Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
vaatasin siia tuppa
 
täiskuu 24. september 2007, kl 23.15
Mida näen?
Kurjad inimesed,tigedad pilgud,ise seejuures kurvad.
Õelad kommentaarid.
Teemad sobimatud,ise teemat ei algatata.
Üksteisest üle trumpamine.
Iga kommenteerija,kes võtab sõna negatiivselt antud teemas,peaks ise teema püstitama.
Ise enda silmas palki ei näe,teisel pindu küll!
Viisakas inimene ei räägi kaasa teemas,mis talle ei sobi.
Te olete ju 50+!
 
päike 24. september 2007, kl 23.26
pole hullu midagiśt! Ära nukrutse, kuu! Eks ise ju tead omast käest, et niipalju, kui eestlasi, niipalju ka arvamusi. Küll saab foorumist asja. Minule meeldivad kõik ja käin siin vahel piilumas, toredaid on tegelikult rohkem, kui pealt paistab.;)
 
einoh 24. september 2007, kl 23.31
kui 50+ kosjakontor eraldi avataks, siis saavad siin ka teised rahulikult elada.
 
tänulik 24. september 2007, kl 23.42
Täiskuu
Sa küll kenasti valgustad mu tuba ja see meeldib mulle. Jälgid mind ning tõttad alati kaasa. Tänan Sind sellise hoolitsuse eest!
Kindlasti näed ikka ka head kui vaatad teise nurga alt.

Päikseke
Sinu sära ja soojust naudin lõpmatuseni. Suured tänud Sullegi!
 
aga 24. september 2007, kl 23.46
löödi minema 50-sed ju tutvumisest,kus siis tutvutakse?miks siin ei või?
einoh-tee üks teema,arutleme,miks niisama susid?:P
 
Gen. 25. september 2007, kl 01.11
Aga mina pole ei kuri ega kurb,ainult igav on .....Teen ühe Carriba-koksi ja hulgun ühest neti-toast teise....Elu on seni ilus,kui tervist on...Mul siiani õnneks on ja seda soovin teilegi !!Olen tavaliselt rahulik,pere,maja,autod,mööbel olemas.Nagu selles eas olema peakski.Aga siis sattusin Sauele Mööbliaita naisega,tegelikult otsisime uut arvuti-tooli.Ja seal võttis jalust nõrgaks ning pool katuse raha oligi läinud.Sellist ilusa vana mööbli valikut polnud enne näinud.....Aga meie (väga) suures elutoas on 100 a. vana tammepuust mööbel...
 
Päike 25. september 2007, kl 01.17
Sõna "susimine" pole viisakas sõnake.

Tutvumisega on 50stel vist suured probleemid, foorum annab tunnistust, et üksikuid palju. Võib ka siin tutvuda minugi poolest, kuid senised tutvujad hakanud ju esimesel võimalusel ründama ja hädakaitset korraldama, kui mõni noorem või särtsakam naisterahvas sekka juhtus. Teisi noored ja seinast seina kirjutajad ju ei häiri. Mina näiteks omavanustest veidi väsin, sest eks me 50sed oleme küllaltki sarnane sugupõlv ja üht nägu ning sarnaste juttudega. Pole mul selliseid probleeme, mida ei võiks ka noortega arutada. Teised vanuserühmad mõtlevad omamoodi ja see rikastab palju selle foorumi mõttevahetusi, kuid kahtlemata on naiskonkurents tutvujatele. Sellest probleemist lähtuvalt ilmselt ka tutvujate tigedus, mis omakorda on tüütu ja ebameeldiv teistsugusele 50ste sihtrühmale. Meid on siin ju erinevaid.

Pealegi segab mind näiteks, kuidas kõik kohusetundlikult vanuse kirja panevad. Pole ju oluline, kui vana siin foorumis oled, vaid põnevus, asjakohane ja arukas jutt, ka probleemide püstitamine. Pealegi näitab nimepanek inimest ja fantaasiat (mitte, et Päike vaimukas oleks). Mis teise foorumlase vanusega ikka peale hakata, kui lähemalt tutvuda ei viitsi?

Kuidagi kurb hakkas, kui palju on üksikuid 50+ inimesi. Tõesti, päikest teile!
 
