Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
kuidas toiduraha alles jääks
 
Aga . . . 15. veebruar 2018, kl 15.41
no nüüd küll aitab! Isegi vanasõna "Inimene õpib surmani" on solvang! Mina peaksin solvanguks seda, kui mulle öeldaks, et ma enam õppimisvõimeline ei ole.
 
julgen küsida 15. veebruar 2018, kl 18.45
et miks see toiduraha alles peab jääma? Milleks alles?
Ostaks igapäevast süüa selle eest ja just seda, millest rahakott üle käib.
 
ju 16. veebruar 2018, kl 03.59
siis koonerdatakse toidu arvelt põrandaalusele viaagra jaoks. sellega ongi rahake laiaks löödud ja lootused laes aga prosti tellimiseks tühjad pihud. siis tullakse siia tasuta mutte nillima ja ollakse kole kurjad kui järjekordselt kuu peale saadetakse. küll on mutid frigiidsed ja koovad ämblikuvõrgukujulisi voorusevöösid ja mida iganes põhjenduseks leitakse, et üht vana lollakat pläralõuast sitakotti keegi ei taha.
 
sandisendid 16. veebruar 2018, kl 04.27
Nagu postitustest näha, siis käed teisel ju töötavad ja päris usinasti. Seega tablett keresse ja käsitöölooming alaku. Pihupille jaoks pole isegi prille vaja, kui just vats liialt suureks pole olematust toidurahast söödud, siis ulatab küll.
 
04:27 Teie euru sandisendid ,on prügi 16. veebruar 2018, kl 05.52
1. Kui kõik on Eestis kallis !
Mida sinusugune sendi veeretaja selle eest ostab?
Ei saa topsi tikkugi ---Ja te lambad räägite ravimite ostmisest !
 
suu sabaloomale 16. veebruar 2018, kl 13.24
sibulasalat neljale
400-600 g sibulat
1tl soola
1 tl suhkrut
1 sl majoneesi
jahvatatud musta pipart, koriandrit ja/või "mida iganes" peale puistata, eriti hea oleks hakitud värske till vms.
peenesta sibulad ja töötle neid kuuma veega, hetkeks lase ka keema. siis nõruta vedelik, jahuta sibulad ja sega juurde majonees ja maitseained. kaunista jõhvikatega.

jõhvikad on ka väga "nokiad": säilivad ise ja on ilusad, lisaks tervislikud.
 
ei mõista seda retsepti 16. veebruar 2018, kl 13.38
mis on sellise jälkuse mõte? mugulsibulas pole vitamiine ja kogu see segu on pigem ebatervislik ja mittesöödav.
 
nonoh 16. veebruar 2018, kl 14.26
sibul saab probleemideta hakkama väsimusega, vabastab stressist ning vitamiinipuudusest.
Sibulas leidub terve rida vitamiine, mis on äärmiselt vajalikud võitluseks sügisese depressiooniga. Nendeks on C-, A-, D-, B1-, B2-, B6- ja PP-vitamiinid. Ka sisaldab mugulsibul kaltsiumi, kaaliumi, naatriumi, magneesiumi, fosforit ja rauda.
 
mulle sibul maitseb 16. veebruar 2018, kl 18.51
aga on jäänud telesaadetest kõrva, et mugulsibul ei oma mingit toiteväärtust ja vitamiine saab ikka rohelisest sibulast.

sööd sibulat ja väsimus ning stress kaob on samasugune muinasjutt nagu see, et mingi posija võtab needust maha jne...
 
aga palun 16. veebruar 2018, kl 19.20
Toiteväärtus ja biokeemiline koostis

Sibul sisaldab rohkesti suhkruid ning inimorganismile vajalikke ja väärtuslikke mineraalaineid. Vitamiinidest leidub sibulas C-vitamiini, PP-vitamiini, B-rühma vitamiine jt vitamiine, samuti karotiini.

