Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Moeabi
Netikuller
 
.ee 17. november 2007, kl 14.00
Kes on netikulleri kaudu ameerika netipoodidest tellinud? Ma saan aru, et paljud poed seal kaupa euroopasse ei toimeta aga need poed kes toimetavad, on kasulikum ju ise tellida kui netikulleri kaudu?
kas ei ole nii et käibemaksu ju juurde ei peaks tulema? Netikulleri kaudu tuleb ju. Ning need muud imelikud tasud, krediitkaardi kasutamine jne. Helistasin netikullerisse ja küsisin siis et palju nad ise vahelt võtavad oma teenuse eest ja sealt vastati et nemad ei võtagi midagi vahelt, nats kahtlane, tasuta siis teevad seal firmas inimesed tööd või, see pole ju ka transpordi firma vaid nad lihtsalt vahendavad.
 
olen ostnud 17. november 2007, kl 19.15
Mina tellisin ühe Guessi käekoti USA netipoest netikulleri kaudu. See oli miski pool aastat tagasi, ausalt ei mäleta, palju need igasugused maksud täpselt olid, aga see on meeles, et netikulleri kaudu tellides kaotasin u 200 krooni (et oleks ise koos kõigi kuludega saanud u 900 krooniga, aga läks u 1100). Samas netikuller garanteeris, et ma kogu asjaga tünga ei saa. Aga ma kasutasin enda ühispanga krediitkaarti ja selle eest ei pidanud maksma netikullerile.
Aga vahelt võtab netikuller kohe kindlasti :) Lihtsalt kui on suurem summa, siis on võib-olla turvalisem nende kaudu tellida.
 
r 17. november 2007, kl 19.17
Olen tellinud, töötavad hästi. Kui kolmanda riigi pood kõikjale saadab, siis ikka ise tellinud. Kui ei saada, tuleb Netikullerit kasutada. Varasemalt, enne neid EL tollinõudeid, sai kauba ka ise netipoest ära osta ja lasta saata Netikulleri USA vastuvõtupunkti. Nüüd peab asja ostja ning transportija üks ja sama isik olema. Seega, kui asjaga kiire, kas kaup saab ruttu otsa või oksjoniga vaja tegeleda, tuleks seda Netikullerile kindlasti mainida ja vajadusel ka natuke peale käia.
Netikulleril peaks olema teenustasu mingi % kaubamaksumusest. Käibemaksu tuleb siin maksta. Kui tellid äriühingule, saab selle siin mahaarvestada.
Krediitkaarditasu on küll selline asi, mis päris selge pole, aga sellised on nende nõudmised. Veel arvestatakse rahvusvahelist kulleritasu.
Vähese maksumusega ja üksikud asjad vist ära ei tasu, kui just väga suurt soovi taga pole.
Nt. 6500 kroonise asja puhul läks kullerile kuskil 3500 (siin sees kõik k/m-d ja muud tasud)
 
r 17. november 2007, kl 19.23
Seda ka, et tavaline ülekanne väljaspool EL-i võib minna kuni 450 krooni maksma. Kõik poed ei aktsepteeri ÜP virtuaalkrediitkaarti. Seda siis, kui muidugi endal kred. kaarti pole.
Ja kui on tollis mingeid lisa pabereid vaja või muid jamasid, siis õiendab kuller need ära ja esitab vajalikud dokumendid. See tünga variant ka muidugi, kui tundmatult eraisikult näiteks tellid.
Ainuke miinus kogu selles loos ongi, et kogumaksumus suurem tuleb ja ise ei saa asja korraldada, vaid pead neist sõltuma. Seega pead lisaks netipoe lingile ka väga täpse kauba kirjeluse andma, et sellega mööda ei annaks kuidagi panna.
 
kizu 18. november 2007, kl 13.19
Aga minu tellimuse puhul tõstis Netikuller käed - nemad ei saa aidata. Võtsin siis meili teel ise vastava netilehega ühendust ja tellisin ikkagi ise. Sain kätte mis tahtsin.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!