50+ nurgake
"Oskus üksindust taluda...
Dolores 13. september 2018, kl 21.08 |
suu 14. september 2018, kl 11.49 |
"taluma" vs "mõnu tundma"?
tean-tean, sõna "taluma" on tõlkija leiutis ja vbl oli vanal heal Shaw´l see kuidagi teistmoodi mõeldud, aga eesti keeles tähendab "taluma" tõesti kõigest "välja kannatama". üksindust peab taluma eraldatuses või omaenese füüsilises vangistuses (kurtuses vm puude korral). jah, peab sellega hakkama saama ja hakkama-saamises võib isegi mõnu leida...
üksindus ei tohi aga olla tühjus, vaid peab ikkagi olema "kogu inimkonnaga" täidetud, muidu on lõpp.
tean-tean, sõna "taluma" on tõlkija leiutis ja vbl oli vanal heal Shaw´l see kuidagi teistmoodi mõeldud, aga eesti keeles tähendab "taluma" tõesti kõigest "välja kannatama". üksindust peab taluma eraldatuses või omaenese füüsilises vangistuses (kurtuses vm puude korral). jah, peab sellega hakkama saama ja hakkama-saamises võib isegi mõnu leida...
üksindus ei tohi aga olla tühjus, vaid peab ikkagi olema "kogu inimkonnaga" täidetud, muidu on lõpp.
linlane 14. september 2018, kl 19.14 |
Kallis inimene, üksindust ei tohiks kuidagi taluda, siis on see talumise raskus ju lausa haigus. Muidugi mõnedel eluperioodidel tuleb inimesel ise enda elu korraldades vaid ennast esile seada ja sellele, kes on harjunud pidevalt teiste peale mõtlema eelkõige , on järsku raske üle minna vaid enda heaolule mõeldes, sest pole kelle eest hoolida ja hoolitseda, kelle käekäiku esikohale seada ja keda sööta, joota ja kelle heaks enda vajadused tahaplaanile pandi. Siis tekibki see kassiahastaus et issand, nüüd olengi üksi ja pole kedagi jne...enesehaletsus ja kurbus , et pole kedagi kellega minna kuhugi (kuhu ei tea ise ka ). Kui harjutad läbi, siis on üksi enda kodus toimetan mine ja enda minekute tulekute üle otsutamine suur luksus, mis on lõpuks saabunud...Kui lapsed oma elu peal kui abikaasa või elukaaslane läinud, kui ise otsustasid üksi edasi minna. Sa mõtle, mis kuldne värk , ise otsustada kellega ja kuhu minna, ise määrata, kellega suhelda, kellega mitte ja ise otsustada mis tööd ja millal teha. Kuidas ei ole kedagi võtta, et minna kontserdile või tantsima? MIne iseendaga. Tantsima muidugi üksi vast põrandale ei kipu...aga tead naised tantsivad üksi pidudel, muidugi meievanustel on piinlik üksi karata bändi lava ees aga vaata slaavlasi, ei mingit piinlikkust, oled sa 20 või 70, pidu milline. Igal juhul mees võib ju olla kellega ringi käia aga elada tuleb just nüüd ja praegu üksi, et siis millal veel enam.
läbinärimine 17. september 2018, kl 15.07 |
aga 18. september 2018, kl 21.02 |
Kius 23. september 2018, kl 16.16 |
Dolores_ 24. september 2018, kl 12.46 |
Eikurda 24. september 2018, kl 17.15 |
Minul on vist vedanud. Mehest jäin üksi juba siis, kui ise veel tööl rakkes olin ja lapsega vehklemine oli veel vajalik.
Üksindust taluma või nautima ei pidanud, aega ei olnud.
Lein ja ahastus panid mind märkmikusse kirjutama, paberile pandult oli pilt selgem.
Nüüd on juba nn üksiolemise harjumus väga käpas, elukaaslast ei taha, sõpru ja tuttavaid hoian ligi meelsasti.
Mis igavus on, sellest pole mul aimugi. Laiskus ja mugavus võivad tegemisi ja tahtmisi eemale venitada, aga see pole igavus ometigi.
Olen uudishimulik ja tahaksin niipalju teada, õppida ja uurida, et jätkuks vähemalt kaheks täieks eluks.
Mul vist on annet üksindusega sinasõber olla.
Üksindust taluma või nautima ei pidanud, aega ei olnud.
Lein ja ahastus panid mind märkmikusse kirjutama, paberile pandult oli pilt selgem.
Nüüd on juba nn üksiolemise harjumus väga käpas, elukaaslast ei taha, sõpru ja tuttavaid hoian ligi meelsasti.
