Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
ebavõrdsus Eestis
 
valus teada,vaadata 26. jaanuar 2008, kl 13.44
Eestis on kujunenud olukord,et Tallinn on kui riik riigis.Kahju.
Sotsiaalne ebavõrdsus on suur,see ei tähenda üldsegi mitte inimese töökust,võimalusi kaugemal pole.Jutt,Tallinnas on ka kõik kallis,ei ole õige!Minge maapoodi ja te veendute,mis hinnaga peab maapere endale sealt sisseoste tegema ja vaadake Tallinna kaupluses hindasid.Siin veel igasugused soodustused lisaks.Ka maal on pooled elanikud üürikorterites,paneelmajades,kus ainuüksi kütte kulu on üle 2000.-kuus,sest katlamajal on vähe maju järel.Ümberehituseks aga vald luba ei anna,erastada kortereid ei lubatud,sest siis poleks tööjõudu maale jäänud..Muresid palju.Töö raske.Lisaks sõim,oled maakas.Miks lasti hr.Laaril see põllumajandus nii põhja viia ja ta üldse selleeest ei vastuta?
 
maakas 26. jaanuar 2008, kl 13.49
Jutt jumalast õige!!! Maal töökohti pole, linnaasutused vahetustega ja maainimene imegu käppa. Stagnaajal omandatud agronoomiharidusega tööturul midagi välja ei võlu. Ja tõepoolest, maakauplused on täis kallist kaupa.
 
endine maakas 26. jaanuar 2008, kl 13.58
Linnas käivad linnaliinid-trammid,trollid ja bussid nii tihti,et lausa sabas üksteisel kinni.Maalt aga sain 2 korda nädalas linna ja siis pidin kauplema farmi asendaja kuskilt,sest buss tuli tagasi õhtul.Mis veel rääkida mujal töölkäimisest,autot meie kandis ei omanud pooled.
 
virisejatele 26. jaanuar 2008, kl 13.59
kas valimas olete alati käinud? saadikutelt aru pärinud? ise maaelu edendamiseks midagi ette võtnud? eestlane ainult vingub..
 
to viriseja 26. jaanuar 2008, kl 14.12
mida saab üks niigi vaene maainimene,kes hommikust õhtuni rügab ja peale selle oma koduasjad korraldab,veel midagi ühiskondlikus korras teha?kas tõesti arvate,,et maal on viiepäevased töönädalad,kaks päeva loomi ei sõõdeta,lüpsta ja maad ei harita?mis see valimine siia puutub,vald teeb nii nagu temale tulusam,inimesed pole tähtsad.
krt.,süda läheb täis lugedes,et maal on virisemine.tallinnas kõik valivad,kodututele varjupaika ei saa keegi ehitatud.
 
petu-peeter 26. jaanuar 2008, kl 14.17
mis jamate maakad ,ma elaks enne maal kui tallinnas ,tulge proovige siin elada
 
appi 26. jaanuar 2008, kl 14.21
virisejatele
mis lolli juttu sa ajad? ma ei saa ju valida, keda tahan. pean valima, seda, kes minu piirkonnas ette nähtud ja selgi juhul ei pääse veel tema valitsusse. pealegi ei tunne ma enamust kandideerijatest isiklikult. kust mina tean, milline ta tõeline iseloom on.

to viriseja
ja kodutud? kes need veel on? joodikud, pätid ja narkomaanid. pealegi on neil paremad tingimused ja abi osutatakse neile rohkemgi kui vaja.
abi vajavad enam ikka üksikvanemad, invaliidid, pensionärid ja kodutud loomad.
 
maakas 26. jaanuar 2008, kl 14.22
petukene,tule,meil pole farmis ammu korralikku mehhaanikut,eel-mine insuldiga invaliid.palk on 5000.- brutto ja päev kipub ikka väga pikk olema.maale on vaja töökasi,miks sa ei lähe siis?
 
virisejatele 26. jaanuar 2008, kl 14.22
"mis see valimine siia puutub?"
"vald teeb nii nagu temale tulusam?"

kes vallavolikogu valib, ah? loomulikult saab ja PEABKI ühiskondlikus korras midagi ära tegema!

