Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
50+ nurgake
Kõike ei pea kohe saama
 
Väsinud ema 10. veebruar 2010, kl 22.43
Mina olen nõukaaegne, minu vanemad olid esimese Eesti vabariigi aegsed, minu vanemate deviis oli tasa ja targu, kohe ei saa midagi. Minu ajal sai sellest elutarkusest see, et kes kopikat ei korja see rublat ei saa ja võlg on võõra oma. Minu tütar abiellus mehega, kes arvas, et kõik peab olema ja kohe, korter auto, puhkusereisid 2-3 korda aastas, see kõik võlgu, isegi tütre iluprotseduurid, kuigi ma ei saa aru, miks ta oma küüsi ise ei saa lakkida, miks peab solaariumis käima. Aga mis mina vanamutt sellest tean, minu kogemused sellised, et ehitasime mehega 15 oma maja ja ainult oma raha eest. Praegu siis olukord selline, et minu 30 aastane tütar ja tema 27 aastane mees on pangale kaotanud oma korteri ja auto, elavad meie juures ja kiruvad panku ja valitsust. Meie isaga ei katsugi enam neile midagi selgitada, alguses proovisime, asjatult. Ma ei tea kuidas see nii juhtus, et ma ei suutnud oma tütrele sisendada, seda, mis minu vanemad mulle sisendasid. Mul on veel kaks poega, need elavad teisiti, katsuvad ise hakkama saada, pigem aitavad meid.
Tütar oma mehega käivad neile närvidele ja loomulikult mingit normaalset läbisaamist neil omavahel ei ole.
 
vai-vai 10. veebruar 2010, kl 22.54
kus rikas tegelinski, ehitanud 15 maja!
 
jah 10. veebruar 2010, kl 22.58
no ja edasi, mis on loo moraal?
 
Väsinud ema 10. veebruar 2010, kl 23.09
Vabandust 15 aastat ehitasime. Eelmistele: Kui midagi asjalikku ütelda ei ole, kas siis on mõtet kommenteerida?
 
Teadja 10. veebruar 2010, kl 23.17
To Väsinud ema: Praegu istuvad siin niisama 24/7 targutajad, homme tuleb asjalikumaid vastuseid. Neil siin ei ole kunagi olnud selliseid probleeme, mis sinul,pole meest, pole lapsi, ainult hale kibestunud ise.
Teemast: Hea, et sa oma maja nende laenutagatiseks ei pannud. Peavad ikka ise kuidagi otsa peale saama. Paljud lähevad välismaale, ehk nemad ka, ma ei usu, et nad ise lahendusi ei otsi, ainult kannatust on vaja.
 
heldur 10. veebruar 2010, kl 23.26
Solaariumis käiakse minu teada nahka pruunistamas, aga võib olla lakivad seal lesimise ajal küüned ka ära. Ma ei tea täpselt - olen ka nõukaaegne ja pole ka ühtegi laenu võtnud. Ükskord oli küll tarvis laenu kui korteriosturahast jäi 15 000 puudu, aga pank ei soostunud andma nii väikest raha, pakkusid 150 000 minimaalselt. Ma tahtsin siis, et ok võtan 150 000 ja kuu aja pärast maksan kõik tagasi, aga see ei meeldinud pangale ja hiljem pole pangast enam norimas käinud.
 
kah keegi 10. veebruar 2010, kl 23.30
See on ju mäng, nimega elu. Inimesed tulevadki siia ilma selleks, et kogeda raskusi ja läbi nende midagi õppida, ehk et need ongi nende õppetunnid, et nad mõistaksid seda, mida nad varem ei mõistnud ja seda, et võlg on võõra oma. Lase asjadel kulgeda, sest ega elu ei küsi - elu õpetab, kuni inimene mõistab, mida vaja, aga kui ei mõista, siis tulevad uued katsumused ja kõige valem asi on nende õppetundide eest, mida nad siia kogema tulnud, ennast süüdi tunda, pigem tegele oma asjadega ja ära õpeta, ega sekku, sest elu toimib igal hetkel ja nad peavad õppima ISE.
 
