega tegi....... ON --mida laste lastel lugeda ,,millest vanaisa elas,
MIKS just meile ---Ensv sündinud Töörahvale --näkku sülitavad ?
Suur ja võimas Eesti riik saadab leiva raha ?--- Vist selle eest---et oleme selle riigile palju,,palju tööd teinud,,
 
kriipssuu 08. veebruar 2018, kl 08.31
võib-olla isegi kriips-suu, kriipsuga.
kui kogu toidutegemise korraga ette võtad, võib vihaseks ajada küll.
parem juba osa asju hommikul ära hakkida, näit sibul, mis lõikelauale jäetuna meeldivat lõhna levitab ja ehk ka mõne toas leviva batsilluse kutuks teeb. ja peedi borši jaoks võib osta keedetud- peenestatud.
purgisuppides on palju mingeid lõhna-jm salaaineid. ja kartulid imelikud nätsked. küll aga läheb hautatud aeduba, millest saab väga hea supi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!