Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
oma firma
 
rahatu 12. juuni 2014, kl 21.41
Saan väikest palka, kuigi olen seda eriala õppinud. Nüüd täiendasin end uue erialaga ja tahaksin teha oma firma. Häda aga selles, et mul pole raha, et kogu see asi tööle lükata.
Küsimus siis selles, kas on võimalus, et saan laenu alustamiseks või on mingi muu võimalus kuskilt algraha saada.

Kas üldse on võimalust, et ilma isikliku kapitalita saab firmat alustada.
Küsin siin sellepärast, et võibolla on kellelgi häid nõuandeid, et ses segaduses kuidagi algus paika saada.
 
1x1 12. juuni 2014, kl 21.53
mine EAS-i ja seal on nõustajad
 
miks küll idiootidele... 12. juuni 2014, kl 22.07
see tulevane firma on juba eos põhja lastud.
 
Mittekeegi Olikord 12. juuni 2014, kl 22.08
OÜ saab käima ilma sissemaksuta :)
 
hakka 12. juuni 2014, kl 22.31
töötuks, läbi alustava ettevõtja koolitus töötukassa poolt. hea äriplaani puhul saad neilt 4474eur tagastamatut toetust..
 
** 12. juuni 2014, kl 22.34
Mittekeegi Olikord Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> OÜ saab käima ilma sissemaksuta :)

OÜ saab küll asutada ilma sissemaksuta (riigilõiv ca 180€), aga et selle ka rahata käima saab, sõltub ikka tegevusvaldkonnast ja äriplaanist.
 
Mittekeegi Olikord 12. juuni 2014, kl 22.40
** Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mittekeegi Olikord Kirjutas:
> ------------------
> -------------------------------------
> > OÜ saab
> käima ilma sissemaksuta :)
>
> OÜ saab küll as
> utada ilma sissemaksuta (riigilõiv ca 180€), aga e
> t selle ka rahata käima saab, sõltub ikka tegevusv
> aldkonnast ja äriplaanist.

Jah, Sul on õigus :) Vaatasin vaid oma mätta otsast - minu OÜ läks käima vaid minu enda olemasolu baasil, ei mingeid lisakulusid :)
 
nuuh 12. juuni 2014, kl 23.58
neid ikka vähe, kel käima ilma rahata läheb, et siis müüd mingit oma teenust, mingit oskust ja saad selle eest raha. kui juba materjale vaja, siis juba ju ei saa rahata? ja sissemakset pole algselt hetkel vaja jah, aga ettevõte peab ikka mingi aja pärast selle vajaliku raha kokku saama ju, ei ole ju nii, et muudkui vtad aga kõik endale, mis saad. lisaks raamatupidamine, sellest Sul vist aimu pole? üldiselt on tark nõuanne see töötukassa variant, kui Sul ikka korrlaik äriplaan olemas on? on? sest no eas ei anna, seal on hoopis omad süsteemid, kuidas ja kes sealt raha kõrvale kantida saab, tavainimesele sealt ei anta midagi.
 
rahatu 13. juuni 2014, kl 10.24
Uurisin seda eas rahade kulgemist ja väga kahtlane on see ülesehitus seal. Jah, sealt on vägagi võimalik saada, aga väga kahtlen, et minusugusele miskit antakse. Aga saadakse sealt, kuigi paistis, et ikka tillukesi summasid jagatakse nii tavalistele. Samas ühel suuremal asjapulgal olid ridamisi üsnagi kopsakad rahad erinevate nimetuste alt saadud.
Uurin edasi, võib olla pean oma plaaniski mingid muudatused tegema. Tahaks väga teha, aga rahatuna tunnen end nii ebakindlalt.
 