linnainimene rügab samamoodi!
 
endine maanaine 26. jaanuar 2008, kl 14.26
maainimestel on raske,ei taha sinna kunagi tagasi ja tervise jätsin sinna.rügatakse muidugi linnas samuti,aga suur vahe on sees maa ja linna inimese rügamisel.olen ka siin suur rabaja,aga maaeluga ei anna võrrelda.
 
aga 26. jaanuar 2008, kl 14.32
mmanaised kepivad paremini
 
endine maanaine 26. jaanuar 2008, kl 14.42
ei oska kommenteerida,pole linnast veel meest otsinud.siin enamik
otsib armukesi,liiga uhke,et nii madalale langeks.maal on inimesed korralikumad,mehed võivad juua,mitte ringi aeleda.
 
siirus 26. jaanuar 2008, kl 15.54
Teemaalgatajal on jumala õige jutt!Ma võiksin maal elada,aga mitte enam töötada!Töötan ka nüüd palju,aga see pole see..
 
Immobilaare 26. jaanuar 2008, kl 15.54
No aga siin ju hõisati millalgi, et tahetakse vanaduspõlves maale kolida. Linnas pidi hullumeelne olema jne. maal linnulaul jms. Jah, ega konoritööl ja laudatööl on ikka suur vahe küll. Aga tegelege ettevõtlusega rohkem, lööge punti ja nt. loodusrajad, matkad, etc.
 
siirus 26. jaanuar 2008, kl 16.01
Immobilaare
Just vanaduses maale pensionipölve pidama,mitte enam tööle.
Ja see ettevõtlus ja muu,sorry,pole see midagi nii lihtne...sellega ei saa maal paljud just aja ja rahapuudusel üldse tegelema hakatagi.See pole kõigis piirkondades võimatu,aga enamuses küll.Olen selle tee läbinud..
 
kena proua 52 26. jaanuar 2008, kl 16.41
Küsimustega ja probleemidega tegelevad teie omavalitsused, kui siin rääkida, ei aita see kedagi aga kui julgus kokku võtta ja omas kandis uuesti neist probleemidest vastavatele ametimeestele rääkida, äkki keegi võtab vedu, et lahendusi tuua.
 
üks maakas 26. jaanuar 2008, kl 16.45
pole mõtet rääkida siin seintele,arutelu ei sobiks siia.kes maal pole selles igapäevaelus ise osalnud,ei taipa mõhkugi.
 
Linnanaine 26. jaanuar 2008, kl 17.21
Ma ei mõista.Kõigil on võimalus valida.Tulge siis linna kui maal raske on.Kõik virisevad aga otsuseid ei julge ega taha keegi teha.
 
valik 26. jaanuar 2008, kl 17.37
julguses pole asi,rahas.linna tulemiseks peab olema suur summa raha,kasvõi üürimiseks koos ettetasuga.maaleminekuks pole seda korteri tarvis vaja,seal need antakse tööleasumisel elamiseks tasuta,vajad vaid kom.maksete raha.pole valikud lihtsad,ainult töökatest kätest ei piisa.mõnedes piirkondades on asi peaaegu lootusetu,ime,et inimesed vastu peavad.
 
maakas 26. jaanuar 2008, kl 17.41
Kui poleks maakaid, sureksite varsti linnas nälga
 
hea teema 26. jaanuar 2008, kl 17.45
Kui mul linnas on raha otsas ja külmkapp tühi, on nälg. Vetsus tõmbad vett , pesed ja iga tilk maksab, maal mitte. Maal on ikka midagi, kasvõi vaarikavarre tee. Juurikaid, ...
 
siirus 26. jaanuar 2008, kl 17.58
hea teema
Maal on samuti väga palju korterelamuid ja seal pole lähedal aiamaad,seda asulates.Ja kahjuks tööpäevad pikad,millal veel jõuad aiamaale,mis on mitme km kaugusel?Vaarikaoksi saab ka linnast mõne ühistranspordivahendiga lõpppeatusse sõites korjata.Ja veel,maal on maa ja sõnnik nii kallis,odavam on poest osta oma aedviljad.
 
