Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
töölt vallandamine
 
pistrik 02. märts 2011, kl 11.12
Kas tööandjal on öigus vallandada tuues pöhjuseks- sotsiaalselt sobimatu vöi terviserike. Tegemist on 5 a tööstaaziga 50 a naisega, kes on saanud raske peatrauma. tööandja poolt karistamata (noomitused, käskkirjad puuduvad)
on talunud kaastöötajate mönitusi,ahistamist, laimu.
 
. 02. märts 2011, kl 11.19
Vallandada mitte, küll aga tööleping lõpetada, kui terviserike ja sotsiaalne sobimatus ei võimalda tema ametis enam jätkata. Miks töötaja, kel tuleb taluda kolleegide mõnitust ja laimu tahab ise seal töökohal jätkata, kas vaimne tervis pole talle olulisem, eriti kui on selline terviserike? Ja veel, mida konkreetselt on need kaastöötajad talle siis öelnud või teinud?
 
oeh 02. märts 2011, kl 21.53
Õige vallandada ei ole õigust, aga kui ülejäänu selge mis sellele töötajale on tehtud võib tal olla nõue oma tööandja vastu.
 
......... 03. märts 2011, kl 10.28
Antud paragrahvi punkti kohaselt võib ka tööandja töötajaga töölepingu üles öelda.

Nimetatud paragrahv võimaldab töötajal saada töötuskindlustushüvitist

§ 88. Töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt töötajast tuleneval põhjusel

2) ei ole pikka aega tulnud toime tööülesannete täitmisega ebapiisava tööoskuse, töökohale sobimatuse või kohanematuse tõttu, mis ei võimalda töösuhet jätkata (töövõime vähenemine)
 
vastutus 03. märts 2011, kl 13.29
Kas laimavate, mõnitavate ja ahistavate kaastöötajatega ka midagi ette võetakse ? Õudne!
 
no 03. märts 2011, kl 18.37
ega päris niisama ka kedagi mõnitama ja laimama ei hakata. Liiatigi kui tegu pole üksiku eriti kiusliku inimesega vaid tegu suurema hulga kaastöötajatega. Ehk tasuks siis ikka kõigepealt ennast ja oma käitumist pisut kriitilise pilguga vaadata.
 
kiusamine 05. märts 2011, kl 19.49
Vaimustav! Täiskasvanud inimesed (ja lapsevanemad) elavad ennast ühe õnnetu peal välja , põhjendus :...aga miks ta siis on selline...

Laim ja ahistamine on kohtulikult karistatavad, muide,et pisutki hoida tagasi neid, kel endal mõistus ja väärikus kadunud.
 
to kiusamine 05. märts 2011, kl 20.38
Sul on endal mingi probleem mõistusega või?? Keegi ei ela ennast välja, lihtsalt arutatakse probleemi olemust. Ei ole normaalne, et inimene, kes on igati tubli, töökas ja austamisväärne, satub äkki ilma igasuguse põhjuseta nii tööandja kui ka kaastöötajate kiusamise alla. Seal peab ikka mingi põhjus olema, millest teemaalgataja on kirjutamata jätnud.
Muide, meil on üks selline töötaja, kes näeb kõigis vaenlasi. Ükskõik, mida talle öeldakse, ta suudab ka kõige süütumatest sõnadest välja lugeda rünnaku enda vastu. Teised on nüüd hakanud teda vältima, aga nüüd on uus häda, temaga ei tahetavat suhelda. No mida sellisega teha, kui temaga räägid, siis oled sa paha ja tahad talle kindalsti halvasti öelda, kui ei räägi siis oled ikka paha, et teda väldid.
 
JUHM 25. oktoober 2022, kl 20.21
VaSSistlik vald no kas normaalsel nõukogude ajal oleks ausa töölisega niimoodi käitutud. Neil oleks minek olnud seda ka paremal juhul halvemal juhul kohe seina äärde. Mina olen ametnik ja mul peab füüsiline abi olema. Nää ennem oli küll olin mina see füüsis aga nüüd tahavad odavalt saada
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!