Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Õigusabi
naabrite härimine.
 
mehis 29. november 2014, kl 01.07
1 juuli jõustus uus korrakaitse seadus. Seda kommenteeris riigikogu liige Tõnis Kõiv kes muuhulgas ütles, et uue seaduse järgi ei saa naabrite elu näiteks müraga häirida ööpäevaringselt, mitte ainult teatud kellaaegadel. http://tarbija24.postimees.ee/2774948/kas-uus-seadus-toob-vaikuse-majja
Justiitsministeerium aga seda ei kinnita ja ütleb, et naaber peab ka edaspidi taluma müra.
Kuidas siis sellega on? Olen kogu aeg elanud teadmisega, et naabri rahu ei tohi häirida olenemata kellaajast.
Kui see on siiski nii, siis mis konkreetsed seadusepügalad seda määravad? Ise nagu ei leidnud uut seadust lugedes.
 
' 29. november 2014, kl 08.49
Meil siin narkar tiina tõstab mööblit ringi nii öösel kui päeval, vastavalt sellele millal kokaiinilaks üle läheb.
 
d 29. november 2014, kl 08.50
noh, remonti siis ei tohi enam üldse teha? ja kui naabri lapsel hambad tulevad ja nutab pool päeva, kutsud politsei? mürataluvus on ka erinev, paneelmajas on ju kuulda kui naaber pea kohal käib ja see ju häirib ka?
 
mehis 29. november 2014, kl 09.24
Kuskilt läheb piir. Kui ikka naaber aastaringselt puurib seina siis peaks seda saama politsei ja seaduste abil seisata. Üks indiviid ei saa teostada omi õigusi teiste õiguste jalgealla tallamisega.
 
.. 29. november 2014, kl 09.28
siis tuleb oma majja elama kolida...
 
chätrin 01. detsember 2014, kl 10.36
Meil maal suvila ja puhkamisest ei tule midagi välja, sest naabri lehmad ammuvad ööpäevaringselt, varahommikul hakkab kukk kirema, õudne. Kevadel karjusid veel igasugused linnud ka, nagu meil jahimehed üldse tööd ei teeks.
 
??? 02. detsember 2014, kl 13.37
Mida sa nüüd täpselt teada tahad. Ei tohigi häirida, ööpäeva ringselt ei tohi, Sinna alla ei käi muidugi remont ja olmemüra.
 
to ??? 02. detsember 2014, kl 15.32
Nimeta ära paragrafid seaduses mis ei luba seda ööpäevaringselt tekitada. Nimeta seadus, siis paragraf või peatükk kus on must valgel kirjas. Vot seda tahangi.
 
Ehk aitab see info... 02. detsember 2014, kl 15.50
Kolme aasta eest võttis Riigikogu vastu korrakaitseseaduse, mis muudab tänavu(2014) alates 1. juulist senist öörahu korda. Kui praegu algab öörahu kell 23 ja kestab kella 7-ni, siis alates 1. juulist kehtib tööpäeviti öörahu kella 22.00-st kuni 6.00-ni ning reedeti ja laupäeviti (puhkepäevale eelneval ööl) kella 00.00-st kuni 7.00-ni.

Öörahu ajal on keelatud tekitada häirivat müra või valgusefekte. Piirang ei kehti Eesti Vabariigi aastapäeva, jaanilaupäeva ja uusaastaööl.
 
??? 02. detsember 2014, kl 17.00
ma nüüd kohe ei viitsi otsida välja aga muidu on korteriomandi seaduses täiesti olemas see. ma tõesti ei mäleta mitmes punkt see oli.ja miks sa nii närvi lähed, ma olen selle kadalipu läbi käinud nii politsei kui juristidega ja täiesti olemas.
 
leidsin keelava märgi 02. detsember 2014, kl 17.54
haamriga tagumisest - no kas päeval siis võib,tehes seda tundide viisi . . . nt.tööpäeva hommikul alates 7-st mitu tundi ja õhtul 20-22(vahetpidamata ja kiirete löökidega) . . . :((
 
ei aita see info sest... 03. detsember 2014, kl 08.15
,,, see puudutab avaliku korda ja avaliku ruumi.
 
to ??? 03. detsember 2014, kl 09.23
Korteriomandiseadus ei reguleeri kuidagi seda kuidas kuulab muusikat oma korteris seal elav inimene.
 
nii 03. detsember 2014, kl 10.14
to ??? Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Korteriomandiseadus ei reguleeri kuidagi seda kuid
> as kuulab muusikat oma korteris seal elav inimene.