väsinud isa 11. veebruar 2010, kl 00.01
No sinul on siis veel hästi läinud. Maja on alles ja pole seda hirmut, et ilma jääd. Minul on jälle vastupidi. Poeg leidis, et peab kõik olema ja kohe. Võeti majalaenu ja nagu sinu tütre puhulgi, auto, reisud, naisukesele ainult guzzi, solaariumid, toit stockmanist jne, jne. Ainult mina loll hakkasin talle käendajaks ja tulemus on see, et minu oma kätega ehitatud maja tahab pank vägisi omale saada. Palusin, et vormistame laenu minu nimele, aga pank sellega nõus ei ole. Tema tahab minu kinnistut. Sellega pole mina nõus. Kuna poiss ja mini teenivad sandi kopikaid, siis nüüd ongi nii, et kanname naisega laenusumma poisi arvele ja sealt siis pangale. See eest tütrred on mul tublid. Laenu eest osteti korterid ja ei minkit reisimist ega solaariume laenurahast. Nii et vastupidi sinu lastele. Muide, seda minu vaidlust pangaga näidati ka telekas. Ehk juhtusite isegi nägema.
 
kena proua 52 11. veebruar 2010, kl 12.45
Ja mis asjalikku sa siit ootad, et meie tuleme ja hakkame sinu aksvavatud tütart(hellitatud ja popuatatud) sinu eest üleval pidama? ja veel julgeb rahulolematu olla, kujuta ette talle ei meeldi siinsed kommid aga laotab oma kehva elu siia kommenteerimsieks:

Autor: Väsinud ema
Aeg: 02-10-10 23:09

Vabandust 15 aastat ehitasime. Eelmistele: Kui midagi asjalikku ütelda ei ole, kas siis on mõtet kommenteerida?



Mis on asjalik...tahad ma ütlen: varsti teeb see mees sealt vehkat ja kindlasti kohe. Üksi saab ta palju paremini hakkama kui külgekleebitud küüntega marfuushaga,kes nõudis maja(nagu sina õpetasid talle, et teie isaga ehitasite maja ja tütar peab kah saama). Ajas noormehe pankrotti, noormees pole süüdi, et sinu kasvatus ja koolitus temalt võimatut nõudis.
 
võsavillem 11. veebruar 2010, kl 12.58
Miks sa kena proua 52 oled nii krõbe oma ütlemistega. Ainult üks halvustamine. Inimlikkust on vähe. On selline ütlemine, et tee teisele alati seda, mida sa tahad, et tehtaks sulle.
 
ema 11. veebruar 2010, kl 13.05
pritsitud sapp tuleb sulle endale topelt tagasi:))))))))kulla kp52
 
kena proua 52 11. veebruar 2010, kl 13.12
Kuidas kirjutab, selline tuleb kommentaar. ja see, et sa peale minu kommentaari kahe erineva nime all kirjutad ja minu kommentaari kommenteerid, siis oled ise õelutseja ja nõmetseja. Sul pole ju teemale(see on alguses) midagi tarka öelda. Kommenteeritakse teemat, mitte teiste kommneteerijate komme, totu!
 
aadu 11. veebruar 2010, kl 13.12
kp52 pole kohe tükk aega saanud, sellepärast nii vihane ongi.
 
kena proua 52 11. veebruar 2010, kl 13.14
Loogikast, teemas kirjutab emme, et tütar kannab pikki küüsi ja kurjustab...Selle asemel, et siin vinguda, oleks võinud oma last juba ammu aksvatada, mitte siis kui see on täiskasvanud või loodab ta, kui tütar tahtis maja ja kohe, et süüdi on tema tütrest noorem mees, kes pole tema tütart isegi naiseks võtnud. Oma viga, et nüüd on täieealine ennast lõhkilaenanud tütar tal kaelas. Omal pea otsas, pole vaja siin jõlkuda vaid mõelda. Äkki annab veel midagi teha!?
 
kena proua 52 11. veebruar 2010, kl 13.16
teemategija, aadu, võsavillem, ema-kõik ühe inimese kirjutatud.Reedab kirjapilt.Mine ja arene!
 
oijeerum! 11. veebruar 2010, kl 14.01
no mis sa pläplärtsud, kenapee, vat kõigil tõesti ei ole nii hästikasvatatud järeltulijaid, kui sinul. Iseasi, kas sul üldse neid on.
Inimesel mure, sina taod veel jalaga takka.
Kas midagi sooja ja sõbralikku ka öelda vahel oskad või oledki selline kuivik, kes arvab, et tema missioon siin on maaslamajat veelkord tampida?
 
