Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Mis annab riigil ja endil teha ,et elada tervena 70. a.vanaks
 
Viker-raadio kuulaja 28. august 2020, kl 14.23
Minu teada pole see Eestimaal ,orjaderiigis võimalik..
1. Ja sellise arstiabiga ja Perearstide labane töö.. uuringutega viivitamine
2, Just mainis et sööge kõik tervislikult ja tehke seda ,,ja seda .
On 300 OOO Haigustega inimest ,,kes elavad väga näruse pensioniga ,,
Vot need inimesed ei saa isegi kuu lõpus toitu osta =?
 
orjale 28. august 2020, kl 14.32
kõige rohkem rikub tervist negatiivsus ja pidev vingumine
 
noora 28. august 2020, kl 21.06
Keegi pole süüdi, igal inimesel oma elukäik , oma tervis või oma haigus. Mis siin enam soovitada või norida, kui vanust on enam kui küll. Aga vastu pidada ja elust rõõmu tunda, siis saab kasvõi 120 aastaseks elada. Üks huvitav tähelepanek pealinna kandis, tantsusaalides on prouad küll vitaalsemad käijad, härrad aga mitte või neid enam pole ehkki mõnda üksikut on näha veel tantsusammegi õppimas. Liikumine on on 50+ ja vanematel tervise jaoks väga tähtis.
 
39 29. august 2020, kl 15.04
Soovitan teemaalgatajal lugeda raamatuid või kui seda ei viitsi, siis youtube dokumentaale vaadata. Mida rohkem süveneda, seda selgemaks saab, et me elame ikka täidsa hästi.
Teemaalgataja vist ei tea, kui palju on maailmas inimesi, kes üldse mingeid sotsiaalseid toetusi ei saa või kellele pole arstiabi mitte mingil moel kättesaadav. Ja jutt ei ole ainult kolmandatest riikidest.
 
orjade riigike 01. september 2020, kl 13.18
orjale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kõige rohkem rikub tervist negatiivsus ja pidev vi
> ngumine
Pidev vingumine algab ka teil ,,kes saavad 300€ pensioni
Vingute ja nutate lastele iga kuu ,,et ei saagi midagi poest osta.
 
KES elab meil hästi ? 01. september 2020, kl 13.21
39 Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Soovitan teemaalgatajal lugeda raamatuid või kui s
> eda ei viitsi, siis youtube dokumentaale vaadata.
> Mida rohkem süveneda, seda selgemaks saab, et me e
> lame ikka täidsa hästi.
> Teemaalgataja vist ei
> tea, kui palju on maailmas inimesi, kes üldse ming
> eid sotsiaalseid toetusi ei saa või kellele pole a
> rstiabi mitte mingil moel kättesaadav. Ja jutt ei
> ole ainult kolmandatest riikidest.
Enamus haiged saavad "Toidupangast abi ja toetusi kerjavad..
JA arsti juurde saavad siis ---Kui viiakse
 
kuupuurija 01. september 2020, kl 17.40
lähenev täiskuu ja tema mõjud
 
täidsa 03. september 2020, kl 10.24
jah, olen "täidsa" kindel, et igaühel on oma saatus: et rasked haigused ründavad ka kõige tublimaid ja teadlikumaid ning ka tugitoolis lösutades ja suitsu pahvides võib igivanaks elada. ja et minna tuleb siiski kõigil - see on asi, millega kõik hakkama peavad saama.
aga kaalu alandada võiks muidugi proovida, vähem rammusat piima juua (loobuda sellest päriselt ei raatsi) ja küpsised jms otsustavalt ära jätta. see-eest väike jäätis võiks olla lubatud?
 
vikerforell 07. september 2020, kl 03.05
raadio aknast välja visata ja koheselt elu ilusam. tuimalt toas istumise asemel reipad jalutuskäigud värskes õhus, vinguvate sõprade-sugulastega minimaalselt aega veeta ja tervislik toitumine elunormiks.
sellele, kes siin vingus, et raha pidevalt vähe - odav toit see kõige tervislikum ongi. kui inimene ei oska porgandeid-kaale käsitleda ja mõtleb, et latt keeduvorsti on toitumise tipp, siis mida sellise inimesega tervisest üldse rääkida.
 
naljakas 12. september 2020, kl 02.38
vaatan, et vana on oma teema tõesti kuu lõpus postitanud. ju siis kuugas viina ja õltsi kuni raha jagus ja kui kolm päeva enne penssi selgus, et vorstijupp kapis hallitama läinud, siis pistis pröökama, et riik kõikides ta halbades valikutes süüdi.
 
