Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
kuidas toiduraha alles jääks
 
juhhuuu. 23. veebruar 2018, kl 16.24
Kle sabaloom mõtles seda kõike kindlasti surmtõsiselt.
 
HaukuvPeni 23. veebruar 2018, kl 16.25
must huumor Kirjutas:
-------------------------------------------------------

>
> sibul see teeb muidu lusti
> küüslauk ajab päri
> s püsti

Sibul, see teeb muidu lusti.
Küüslauk, see ajab püsti.
Kui sööd aga murulauku,
siis läheb ise auku.

© Kõik õigused kaitstud... hammastega!



Toimetatud 1 kord(a). Viimati HaukuvPeni 23.02.2018 16.27.
 
Hmm 23. veebruar 2018, kl 18.54
Makarone osta ei jõua, aga arvuti ja netiühendus olemas? Head ajud.
 
einoh. 25. veebruar 2018, kl 11.07
kõik kommentaarid ju positiivsed ja üksainus negatiivsuste kribaja. mul ka vist nägemisega raskusi.
 
Sabaloom 26. veebruar 2018, kl 09.06
Kle sabaloom,
23. veebruar 2018, kl 12.21

Tundub, et vähemalt tavapäraselt kodus olemasolev pipar on kõik korraga Su keelele läinud? Nii need varud otsa saavadki...

Miks kapid tegelikult tühjad on?
Suvel on võimalik metsast varusid koriluse teel soetada, sügisel on kõik juurikad odavad ja neid saab hoidisteks teha, lisaks marjad-õunad moosideks.

Ma olen üsna kindel, et iga tööl käiv inimene, kes ei joo alkoholi ega suitseta, jõuab osta küll paki makarone ja ka teisi lihtsaid toiduaineid.
Kuus korra jõuab osta ilmselt ka paki riivjuustu, mis maksis viimati soodusega 4.30 kilo tehes 200 grammise paki hinnaks 86 senti. Maksimum hind tuleks sel vormil 1.76 ja süüa saab vabalt neli söögikorda. Võid juustu ka panemata jätta, et toit siivalt tagasihoidlik oleks.

Paku ise mingi taskukohane söök välja, oleks huvitav uusi asju õppida tegema.
 
artist 26. veebruar 2018, kl 19.05
Ühes kohas pakuti, et pensipäeval saab endale lubada purgi hernesuppi!
 
see 27. veebruar 2018, kl 01.09
pidi siis ikka väga pirakas purk olema
 
suu 28. veebruar 2018, kl 13.38
minagi "kahtlustan", et päris nälgas ei pea meil keegi elama, seega on sabalooma näidismenüü igati asjakohane.
häirib ja kurvastab aga toidu mitte-sihtotstarbeline kasutamine e miks ei saa üleliigne söök ja vähekindlustatud sööjad kokku.
hernesupp on tõesti tõhus, eriti talveperioodil, kui niigi peab rohkem pliiti (ja iseennast) kütma. aga artistil võib purgi osas õigus olla, s.t valmistoode on kokkuvõttes odavam.
 
Maimu 02. märts 2018, kl 20.21
Valmistoode on soodsam üksinda elavale inimesele. 0,5 l purgike ca 2 eurot. Üksik sööb seda paar päeva, suurema laari viskaks ehk solki (tegelikult see purgisupp juba algselt solgi maitsega). Hernekilo alla euro, suitsukontide kilohind kõigub olenevalt poest 1.30 kuni 2.50. Pool kilo herneid ja mõned suitsukondid = juba pirakas potitäis. Kui paar meest majas, siis neil see purgitäis korraks nuusata ja veavad veel nina vingu, et mis ollust nüüd sisse söödeti. Enda keedetud tummisest hernesupist saavad ikka kõhu täis.
 
Suppe on nii palju 02. märts 2018, kl 22.01
Täna sööme suppi ja homme sööme suppi ja ülehomme....
ah, vahepeal sööme praadi ka :)
 
Maimu 02. märts 2018, kl 22.33
Tegelikult on praade, eriti kõhtu liigselt koormavaid, ikka tunduvalt rohkem. Ei vaja vana kere seda suurt käntsakat praetud või smooritud liha nii väga midagi. Just häid suppe võiks rohkem olla. Hea supp peab ikka nii maitsev ja toitev olema, et praadi pärast enam ei tahagi. Selliste nimekiri üsna lühike - hapukapsasupp läbikasvanud lihaga, hernesupp suitsulihaga, seljanka (ikka selline, et lusikas sees püsti seisab), hartšoo taise lambalihaga, oblikasupp vutimunadega, borž. Ega rohkem ei meenugi. Need igasugu kanasupikesed ja idamaised taimeribade leotised rohkem isutekitajad, mitte kõhutäitjad.
 
