50+ nurgake
Pudru hautamine
Dolores 23. detsember 2018, kl 12.09 |
ahahh 24. detsember 2018, kl 02.18 |
talutütrekene 06. jaanuar 2019, kl 20.29 |
Doloresile - Vene ajal tehti puust topeltseinadega kast, vahele pandi puulaastu ja kastile kaas peale, siis pott käteräti sisse mässitult kasti - kast hoidis sooja ja valmistas ise toidu.
Tegelikult pole kasti vajagi - pudru saab hauduma keerata ka niisama vatiteki sisse. Ja kui teri öö otsa leotada või isegi 24 h, siis peaks puder paari-kolme tunniga valmis olema, ei vajagi väga pikka hautamist. Lasta keema ja panna malmpotis 120 peal elektriahju ning lasta seal olla 3 tundi, ehk ongi valmis?
Andsid hea mõtte, otsin ka paar tera ja panen homseks ligunema.
Tegelikult pole kasti vajagi - pudru saab hauduma keerata ka niisama vatiteki sisse. Ja kui teri öö otsa leotada või isegi 24 h, siis peaks puder paari-kolme tunniga valmis olema, ei vajagi väga pikka hautamist. Lasta keema ja panna malmpotis 120 peal elektriahju ning lasta seal olla 3 tundi, ehk ongi valmis?
Andsid hea mõtte, otsin ka paar tera ja panen homseks ligunema.
sa pühha taivas 07. jaanuar 2019, kl 05.01 |
nii need tarekesed mööda Eestit muudkui põlevadki kui te oma terakesi isetehtud kastides laastude ja vatitekkide abil keedate. tulekahjuandur vähemalt on sellistel pudrukeetjatel?
ise ikka aru saate, et kõiksugu laastud, puukastid ja vatitekid tulekolde lähedal on potentsiaalne oht nii teile kui teie varale?
ostke ometi multikeetja, poole tunniga valmib parem tulemus kui see, mida te seal päevad ja ööd läbi leotate ja igasugu ohutustehnikat eirates hautate.
ise ikka aru saate, et kõiksugu laastud, puukastid ja vatitekid tulekolde lähedal on potentsiaalne oht nii teile kui teie varale?
ostke ometi multikeetja, poole tunniga valmib parem tulemus kui see, mida te seal päevad ja ööd läbi leotate ja igasugu ohutustehnikat eirates hautate.
nooh 07. jaanuar 2019, kl 11.12 |
talutütrekene 07. jaanuar 2019, kl 15.08 |
suu 07. jaanuar 2019, kl 17.36 |
vbl saame veel oma eluajal näha, et meie eest teeb/otsustab mingi multi...kõik asjad ära, nii et pole üldse vaja teada, kui külm või soe miski on. muudkui ela ja ole. maksa!
praegu aga ei täi mina küll elektriahjus midagi teha, see on mul panipaiga eest. müstiline "võrguteenus" on nii kallis, et hakka või ise kodus elektrit tegema. paljud tegelikult teevad ka.
praegu aga ei täi mina küll elektriahjus midagi teha, see on mul panipaiga eest. müstiline "võrguteenus" on nii kallis, et hakka või ise kodus elektrit tegema. paljud tegelikult teevad ka.
piuks 07. jaanuar 2019, kl 19.35 |
Maitses on asi. Puupliidil on pannkoogid ja praekartulgi parema maitsega rääkimata praeahjus hautatud toidust, olgu see liha või köögiviljad.
Mul see multi-kulti seisab kapipõhjas, kui peaks hädasti vaja olema kiiruse peale teha.
Puuahju mul pole enam, kuid mäletan sealiha-ahjukartulite maitset, mis ahjus küpses.
Ema küpsetas pirukaidki ahjus, lükkas viimsed söed serva ja taha ja maitsvamad olid küll.
Mul see multi-kulti seisab kapipõhjas, kui peaks hädasti vaja olema kiiruse peale teha.
Puuahju mul pole enam, kuid mäletan sealiha-ahjukartulite maitset, mis ahjus küpses.
Ema küpsetas pirukaidki ahjus, lükkas viimsed söed serva ja taha ja maitsvamad olid küll.
suu piuksule 10. jaanuar 2019, kl 14.15 |
jah, seda nad räägivad tõesti - just tippkokad, aga neil vbl on see üks turundusnippidest. aga "päris" ahjus tehtud asjad on teise maitsega küll. muidugi on niisugusel ürgsel eluviisil ka oma puudused: näiteks pean praeahju "käitumise" üle otsustama vaid tunde järgi, termomeetrit pole. kui kook vm küpsemas, tuleb hoolega valvata. ei-ei, mitte niipalju kooki kui üliaktiivseid "sekkujaid", kes, kui juba kütmiseks läks, kipuvad liiga palju puid pliidi alla uhama.
ahjus süte peal saab vorsti tossutada ja kuuma tuha sees kapsaid vm hautada.
Dolores võib oma leotatud terad ju ka paksu potiga ahju panna.
ahjus süte peal saab vorsti tossutada ja kuuma tuha sees kapsaid vm hautada.
Dolores võib oma leotatud terad ju ka paksu potiga ahju panna.
piuks 11. jaanuar 2019, kl 02.22 |
Lisa postitus