Vstus 15. september 2020, kl 09.56
orjale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kõige rohkem rikub tervist negatiivsus ja pidev vi
> ngumine
VASTAN ::: Kui elate ka haigena ja viletsana 320€ kuus ?
Siis Räägite varsti teist juttu Ja vingute ise poole rohkem...
 
küsimus Vastusele? 15. september 2020, kl 11.32
Mida Sa oled teinud terve elu, et Su pension on ainult 320€ kuus? Nõukaajal võis ennast harida ja õppida ka vaene inimene. Olid usin õppija, said stippi ja ühiselamu oli tasuta. Laisa töö on vinguda ja riiki süüdistada.
 
???? 16. september 2020, kl 02.50
Istusid vangis kogu noore ja elujõulise elu või? Kui teistele varalist kahju tekitasid, siis ilmselt peetakse see kannatanute hüvitiseks nüüd kinni. Ega ilmaasjata öelda, et lollina elada ongi raske. Ei saa nüüd vanas eas öelda, et saatus karm ja valitsus paha, valed valikud tegid ikka ise.
 
Maailm on julm 16. september 2020, kl 08.26
16. september 2020, kl 02.50
Kas kõik inimesed, kes teevad lihtsat ja vähe tasustatud tööd on endised vangid?
Tolgus mine ravile.

15. september 2020, kl 11.32
Inimeste vaimne ja füüsiline võimekus on väga erinevad, aga kui oletada, et kõik oleks kõrgelt haritud, kes siis lihtsa ja vähe tasustatud tööd ära teeks. Ukrainlased Selveri kassasse?
 
uu 18. september 2020, kl 10.49
no kuulge...
320-eurone pinss "välja teenida" on ülimalt lihtne. sinuga juhtub tööõnnetus, mida keegi n.ö omaks ei tunnista, sa kaotad lisaks muule võimekusele ka vaimse tasakaalu ja ongi aastaid virelemist. mis muidugi ei välista, et teed juhuslikke musti otsi, kus tööandjal jääb õigust ülegi. kui suhelda ka ei oska ja seega oled enda eest seismisel pigem nigelas seisus, siis nii ongi.
aga et see 320 oleks nii vähe, ei taha nõustuda. rohud muidugi on kallid, aga siin tuleks tõesti võidelda e maksimum soodustused välja võidelda.
 
ei saa aru 19. september 2020, kl 01.38
kas seda 'lihtsat ja vähetasustatud tööd' kohe meeldis terve elu teha, et midagi muud isegi ei proovinud? tavaliselt inimesed alustavad millegi lihtsamaga ja arenevad/õpivad siis edasi. tänapäeval isegi tehniliste alade üliõpilased töötavad kasvõi mcdonaldsis, et mitte täielikult vanemate rahakotil olla. vaevalt, et keegi neist seda vähetasustatud ja vähest mõtlemisvõimet nõudvat tööd ka nelja-viiekümneselt teeksid.
miks siis Suur Hädaldaja terve elu mingit eriti piinarikast ja lausa sandistavat (ilmselt nii moraalselt kui füüsiliselt) tööd tegi? keegi sundis piitsaga või?
inimese elu on pikk protsess, mille jooksul õpitakse, kohanetakse, tehakse järeldusi ja vastavalt sellele ka muutusi. paremuse poole enamasti, sest oleme ju õppinud ja järeldusi teinud. siinse hädaldise elu on millegipärast üks piiikkk solgipange sisu kaela saamine. äkki sarnaste tõmbumise sündroom? mida hõikad, seda saad.
 
uuno 19. september 2020, kl 02.31
Selveris iseteeninduskassasid rohkem kui kassapidajaid. Palju neid nö olematute oskuste töökohti paarikümne aasta pärast üldse ongi.
 
