Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
kaitse gripi vastu
 
gripifoobik 09. november 2009, kl 22.51
Kuidas kaitsta ennast gripi vastu? Vitamiinid- toidulisandid- looduslikud vahendid?
 
GG 09. november 2009, kl 22.55
Külma veega karastamine.
 
AA 09. november 2009, kl 23.13
ära noki nina ja...
 
Valge kittel 09. november 2009, kl 23.24
Kui kodust väljud,siis pane mask näo ette, silmad jäta vabaks, muidu võid kukkuda viirusekandja otsa, ära kedagi kättpidi tereta. Pese käsi iga 10 minuti järel ja kui sellel teel on immuunsüsteem hauda aetud siis asuta ennast vaktsiini järjekorda ja muidugi pista neid toidulisandeid, mida gnld ja teised samasuguste sharlatanide agendid rohke raha eest pakuvad.
 
täielik optimist 10. november 2009, kl 19.51
Kodust väljun maskita, kuid maskid on mul kaasas, poodi lähen surun maski ette, kassapidajale surun teise maski näo ette kui maksma hakkan. Bussis kõik maskita, jagan maskid laiali ja sõidan rahulikult oma peatusse. Koduväravas tuleb naabrinaine maskita vastu, sätin talle oma viimase maski ette ja jooksuga tuppa. Avan ukse küünarnukiga, veekraani avamiseks võtan tabureti, ronin sellele ja teen varbaga kraani lahti, pesen käsi põhjalikult 10 min, siis desinfitseerin viinaga, loputan suu ka viinaga ära, võtan ennast täiesti riidest lahti, pesen ennast jooksva vee all pool tundi, siis kuivatan ja panen pesust tulnud riided selga, helistan oma perearstile ja ütlen, et soovin ta vastuvõtule. Haigeid nii palju, et ei küsitagi mis viga. Arsti vastuvõtul ruttu vereproov, tuleb välja et olen täiesti terve. Arst uurib, miks ma tulin, vastan talle, et tulingi talle ütlema, et minul küll seagrippi ei ole ega tule, sest mul pole iial ühtegi grippi olnud.
 
täielik pessimist 10. november 2009, kl 19.57
...läheb ostab optimistile pärja.
 
ja 10. november 2009, kl 20.02
jääb seagrippi.
 
valulla 10. november 2009, kl 20.12
gripifoobik
Mina ei ole küll foobik, olen põdenud tõelist grippi vaid korra elus ja see oli 4-5 a tagasi, täpselt ei mäletagi.
Profülaktikaga aga tegelen küll.
Joon hommikuti rohelist teed kas sidruni- või jõhvikamahlaga, kuhu lisan mett ja riivitud ingverit. Tegin külmkappi segu: jõhvikas, mesi ja küüslauk, mida võtan supilusikatäie enne sööki. 2 korda päevas võtan päevakübaratilku ja söön palju toorest hapukapsast, paprikat, küüslauku, sibulat ning toiduks igasuguseid juurvilju. Pea igas valmistatavas toidus on küüslauk, sibul või ingver või kõik korraga ja nii on alati olnud. Mulle ja mu lastele meeldivad need maitsemugulad.
Loomulikult pesen käsi ja hoidun võimaluse korral haigetest inimestest, kuid viimane nii lihtne just pole :)
 
gripifoobik 10. november 2009, kl 20.20
Tänan, valulla:). Kuna puutun oma töö tõttu kokku väga paljude inimestega, siis praeguse hüsteeria taustal hakkab tõesti väike hirm haigestumise ees tekkima. Lugesin ka Köögiabi samasisulist teemat, eks peab sibulad- küüslaugud aktiivmenüüsse panema.
 
gripifoobik 10. november 2009, kl 20.22
valulla, sulle veel üks küsimus. Kas see on tõsi, et roheline tee ja ingver tõstavad vererõhku? Olen kuulnud- lugenud erinevaid arvamusi.
 
valulla 10. november 2009, kl 20.23
gripifoobik
mul sama, et viibin päevade viisi ligi 700 inimese keskel ja viimased päevad on näidanud, et iga päevaga "langeb" inimesi aina rohkem. Igast klassist on 4-10 last puudu, iga päev saadetakse kooliõe poolt koju ca 10 last, ka osa õpetajaid juba töövõimetuslehel.
 
valulla 10. november 2009, kl 20.29
Ingver pigem alandab vererõhku ning samuti ka kolesteroolitaset, väidetavalt on ka roheline tee sama mõjuga, kuid siiski turgutav, seega ei maksaks juua enne und.
"Kuna roheline tee stimuleerib seedimist ja mitte niivõrd närvisüsteemi, peetakse seda ohutumaks ergutiks kui kohvi. Roheline tee sisaldab 4-50 protsenti kohvi kofeiinitasemest, aga seal sisaldub sarnane aine teofülliin, mida kasutatakse astma raviks."
 
gripifoobik 10. november 2009, kl 20.32
Tänan vastuse eest:)
 
sirel 10. november 2009, kl 21.18
7 aastane poiss" Mis see seagripp on, kas sead on palaviku saanud?"
10 aastane poiss" Rumal oled või, ema ütles, et kui käsi ei pese kogu aeg, siis kasvab sea saba külge". Mõlemad naerust kõverad pikali maas.
Parim kaitse gripi vastu....sellele mitte mõelda.
 