heh 11. veebruar 2010, kl 14.18
õelus ei anna häbeneda
 
Anna 11. veebruar 2010, kl 14.23
No ju juhtusid kaks parajat kokku, ei saanud kumbki aru, mida teevad. Ei ole siin võimalik öelda, et tütar üksi süüdi või väimees - üks pere ju, abielus, koos pidid otsustama.
Ega nüüd polegi muud teha kui püüda uuesti raja peale saada. Et laenud saaks makstud, tuleb lisateenistust otsida, kirumine ja targutamine raha juurde ei anna. Hea, et saavad kodus ajutiselt elada, aga katsu ikka nii seada, et nad oma toidu ja muu pudi-padi ise kinni maksaks, mitte Sinu peale ei loodaks.
Ma olen oma lastele alati öelnud, et juhtugu elus mistahes, koduuks on neile alati lahti. Ei ole keegi kurjasti kasutanud, väga hästi on kõik seni toime tulnud. Aga kunagi ei tea, mis ees ootab ja alati ei pea põhjuseks lollus olema. Selleks pere ongi, et toetada, kui vaja.
Ja katsuge suhted korras hoida, need on kõige tähtsamad. Pea vastu:)
 
k 11. veebruar 2010, kl 14.40
kp58 peab seda foorumit siin enda omaks, seepärast päevast-päeva siin passibki ja klähvib.
niisugused "mine ja arene"-sarnased väljendused on omased tatikatele, kui pesnioniikka jõudev inimene niisugust jama suust välja ajab, siis ma kahtlustan seda...misasi see nüüd oligi... intellektipuudega! tüüp.
no sa ei ole popp ja noortepärane, proua, proovi kuids tahad..
 
murdeuurija 11. veebruar 2010, kl 15.32
kena proua 52

Mis murre see on, milles "kena" tähendus viitab sellele, et katuse all pole kõik päris korras?
 
olen 11. veebruar 2010, kl 15.57
ka täheldanud seda,et noored,vanuses ca 25-45,tahavad jah olla mingid maailmanabad.Kindlasti peab olema oma maja,jeep,lõunamaa reisid.Alati ei olene see justkui kasvat(amatu-)usest.Meiegi pidime oma pojale päris põhjalikkusega selgitama kunagi,et ega maja ja jeebi omamine teda veel teistest paremaks ei tee...ikka iseloom,töökus,korralikkus.Tema põdes ka kunagi poisina,et kes teda küll tahab,kui pole korralikku autotki.Poiss hakkas aga usinasti tööle,leidis toreda tüdruku,kes samuti ei hiilanud jõukusega,osteti maja ja nüüd juba ka jeebi,millega lisatööd käiakse tegemas.Tasapisi elujärg paraneb ja kasvatatakse toredaid lapsi.Sõnaga,meil läks hästi.Kahju neist,vana-vanematest,kes veel vanas eas peavad oma kätetöö pärast südamevalu tundma.Äkki olete olnud liiga järeleandlikud,ei tea,ei tea...Lahenegu teil see kole probleem positiivselt.
 
n 11. veebruar 2010, kl 16.26
noor on 18-30 a inimene, 45 on juba keskiga
 
mii 11. veebruar 2010, kl 16.56
Väsinud ema.
Ega ei teagi kuidas need lapsed kõveraks kasvavad. Võimalik on tagantjärgi analüüsida, aga alati ei selgugi, kus viga tehti. Ja ega nüüd enam ei saagi midagi kasvatada. Nüüd tuleb meie põlvkonnal õppida sellega elama, et lapsed on toimetulekuraskustes. Kahjuks ongi see põlvkond harjunud kohe ja täna kõike saama. Saavadki, aga siis tuleb hakata seda kõike säilitama ja sellega ei tulda enam toime. Nii lihtne oli pangalaenu võtta ja kõike saada, kui oli selleks soodne aeg.
See on praegu üldine probleem. Su tütrel on vähemalt vanematekodu alles ja kui ta praegu seda hinnata ei oska, siis võib minnagi 7 tuule suunas.
Nüüd on sinu asi see talle selgeks teha.