Sibulapealsed sisaldavad C-vitamiini ja karotiini tunduvalt rohkem ning teisi vitamiine ja mineraalaineid enam-vähem samas koguses kui sibul. Hinnatud on nii sibulas kui ka pealsetes leiduvad sulfiidseid ühendeid sisaldavad eeterlikud õlid, mis suurendavad söögiisu ja soodustavad seedimist.
Toitained[2] Toitained Väärtus
100 g kohta Ühik
Vesi 89,11 g
Kalorsus 40 kcal
Valgud 1,10 g
Lipiidid 0,10 g
Tuhk 0,35 g
Süsivesikud 9,34 g
Sahharoos 0,99 g
Glükoos 1,97 g
Fruktoos 1,29 g
Kiudained 1,7 g
Toiteelemendid[2] Toiteelement Väärtus
100 g kohta Ühik
Kaltsium (Ca) 23,0 mg
Raud (Fe) 0,21 mg
Magneesium (Mg) 10,0 mg
Fosfor (P) 29,0 mg
Kaalium (K) 146,0 mg
Naatrium (Na) 4,0 mg
Tsink (Zn) 0,17 mg
Vask (Cu) 0,04 mg
Mangaan (Mn) 0,13 mg
Fluoriid (F) 1,1 mg
Seleen (Se) 0,5 μg
(1 g = 1000 mg; 1 mg = 1000 μg)
Vitamiinid[2] Vitamiin Väärtus
100 g kohta Ühik
C 7,4 mg
B1 0,046 mg
B2 0,027 mg
B3 0,116 mg
B4 6,10 mg
B5 0,123 mg
B6 0,120 mg
E 0,02 mg
Folaat 19,0 μg
Luteiin+
zeaksantiin 4,0 μg
K 0,4 μg
Aminohapped[2] Aminohape Väärtus
100 g kohta Ühik
Glutamiinhape 0,258 g
Arginiin 0,104 g
Aspartaamhape 0,091 g
Lüsiin 0,039 g
Leutsiin 0,025 g
Fenüülalaniin 0,025 g
Glütsiin 0,025 g
Treoniin 0,021 g
Valiin 0,021 g
Seriin 0,021 g
Alaniin 0,021 g
 
tõsijutt 17. veebruar 2018, kl 00.52
See, et sibul inimese tervena hoiab, on sulaselge tõsi ja aastatega järeleproovitud asi. Hea veel kui sibul omakasvatatud, aga ka poesibul avitab. Pealegi võib ju alati sügisel Peipsi äärest koti või paar tellida. Lisan ka ühe maheda sibulasalati retsepti, kogused las arendab igaüks oma maitsele vastavalt välja -
Punase sibula rattad, veidi vedelat mett, palsamiäädikat, pisut soola ja oliiviõli. Jätta mõneks tunniks marineeruma. Parim sibulasalat üldse.
 
linlane 17. veebruar 2018, kl 12.01
Kas siis nõukaajast, mida te ümmardate siin, pole meelde jäänud, kuidas mingil eesmärgil raha koguda ja toit on meil küll odav. Kui aga tervis kannatab, mine ka pensionieas tööle, poole kohaga kasvõi ja kes ikka viitsib jalgu kõhu alt ja tagumikku istmelt kõigutada, pole mures, et toiduraha ei jätku. Pealegi , ära osta sigarette ega alkoholi ja kõik see raha jääb omale. Tore.
 
sibulasalati autorile :) 17. veebruar 2018, kl 21.02
Tänan selle retsepti eest - kindlasti teen proovi ja mulle tundub, et see võib väga hea olla.:) Ma olen suur sibulasõber.

Need, kes siin eespool targutasid, et sibulas pole vitamiine ja toiteväärtust - hallloooo! niisugust jaburust, et sibul on kasutu ei saa ometi üks täie aruga inimene rääkida ja seda veel fooruimis 50+. Te olete ära tinistatud.
 
viplala 18. veebruar 2018, kl 06.24
kui sööd sibulat ja kala - siis seisab sul kui tala!
 
korrat, viplala 18. veebruar 2018, kl 23.03
irvitad siin vanameeste üle vai? mes asi see 80+il seisma peaks? lusikas pudru sees?
 
Sabaloom 19. veebruar 2018, kl 08.23
Tänud retseptide eest!

Dipikaks sobib:
peeneks hakitud sibul (eelistatult punane)
purustatud küüslauk
marineeritud pisikeseks tükeldatud kurk
olemasolu korral punase paprika tükid
hapukoor (soovi korral majonees)
sool
till
Lasta enne tarbimst tunnike seista.