artist 02. märts 2018, kl 22.56
Kuidas kehakaalu, vererõhu, kolesterooli, veresuhkru ja muude näitajatega lood on? Ikka liha toidu alla ja peale. Tervislikult toitudes süüakse päevas 20 grammi liha, ehk 1-2x nädalas kokku 140 gr.
Idamaade toidud annavad palju rohkem energiat ja elujõudu, kui vitsutada aasta jooksul ära terve siga ja lammas pealekauba.
Jaapanlased asutavad kõrges eas ettevõtteid, aga meie maal ollakse juba 50-selt invaliidid.
 
sööge kala 02. märts 2018, kl 23.12
Väga hea ja tervislik.
 
vott 02. märts 2018, kl 23.55
kuna teema pealkiri -kuidas toiduraha alles jääks-, siis kala söömine vist kiireim tee pankrotti, kui just mitte iga päev silku lätsutada.
artistil kõik argumendid muidu õiged, ainult et 50+ pole meil samuti mingi ürgkõrge vanus. täiesti elujõulised inimesed, teevad sporti, on ühiskondlikult aktiivsed, oma erialal hinnatud, kuna kogemustega spetsialistid.
see, et mingi peast kliimaksis suurtäht siin päevast-päeva ulub, et küte ja kartulid otsas ja kohe-kohe sureb kogu 50+ kontingent jalapealt kõikidesse maailmas olemasolevatesse haigustesse, siis sellisele anomaaliale ilmselt seletus olemas. üks variant, et inimene hullupaberitega, lihtsalt koduspidamisel, seega pläriseb arvuti taga kõike, mida hääled peas räägivad või siis lihtlabane odav kremli troll. anti idioodile arvuti, kästi mustata kõike, mis ette jääb ja nii teine sandikopikate eest seda hädapasunat siin väänabki.
 
suu 04. märts 2018, kl 08.54
kle ülemkokk Maimu, kuhu siis klimbisupp jäi? puhas klassika, mis sest, et mõisa köögist "maha viksitud".
kalasupil võib ka päris hea minek olla. ja piima-juurvilja ei jää kunagi üle, läheb nagu kerisele.
piimasupile mõtlemine toob silme ette nõuka-aegse "haiglaromantika": õhtuks ebamäärase konsistentsiga valkjas-hall mannasupp ja tükike musta leiba:)
 
fuih 05. märts 2018, kl 01.56
jahuklimpe enne rannahooaega näost sisse ajama! igati amoraalne on ilmuda randa täissöönud näoga, rammus supitilk veel lõua otsas läikimas, sel ajal kui enamus elanikkonnast veab ennast sinna kohale lohkuvajunud põskede ja siniste silmaalustega, suurest näljast vaevu jalgu mööda liiva lohistades.
 
vaatasin 05. märts 2018, kl 22.58
ka teema algust ja tõsi, mis tõsi - tõeline säästuteema. kõigepealt peab terve nädalapalga lätti viima ja siis ühe purgisupiga järgmisel nädalal kuidagimoodi manipuleerima. loodan vähemalt, et selliseid asju kirjutas inimene üheliikmelisest perest. kaheliikmelise puhul läheks vist löömaks, et kes tühja purgi nädala lõpus endale saab.
 
nooh 06. märts 2018, kl 08.48
vaatasin, sa mine vaata korraks ka Lätis, vaata toiduainete hindasid ja siis tule uuesti siia vaatama.
 
Sabaloom 06. märts 2018, kl 11.11
Arvan, et söögi, ka supi, headus sõltub eelkõige koka oskustest ja leidlikkusest. Olgu see siis lihaga või ilma.
Minu teades süüakse ka idamaades liha, mitte ainult taimetoitu.

Aga, eks ta tõsi on, hinnad on usinalt tõusnud, jõudnud järgi teiste euroriikide tasemele ja kohati isegi mööda rühkinud.
"Veneajal" pidi leiutama, et millest süüa teha, kuna lettidel oli hõre valik, täna on letid lookas aga ostujõud tagasihoidlik.
Üks asi on veel silma torganud. Meeletu raiskamine. Sattusin veidi enne sulgemist suurketi poodi. Poetöötaja kallutas lahtises salatiletis olevaid kausse suurde anumasse tühjaks...
 
tead 07. märts 2018, kl 01.10
nooh, ega need Läti toiduainete hinnad meie omadest väga erinegi, eriti kui veel arvestada asjaolu, et palgad neil samuti madalamad. need hinnad, mida sina vaatasid, olid ilmselt joodava kraami omad. imestan siiani, mitu pudelit viina ühes leibkonnas lõunasöögiks ära juuakse, et väike hinnatõus liitri pealt paljusid peresid nii valusalt mööda rahakotti lööb.