Aga need kes siin veel sõimama ja targutama tulevad. No neile anname andeks. Ega nemad ei ole selles süüdi, et nende mõistus rohkemaks suuteline ei ole.
 
Kuulsin... 11. veebruar 2010, kl 20.22
...oma pojalt seda, et auto margi ja riiete päritolu järgi otsustatakse meie riigis, kas oled tegija või luuser. Pidin pikali kukkuma. Mulle on tähtis, et mu auto viib mind tõrgeteta punktist A punkti B, aga et ma peaks sõitma Land Roweriga ja kandma firmakaid, et olla inimene....
Nii et siis see on meie laste põlvkonnal prestiizhi küsimus.
 
loe 11. veebruar 2010, kl 20.32
teiste omavanuste inimeste kommentaare erinevates foorumites ja ära provotseeri! Kui su laps oli tita, ei tohtinud ta ka teistest viletsam välja näha, eks! Oleks lapsevanema prestiiži pihta käinud...
 
kena proua 52 11. veebruar 2010, kl 20.40
Kui sina kirjutad mitme nime all ja epale punkti kogua eg väikese tähega ning kp52 igal pool sul tagymikku torgib, siis see on sinu probleem, pardinina, mitte minu probleem...ja oma tütrega oled puusse pannud.
 
vana kala 11. veebruar 2010, kl 20.54
Teades kp52 probleeme tema pojaga, tunnen kaasa, aga teiste suhtes peaks vanaproua küll sel juhul päris vait olema. Sa oled oma kurjuse eest juba suure tagasilöögi saanud, ära palu saatusel neid lööke korrata.
 
k 11. veebruar 2010, kl 22.03
kp58 -
mina kirjutan nüüd siis teist korda täna ja täiesti sama tähe "k" alt. see mu kodutänava nimi, kui huvitab. pane kartoteeki!

kell 20.40 jamast ei saanud sitttagi aru. mida sa nüüd juba juua oled jõudnud? kahtlustan, et absinti. see haiseb samamoodi...

kui vihapimedus lahtuma hakkab, palun tõlgi selline koht oma tekstis - ja epale punkti kogua eg.
mis keeles sa räägid? näpukas näpukaks, aga kui viha ikka peast pimedaks lööb, siis on asi kuri.
muide, enne POSTITA nuppu on alati võimalus oma üllitis läbi lugeda. sul nähtavasti liiga kiire minna maailmaga sötta.

mina olen noor õnneks selle rubriigi jaoks. kõigest 35 alles. käin siin teatud pöhjusel - kuna minu ema leseks jäänud, nukker ja suht aravereline, siis käin siin aegajalt vaatamas-lugemas, millega tegelevad 60+ inimesed. millest mõtlevad, kuidas hakkama saavad... tema ise ei ole tippija, pole töö ja ~suure maja kõrvalt aegagi. aga eks vahel ikka kiikab ka arvutisse ja siis soovitaks talle teistega suhelda.
paraku on minu ema ilmselt selline.... "ennevanaaegne", haavatav, õrnuke, liiga aus ja liiga loomulik. kardan, et ta võib suisa shoki saada, kui sellisesse kohta peaks sattuma ja a la kp-ga kokku juhtuma.
tema võtaks solvanguid isiklikult.
seepärast pean ikka ja jälle veenduma, et tigedus ei ole ainult "tänapäeva noorte viga". nagu näha, on vanemad inimesed ka vihast praksatavad.
miks küll, kp52?
küsiks selle kuulsa lause - MIS SUL VIGA ON?
 
nnn 11. veebruar 2010, kl 22.17
Kp52 pole enam meeste huviobjekt. Keda huvitab vana, loll ja seniilne naine? Ei aita enam ka blond pea ega suhteline saledus. Ajab ju vihaseks, eriti kui paksud kõrval saavad.
 
tärnike 11. veebruar 2010, kl 22.21
no pole ju midagi hullu juhtunud, küsimus ju kõigest rahas, lapsed parasjagu täiselujõus ja korralik õppetund saadud, käed-jalad küljes ja suhe alles - see on piisav stardipakk uuesti alustamiseks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!