Päike 25. september 2007, kl 01.26
Saue Mööbli-aidas pole ma käinud, kuid Patika laadal pühapäeva hommikul ning seal oli mitu kena vana talupoja-mööblieset, millest hing kinni jäi ja ideid jooksma. Vat katuseraha põle kaa parasjagu, mida kulutada. Hommikuti söön viimased 2 nädalat putru rahapuudusest (siit ka tervis). Muidu ikka ka vastavalt vanusele maja jm kohustuslik nimekiri olemas. 100-aastane tammepuust mööbel? Võimas! Õnnitlen!
 
kena proua 52 25. september 2007, kl 01.41
Jah. Mööbel vaja vist välja vahetada...Sõbrannal lõppeb üürileping, hakkab endale uut korterit otsima, ta on kaks korda uue mööbli ostnud aga mõlemal korral on need mehele jäänud ja tema lahkunud, sest kui sul pole minna kuhugi ja silla oled põletanud, siis pole ka mööblit kuhu panna. Elus juhtub kõike, soovin teile et, ärge sildu põletage isegi 50-selt, siis ei peaks 60 selt otsima uut üürikat...Aitan tal otsida.
 
Päike 25. september 2007, kl 01.53
mõnikord jah sama ämber mitu korda järjest. Mulle meeldivad julged, kes teevad, mis tahavad ja teavad, mida tahavad. Kus on öeldud, et meie eas ilmtingimata rikas peab olema? Seda võib olla. Mõni on hoopis julge ja vaba:) Ja toetav sõbranna ikka suur asi.
 
Getter 25. september 2007, kl 08.11
Kuulge, arutleda on huvitav, aga mind on natuke ära tüüdanud selline enesemääratlus, nagu siin näiteks Gen.:

"olen tavaliselt rahulik,pere,maja,autod,mööbel olemas.Nagu selles eas olema peakski"

Üle viiekümneselt peaks inimene jaksama ennast isiksusena ka ilma sellise raamistikuta üleval hoida ja esitleda.
Sul on need asjad, aga mis sa ise oled?
Ma olen täitsa kindel, et siin liigub ka neid, kellel pole ühtegi neist asjadest, mis on Genil.
Aga mõistus on peas ja nad võivad olla väga huvitavad inimesed.
 
to täiskuu 25. september 2007, kl 08.37
oli see sinu enesekirjeldus?
 
to Getter 25. september 2007, kl 14.45
Geni kaitseks:
Saa aru, et need raamid ja määratlused kuuluvad meie põlvkonda ja pärinevad korraliku nõukaaja inimese leksikast: kas teie peres sektsioonkapp või mikrolaineahi juba on... või ilma mikserita (sic!) enam ei oska... või tal juba kaks autot? Ilma neerulauata polnud näiteks 60ndatel inimene.

50+ põlvkond on oma elus läbinud päris hüppelise tehnikamaailma muutuse lisaks poliitilistele. Alles oli ajajärk, kus raha eest ei saanud ja asjad näitasid taset, nüüd on raha oluline. Paljud põevad ja esinevad, et vana peab olema rikas. Ollakse kaitsepositsioonis, tekitatakse enda tutvustamisel raamid, justkui iseenda toetuseks.

"Üle viiekümneselt peaks inimene jaksama ennast isiksusena ka ilma sellise raamistikuta üleval hoida ja esitleda."

Midagi ei pea! See viga ongi, et kõik midagi üksteiselt eeldavad ja ootavad, pealegi üks määratlus ei välista teist.

Kui soovid, siis mind häirib tänapäeval näiteks huvitavate inimeste jaht. Minu ja mu kaasaegsete minevik ja noorus on täis nii palju põnevat, jälitamisi, ülekuulamisi, põraandaalust kirjandust, diskussioone, meditatsioone, seiklusi, reise, riske, tasuta ellujäämiskursuseid ja põnevaid inimesi, et on teatav ammendatus ses vallas. Saan aru, et vana tammepuust mööbel võib tekitada ühel eluhetkel täieliku eufooria.
 
Getter 26. september 2007, kl 09.08
to Getterile

Ei kuulu nad midagi meie põlvkonda, need raamid ja määratlused.
See, mida sa nimetad korralikuks nõukaaja inimeseks, on korralik nõukaaja wannabe.
No nagu nõukaaja Liis Lass või see ärinaine, kelle nimi mulle ei meenu, aga kes erutas ennast teelusikaga vms.(perekonnanimi oli Aru vist?).
Väga tubli, kui inimene on tubli ja tal on kõik need asjad olemas, mida sa siin mainisid.
Aga edasi? Ma pingutan, aga ei suuda leida vahet nende kahe asja vahel, kas inimene deklareerib end mikrolaineahju või uue maja kaudu või viimase automudeli kaudu.
See on ju kahemõõtmeline maailm, kas igavaks ei lähe?

Aga vana tammepuust mööbel on minu arvates äärmiselt seksikas, nagu üldse vana mööbel ja ka vanad majad. Tegelikult ongi muidugi ehitamine ja restaureerimine väga kaunid ja kirglikud asjad.

See, mis mind segab, ei pruugi teisi segada, aga mind tõesti segab (on kogu elu seganud) see stiilipuhas wannabe-leksika, see määratlemine maja-auto-pere-suvila vms kaudu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!