rmp 13. juuni 2014, kl 15.07
Tere. Sa tunned rahatuna end ebakindlalt, kuid arvan, et rahatuna ei saa sa firmat(oletame, et teed firma internetis tunni ajaga)käima tõmmatud. mis sul olemas on- kas kodukontor, kas arvuti koos raamatupidamisprogrammiga, kas raamatupidaja on palgatud jne... palju küsimusi. Ära jäta tähelepanuta, et koos firma tegevusega(seda näitavad aruanded ja deklarid) tekivad kulud ja kohustused(maksud).
Tuli pikk jutt, kirjutan seepärast, et minu tuttav kiitleb, et on firmaomanik. Samas puudub tal igapäevane kuluraha. Edu!
 
töötust 13. juuni 2014, kl 15.21
tuttav lasi ennast koondada, läks töötukassa kaudu kursustele ja kaitses äriplaani ära ja sai toetuse kätte - nüüd teguseb suht edukalt
 
Raamatupidaja 13. juuni 2014, kl 20.13
Peale oma firma, on Sul kohe tarvis raamatupidajaat. Järgmine aaasta pead TMA-le esitama aastaaruande.Ka FIE-d esitavad selle aruande.
 
pätt 14. juuni 2014, kl 07.32
Mul sõbrants töötas EAS-is. Sealt saab nutsu ainult see, kellel juba midagi olemas on. Alustajale näidatakse keskmist sõrme.
 
rahatu 14. juuni 2014, kl 15.06
Trööstitu olukord tegelikult inimeste jaoks, kel raha ei ole.
Ei tahaks ju mingi sala/musta äriga tegelema ka hakata, et alustuseks mingi raha kokku saada.
Järelikult olengi loll, sest raha ei ole ja õppinud olen valesid asju ja äri ka tänu sellele teha ei kannata.
Mis aga kõige olulisem, mul pole kõvasid tuttavaid ega jõukaid esivanemaid, kes oma varasid tagasi said kunagi ja kokkuvõtteks, minus ei ole psühhopaati ka mitteüks kild kohe.
Täitsa huvitab, kas psühhopaadiks sünnitakse või on kasvatuses asi?
 
lohutus 14. juuni 2014, kl 16.41
psühhopaadiks siiski sünnitakse , geneetika apsud, aga kasvatusest saab neil enesekasvatus st praktikas lihvitakse psühhopaadile iseloomulikke jooni. samas on sarnased iseloomujooned olemas ka väga heal ja tugeval juhil..
 
Raamatupidaja 15. juuni 2014, kl 09.37
Ära kunagi alusta planeerimist sellega, et mõtled negatiivselt. nt. olen äpu ja kõik läheb vussi. eespool oli palju positiivseid kasulikke komme. Miski Ameerika miljardär alustas võileibade müümisega tehase väravas. Kui Sa ise TAHAD alustada, siis ka alusta.
 
rahatu 15. juuni 2014, kl 15.36
Mina alustangi nagunii, sest ma tahan ja usun endasse. Ainus ongi see alustamine tühjalt kohalt ja tühja taskuga. Mõtteid mul on palju ja hetkel tunne on tugev.

Tegin teema osaliselt ka seetõttu, et silma on jäänud suhtumine, et kel palk väike, see tehku oma firma..
Mõtlen alati siis, et kui kõik teevad oma firma, milleni see viiks..ja samas ju rahatuid on hulgi, et mis firmategijad nad rahatutena olla saaksid, need KÕIK, kes tahaksid teha..
Kust nad alustamiseks algkapitali võtaksid?
Osadel kindlasti õnnestub, aga paljudele saab raha takistuseks.
 
vastus sinu kusimusele 16. juuni 2014, kl 02.45
Enne firma alustamist soovitan sul lugeda raamatut "rikas isa, vaene isa" (robert kyosaki)
Sellest raamatust peaksid saama vastuse oma kusimusele: kuidas alustada kui raha ei ole. Samuti on hea lugeda raamatuid "rahavoo kvadrant " "rikka isa teejuht investeerimisel" "rikas naine" jne.
Siis saad tapselt aru ka sellest, miks 10 st alustajast ettevotjast 9 ebaonnestub.
Mina isiklikult arvan et koige olulisem alustamise puhul on oige motlemine ja usk endasse. Ole koigepealt ise valmis tegutsema ja kull siis tuleb ka raha.
 
kägu 16. juuni 2014, kl 22.58
eas ei anna, seal on hoopis omad süsteemid, kuidas ja kes sealt raha kõrvale kantida saab - VALE! Väide põhineb millel?