Mis igavus on, sellest pole mul aimugi. Laiskus ja mugavus võivad tegemisi ja tahtmisi eemale venitada, aga see pole igavus ometigi.
Olen uudishimulik ja tahaksin niipalju teada, õppida ja uurida, et jätkuks vähemalt kaheks täieks eluks.
Mul vist on annet üksindusega sinasõber olla.
mõtteid mõlgutades 24. september 2018, kl 20.25 |
Dolores 24. september 2018, kl 21.20 |
viimasele 24. september 2018, kl 22.36 |
oot-oot 25. september 2018, kl 03.22 |
keegi pidev seksist mõtleja keeras miskipärast teema üksindusest seksiotsinguks. ikka juhtub, et permanentne seksinälg lugemisoskusele halvasti mõjub. ühest ei saa aru - miks näljane siis oma vajadust ei rahulda? seksikaaslast ju tunduvalt lihtsam leida kui mõttekaaslast. eriti üksikutel - ei peta elukaaslast, vaba voli minna õhtul ja tulla koju hommikul, ilma kellelegi aru andmata. milleks oma niigi nappe elupäevi raisata kusagil foorumis seksipuudusest rääkimisele kui selle ajaga võiks juba mitmeid huvilisi leida?
Eikurda 25. september 2018, kl 07.45 |
Dolores 25. september 2018, kl 13.55 |
ebataibu 25. september 2018, kl 19.39 |
see et 26. september 2018, kl 00.04 |
järeldus 26. september 2018, kl 07.04 |
Sedasi, et 26. september 2018, kl 08.30 |
Kas üksindus talutav siis erakluse vormis on vägagi talutav kus mehel olemas naiskast sõber kellega suhelda aeg ajalt valdkondades kus teemaks jutlemised ja arutelud samas öö või paar "voodit" jagada st mitte ainult voodis.
Kooselu mitte mingil juhul. Sest õige pea kriitikameel ehk "saagimine" haldamas igapäevaelu.
Miks Sokrates või L. Tolstoi valisid vabasurma ?
Kooselu mitte mingil juhul. Sest õige pea kriitikameel ehk "saagimine" haldamas igapäevaelu.
Miks Sokrates või L. Tolstoi valisid vabasurma ?
Wilhelm Reginald Lambatoober 26. september 2018, kl 10.46 |
Reisil olles Tolstoi külmetas ja haigestus kopsupõletikku ning suri 20. novembril 1910 Rjazani kubermangus Astapovos jaamaülema majas.
Ateena valitsus mõistis Sokratese üle kohut, sest tema õpetamismeetodid kutsuvat noortes esile skepsise ja lugupidamatuse ning polise poolt tunnustatud jumalate salgamise. Pärast surmamõistmist lükkas Sokrates talle tema pooldajate pakutud põgenemisvõimaluse tagasi ning nõustus surmaga, juues täpilisest surmaputkest valmistatud alkoholiga segatud mürki, mida surmaotsuse täideviimisel kasutati.
Kust pärinevad andmed, et Sokrates ja Tolstoi läksid kooselu ja "saagimise" pärast vabasurma?
Ateena valitsus mõistis Sokratese üle kohut, sest tema õpetamismeetodid kutsuvat noortes esile skepsise ja lugupidamatuse ning polise poolt tunnustatud jumalate salgamise. Pärast surmamõistmist lükkas Sokrates talle tema pooldajate pakutud põgenemisvõimaluse tagasi ning nõustus surmaga, juues täpilisest surmaputkest valmistatud alkoholiga segatud mürki, mida surmaotsuse täideviimisel kasutati.
Kust pärinevad andmed, et Sokrates ja Tolstoi läksid kooselu ja "saagimise" pärast vabasurma?
:-))) 26. september 2018, kl 11.53 |
suu 26. september 2018, kl 11.56 |
to Lambatoober 26. september 2018, kl 11.59 |
Klassikute naistest 26. september 2018, kl 13.12 |
Olen kah mõelnud, miks Tolstoi ja Tammsaare naist nii pooletoobistena kujutatakse: isekad, materiaalsed, mõtlemisvõimetud, kultuurihuvideta, meest mittetoetavad ja mida kõike veel.
Austusest nende suurkujude vastu, on raske uskuda, et targad mehed nii valed naised valisid. Küllap nad valisid just õiged, kahe jalaga maasolevad, lapsi kasvatavad ja majapidamise eest hoolitsevad, et geenius saaks oma tööd teha.
Täpselt nagu Tuglase naine Elo ja Dostojevski naine Annagi.
Ärgem unustagem, et 100 aastat tagasi esitas ühiskond veidi teistsuguseid ootusi inimesele. Sa pidid olema eeskujulik pereinimene ja selle kõrval, kui jaksasid, tegelda ka loominguga.