toidu raiskamise kohapealt olen Sabaloomaga solidaarne. ei mina usu, et söök kellaaja kukkudes äkki söögikõlbmatu mürk on. need tohutud kogused, mis suurkettides solgipange lendavad, toidaksid tuhanded vähekindlustatud pered ära. igasugu eurodirektiividega vehkimine on ainult kaupmeeste mugavus. kes viitsib organiseerida logistikat kui kasum sellelt samalt "riknenud" toidult juba päeva jooksul kätte saadud.

kusjuures salmonelloosijuhtumid Eestis polnud mitte kuupäev üle toiduainete söömisest, vaid toit oli juba tootja poolt nakkusega kaubandusse lähetatud ja täitsa värske. niipalju siis kleebisest kõlblik kuni.
 
nooh 07. märts 2018, kl 08.34
kui muidu ära panna ei saa, siis alkoholiga ikka saab.
tead, mina ainult alkoholist elangi, olen sellega ka söögikorrad asendanud.
seega, imesta rahumeeli edasi.
 
suu 08. märts 2018, kl 07.01
jutt jumala õige:

"toidu raiskamise kohapealt olen Sabaloomaga solidaarne. ei mina usu, et söök kellaaja kukkudes äkki söögikõlbmatu mürk on. need tohutud kogused, mis suurkettides solgipange lendavad, toidaksid tuhanded vähekindlustatud pered ära. igasugu eurodirektiividega vehkimine on ainult kaupmeeste mugavus. kes viitsib organiseerida logistikat kui kasum sellelt samalt "riknenud" toidult juba päeva jooksul kätte saadud.
kusjuures salmonelloosijuhtumid Eestis polnud mitte kuupäev üle toiduainete söömisest, vaid toit oli juba tootja poolt nakkusega kaubandusse lähetatud ja täitsa värske. niipalju siis kleebisest kõlblik kuni."

kusjuures seegi on inimvaenulik, et suurketi väiksepalgaline töötaja saab karistada, kui seda "riknenud" toitu himustab.
tehke mis tahate, toidusse e "meie igapäevasesse leivasse" suhtumine näitab, kusmaal omadega oleme. kuhu edasi?
 
TOTU 07. mai 2021, kl 15.46
https://www.delfi.ee/artikkel/93209599/video-soin-kolm-paeva-tagasi-tasuta-sookla-lasnamael-meelitab-kodutuid-ja-tavalisi-pensionare/kommentaarid
 
Supilontrus 07. mai 2021, kl 15.56
https://www.delfi.ee/artikkel/93209599/video-soin-kolm-paeva-tagasi-tasuta-sookla-lasnamael-meelitab-kodutuid-ja-tavalisi-pensionare/kommentaarid
 
uu 25. august 2021, kl 18.58
praegu jääb hulk toiduraha alles tänu kohalikele õuntele ja ploomidele, mis (pool)muidu käes. isegi õunapäevi võib korraldada (muud ei söögi) ja sama on kurkidega. taimetoitlus õigustabki end siis, kui on ümberringi oma viljad-marjad võtta, mitte hingehinda maksvad maakera kuklapoole tundmatud asukad, mis küll kaua teel olnud, kuid küpseks ei saagi.
 
viimasele 28. august 2021, kl 15.39
kui sul elu on siin nii sant-ja-paha, kobi siis oma "pinsiga" soome-rootsi ja vaata seal kuidas hakkama saad....siis hakka kiunuma elu üle EESTIS:
 
uu 31. august 2021, kl 21.27
tohoh hullu, sul Soome-Rootsi juba läbi proovitud? uisapäisa ei maksa tõesti oma kodu maha jätta.
 
uu-le 01. september 2021, kl 05.27
ei mina kiunu, minul on hea elada-olla seal kus ma parjasti elan-asun, "supiköögi-sabas" pole kusagil kätt väristamas käinud... püün oma sissetulekuga ISE hakkama saada ja ka natuke "kirsturaha" koguda...
 
to: viimasele ja uu-le 01. september 2021, kl 13.55
Miks sa nii turtsakas ja sapine oled. Kui hea elu inimesele nii halvasti mõjub ja inimest tigedaks teeb, on vist tõesti õigem supiköögi sabas seista. Suhtled inimestega, maandad pinged ja lisaks saad kõtukese sooja suppi täis.
 
viimasele 01. september 2021, kl 20.11
kas sulle endale ei tundu et siin "naistekas" on ülearust kiunumist lugeda? Kui oli aeg teenida endale kõrgemat "pinssi", ei tahetud minna kuhugi, nüüd käib suur hädaldamine et ei jätku...ega sellest kiunumisest ju "pinss" tõuse ja kui tõuseb, tõusevad ka turuhinnad... tuleb teenidanatukese haaval lisa näputööga või "seada Suu Säkki mööda" Kiunumisest elu paremaks ikkagi ei lähe.... ja õelutsenud pole ma kusagil, ainult konstateerisin fakti...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!