Sibulapõlguritele tinistati mu mäletamist mööda tervislik, vitamiinidest pungil ploomisupp :)
 
sibulasõber 19. veebruar 2018, kl 22.01
Oh, ma ei pannud tähelegi, et siin kohe mitu salatiretsepti, tänasin nagu ainult ühte autorit, oh mind hooletut, tinistamispisikuid vist õhk paksult täis.

Igatahes siin majas lähevad käiku mõlemad ja dipikaste ka, ilmtingimata. Tänu lahketele autoritele.
 
suu 20. veebruar 2018, kl 10.58
hakkasin mõtlema, kas mitte tavaline mugulsibul poes odavam ei ole kui kartul? punane on küll suht kallim ja nn valge sibul ka; porru, see on vist lausa kallis.
kui juba salatite juurde jõuti, tahaks näpunäiteid, kuidas valget rõigast teha. teate küll, see on see valge jurakas "porgand", suht maitsetu, aga krõmpsub hästi ja pidada palju kaaliumi sisaldama. kahju, et teda meil siin vist kasvatada ei õnnestu.
 
nii 20. veebruar 2018, kl 11.40
hakkas huvitama, googeldasin ja ei leidnudki muud

Toidutare
1 valge rõigas
150 g juustu
100 g majoneesi
1-2 küüslauguküünt
peterselli
tilli
Rõigas puhastada ja riivida peene riiviga.
Samuti riivida ükskõik milline kõvemat sorti juust.
Laduda kõik salatikaussi.
Lisada majonees, peeneks hakitud küüslauk ja segada.
Kaunistada tilli ja peterselliga.
 
must huumor 20. veebruar 2018, kl 15.11
viplala 18. veebruar 2018, kl 06.24
kui sööd sibulat ja kala - siis seisab sul kui tala!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
eelnevale lisa(ks)

sibul see teeb muidu lusti
küüslauk ajab päris püsti
 
sibulasõber 20. veebruar 2018, kl 15.52
Valge rõigas on vist sama, mis valge redis, see pikk valge porgand.:) Igatahes mina tean teda redisena.:)
Ma olen teinud seda nagu meie mustrõigastki - riivid porgandisalatile lisaks või siis teed rõikasalatit õunaga, või rõigas, õun ja keedetud punapeet. Ühesõnaga, läheneme loominguliselt.:) Peale kas hapukoorekaste või õlikaste tilga veiniäädika ja mee/suhkruga.

Ja kasvatada õnnestub meil seda ülihästi, augusti teises pooles külvad ja sept-okt krõmpsutad. Võid kevadel ka külvata, aga kasvab kauem kui tavaline redis. Seemnepoodides täitsa olemas valge redise seemned ja pikk valge juraka porgandi pilt peal.:)
 
vott 21. veebruar 2018, kl 21.13
kasvab meil ilusti, ainult jah, valge redise nime all käibel. kasutame nagu tavalist redist - rohelise sibula ja tilliga hapukoorega salatis. koos tomati, rukola või tammelehe salatiga oliivõliga.
 
küll siis saad aru 22. veebruar 2018, kl 10.29
arumaisaa Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kuidas on suured tähed seotud nägemispuudega? klav
> eril täid kõik ühe suurused olenemata sellest kas
> kirjutad suurte või väikeste tähtedega.
> siin te
> gemist ikka vaimupuudega ja prillid siin ei aita.
Kui oled juba haiglavoodis ,tunned seda valu
ja mõnitamist oma nahal
 
makaeisaaaru 22. veebruar 2018, kl 18.25
Haige inime haigevoodis - arvuti rinnal - ja muudkui tipib-toksib oma valust ja mõnitamistest.

eisaagiaru
 
siis sina 18;25 22. veebruar 2018, kl 18.58
makaeisaaaru Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Haige inime haigevoodis - arvuti rinnal - ja muudk
> ui tipib-toksib oma valust ja mõnitamistest.
>
> > eisaagiaru-----???
Oled KAHJUKS -- ikka PÄRIS haige --kui üldse enam Elust aru-sina-ei-saagi kunagi,
Või uues euroopas ei taheta eesti inimesest aru saada ?
 