uu 21. september 2020, kl 11.24
naerukoht,
aga praegu näiteks istuvad paljud nn valgekraed juba ammu kodus, kui need lihtsa töö tegijad pandeemiaohule vaatamata väljas peavad olema. võite neid arvustada ja halvustada, aga ilma nendeta hakkama ei saa, pole kunagi saanud ega saa saamagi: kaupluste töötajad, haiglate personal, sõidukijuhid, mitm teenindajad jpt.
ehitajatel on ka praegu veel "rauad tules" ja kuuldavasti teenivad väga hästi.
 
tumba 22. september 2020, kl 03.37
valgekraelised teevad kodus istudes kaugtööd. kuidas saab teha kaugtööd ettekandja, müüja või koristaja? haigla personal ei saa samuti tööd koju kaasa võtta, aga millegipärast kadusid kevadise pandeemia ajal müstilisel kombel ära infarktid ja insuldid. kas inimesed võtsid ennast ekstreemolukorras kokku ja ei hädaldanud iga pisiasja üle, seega säästsid närvikava või said koos perega veedetud ajast positiivsust juurde, võta sa nüüd kinni.
 
b2 24. september 2020, kl 01.33
selline elukutse nagu kassapidaja kaob tulevikus sootuks. maailmas juba käigus esimesed toidupoed, kel elektroonilised ostukärud, mis iga sisse pandava ostu skännivad. tundub, et ka poevaraste elukutse jääb minevikku, kuna poest väljudes teavad turvaväravad automaatselt, millega sealt lahkud ja ostusumma kaob pangaarvelt.
koristusteenust hakkavad varsti teostama ainult robotid, nii akna kui põrandapesu osas. fossiilkütusega muruniidukid on mõne aasta pärast minevik. nõudepesumasina operaator ehk on veel tarvilik amet, keegi peab ju nõud masinasse panema ja välja võtma.
 
juu 25. september 2020, kl 11.26
...ja musta rasket füüsilist hooldajate töö osa teevad kah robotid, mis säästab inimressurssi, mil nad saavad rohkem aega vanuritega ja lamajate vestelda, kätt hoida ja raamatuid ette lugeda. Too poevärk eelmises kommentaaris oli maruvahva.Ainukene küsimus tekib, kui varastel polegi arvet, et kas käru jätab ostud vankri külge kinni ja seisatub liikumatult paigale.
 
to juu 25. september 2020, kl 11.35
nendel unetutel pole oma probleemidest tingitult adekvaatsust ja nendega pole mõtet polemiseerida. nende aju toodab robotlikult pahna, mida pritsivad öösel siia.
 
juu 26. september 2020, kl 18.02
Näeb asju positiivsest küljest, praegu on juba robotid, mis niidavad muru, langetavad puid ja tehastes puha robotid, mis toodavad, panevad kokku, täidavad, lõikavad ja palju muid ülesandeid täidavad. Miks mitte luua erinevaid roboteid, mis inimese vaeva vähendavad ja seega kaob odav inimtööjõud vähehaaval, siis saab inimene olla vaid enda tarbeks ,pere tarbeks ja lihtsalt õnnelik ka siis kui elab endale.A, et ust tuleb sissetulek? Seinast muidugi.
 
juju 27. september 2020, kl 01.21
juu
googelda amazoni uusi nutipoode (mitte segi ajada netipoodidega). saad oma küsimusele vastuse.

to juu
kas jäid poevargusega vahele, pidid pooliku turvale loovutama ja nüüd terve ilma peale tige, et lõrisema tikud? ja sita enesetunde kinnituseks loopisid kohe kõik meelde tulnud võõrsõnad ritta? maga ilusti välja ja püüa neist nüüd mõni adekvaatne lause moodustada, nii et neid su probleemid ei ähmastaks ja mille najal saaks polemiseerida
 
uu 28. september 2020, kl 09.25
"ei saa aru" kirjutas
kas seda 'lihtsat ja vähetasustatud tööd' kohe meeldis terve elu teha, et midagi muud isegi ei proovinud? tavaliselt inimesed alustavad millegi lihtsamaga ja arenevad/õpivad siis edasi. tänapäeval isegi tehniliste alade üliõpilased töötavad kasvõi mcdonaldsis, et mitte täielikult vanemate rahakotil olla. vaevalt, et keegi neist seda vähetasustatud ja vähest mõtlemisvõimet nõudvat tööd ka nelja-viiekümneselt teeksid.

