Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Moeabi
Millised värvid omavahel sobivad?
 
Kerty 26. detsember 2007, kl 22.30
Olen värvide sobitamises suht nõrk ,nii mõnelgi korral ikka üsna mööda pannud.Kust võiksin leida mingi väikese spikri värvide omavahelisest sobivusest?Palun aidake.
 
k 27. detsember 2007, kl 11.58
käi üleni mustas, ausalt.
 
bläkk 27. detsember 2007, kl 12.14
musta ja valgega sobivad kõik värvid, muudest värvidest on vahvad koos näiteks hall ja roosa. ühevärvilised asjad on alati ilusamad, kui kirjud. nende sobitamisega pannakse sageli puusse - eelista puhtaid toone.
 
m 27. detsember 2007, kl 12.27
mulle meeldib väga kanda punasta ja musta koos.
Ja sel hooajal olen palju kandnud ka kooslust lilla ja kollane. Mulle väga meeldib- selline tume lillakas-punane seelik ja tugev pisut ehk sinepikarva kollane pluus.
 
no 27. detsember 2007, kl 15.46
...praegu ju tõeline värvidekakofoonia lubatud. Keegi ei saa öelda, ei ei sobi üks värv teisega: rohelised sukad, sinine seelik ja punane pluus...mingi selline kooslus oli Anu Välbal ühes saates seljas
 
Josefine 27. detsember 2007, kl 16.47
Tahtsin ka just Anu Välbast siia kirjutada :D Appi, ta riietus oli "Paaris" ikka tõeliselt... omapärane. Kusjuures väga tugevad ja silmatorkavad värvid, mitte nt kergelt rohekad sukad. Omale sellist kombinatsiooni selga ei paneks, ausalt öelda Välbale ka mitte, aga pilku püüdis igatahes ja ütleksin nagu eelkõnelejadki, et praegu sobitatakse väga julgelt kõiki värve. Ja sellist asja, nagu "ei sobi kokku" ei ole praegu olemas, nii et julgust ja enesekindlust :)
 
nii on 27. detsember 2007, kl 20.38
üldiselt stiiligurud väidavad, et kunagi ära pane musta ja värvi kokku (nt mustad püksid ja punane pluus), see jätab odava mulje. Pigem pane kokku ühevärviline ja kirju- nt punane pluus ja kirju seelik, kus on sees seda sama punast värvi. tugevaid kontraste ei soovita kanda, kui ei ole värvitunnetust, beezi ja halliga sobivad enamus värvid. kriitvalget ja süsimusta väldi üldjuhul.
 
Keiu 27. detsember 2007, kl 21.03
Tänapäeval pole ju värvidest mingit vahet, kas käid yleni sinilillevävi peaga vöi triibulise ja täpilise nabasärgiga, peal vedeleb paksust villast kootud ja ymber kaela taritud sall ja mingi moonidega seelik vöi hakitud aukudega teksaspyks.Peanupule siis mingi södurimyts ja auklikud sukkpyksid veel teksade peale sätitud.Yle köikide riiete veel korsett-rinnahoidja ja maani lohisevad traksid.
Mis värvide sobitamisest te räägite?
Ohmude kari, nigu kurdide söjalaagrist need moed tänapäeval.
 
sinderella 28. detsember 2007, kl 11.34
see värvide sobitamine on selline vääga lohisev ja piiritu reeglistik...pigem oled vist iseendaga sassis,st.ei ole leidnud seda stiili või värvikombinatsioone mis just sinule vastuvõetav on...natuke siit ja veidi sealt,kellegi teise maitset iseendale üle kandma...Ja vaidleksin vastu,et musta ja valgega sobivad kõik värvid.Must ja õrnroosa või must ja pastelsed,sellised uduvärvid???Rääkimata üsna grotesksest must-kriitvalge duett?Aga on ka selliseid erandlikke inimesi,kes need kombinatsioonid ka välja kannavad...niiet-otsi ja leia oma:)
 
n 28. detsember 2007, kl 15.17
Ainukesed värvid, mis omavahel kokku ei sobi, on roheline ja sinine.
 
mantra 28. detsember 2007, kl 15.45
Ja nüüd kordame kõik koos:
"Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! Don´t wear colours with black! "
 
Kunks 28. detsember 2007, kl 19.52
kunagi õpetati kunstiüpetuses, et kokku sobivad värviringil (sa ju ikka tead, misasi on värviring?) üksteise vastas olevad värvid - st vastandvärvid!

kontrastide armastajana nõustun sellega täielikult.

