Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Moeabi
mis on see sügis moes?
 
fashion house 02. november 2007, kl 16.16
nonii moekummardajad, mis on see sügis moes?
 
tere nali 02. november 2007, kl 16.25
No mine poodi ja vaata, mis on moes. Ostad ju ikkagi seda, mis meeldib ja sobib. See moekummardamise ja klooni teema on juba mitmendat hooaega out;) oma peaga on vaja mõelda.
 
fashion house 02. november 2007, kl 16.27
tere nali, ära riku teemat, eks!
See siin on moehuvilistele, mitte sinusugustele targutajatele!
Iga sügis ON teatud asjad rohkem moes kui muidu.
 
tere nali 02. november 2007, kl 17.05
Aga sa mõtle natuke, miks sulle tundub, et osad asjad ON rohkem moes. Kui sa tarbid mainstream'i siis on selle asja nimeks marketing. Seega - tagasi algusesse: mine poodi vt ajakirju või jäljenda seda, mida teised kannavad. Arvestades sihtgruppi ei saa ju trendide järgimine teab kui raske olla.
 
Miss Piggy 02. november 2007, kl 18.04
vist kui ma ei eksi pidavat olema miki hiire ninaga kingad,saapad kürge kontsaga,ja riietusest vist lillakas toon js kollakas,sai vaadatud fashionit,samas sinine ja rooskas,see on suhteline,mood ju koguaeg vahetub,iga kuu staaridel erinevad värvvid seljas...
 
natuke 02. november 2007, kl 18.16
Hästi erksad värvid mustal taustal. Võiks üleni musta riietuda ning peale võtta erksavärvilise jaki näiteks. Ümarad vormid, st. volte pannakse kummalistesse kohtadesse, kus nad näiteks puusad või õlad puhvi ajavad. Poolpikad varrukad on täiesti jube mood meie kliimas, aga muidu väga in.
 
hehehee 02. november 2007, kl 20.56
ma ei taha avaldada seda suurt saladust mis moes on, muidu sa hakkad samamoodi riides käima nagu mina.
 
viki 02. november 2007, kl 21.26
mood on neile, kel puudub stiil
 
küssa 03. november 2007, kl 14.45
a mis saab, kui ma midagi selga panen teistvärvi ja teistmoodi kui sel hooajal lubatud??

Tegelikult tahaksin teada, miks inimesed alluvad moeloojate diktatuursele mängule? Mis see inimestele annab? Mingi turvatunde, a la ma kuulun võrdsena kõikide teiste hulka, või midagi veel siiski?
 
nu 03. november 2007, kl 15.45
Vaatsin, et hall/hõbedane värv on jälle tagasi.
 
annabel 03. november 2007, kl 16.43
arvan, et pruun ja must on IN
 
rootsist 03. november 2007, kl 17.00
nii väga palju villast , kudumeid hallides, lillades ja mustades toonides, lakk-ülimoodne!pahkluuni saapad, suured-suured kotid, kitsad mustad teksad/kõrged vöökohad.raseda-riided:)
http://www.vila.dk/
http://www.jam.dk/jam/index.html
http://www.veromoda.dk/
 
Beth 03. november 2007, kl 21.58
kudumid on moes :)
 
to küssa 04. november 2007, kl 15.46
"a m i s s a a b, kui ma midagi selga panen teistvärvi ja teistmoodi kui sel hooajal lubatud??"

See näitab, et sa ei ole moeteadlik.Aga ega keegi maha ka ei löö,ela edasi. Seljataga ehk klatšitakse.

Kui kannad talvel näiteks karvastatud lõngast mütsi, drappkangast mantlit 50-datest, siis võib juhtuda, et kõnetatakse vene keeles.

Kui sul on jõudu ja aega vastuvoolu ujuda, OMA moodi dikteerida, siis ka keegi ei keela. On olnud meil tänavapildis ennegi selliseid, kahjuks rahva poolt ullikesteks peetuid, aga elevust ja kõneainet nad igapäevaellu tekitavad ja see on ju tore.Jõudu!


"Tegelikult tahaksin teada, miks inimesed alluvad moeloojate
d i k t a t u u r s e l e mängule?"
Ma arvan, et mugavusest ja ka teiste inimeste, asjatundjate tööst lugu pidamisest.