neile, kel terve elu ees, sobib see epistel suurepäraselt. aga manitseda vanainimest selle eest, et ta Mc Donaldsisse tööle ei märganud minna ja kõrgkooligi ei astunud, on pisut hilja.
mis üldse puutub lihtsa töö tegijatesse, siis klienditeenindajatena on nad tänasel anonüümsuse ajastul lausa kulda väärt. ikkagi inimene, räägib teisega... võibolla isegi kuulab - ja päriselt?
parim näide totrast masinlikkusest on praegu peatus.ee, mis kõiki marru ajab.
 
noora 29. september 2020, kl 11.20
Ka vähetasuv töö võib olla meeldiv ja ega noor inimene tulevikule mõtle ja mis sestki kasu kui rabad et pension suurem oleks viimased 10a enne pesnionile minekut ja siis näed, et seadused on peapeale pööratud ja ikka ei tule pension 1000 eurot kuus . Peale kui kukub pensiaeg on tervis tuksis...Aeg oli teine ja siis oli iga töö au sees, mitte nagu praegu, ei viitsita tööd teha, peamine et raha tuleb. Vaata kasvõi maasikahooajal, kinusid ja nõudsid ukrainlast siia, selle asemel et ise füüsiliselt rasvu põletada( meil noored on juba ülekaalulised kui tänavapilti vaadata, mis siis veel vanemas eas) mõnel lõunapoolsel põllul. Kuid, on olemas ka maasikakorje robotid aga nood on väga kallid ja seisavad rohkem aega kui töös. Kui oled kirjas pool elu töötuna, siis ei tiksu küll pensionit selle eest aga kõik vist seda ei tea. Mõni väiksem amet pensioni kõrval ette võtta, ei teeks halba. Isegi uus hobitegevus aitaks meeli köita ja teeks rõõmu, ei maksa negatiivsest üle võtta.
 
Vigisevad haiged 04. november 2020, kl 11.47
orjale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kõige rohkem rikub tervist negatiivsus ja pidev vi
> ngumine
PIDEV vingumine algab enamusel ja üksikutel just siis
kui pole enam terve ja otsid arstidelt abi ja kahjuks seda ei saanud..
Vingumine pole halb ,,KUI inimene vajab juba abikätt ,,et elu lõpuni
inimesena tunda,,
 
viiul 11. november 2020, kl 01.45
vinguvad vanainimesed saavad vinguvatest noortest. kui ikka läbi elu undad ja hädaldad, siis lõpuks sinust saabki see, kelleks end aastakümneid häälestasid
 
vastus on lihtne 13. november 2020, kl 17.42
???? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Istusid vangis kogu noore ja elujõulise elu või? K
> ui teistele varalist kahju tekitasid, siis ilmselt
> peetakse see kannatanute hüvitiseks nüüd kinni. E
> ga ilmaasjata öelda, et lollina elada ongi raske.
> Ei saa nüüd vanas eas öelda, et saatus karm ja val
> itsus paha, valed valikud tegid ikka ise.
VASTUS ,,,kuskil Vangis istunud pole
töötasin ja leiba teenisin autojuhina...Täpselt 61,eluaastani , mind ,LOLLIKS pole ükski arst veel pidanud
Aga miks pension on selline ?
Minu tervis täna VÄGA vilets --just külmakäes töötamisest väga halb
 
vastus on lihtne 27. november 2020, kl 09.22
orjale Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kõige rohkem rikub tervist negatiivsus ja pidev vi
> ngumine
KAS orjale ???? POLEGI eestis enam kohta ja õigust elada väärikalt,
Kuidas teie elaksite kuu lõpuni 300€,,Kui ravi on vaja ja ravimeid ja
natuke head toitu ka
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!