On alles lugu 22. veebruar 2018, kl 19.19
Mina saan aru ühest asjast. See inimene, kes tunneb, et kõik teda mõnitavad, talle kaasa ei tunne ega mõista, elab kuskil jumalast hüljatud paigas. Ta on nägemispuudega invaliid ja seetõttu on tal raske hakkama saada või tööd teha. Madala sissetuleku tõttu on ta nagu vangis, sest ei pääse oma kodupaigast kusagile. Võibolla pole sealt mingit erilist bussiühendustki mõne linnaga. See teeb tigedaks. Seetõttu ei soovita temaga eriti ka suhelda, sest negatiivsust on niigi ümberringi palju. Oma iseloomult pole ta iial olnud eriline optimist. Aastate lisandudes on paraku kõik iseloomujooned süvenenud ja ei suudeta märgata head. Minu meelest on selle mehe elus üks tore asi, tal on lapsed ja lapselapsed ning nad ei ole päris ükskõiksed tema saatuse suhtes. Aga inimestega on ikka nii, et mitte kunagi ei osata hinnata seda, mis olemas.

Mulle tulevad miskipärast meelde kuskilt loetud arsti sõnad. Kui on mingi suurem õnnetus juhtunud, siis tuleb kõigepealt tormata nende juurde, kes sõnagi suust ei saa ja lamavad apaatselt, mitte nende juurde, kes täiest kõrist kisendavad kui raskes seisus nad on.
 
Sabaloom 23. veebruar 2018, kl 11.47
Apaatselt lamajate jõud on raugenud või nad on alla andnud...

Pesemata nimetu kartul oli 29 senti, pestud Laura 69. Sibul 39 ja punane 69. Tundub, et kaupu hinnatakse värvi järgi.
Ilusat meestepäeva!
Osta juustu, punaseid kartuleid ja tavalisi mugulsibulaid. Koori kartulid ja lõika viiludeks. Sibul haki peeneks (muidugi võid ka küüslauku lisaks hakkida). Lao korralikult määritud vormi põhja kartulite kiht ja puista neile soole ja pipart.Kata kartuliviilud hakitud sibulaga ning seejärel riivjuustuga. Lao järgmine kiht kartuleid ja puista üle soola-pipraga. Lõika külmast võist õhukesed viilud ja pane kartulite peale või kata viimane kiht juustuga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures umbes tunnike.
Kartulite viile võib ka eelnevalt viis-kuus minutit keeta, kurnata ja siis laduda. Küpsetamisaeg väheneb poole võrra.

Maitsev valge krõmpsakas on pastinaak, soovitan proovida. Põhimõtteliselt tuleb sellega nagu porgandiga käituda.
 
Kle sabaloom, 23. veebruar 2018, kl 12.21
kas sul ajusid ka on või sa lihtsalt mõnitad siin! Selle raha eest saaks ka SÜÜA natuke, mitte juustu sulatada!
Inimestel on mure, et toiduks raha ei jätku, aga siin eputatakse oma "eriretseptidega". Mine osta ise oma riivjuustu ja pastinaaki, majoneesi ja tont teab mida. Kas sa tegelikult ka kunagi nälga oled tundnud? Nagu need targad hommikul televisioonis tutvustavad paari euriku eest tervislikku ja kõhtu täitvat ja toetavat rooga, siis PÕHIOSA koostisest peab võtma ikka müstilistest kõigil kodus olevatest varudest , näit. kuivainetest ja jahust, mida olevat kõigil lademes!? :(
K-rat,selles see asi ongi, et ka kõik makaronid ja kruubid on ammu otsas!
 
oioi 23. veebruar 2018, kl 13.12
miks kohe nii inetult küsida? see, et inimene jõuab osta juustu, pastinaaki, porrut ja muud meelepärast, on juba tõestus, et ajud täiesti olemas.
 
oioi 23. veebruar 2018, kl 13.16
ja valge redise kaitseks ka, et tema ei ole mitte pastinaak. pastinaak on porgandikujuline, valge redis aga meenutab pikaks venitatud tavalist redist, ainult üleni valge ja mahedama maitsega.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!