Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
ainuhooldusõiguse taotlemine
 
Krissu 20. juuli 2013, kl 11.53
Tere!

Soovin taotleda lapse ainuhooldusõigust,kuna lapse isa pole aastaid tema vastu tundnud huvi ega maksnud alimente. Samuti kriminaalkorras karistatud ja ebastabiilne. Kui raske on see taotlemine,kas leidub siin mõni inimene,kes selle läbi teinud? Saan aru, et pean esitama elukohajärgsesse kohtusse taotluse. Kas kellegil on selle taotluse blanketti?


Ette tänades
Krissu
 
esmalt 20. juuli 2013, kl 12.18
esmalt pöördu kov lastekaitsetöötaja poole ja räägi temaga asi läbi, sest sellise teema puhul nagu sul sa lastekaitsest mööda ei saa jakindlastion sul kasu temast
 
vastus 20. juuli 2013, kl 12.27
sellist blanketti ei ole ega saagi olla, kuna iga olukord on erinev. soovitan võtta selleks advokaat, kes avalduse koostab.
 
chäterine 20. juuli 2013, kl 15.24
ma tahaks seda sama,sest ei taha,et peoloogeline isa minu lapse üle mingetgi õigust omab.
tema asi on vaid maksta.
 
ametnik 20. juuli 2013, kl 15.54
Kellest on jutt, kulla eelmine?

bioloogiline isa st inimene, kes on lapse eostanud?
seaduslik isa st see, kelle andmed on sünniaktis ehk tuvastatud isadus?

Bioloogilise isa puhul, kui te pole abielus, võib ema minna ja sünni üksi registreerida, sel juhul jääb isadus tuvastamata aga sel juhul pole ka kelleltki midagi nõuda.

Samas võib isaduse tuvastada ja juba siis isa anda emale ainuhooldusõiguse, mitte ei fikseerita jagatud hooldusõigust.

Kui tegu on seadusliku isaga ja sünd on registreeritud ning isadus dokumenteeritud + jagatud hooldusõigus, siis ema tahtmine või mitte tahtmine ei loe, seaduse silmis on vanematel võrdsed õigused(lapse kasvatamises osaleda, otsustada elukoha, hariduse jne üle, tema vara hallata jne) ja ühe poole õigusi piiratakse vaid juhul, kui see on lapse huvides (st vanem on lapsele ohtlik või temaga seostamine lapse saatust mõjutav...näiteks mõrva eest angi mõistetud mehelt võidakse võtta lapse suhtes õigused tõesti, samuti narkomaanilt jne)



Lihtsalt põhjusel, et ema nii soovib või isa pole tükk aega lapse kasvatamises osalenud, neil phjustel ainuhooldusõigust ei määrata.
Mis võib saavutada, see on ainuotsustusõigus
st
õigus vaid emal otsustada lapse elukoha, kooli valiku, reiside jne üle, ei pea isa nõusolekut küsima
 
naine 22. juuli 2013, kl 12.46
Krissu see on väga raske.Üldjuhul meie riigis antakse isale väga palju võimalusi ja ainuhooldust saada on raske.Aga leia endale väga hea advokaat,kes sind aitaks ja õpetaks.Edu sulle.
 
tarkpea 22. juuli 2013, kl 18.03
aga kui meie riigis niimoodi naisi kotitakse, siis võib ju mujale minna!
 
krissu 24. juuli 2013, kl 21.03
Tänan tagasiside eest! Ma ikkagi sooviksin seda ainuhooldusõigust taotleda,kuna lapse isa on tõesti ebastabiilne ja alkoholik ning kirminaalkorras karistaud narkokuritegude eest jne. Otseselt vägivalla ohtu pole, kuid ei saaks last tema hoolde isegi mitte päevaks anda,kuna tal väga tugev alkoholi probleem ja võimalik, et tarbib ka narkootikume. Samuti ei oma kindlat elukohta, töökohta jne. Ma loodan,et mul on siiski võimalused saada ainuhooldusõigus, kuna selline isa kes elab vägagi kahtlast elustiili ...on lapsele ohtlik. Või on ainuooldusõigust ainult siis saada kui lapse isa kasutab meie vastu vägivalda ?
 
Jurist 24. juuli 2013, kl 22.59
Vöta endale advokaat ja arutlege sellele teemal.Vöib minna nii ja naa,oleneb...
 
uh 18. märts 2019, kl 12.22
bioloogiline ikka
 
eliise38 08. aprill 2019, kl 15.57
kas on teil vaidlus hooldusõiguse teostamise üle? kohus annab ainult siis, kui on vaidlus ja vanemad ei saa kokkuleppele (kus laps elab, millises koolis käib jne)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!