pahavaim 11. november 2009, kl 09.17
Mitte mõelda on luksus,mida saavad endale lubada need,kes ei ole pidevalt sunnitud inimeste seas viibima ja saavad endale võimaldada eraldumist maailma muredest.Kui su ümber on päevast päeva inimesed,siis ikka mõtled.Minu mõtted käisid pigem sellist rada mööda,et kas juhul,kui see peaks minuga juhtuma,ei jääks maha lõpetamata asju,tegemata tegusid...Ei leidnud ühtegi põhjust,miks peaks väga kartma.Nii et pesen korralikult käsi,kui vaja,panen maski ette(tööl)ja edasine on juba juhuse kätes.
 
kena proua 52 11. november 2009, kl 18.19
Igasugused viirused on pahad. Nii tõsine asi, ei maksa naljatada.Profülaktika on immuunsuse tagamine, hoidmine ja säilitamine. Terved eluviisid: ei suitseta, ei joo, ei tööta üle(tänapäeval see vist ei kehti), ei stressa, ei depresseeri. palju jalutada värskes õhus, puu ja juurviljad, lihatoidud, suusatada, käia, joosta.Kui võimalik siis hoiduda suurematest seltskondadest kus võib haigeid kohata. Ise köhi aga taskurätikusse ja aevasta kah atskuräikusse, pese sageli käsi ukselinkide puudutamise järel,uste puudutamise järel, peale kätlemist. Puhtus!!! terved eluviisid! c vitamiin! Rahulik elu!
 
peske käsi! 11. november 2009, kl 23.42
Meil on korralikud naabrid ja puhas trepikoda, aga siiski käisin täna õhtul 11 paiku kõikide korruste treppide käsipuud, ukselingid, aknalauad üle desinfectandi lahusega.
Pihustasin, pühkisin, sai ka tolm värskelt pühitud.

Miks?

Meie püstakus on üks külmetushaige? gripline? kust ma tean? Palavikku ta jäi. Meil siin mitu väikest last.

Ja toas samuti ukselingid, mobiilid, arvuti klahvid said desinfectandi lahusega üle pühitud. Kes meid ikka kaitseb, ikka ise.
 
paanika 11. november 2009, kl 23.47
ega sellest piisa, hommikul 6-est jälle ja siis iga 3 tunni järel, sest pisik ei maga
 
Miuks 11. november 2009, kl 23.47
To kena proua: Nii, et ela nagu klooritatud muumia, ei, pigem eelistan seagrippi.
 
kena proua 52 12. november 2009, kl 00.44
Ela siis oma solgi sees ja jäta end pesemata, saad nakkuse kohe!
 
noh 12. november 2009, kl 10.04
miks just solgi sees
aga selle seagripi juurde käib niipalju meediamüra, et mis tõsi, või mis vale, on väga raske aru saada.
 
aitame siis ennast vaktsiinita 12. november 2009, kl 10.50
to 23.42,
Hea ettevõtmine.

Kes meist kannataks haisu nagu vanasti tehti klooriga. Desinfectant on lõhnata. Mul ka desinfectant olemas, teda on seni mul kulunud vähe. Aga kuidas veel kasutada, õpeta?

Kas poleks hea mõte ühissõidukitesse lõpppeatustes desinfitseerimiseks midagi lõhnatut pihustada, puhtust ei ole kunagi liiast.
 
tärnike 12. november 2009, kl 11.04
meie peres on iga külmetuse puhul ja ka profülaktikaks segu- pooleliitrine purk mett+1 sidruni mahl+3cm pikkuse ingveri viilud, mesi läheb vedelaks ja külmkappi ei pane kuna segu püsib vaid paar päeva,
mees armastab küüslauku ja nüüd sunnib mind ka sööma, toidu sisse panen aga viilutatud küüslauguvõileiba ma ei söö
 
memmeke 12. november 2009, kl 11.24
Mulle ei meeldi tekkinud (tekitatud) seagripipaanika. Võib ju ka nii olla:
http://www.ekspress.ee/2009/11/12/varia/45894-teisitimotlejast-uurija-seagripivastane-vaktsineerimine-on-ylemaailmne-vandenou
Vabandan, kui ei oska toimivat linki tekitada. Kuidas see käib?
 
tärnike 12. november 2009, kl 11.56
arvan, et enamus ei paanitsegi, lihtsalt on selline aastaaeg kus külmetushaiguste viirused liikvel ja ikka peab kohanema nagu igal aastal olgu selle gripi nimi mistahes.
 
aqua 12. november 2009, kl 12.11
Kõige suurema kaitse saate, kui suudate oma pereliikmetele, sõpradele ja töökaaslastele selgeks teha, et nohu-köha ja muud gripi tundemärgid sunniksid neid kodus olema ja endid ravima, ei tohi käia koolis-tööl ega muudes rahvarohketes paikades ja teisi nakatada, selle eest võiks kohe trahvid määrata
 
küsimus 12. november 2009, kl 15.35
kus müüakse desinfectanti?
 
A 12. november 2009, kl 16.35
Müüvad ainult GNLD edasimüüjad.
 
tärnike 12. november 2009, kl 18.15
mina ostsin küll aphotekast, ise ei pea sellist asja vajalikuks aga tädi kardab pisikuid, talle siis viisingi. Ma olen seda meelt, et hirm teebki haigeks, arsti juures on kõige suurem haigete kontsentratsioon, sealt hoian eemale.
 
apteegist saab muud 12. november 2009, kl 18.26
Desinfectanti müüvad AINULT gnldkad.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!