Mul sõbrants töötas EAS-is. Sealt saab nutsu ainult see, kellel juba midagi olemas on - VALE! Selle väite saan omade kogemustega ümber lükata.
 
to kägu 21. juuni 2014, kl 18.27
kägu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> eas ei anna, seal on hoopis omad süsteemid, kuidas
> ja kes sealt raha kõrvale kantida saab - VALE! Vä
> ide põhineb millel?
>
> Mul sõbrants töötas EAS
> -is. Sealt saab nutsu ainult see, kellel juba mida
> gi olemas on - VALE! Selle väite saan omade kogemu
> stega ümber lükata.

ei anna jah eas, omal kogemus, äriplaan naerdi välja, kuigi nüüd, 4 aastat hiljem äri õitseb ja kliendid on lausa järjekorras. et vot niimoodi jah. eks neil ka "näitamiseks" mõnikord vaja anda suvalistele, seega ehk sina tõesti said, kuid üldine suund on seal ikka hoopis midagi muud, telgitaguseid ja nende musta äri on aegajalt ikka meedias kuulda.
 
to rahatu 21. juuni 2014, kl 18.33
rahatu Kirjutas:

>
> Tegin teema osaliselt ka seetõtt
> u, et silma on jäänud suhtumine, et kel palk väike
> , see tehku oma firma..


kuule, soovitatakse ikka neile, kes kiruvad oma ülemusi/firmade omanikke, et need vähe maksavad jne. siis soovitataksegi, et tee ise, vaata kui kerge on see raha kokku saada, mis palgafondiks kulub koos kõikide maksudega. ega keegi pole arvanud, et lihtsalt rahatu peaks firma tegema. kui ise usud oma ideesse, siis võta laenu, kas sugulaselt, tuttavalt või siis pangast oma või vanemate kodu tagatisel. ja siis proovi, kas ikka on nii kerge, või jääd kodust ilma. tundub, et sa pole pooli asju läbi mõelnud, pole see midagi nii kerge, et regan firma ära ja raha hakkab arvele tulema. see, et 10 - 20 tuhat eurot kuus arvele tuleks, on ikka suur töö. tead, kui ma oleks ette teadnud, kui palju sellega vaeva on, et see raha kuus kokku saada, siis vist poleks julgust olnud alustadagi. õnneks mul pole töötajaid ja palgakulusid, sisseostuks ei kulu ka õnneks palju, aga see oleneb alast ja kas suudad olla konkurentidest osavam ja kavalam. mul on õnneks läinud.
 
rahatu 22. juuni 2014, kl 20.20
Ma täiesti kujutan ette, et firma käimasaamine on tükk vaeva ja valu ja närvikulu.
Ei mõtle praegu, vähemalt esialgu üldse sellele, et peaksin kohe hoobilt pururikkaks saama ja firmat ka selleks ei tee.
Kui asi sujub ja käima läheb, siis liigun edasi nagu olukord võimaldab.
Mulle väga meeldib valdkond, milles tahan tegutseda ja teeksingi firma vaid sellepärast, et see teema mulle endale väga väga meeldib.
Loomulikult olen mõelnud, et kaasan edaspidi sinna veel sarnaste huvidega inimesi.
Esialgu on see vaid mõte ja plaan ja ma töötan eesmärgi suunas.
Rahata alustamine on loomulikult probleem. Loodan väga, et saan hakkama.
Samas mõistan täielikult neid, kes julgevad ja tahavad teha ja saavad hakkama. Tublid on ja minu lugupidamine neile. Tore, et tehakse.