appi 26. jaanuar 2008, kl 18.41
endine maanaine
kes siin armukeste otsimisest räägib?
ise ka aru saad, kui hea killu panid praegu või - "maal on korralikud mehed - joovad, aga ringi ei aele":)))))))

ei teadnudki, et korralik mees on joodik.
õpib veel vanaski eas midagi!
joodik ei saa impotentsuse tõttu ringi aeledagi ju, kulla naisuke!
 
kena proua 52 26. jaanuar 2008, kl 18.56
:)))))))))joodik maakas-eriline ahvatlus küll:))))))
 
vana 26. jaanuar 2008, kl 19.54
Oh armas rahvas, te vôite ju oma saatuses kôiki süüdistada, nii M.Laari kui linnakaid ja ka nelja aastaaega aga asi on ju ikkagi saatuses, mille ISE olete endale valinud, st. et see kord olete endale sellise saatuse valinud ja sellega peate leppima, kas tahate vôi mitte ja kas nutata ja sôimate teisi, vôi leiate ka selles elus midagi positiivset. Peale sôda polnud linnas midagi erilist süüa, maal polnud toidust sellist puudust. Palju eestlasi oli veel Siberis ja hakkama nad said ja vähesed ka tagasi tulid aga nüüd ei ole muud kui üks virisemine. Ühinege siis ja valige oma valda ôigeid inimesi, kes te eest ka sona kostaksid.
 
nii ja naa 26. jaanuar 2008, kl 20.01
Saab ka nii, et elad maal ja käid linna tööle nagu mina. Ja kuna palk on väga hea, siis .... mina olen rahul. Ka toidu ostan linnast kaasa, tõesti maakauplustes toit mõttetult kallis ning valikut pole. Kusjuures - autot ei ole, käin 70 kilomeetri tagant bussiga.
 
appi 26. jaanuar 2008, kl 20.08
vanaga nõus.
kuigi ise omale saatust kahjuks ei vali. kui ikka seda arukest antud pole, et haridust omandada või niisama elus hakkama saada, siis ei aita miski. ega ikka ise omale kulbiga tarkust pähe ei kalla. püüa ja ürita, kuidas tahad.
 
maalt 26. jaanuar 2008, kl 20.23
Vedamise asi, kõige tähtsam on aga tervis. Kuni seda jätkub, pole häda midagi. Hull lugu on, kui oled vana ja enam ei saa kuhugi kaugele tööle minna ja maja laguneb selga ära. Või on lapsed veel väikesed ja mees minema tõmmanud. Või on vanad vanemad, keda peab põetama. Aga selline elu on linnas ka raske. Ma ei läheks juba seepärast linna, et seal on elamiskulud mõttetult kallid, odavam toidukraam, mille kvaliteet küsitav pealegi, seda ei kompenseeri. Ainuke häda, et hirmsasti tahaks kultuurist rohkem osa saada. Paljud ei põe ka sellepärast. Meil on asula kultuurimaja 10 km kaugusel, seal on päris tihe tegevus, filme näidatakse, tippklassi kollektiivid käivad kontserte andmas ja siis ka veel ei tule publikut niipalju kui võiks, isegi, kui on tasuta või odava raha eest. Istuvad inimesed kodus, vaatavad seebikaid ja kiruvad rasket elu. Õnneks mitte kõik :)
 
pole nõus 26. jaanuar 2008, kl 20.26
valda ei saa rahvas kedagist valida,meile kõik ette antud.
maal on väga palju kõrgharidusega spetsialiste.agronoomid,zootehnikud,peamehhaaanikud jne,lihtsalt põllumajandus viidi põhja!mis te sellest sõjaajast siin räägite,mina vaatan ikka tänast päeva.kulbiga siis õnnistanud ainult linnarahva pääkest,nad nõnna targad.
nii ja naa
kui on liiklus nii,et saad käia,on hästi.kui kolm korda nädalas ...ei saaks ju kuidagi.
 
nii ja naa 26. jaanuar 2008, kl 20.33
Kahjuks on jah kohti, kust ei saa liikuma. Mul seega vedanud. Ja varane tõusmine ei takista samuti - vastupidi, bussis hommikul väga hea päevatöid lahti mõelda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!