Gurmaanidele
õunakook , kodus 2 koponenti
hädas pagarike 03. jaanuar 2015, kl 22.05 |
mõh 03. jaanuar 2015, kl 22.17 |
hädas pagarike 03. jaanuar 2015, kl 22.18 |
ehh 03. jaanuar 2015, kl 22.24 |
hädas pagarike 03. jaanuar 2015, kl 22.26 |
tegingi kaneeli ja suhkruga, siis leidsin et rosinaid on ka ja viskasin peoga kõigepeale ja lõpuks raputasin aroomipärast veits vanillisuhkrut. AGA taigna pakki lahtiharutades leidsin et see koosneb 2 st plaadist . panin siis ühe alla, sellele kogu õuna jm krempel ja lõpuks see teine plaat peale. Loodan et ei keeranud untsu. lõhnad on juba tunda ja hääd. varsti saab mekkida.
:) 03. jaanuar 2015, kl 22.26 |
hädas pagarike Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> pood kinni enam ei saa
> naabreid pole ja kui ole
> ks ega ikka ei läheks küsima, tüütama
Mida ei saa? Pole ju midagi rohkem vajagi.
Ma panen 2/3 tainast põhjaks, peale õunakuubikud, suhkur, kaneel. 1/3 tainast lõikan ribadeks ja katan koogile ruudustikuks.
Kui kodus juhtub martsipani olema, siis katan taina esmalt martsipanitükkidega, seejärel alles õunad. Väga mõnus saab.
-------------------------------------------------------
> pood kinni enam ei saa
> naabreid pole ja kui ole
> ks ega ikka ei läheks küsima, tüütama
Mida ei saa? Pole ju midagi rohkem vajagi.
Ma panen 2/3 tainast põhjaks, peale õunakuubikud, suhkur, kaneel. 1/3 tainast lõikan ribadeks ja katan koogile ruudustikuks.
Kui kodus juhtub martsipani olema, siis katan taina esmalt martsipanitükkidega, seejärel alles õunad. Väga mõnus saab.
peeter 03. jaanuar 2015, kl 22.34 |
täissöönud pagarike :) 03. jaanuar 2015, kl 22.40 |
pagari naine 04. jaanuar 2015, kl 08.42 |
:)-le 04. jaanuar 2015, kl 09.30 |
:) 04. jaanuar 2015, kl 10.55 |
Laotan taina plaadile, laon peale martsipani, siis õunatükid + kaneel. Kui martsipani ei pane, siis raputan üle ka suhkruga. Seejärel lõikan ülejäänud 1/3 tainast ribadeks (tuleb 7 1,5-2 cm laiust riba). Need panen võrguks peale, 3 piku- ja 4 laiupidi, otsad lükkan põhja alla ja vajutan kergelt kinni. Kui põhja enne ära küpsetad, pole ribasid kuhugi kinni vajutada.
Kindlasti tuleks ruudustik teha risti-rästi, nii et laiupidised ribad jooksevad pikkupidistega kord alt, kord pealt, vaheliti.
Siis kõik korraga ahju. 40 minutiga küpseb kenasti ära ca 180*-200*C juures.
Ma ei küpseta mitte kunagi põhjasid enne, ükskõik, millisest tainast kooke teen, pole näinud mingit vajadust.
https://www.youtube.com/watch?v=0GyluDPl-_A
Siin on üks video, perenaine näitab väga lihtsat moodust, kuidas ruudustikku punuda (alates 4.20). Suure plaadi puhul hea teada.
Kindlasti tuleks ruudustik teha risti-rästi, nii et laiupidised ribad jooksevad pikkupidistega kord alt, kord pealt, vaheliti.
Siis kõik korraga ahju. 40 minutiga küpseb kenasti ära ca 180*-200*C juures.
Ma ei küpseta mitte kunagi põhjasid enne, ükskõik, millisest tainast kooke teen, pole näinud mingit vajadust.
https://www.youtube.com/watch?v=0GyluDPl-_A
Siin on üks video, perenaine näitab väga lihtsat moodust, kuidas ruudustikku punuda (alates 4.20). Suure plaadi puhul hea teada.
Lisa postitus