Need suurkujud leidsid enda jaoks kuldse lahenduse- praktilise naise-, ja see oli neile eluliselt vajalik.
Küsite: aga armastus?
Kõike elus ei saa.
Oma kaunimad armastustunded elasid nad välja loomingus, mida poleks võib-olla sündinud, kui need oleks olnud pühendatud oma armastatule.
Seega- austagem ka nende klassikute naisi, kes lõid meile võimaluse nautida oma meeste loomingut veel sadu aastaid hiljem.
Austusest nende suurkujude vastu, on raske uskuda, et targad mehed nii valed naised valisid. Küllap nad valisid just õiged, kahe jalaga maasolevad, lapsi kasvatavad ja majapidamise eest hoolitsevad, et geenius saaks oma tööd teha.
Täpselt nagu Tuglase naine Elo ja Dostojevski naine Annagi.
Ärgem unustagem, et 100 aastat tagasi esitas ühiskond veidi teistsuguseid ootusi inimesele. Sa pidid olema eeskujulik pereinimene ja selle kõrval, kui jaksasid, tegelda ka loominguga.
Need suurkujud leidsid enda jaoks kuldse lahenduse- praktilise naise-, ja see oli neile eluliselt vajalik.
Küsite: aga armastus?
Kõike elus ei saa.
Oma kaunimad armastustunded elasid nad välja loomingus, mida poleks võib-olla sündinud, kui need oleks olnud pühendatud oma armastatule.
Seega- austagem ka nende klassikute naisi, kes lõid meile võimaluse nautida oma meeste loomingut veel sadu aastaid hiljem.
õudne mõelda 27. september 2018, kl 10.45 |
Dolores 30. september 2018, kl 09.06 |
tsiteerin siitsamast teemat:, mida viisakamas vormis öelda tahtsin:
" tants ja trall elu õdangul", ehk siis puust ja punasex
pakk pelmeene 03. september 2018, kl 03.04
teate, mina olen kohe rõõmus kõigi nende ilusate paaride üle, kes siin tutvudes teineteist leidnud on. no mis sest, et protsent 0, ikkagi ilus ümmargune number. mina teie asemel punnitaks veel, no kui ei ole sellist vanurit kohe saadaval, siis tuleb ikka ja jälle oma tantsuoskust kiita, sobib ka mainimine, et mingi penskar muutus ilusaks ja sai rikkaks. ja loomulikult see paljukiidetud seksioskus. see on meie laiuskraadi vanurite seas lausa enneolematu. see, milliseid poose nad radikuliiti ja artriiti eirates võtta oskavad, jääb isegi tsirkuseartistile arusaamatuks. aga tühja neist kriitikutest, kui vanainimesele ikka sõna seks kõrvade vahele kinni jäi, siis seda enam nii lihtsalt lahti ei raputa. ta peab sellest kogu aeg kirjutama, kuna kogeda ilmselt enam ei jõua.
" tants ja trall elu õdangul", ehk siis puust ja punasex
pakk pelmeene 03. september 2018, kl 03.04
teate, mina olen kohe rõõmus kõigi nende ilusate paaride üle, kes siin tutvudes teineteist leidnud on. no mis sest, et protsent 0, ikkagi ilus ümmargune number. mina teie asemel punnitaks veel, no kui ei ole sellist vanurit kohe saadaval, siis tuleb ikka ja jälle oma tantsuoskust kiita, sobib ka mainimine, et mingi penskar muutus ilusaks ja sai rikkaks. ja loomulikult see paljukiidetud seksioskus. see on meie laiuskraadi vanurite seas lausa enneolematu. see, milliseid poose nad radikuliiti ja artriiti eirates võtta oskavad, jääb isegi tsirkuseartistile arusaamatuks. aga tühja neist kriitikutest, kui vanainimesele ikka sõna seks kõrvade vahele kinni jäi, siis seda enam nii lihtsalt lahti ei raputa. ta peab sellest kogu aeg kirjutama, kuna kogeda ilmselt enam ei jõua.
Aga mis 01. oktoober 2018, kl 10.35 |
Aga mis seksist siin kogu aeg jutt käib?Mina ,kui nõukaaegne inimene ei tea sellist sõna,veel enam tegevust.Mul on 2 last,see tähendab,olen 2 korda tuled ära kustutanud ja mehega teki alla pugenud.Jah,tänapäeva lumehelveste põlvkonna sõnavaras olen täheldanud sellist sõna,aga millest jutt käib,sellest aru pole saanud.
tänapäeval 01. oktoober 2018, kl 21.05 |
Lisa postitus