Kui mood võimaldab vaheldust ja kui ausalt öelda, siis kui ise ka olen võimeline moodi tegema, näiteks rebadele langenud vöö asemel selle hoopis rinna alla kinnitama (Napoleoni aegne ampiirstiil mulle väga meeldib) nagu praegu moodi tuligi, siis lihtsalt olen
MUGAV, kiirus ju peal ja oma aega ei ole raisata ega ajusid selle peale kulutada.

Seega lihtsalt ootan, mis variandi MOEGURUD JÄRGMISEKS VALIVAD väga-väga palju võimalusi pakkuvast inimfantaasiast ja moe ajaloost. Mood areneb spiraali mööda. Uus pidi olema ammuunustatud vana.

Sealt asjatundjate pakutavast valin juba mina,
mis LÕIGE minu figuuriga sobib,
mis VÄRV minu silma, juukse ja nahavärviga sobib
jne.
Kui ükski ei sobiks, siis jätaks lihtsalt vahele, kannaks klassikat, aga mitte eelmise hooaja kõige iseloomulikumat joont.

Seega , mina isiklikult ei allu diktatuurile. Lasen lihtsalt mugavusest asjatundjatel valida midagi uut, et ma saaks oma garderoobi värskendada.
Kuigi oskan õmmelda ja võiks muidugi ka ise Moeajaloos sorides ja oma fantaasiat lennata lastes valida välja järgmise minule meeldiva suuna, aga elu kiire ja las asjatundjad tegutsevad.

Need, kes ei oska, ei viitsi või pole aega ise õmmelda, saavad abi oma riietuses vahelduse saamiseks valmisriideid ostes, aga need on valmistatud maailma moemajade valitseva suuna põhjal. Sealt siis ka paratamatu d i k t a a d i mulje.


"Mis moe jälgimine inimestele annab? Mingi t u r v a t u n d e?
a la ma kuulun võrdsena kõikide teiste hulka, või midagi veel siiski?""
Kindlasti ka turvatunde, sest väga paljudele ei meeldi liigne tähelepanu, ka moest mahajäänuna, sellega teistest erinevana ja moe jälgimine ja massi sulandumine annab tõesti turvatunde.

Keegi ei keela sul diktaadile mitte alluda st. poest mitte osta, ise õmmelda, õmbleja abi kasutada ja kanda aegumatut klassikat.

Muidugi on ka elukutseid, kus kantakse vormiriideid ja see näitab, et "kuulud võrdsena kõikide teiste hulka" Näiteks stjuuardessid, politseinikud, teenindajad jt. Ja sealgi ei ole mood paigal seisnud. Aga vaat seal on kindlasti diktaat. Kui oled romantik, siis politseinikuna ikka ei või oma vormi kaunistada pitside ja satsidega krae või varruka ääres:)))




Valik on sinu! Keegi ei vägista!
 
Ajaratas 04. november 2007, kl 16.39
Igal uuel moel on alati "sugemeid" eelnevatest aegadest.

Nii nagu Mart Sanderi laulusaates ei öelnud tema, mis aasta laulud tulevad järgmiseks, vaid jättis selle Ajaratta juhuslikuks otsuseks, nii on ka mugavam ja huvitavam, et Ajarattaks, kes "sugemete" aastaarvu/kümnendi paika panevad, on moekunstnikud.
 
värv 05. november 2007, kl 13.35
hall ja lilla-übermood!
 
keegi 05. november 2007, kl 15.45
Moes on see, mida kannad ja milles ennast mugavalt tunned. Praegu terve Monton mingit musta-halli täis, kuid mina ei taha selles hallis sügis-talvises ilmas veel sellist riietust kanda ja panen just midagi heledamat selga. Niiet võtke vabalt, tuulutage ja korrastage oma kappe ja ehk leiate üles mõne unustatud vana...mis on vahepeal moodi läinud.
 
Caroline 06. november 2007, kl 00.01
http://www.album.ee/Caroline055
 
o 06. november 2007, kl 13.20
http://www.album.ee/Caroline055
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!