Helista suvalisele juristile ja küsi, mis seadusepunkt see oli, mis keelab korteris 24/7 tümakas põhjas muusikat kuulata. Ei viitsi ka hakata mööda seaduseid tuhlama, iga jurist teab sulle seda kindlasti unepealt öelda. Ilmselt teavad seda ka KOV töötajad.
 
??? 03. detsember 2014, kl 11.12
ei noh võidki kuulata aga see ei tohi naabriteni kosta.Ma vaatan kui viitsin siis otsin üles. Miks ma üldse pean siin vaidlema, vaidlesin nii politsei kui juristiga sel teemal mitmeid kuid aga seaduse ja korrarikkumise vastu ei saa.
 
??? 03. detsember 2014, kl 11.15
haamriga võidki toksida päev läbi, kui suudad politseile selgeks teha, et ikka remonti teed, muidugi kehtib see päevase aja kohta.
 
to nii 03. detsember 2014, kl 14.58
Käisingi juristi juures nõu saamas aga ta jäi hätta. Ei leidnud sellist punkti. Abi oli tasuta ja ta ei pingutanud ka ning aeg oli ka piiratud aga siiski ei osanud ta seda öelda mus seaduses on selline punkt.
 
??? 03. detsember 2014, kl 15.13
(1) Korteriomanik on kohustatud:
1) hoidma korteriomandi reaalosa korras ning seda ja kaasomandi eset kasutades hoiduma tegevusest, mille toime teistele korteriomanikele ületab omandi tavakasutusest tekkivad mõjud;
2) taluma mõjusid, mis jäävad käesoleva lõike punktis 1 nimetatud piiridesse;(3) Korteriomanik ei vastuta oma kohustuste rikkumise eest, kui ta tõendab, et rikkus kohustust asjaolu tõttu, mida ta ei saanud mõjutada, ja mõistlikkuse põhimõttest lähtudes ei saadud selle asjaoluga arvestamist või selle vältimist või takistavast asjaolust või selle tagajärgedest ülesaamist korteriomanikult oodata. Kui takistav asjaolu on ajutine, on kohustuse rikkumine vabandatav üksnes aja vältel, mil asjaolu takistas kohustuse täitm
Minge lugege ise, sealt tulebki välja see tavakasutuse tekkivad mõjud, mis kindlasti ei ole muusika tümps. Ja vaielda tahad, võta kohaliku konstaabliga ühendust ja vaidle. Vastus sellele tuleb ühene, ükski inimene ei tohi rikkuda teise inimese korteriomandi kasutamist.
Kui elu ühismajas ei sobi, kus pidevalt ongi mingid mitte tahtlikult tekkivad nö olmemürad tuleb kolida eramajja.
 
