Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Gurmaanidele
Kuhu taimetoitlasel minna?
 
Anu 21. august 2002, kl 14.57
kas Tallinnas on mingit kohta, kus taimetoitlasel on mõtet minna? Ma pean silmas kohta, kus rohkem kui ühe pala vahel valida oleks...
Ma olen otsinud interneti kaudu, aga sealt palju ei leidnud... Linna peal ringi vantsimiseks pole võimalust - elan Rootsis. Tahakas aga kuskil normaalses kohas süüa leida, kui Tallinna tulen.
 
Leila 21. august 2002, kl 15.43
restoranis Elevant pakutakse taimetoitlaste toite laias valikus, kohvik/restoran Samaaria - tiny, mostly vegetarian selection of "healthy food", samuti peaks odav olema.
 
tess 21. august 2002, kl 16.44
Mis kuradi valu ajab inimesi taimetoidu-usku?!?!?!
 
leenu 21. august 2002, kl 19.11
Järsku mõni hiina restoran,seal on head kevadrullid jt selliseid vahvaid toite
 
geisha 21. august 2002, kl 19.43
ja mis on tess su arvates taimetoidu-usk???:))) Ise tahaks ka taimetoitlaseks hakata...aga mis teha....liha on ikka nii hea:)
 
to geisha 21. august 2002, kl 22.06
ära hakka!Mu isa oli 12aastat taimetoitlane ja usu mind,sa ei taha selliseks muutuda!!!
 
Geisha 22. august 2002, kl 00.24
Milliseks siis? Tervis ju halvemaks sellest minna ei saa, ikka paremaks!
 
Triibik 22. august 2002, kl 10.14
Vastupidi, tervisele ei m6ju yhekülgne ehk siis taimtoit yxi hästi. Pooled asendamatud aminohapped ja valgud jäävad ju saamata. Kõike tuleb syya, aga m66dukalt.
 
juuli 22. august 2002, kl 12.08
Elevandi taimetoidud on ju niiii rasvased, samuti hiina restorani kevadrullid. Ega see rasvasöömine ka eriti tervislik ei saa olla?
 
Chick 22. august 2002, kl 14.59
India soogid on jah ikka ysna rasvased, aga nii head!!
 
tigedik 22. august 2002, kl 16.39
Hiinakate taimetoidud on tõepoolest head.
Misasi see taimetoidu usk on?
Ma ei ole põhimõtteline taimetoitlane. Eelistan juurvilja seepärast, et liha mulle lihtsalt eriti ei maitse. Punast liha ei taha kohe üldse.
Paljud ei söö kala. Millist usku nemad siis on?
 
manni 24. august 2002, kl 22.15
Mina olen olnud poolteist aastat taimetoitlane. Möjudest: muidu on köik ok ja kinldasti vahelduseks hea, aga minu seksiisu muutus nullilähedaseks. Tahtsin oma boyfriendi säilitada ja hülgasin taimetoidu. Umbes nädalaga tuli ka see "himu" tagasi
 
jama 26. august 2002, kl 13.54
I was a vegetarian until I started leaning towards the Sun ;-)
 
ylenna 03. september 2002, kl 14.20
Anna tellimus, toon sulle koorma värsket rohtu, heina ja puulehti, enne kui sügis kõik endale võtab!
 
anu 04. september 2002, kl 23.06
Aitäh nõu andmast! Puulehti on siin ka õnneks küllaga kui tuju tuleb. Suured pöögimetsad mul siin ümberringi. :o)Annaksin aga pigem vastupidise pakkumise - tule lõunale ja luban keele alla viia!
Mis puutub minu veendumustesse, mida ma absoluutselt mitte kellegile peale ei suru, siis leian lihtsalt, et kuna ma leian endale väga sobivat toitu ilma kellegi surma kaasatoomiseta, siis on parem tunne seda vältida. Ma ei suudaks ise liha järele jahile minna - ei suudaks tappa - siis pole minu meelest ka õige lasta kellelgi teisel seda enda eest tegema hakata. Pealegi oli mul kõhuga tõsiselt probleeme enne kui ma taimetoitlaseks sain - 7 aastat tagasi. Need kadusid üsna kiiresti kui lihasöömise maha jätsin. Ma pole ka lihast kunagi eriti hoolinud. Nii et, ärge pange pahaks, mulle sobib taimetoit hästi ja minu hing on rahul.

Võimalik on, et siin on suurem valik produkte taimetoitlastele, aga suurem osa on siiski omaenda teadmistel ja kokaoskustel. Kui lihtsalt liha toidust välja jätta, ei tule midagi head välja ei suhu pistmiseks ega tervise jaoks. Peab sööma "ajudega", s.t. teadma, milliseid aineid keha vajab, mis on tegelik toitaine. Need, kes tahavad selle "toidu" hulgas liha süüa, peavadki seda sööma ja ma ei keela seda kellegile.

Mina ei tee kedagi maha, palun ärge tehke mind ka maha.
 
Porgand 04. september 2002, kl 23.11
Seksiisu üle ma küll ei kurda, mees ka mitte. Taimetoitlased mõlemad.
Lihtsalt kommentaariks/vastuseks mannile.
 
To: Anu 06. september 2002, kl 11.45
Mina ei ole päris taimetoitlane, kuna söön piimatooteid, muna ja kala. Aga ei söö punast ega linnuliha, vorstitooteid ega muud, mis lihast tehtud. Mul oleks Teile küsimus. Kuna Teie teate tervislikust toitumisest palju, siis ehk kirjutaksite (kui see väga palju tüli ei tee) natuke "ajudega" toitumisest. Olen lugenud küll artikleid tervislikust toitumiset, ka siit samas Delfi naistelehest. Aga arvatavasti teate Teie neist asjadest rohkem, eriti taimetoitlase seisukohalt. Palun kirjutage, millele peaks (pool)taimetoitlane oma menüü koostamisel tähelepanu pöörama.
 
anu 06. september 2002, kl 15.55
Äkki saadad mulle oma emailiaadressi, siis võime sel teel edasi vestelda. Teema on ju tore aga ei paista ju kahjuks enamikule kommenteerijatest eriti huvi pakkuvat. :o)
Mulle saad kirjutada, kui klikid nimele. (siis peaks aadress avanema miskit viisi) Muidu võid meiliaadressi siia jätta ja ma annan endast teada.
Muna, piim ja piimatooted on enamiku taimetoitlase (ingl. vegetarian või targas keeles lakto-ovo-vegetarian) menüül. Osad ei söö mune aga piimatooteid ja siis kutsutakse neid lakto-vegetarian. Mina olen enamalt jaolt lakto-vegetariaan aga söön harva ka mune.

Head päeva ja nädalavahetust! :o)
 
anu 06. september 2002, kl 15.59
jätkuks veel...
need, kes üleüldse loomseid aineid, s.t. ka piimatooteid ega mune ei söö, kutsutakse vegaanideks. Lihasööjast ühtäkki vegaaniks saamist ma ei soovita.

Päikest kõigile
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!