Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Gurmaanidele
õunakook , kodus 2 koponenti
 
hädas pagarike 03. jaanuar 2015, kl 22.05
on olemas õunu, ja pärmi-lehetaigen, kuidas saada maitsev kook, PALUN nõu
 
hmmm 03. jaanuar 2015, kl 22.14
Osta muna juutde
 
mõh 03. jaanuar 2015, kl 22.17
taigen plaadile, peale õunaviilud, suhkur, kaneel ja ahju. head isu!
 
hädas pagarike 03. jaanuar 2015, kl 22.18
pood kinni enam ei saa
naabreid pole ja kui oleks ega ikka ei läheks küsima, tüütama
 
ehh 03. jaanuar 2015, kl 22.24
otsi siis magusaamad õunad, saad ikka õunasaia tehtud, kui ikka väga hapu saab siis homme tood poest suhkru ja raputad peale enne söömist.
 
hädas pagarike 03. jaanuar 2015, kl 22.26
tegingi kaneeli ja suhkruga, siis leidsin et rosinaid on ka ja viskasin peoga kõigepeale ja lõpuks raputasin aroomipärast veits vanillisuhkrut. AGA taigna pakki lahtiharutades leidsin et see koosneb 2 st plaadist . panin siis ühe alla, sellele kogu õuna jm krempel ja lõpuks see teine plaat peale. Loodan et ei keeranud untsu. lõhnad on juba tunda ja hääd. varsti saab mekkida.
 
:) 03. jaanuar 2015, kl 22.26
hädas pagarike Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> pood kinni enam ei saa
> naabreid pole ja kui ole
> ks ega ikka ei läheks küsima, tüütama

Mida ei saa? Pole ju midagi rohkem vajagi.
Ma panen 2/3 tainast põhjaks, peale õunakuubikud, suhkur, kaneel. 1/3 tainast lõikan ribadeks ja katan koogile ruudustikuks.
Kui kodus juhtub martsipani olema, siis katan taina esmalt martsipanitükkidega, seejärel alles õunad. Väga mõnus saab.
 
peeter 03. jaanuar 2015, kl 22.34
Paned kaks saia ja yks liiter piima kokku ja saad hunniku saia piima. Hea on ka kaneeli lisada
 
täissöönud pagarike :) 03. jaanuar 2015, kl 22.40
tnx, hää sai :) kes siis homme kooki sööb?! ikka soojalt, otse ahjust, piimaga. nämm
 
pagari naine 04. jaanuar 2015, kl 08.42
Mis siin mõelda? Tainas rullida lahti ja teha magusad õunapirukad. Õuna võib peenemaks lõigata, suhkur ja kaneel segada tükkidele ja täidiseks. Kiire ja lihtne ja maitsev. Head isu!
 
:)-le 04. jaanuar 2015, kl 09.30
Ehk selgitad lähemalt, millal Sa paned midagi ahju. Kas kõik korraga? Mina küpsetan tavaliselt taignapõhja enne poolvalmis, siis laon peale õunad ja panen koogi jälle ahju, kuni õunad on küpsed. Millal pannakse peale see taignaruudustik?
 
:) 04. jaanuar 2015, kl 10.55
Laotan taina plaadile, laon peale martsipani, siis õunatükid + kaneel. Kui martsipani ei pane, siis raputan üle ka suhkruga. Seejärel lõikan ülejäänud 1/3 tainast ribadeks (tuleb 7 1,5-2 cm laiust riba). Need panen võrguks peale, 3 piku- ja 4 laiupidi, otsad lükkan põhja alla ja vajutan kergelt kinni. Kui põhja enne ära küpsetad, pole ribasid kuhugi kinni vajutada.
Kindlasti tuleks ruudustik teha risti-rästi, nii et laiupidised ribad jooksevad pikkupidistega kord alt, kord pealt, vaheliti.
Siis kõik korraga ahju. 40 minutiga küpseb kenasti ära ca 180*-200*C juures.
Ma ei küpseta mitte kunagi põhjasid enne, ükskõik, millisest tainast kooke teen, pole näinud mingit vajadust.

https://www.youtube.com/watch?v=0GyluDPl-_A

Siin on üks video, perenaine näitab väga lihtsat moodust, kuidas ruudustikku punuda (alates 4.20). Suure plaadi puhul hea teada.
 
:)-le 04. jaanuar 2015, kl 11.28
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!