to ??? 03. detsember 2014, kl 22.48
"ületab omandi tavakasutusest tekkivad mõjud"
Esiteks räägib seadus ühe korteri piires toimuvast. Jutt siis omanikust ja kaasomanikest kes jagavad ühte korterit.
Pealgi on muusika kuulamine täiesti loomulik tegevust korteris, mitte mingi ebatavaline müra mida taluma ei pea.
See kõik seega ei päästa sest see müra tekib just nimelt tavakasutusest ehk siis teleri kasutamisest. Ma ei saa keelata naabril vaadata telerit. Kuna nende vaatamine seisneb muusikakanalite vaatamises kusjuures moodne teler võib oma sisseehitatud muusikapedekõlaritega panna kogu maja värisema siis on tegu siiski teleri vahtimisega mis on igati lubatud tegevus. Mind häirib juba väiksemgi vibratsioon mida need naabri teleri kõlarid tekitavad. See pole ühekordne pauk või kolin mis isiklikult mind ei sega vaid pidev, monotoone, kiire rütmiga vaibakloppimine.
Pärast konflikti on nad vaiksemaks võtnud ja loodan, et nii ka jääb, pealegi pole ma ainus naaber kes neile ka politsei on kutsunud.
Muuseas, politseis olevat kinnitatud neile nende õigust muusikat kuulata! Kinnitas ilmselt see sama sinu konstaabel!
Otsin punkti seadusest kus on must valgel kirjas, et korteriomanik oma õiguste realiseerimisel ei tohi takistada kõrvalkorteri omaniku oma õiguste realiseerimisel.
 
??? 04. detsember 2014, kl 11.21
No ma ei tea, mina sain selle punktiga vähemalt asjad korda. Konkreetselt sellist ei olegi, midugi on tervisekaitse detsibellide mõõtmisega aga... Mul siis vähemalt läks õnneks, konstaabel oli norm ja täpselt selline kirjalik vastus mulle antigi, ei või häirida va siis remont ja olmemüra ja punkt. Tegelikult see nii ongi, ei saa ju olla, et panen oma techniksi keskusel punni põhja, nii et terva maja väriseb ja kõik ok. Samas trepikoda on ju avalik koht, seal tuleb ju avaliku korra rikkumine,sest muusika kostub ka seal.Aga uuri tervisekaitsest äkki saadki detsibellidega , sest see mis kostuda võib on ju päevasel ajal 35? ei 40 oli vist? ja kui seda mõõta siis tuleb see üsna kergelt ära.
 
??? 04. detsember 2014, kl 11.24
Ja teine variant on muidugi tagasi hakata tegema, üldiselt see pidavat ka hästi toimima, oleneb kuidas su oma närvid vastu peavad, suuna aga kõlarid vastu seina ja anna minna. öörahu aeg on 23-07 panegi pühapäeva hommikul pool seitse asi käima:)
 
Inimene 12. juuni 2021, kl 00.59
Mis paragrahv on see seadus täpselt või mis on selle sarnane?
 
Mimm 22. jaanuar 2022, kl 11.25
Selle kohta, kui valjult võib keegi muusikat kuulata, on olemas samuti mingid
eeskirjad, kui tugevad tohivad olla detsibellid muusika kuulamisel!!!, PÄRIS nii ikka ei ole, et suvalisel ajal kuulab inimene suvaliselt kõ vade detsibellidega!!!
TEGELIKULT ON MUL sama , ligilähedane probleem oma 2.trepikoja naa briga, kes talvel lõhub keldris puid. Ta ei saa aru, MIKS EI TOHI PUID LÕHKUDA??!!! TEMA ON NII HARJUNUD JA KEEGI POLE VAREM SEDA TALLE ÖELNUD, ETTE HEIT NUD. Aga selle peale inimene ei tule, et ISE suve ajal puud valmis lõhuks.!!! Millal ongi see õige puudelõhkumise aeg. Ikkasuvel, ilusate soojade ilmadega!!!!! Mõttetu on sellise inimesega vaielda, kes ei t a hagi aru saada! MINA JA MAAILM/! MINA TEEN, MIS T A HAN!!! TÜÜILINE ÄRAHELLITATUD POJUKE!!!
KUI keegi pole seda seni ö elnud, siis see ongi viga! See ei PEA nii ole m a ja jääma! Kahju, et on lastud tal sedasi tegutseda ja oma t e o õigsust sisendada!!! Sellepärast ongi tal selline mõtteviis saanud süveneda, et teen mis tahan ja miski mind ei kõiguta!!!! A inult RUMALAD saavad nii mõelda!!!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!