Samas mõistan ka neid, kes tõesti on sundseisus ja raha taga lukus ja kuidagi ei saa liikuma. Pole ime, et inimestel kaob jaks lõpuks ja lüüakse käega. Ei mõista süüdi neid, hoopis kahju on, et kõigile pole loodus piisavalt ettevõtlikkust, osavust ja kavalust kinkinud

Aga ega kõik ei tahagi suurelt elada. Tahetakse vaid rahuliku südamega lihtsat elu elada, turvaliselt lapsi kasvatada ja end vajalikuna tunda.
Inimesed on erinevad kõiges ja kõik pole tõesti sellised, et usksest aetakse välja ja aknast ronivad tagasi, kuni on oma tahtmise saanud.

Tänan kõiki, kes kirjutasid.
 
to rahatu 22. juuni 2014, kl 22.57
to rahatu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> rahatu Kirjutas:
>
> >
> > Tegin teema osalis
> elt ka seetõtt
> > u, et silma on jäänud suhtumin
> e, et kel palk väike
> > , see tehku oma firma..
>
>
>
> kuule, soovitatakse ikka neile, kes kir
> uvad oma ülemusi/firmade omanikke, et need vähe ma
> ksavad jne. siis soovitataksegi, et tee ise, vaata
> kui kerge on see raha kokku saada, mis palgafondi
> ks kulub koos kõikide maksudega. ega keegi pole ar
> vanud, et lihtsalt rahatu peaks firma tegema. kui
> ise usud oma ideesse, siis võta laenu, kas sugulas
> elt, tuttavalt või siis pangast oma või vanemate k
> odu tagatisel. ja siis proovi, kas ikka on nii ker
> ge, või jääd kodust ilma. tundub, et sa pole pooli
> asju läbi mõelnud, pole see midagi nii kerge, et
> regan firma ära ja raha hakkab arvele tulema. see,
> et 10 - 20 tuhat eurot kuus arvele tuleks, on ikk
> a suur töö. tead, kui ma oleks ette teadnud, kui p
> alju sellega vaeva on, et see raha kuus kokku saad
> a, siis vist poleks julgust olnud alustadagi. õnne
> ks mul pole töötajaid ja palgakulusid, sisseostuks
> ei kulu ka õnneks palju, aga see oleneb alast ja
> kas suudad olla konkurentidest osavam ja kavalam.
> mul on õnneks läinud.

no pururikkaks pole minagi veel saanud, kuigi keegi ei suudauskuda, kuidas mu äril ikka nii hästi võib minna, on ikka üururikkaks saamine veel mägede taga. ilmselt ei saagi, sest ega soovid ja kulutused ka kasvavad sissetulekutega võrdses tempos, pealegi armastan mugavaust ja luksust ja see küsib raha. loodan, et saad ikkagi oma asjaga hakkama, tundub, et tahad seda tõsiselt. kas pole võimalik leida kohe selliseid inimesi, kes on huvitatud ja koos teha`kamba peale ehk saaks ka raha kokku või laenatud? mitme peale pole ju nii hull? kas tohib küsida, mis valdkonnas jutt käib?
 
artist 01. juuli 2014, kl 09.31
Ära mitme peale firmat tee. Olen selle läbielanud. Elu muutub iga päevaga. Ettevõtja ei saa elada hetkes, ta peab nägema ka tulevikku. Meie rabasime tööd öö-päevad, aga tulu oli minimaalne. Üks osapool leidis, et noor elu jääb nii elamata. Nüüd oleme fie-d ja teenime pangalaenu ning muu vajaliku jaoks. Firma vegeteerib, kuigi edasi tegutsedes oleksime praegu olnud väga haljal oksal. Algus on raske ja inimene murdub. Teed jõuka ettevõtteni võib mõõta põlvkondades.
 
ka artist 07. juuli 2014, kl 01.46
mis juttu sa nüüd ajad? endal oü olemas ja jukerdad mingi fiendusega nagu algaja? ja vastutad kogu varaga? milleks? uue oü oleks saanud ju ka teha, kui vana kuidagi jagatud ei saanud? ja vana tiksub riiulil ja vajab majandusaasta aruandeid jne? midagi nii rumalat pole ammu kuulnud. loodan, et omal alal ehk siis selles, milles artist oled, oled ikka andekam.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!