Nt

roheline ja punane
kollane ja sinine
kollane ja punane (mõne arvates küll mitte, aga kärtspunane ja külm kollane on minu meelest väga ilus)
lilla ja roosa (küll mitte kontrastne, pigem just sulanduv)
oranž ja roheline
oranž ja sinine
lilla ja kollane
sinine ja roosa
kollane ja pruun
punane ja pruun

kõigile ei pruugi muiudgi pakutud kombinatsioonid meeldida

must mingi värviga pole ka tingimata tabu, kuigi mingit efekti pole võimalik saavutada (kui, siis ehk säravkollasega)

minuarvates üldse (või eriti mitte) ei sobi kokku
punane ja roosa
sinine ja roheline

üleni must on igav, kui seda koguaeg kanda.
 
mm 28. detsember 2007, kl 20.09
must ja pruun minu arust hästi ei lähe... punane ja roosa ka mitte... ja kirjude asjadega on kerge puusse panna... aga muidu pole midagi väga hullu... või ei tule meelde hetkel :D
 
mm 28. detsember 2007, kl 20.37
total no-no on minu meelest pruun+must ja hall+pruun. üldse ei kipuks omavahel kahte tumedat värvi sobitama, a la tumesinine + must jne :D kui tume meeldib, siis võiks ikka kõik ühte värvi olla (ja üleni mustas on ikak tõesti raske mööda panna)

kui üks riietusesemetest on kirju, siis vaata, et ülejäänutest ka seda värvi leiaks. veel lihtsam on kogu riietus kahele-kolmele värvile üles ehitada. need endale sobivad värvid pead muidugi ise üles leidma :)
 
d 28. detsember 2007, kl 21.05
Must ja tumehall võivad nt väga hästi kokku sobida. Olen ise kandnud. Aga oleneb materjalidest, oleneb aksessuaarides. Tervikpilt loeb.
 
skorpion 30. detsember 2007, kl 17.45
No aga sinised teksad ja roheline pluus sobib küll. Oleneb.
 
maitse asi 01. jaanuar 2008, kl 20.44
Mulle meeldivad roheline ja sinine koos. Näiteks selline kombinatsioon (loodan, et link töötab):
http://www.bananarepublic.com/browse/outfit.do?cid=5002&oid=OUT10412&mlink=5002,349765,3&clink=349765
Mulle ei meeldi must tumepruuniga ja must tumesinisega, kuigi tänapäeval ei peeta ka seda halvaks maitseks :) Kõige hullem kombinatsioon minu meelest on must neoonvärvidega - roosaga, kollase või oranzhiga.
 
bibigon 08. jaanuar 2008, kl 14.07
kõigepealt tuleks vaadata oma nahatooni, silmade ja juuste värvi. alles siis võib enam-vähem aimata, mis värvid lähevad. ja nagu siin juba rõhutatud, must koos värviga ei lähe mitte. must üleüldse sobib ainult talvenaisele -, otsi netist, ei viitsi siin lahti kirjutada.
 
Noh... 29. juuni 2015, kl 12.30
Mulle sobiks must ja lilla ning must ja valge
 
Vi4 04. juuli 2015, kl 00.17
On üks blogi, kust võib leida huvitavaid värvikombinatsioone:
http://color-collective.blogspot.com
 
minu 05. juuli 2015, kl 09.09
Õmblejast vanaema rõhutas veel, et kahte erimustrilist asja koos seljas ei kanta. Kui näit seelik on kirju mustriga, siis pluus sinna juurde ühevärviline ja vastupidi.
 
Küsimus 31. detsember 2015, kl 16.21
Kas teie arust sobivad kokku mustad püksid valgete täppidega ja roosa särk mustade täppidega?
 
vastus eelmisele 03. jaanuar 2016, kl 01.34
 
ihii 05. jaanuar 2016, kl 20.33
Täpid jäta ära.:)))

Teemategija, kõik sõltub, mis värvid sulle sobivad, siis on see asi kõige kergem sinu jaoks. Kui sulle värv ei sobi, siis ei sobi midagi.Ja veel oleneb värv ja eseme lõige , see aga oleneb, milline on sinu figuur.
 
XOXO 15. november 2023, kl 20.11
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!